Followers

Friday, December 31, 2010

[E]ntry [P]enutup 2010

Assalamualaiku Wbt & Salam Sejahtera Uols
ini mungkin entry terakhir
entry terakhir ku kemungkinan
yeah..terakhir...
Terakhir untuk tahun 2010
haa! cuak2 hehe layans~
2010 akan melabuhkan tirainya
Dan 2011 akan menjelma
to much joy n pain in year 2010
hanya diriku & Tuhan saja tahu
huk3, nak buat entry special sempena akhir 2010
tapi sepertinya kerja2 assigment ku tidak mengizinkan

pada 23 Dis lalu, my bro Alif akhirnya
telah graduate dari RMC Royal Military College
setelah selesainya SPM
dengan mengadakan upacara perbarisan yg
tersangat lah gempak2, Alhamdulillah
cuaca pada masa itu sangat redup
Akhirnya selama dua tahun di sana tamat jua
hmm cepat nya masa berlalu
ku suka melihat perkembangan & dan pengalaman
adik-adikku
seperti contoh My Sis Amirah
dulu di Matrik Penang, sekarang Degree Second year
di UKM

now my bro Alif, da tamat persekolah di RMC
SPM? done
sepertinya baru saja semalam menghantar di RMC
wow!, cepatnya masa berlalu
selepas ini mengikuti perkembangan siapa pula
bila di fikir2 kan semula
terlalu banyak memori dan sejarah2 yg
telah terpahat dalam minda ku
kadang2 perjalanan hidup ini menarik
atau tidak
Aish2, ni kes termenung sorang2 lah ni
dok pikiak panjang hehe
dah2

Ehem2, testing2, 1,2,3, action, adik, hows study at RMC? study here..bla..bla..bla..bla..
(tak dengar apa yg di soal, lihat lah buletin utama TV3 hehe :P)




Dengan ini saya berbekal kuasa Panglima dalam pic diatas (pinjam kuasa sat naa.. :P) menutup entry tahun 2010 bagi blog Eazy Izzuddin, jumpa di tahun hadapan xD
LAYANS
(>_<)

Tuesday, December 28, 2010

GiveAway Domain by KhaiZarien.com

Assalamaualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols
Last minit join sebelum tarikh tutup contest
Ku telah di tag oleh dua gadis jelita
dua tu hehe
firstly oleh Elle
second by Ery Farieha
so ku join
hope kali ini boleh menang
almaklumlah domain free tu kan
dulu join contest Bro Framestone tak menang
so ku mencuba nasib lah dari kak zarien xD


next rules, letak pic sopan anda, hehe, taraaaa

Sopan kan, hehe, pic with kereta idaman, jelous suzuki swift kuning tu nanti alololo meh cini pujuk

Sekarang kena tag 5 blogger, ayyak! sempat kah?

2.Nur

Cara-cara join :
1. Letakkan tajuk Entry seperti berikut –>> GiveAway Domain by KhaiZarien.com
2.
Letakkan banner di atas di entry anda & link kan semula ke entry ini.
3.
Letakkan gambar anda yang paling SOPAN di entry anda sendiri. –>> bertujuan supaya aku sendiri kenal siapa pembaca yang rajin menjenguk di sini. nati bile jumpe takde la alasan x cam la ape la kan…
4. sila
Tag 5 blogger lain

p/s: entry Big gathering bawah entry ini hehe
LAYANS
(>_<)
Assalamualikum WBT & Salam Sejahtera Uols
maaf terlambat update
ada masalah teknikal hehe
so entry kali ini khas utk sesiapa
bergelar blogger hehe
ku dari dulu lagi suka join gathering2 blogger ni
cuma hanya dapat info ataupun tak dapat
kalau ada orang ajak apa lagi On lah
(kalau dapat kebenaran keluar ekeke)
Ahad lepas Join Gathering blogger
yang dianjurkan oleh Mel, ku pun baru kenal beliau
Gathering yg bertempat biasa di
Times Square
banyak lah juga blogger yg ku jumpa
ada yang ku kenal
ada yang tidak kenal
ada yang kebetulan ku terjumpa
atau memang mahu sangat terjumpa
hehe
walau ku tidak lama di situ
tapi ku happy dapat join
So NeXT~
biarlah gambar2 ini berbicara
NEXT Gather?? Inform2 lah ku
InsyAllah ku join ( budget Famous )
ekeke








with Pojie & Aishah

with Zue & Pojie





more information about this gathering dan mahu LINK2 RAKAN2 BLOGGER yang hadir, bole ke sini ---->Link Bloggers

p/s : besh!
Layans
(>_<)

Friday, December 24, 2010

[C]ongratulations!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Congratulation!
Tahniah!
to my bro
Nazmi Hadi Roslan
dengan jayanya telah mendapat
6 A 2 B
dalam PMR
Ok le tu
pasni rumah ni makin sunyi lah
Insyallah ke MRSM
or
Royal Military College
mengikut jejak langkah abg dia
hehe
Tahniah lah!
n
&
Happy Holiday!

Layans
(>_<)

Tuesday, December 21, 2010

[A]lkisah.....[L]ayans :P

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Maaf lah entry2 sebelum ini banyak kepada
dari hati ke hati
karena masuk sahaja bulan Disember
teringat Si Licik itu
Alhamdulillah ku masih boleh mengawalnya lagi
so, end of the sad story
bulan disember je sad story hehe
so we go to fun story
Alkisah....
pada suatu hari yg damai
selesainya kelas Business Law
kebetulan, kelas Money Capital Market Cancel
kelaparan pula tu
so ku dengan teman sekelas
mahu lah gerak ke kedai makan
masuk kereta,
(kereta kawan =P)
start enjin
aircond on
masuk gear
dengan drivernyer tak pandang bawah
tahu2 nk gerak ja
then kawan sekelas ku berkata
Eh Eazy!, nape tak bergerak2 kereta aku nih
lihat sekeliling semua condition ok ja

Ku Berkata, Adeh! Salah Gear la!
Yg tu bukan gear, yg BOTOL air, haha
patut la kereta tak bergerak2
ish3x

sebab, bentuk botol air tu sebijik
dengan gear tu haha
kami ketawa tak sudah sampai ke kedai makan
haha
lepas makan pun masih kami ketawa lagi
bila masuk kereta sekali lagi
ku berpesan

tengok gear tu betul2x
baru kereta gerak
bila dalam kelas
sebut saja pasal kisah ni
kami tertawa tak henti
satu lagi tips nk hilangkan mengantuk
bila dalam kelas
mengingati kisah2 lucu yg pernah
berlaku pada anda hehe

p/s: kawan sekelas itu ialah Yna Sakinah, owner Lovely DeFashion,hehe, is Now Update her new collection, check it out--->Lovely DeFashion
LAYANS
(>_<)

Saturday, December 18, 2010

Terlalu Istimewa

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah Hari yg sangat indah
ku ingin mengucap beribu
terima kasih kepada kalian
yg tumpang sayu di entry ku yg lepas
dan menyedekahkan Alfatihah
kepada Arwah adikku Nur Alisa Maisarah
so, harini ku ingin sertai kan cerpen
tentang kisah kehidupan Alisa
dari mula sampai akhir
ku pernah mengpublish kan kisah ini kira2
setahun lebih yang lalu
karena ku menyertai contest
dan ku mendapat hadiah saguhati
okla tu, dapat hadiah juga kan
hehe

dan time tulah buat pertama
ku ketemu JOEGRIWJOW
untuk menuntut hadiah hehe
Dan Entry Tersebut mendapat banyak feedback
hope korang tak henti membaca
dan tak bosan
entry disitu lah membongkar segalanya



TERLALU ISTIMEWA

Ku Tatap Gambar Wajahmu..
Sinar Mata Itu..
Lirik Senyumanmu..
Pesona Yang Membelai..
Wajahmu Bercahaya..
Memberi Bahagia..
Tiap Yang Memandang..
Hati Jadi Salju..
KAU TERLALU ISTIMEWA..

Bait2 lirik nyanyian penyanyi kesayanganku Adibah Noor tiba2 berkumandang di corong radio di suatu petang yang mendamaikan, mengembalikan nostalgia ku kepada arwah adindaku Nur Alisa Maisarah Roslan yang telah pergi menyahut panggilan illahi kira2 hampir 4 tahun yang lalu...

Tanggal 23hb November 2006, suatu tarikh yang tak akan pernah luput di ingatan kami sekeluarga terutama ayahanda dan bondaku. Lebih2 lagi bondaku yang tak jemu2 berada disamping Alisa disaat2 awal hingga nafas terakhirnya. Lisa mula dikesan menghidap penyakit kegagalan buah pinggang kronik 2 minggu selepas meyambut ulangtahun kelahirannya yang pertama.

Masihku ingat pada 28hb Dec 2005, tiba2 pagi itu keadaannya seperti terkena sawan. Aku & bondaku bergegas ke HUKM bahagian kecemasan, setelah di berikan rawatan kecemasan , sampel darah diambil, akhirnya Lisa disahkan mengalami kegagalan buah pinggang. Kami bagaikan terpukul!, sedih mendengar berita tersebut. Apalagi ketika itu ayahanda tiada bersam kerana bertugas di PBB berpusat di Mindanao Filipina. Ketika itu juga Lisa dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan lebih rapi.

Tuesday, December 14, 2010

[K]u [R]indu [D]ia...

Assalamuailukm WBT & Salam Sejahtera Uols
4 Tahun sudah berlalu, tapi kami sekeluarga
masih mengingatinya walaupun dia sudah tiada
Selamat hari lahir kepada Adinda bongsu
tersayang setiap 13 Dec
Arwah Nur Alisa Maisarah Roslan
Selamat ulangtahun ye dik
yang ke 6 tahun
tak sempat melihat mu memasuki
sekolah darjah 1 tahun hadapan
sudah takdir, tuhan lebih menyayanginya
Alisa meninggalkan kami 4 tahun
yg lalu

Sabtu lalu ku ke Kuala Lumpur International Hotel
menghadiri satu majlis yg dijemput oleh
adik lelaki ku yg berada di Maktab tentera
dijemput karena doing my part time job too
snap2, hehe
bila mahu pulang pada petang itu
lalu di sebelah Hospital Kuala Lumpur
Pediatrik, dekat chow kit tu
terimbas 4 tahun yg lalu, ku dan keluarga
berulang alik dari Hosp Pediatrik KL
karena Alisa mengalami kegagalan buah pinggang
ketika itu tiap2 hari
perlu hantar air dialisis dr rumah ke Hospital
tempat yg biasa ku lalui 4 tahun dahulu
untuk menghantar air dialisis setiap hari
naik LRT dari Bukit Jalil
(rumah dulu dekat Bdr Kinrara)
Turun ke Stesen LRT Titiwangsa
naiki semula Monorail utk ke stesen Chow Kit


lalu di laluan ditepi hopsital
untuk ke Pediatrik HKL
tak sangka Hotel itu dekat area situ juga
bila mahu pulang Sabtu lepas
ku menaiki Monorail di stesen Chow Kit

terimbas kembali semua memori
4 tahun lepas kegigihan ku menghantar
air dialisis ke Hospital
huhu, tersangat menggamit memori
Alisa, abg rindukan adik
semoga berbahagia di sisiNya
AlFatihah

p/s: entry Alisa akan tiba InsyAllah
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Happy weekend yg tiba
okay, i need ur attention
sesiapa di sini minat online shopping?
minat berfesyen?
minat aksesori
or else, karena teman sekampus ku
rajin betul berbisnes online ni
ku pun ada juga beli brg dari beliau
not bad, boleh tahan
so
ku mahu promote2, boleh lah terjah ke blog beliau
Blogshop for on9 shopping di
the owner of the Blog

Safian & Sakinah
a little big about the
Business Blog that they will update about the
Lovely De' Fashion product.

ade bermacam jenis shawl, inner neck,
clip, comfoter & mcm lagi..
boleh la beli untuk si dia ka, or diri sendiri ka
hehe
dan harga berpatutan

Lovely De fashion selalu update
and if anda beli borong leh dpt murah..
and semua barang yg dijual lagi murah dr harga luar
so boleh la ke blog
dengan klik ---> Lovely De'Fashion
untuk mengetahui dengan lebih lanjut
anda juga boleh like page
bookmark or follow blog
supaya tidak lost contact hehe
apa lagi, tengah SALE neh
joms

p/s: psstt..sape baek hati mahu sponsor shopping ni, ayah ibu, ku mahu shooping? bole? hehe
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Whoa Rajin betul ku join contest
Alhamdulillah sepanjang ku join contest
ada di antaranya ku pernah memenangi
Rezeki lah katakan
contest yg ku join ini dr Bro Framestone
Sebenarnya ku mahu memang join
last2 telah di tag oleh saudara Taufiq Helios
untuk menyertai Contest ini, thanks Fiq,
ini membuatku lebih semangat mahu menyertainya
mana taknya hadiah utama merupakan "DOMAIN"
siapa tak mahu domain free beb
ku dah terbayang-bayang apa domain yg mahu ku letak
hehehe
kalau dapat hadiah ke dua pun jadi lah
okay..
tugasnya teka berapa kah bro akan cash out dr Nuffnang
setelah di campur, tolak , bahagi, darab

Tekaan Nuffnang yang Bro cash out RM 502.18

Dan kena tag, korang pun boleh join sekali
[Tag 5 orang blogger]
dan yg terpilih itu ialah


Klik PAUTAN INI sebelum 12th December 2010 pukul 11:59pm untuk mengetahui dengan lebih lanjut dan menyertai contest ini

p/s: join dan memeriahkan lagi hehe, nak hadiah x? =P
hehe
LAYANS
(>_<)

Tuesday, December 7, 2010

[D]unia [B]aru & [S]elamat [T]ahun [B]aru

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Selamat Tahun Baru
Salam Maal Hijrah
Dunia Baru sudah menjelma
termasuk sekali dengan tahun baru Islam ini hehe
Dunia Baru, ku teringat ada 1 drama
yg famous bertajuk Dunia Baru
dan pernah melakukan penggambaran di UNiSel
Yeah Bercakap tentang Unisel
Fakulti Perniagaan telah berpindah ke
Unisel Shah Alam
Its My Dunia BAru pabila berpindah ke Unisel Shah Alam

Almaklumlah bertahun-tahun kot
berada di main campus Unisel Bestari Jaya
ku kerinduan kampus di sana
kampus terceruk dalam hutan kampung haha
Aish2 tak baik kutuk U sendiri ekeke
Bila berpindah ke Shah Alam
seperti berpindah ke IPT yg lain
ku dan rakan2 tak beberapa biasa di sana
tapi Alhamdulillah, Fakulti Perniagaan Unisel
begitu prihatin menyediakan Fasiliti
yang amat memuaskan
kelas yg untuk lecture ok la not bad

seperti menyambut ketibaan kami di
Unisel Shah Alam hehe
Ku lagi suka di Shah Alam karena
lebih dekat dengan rumah ku
keluarga ku
streamyx wifi ku hehe
ku just ulang alik saja dari rumah
ayyak!! minyak sudah naik wooo
pengsang2 =P
pasni naek basikal saja haha
tak mengapa, Degree ni work hard skit di Shah Alam

p/s: Salam Maal Hijrah
LAYANS
(>_<)

Saturday, December 4, 2010

[S]elamat [U]lang [T]ahun


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Happy Weekend yg Tiba
Happy Anniversary to My Beloved Parents
Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan
kepada kedua ibubapa ku
Mejar Dato' Haji Roslan Mohamad Appandi
&
Datin Hajah Nor Aisah Mohd Nor
yg ke-22 tahun
pada setiap 4 December yg tiba
hope ur marriage last long forever
dari anak-anakmu ini
Abang, Angah, Anchik, Aby, Addyl
lama tu 22 tahun, sebab tu ku umur 21 tahun
cheq da tua na, tahun hadapan nak masuk 22 tahun
adess makin meningkat hehe
tapi life must go on
=P

p/s: abaikan DATO' & DATIN itu, hanya rekaan semata-mata hehe, keluarga ku biasa2 ja, kalau benar, Alhamdulillah Aminn..
LAYANS
(>_<)

Thursday, December 2, 2010

[T]he [S]ocial [N]etwork-[F]acebook

Assalamuailakum Wbt & Salam Sejahtera UOls
The Social Network
korang mesti tahu kan
Facebook, Blogger, Myspace, Friendster...bla3x
but This Social Network is a Movie
pergh! tak sampai beberapa hari lepas nonton Rapunzel
dah dapat nonton special screening The Social Network
at Sunway Pyramid, Isnin malam 8.30pm 29/11 lepas
dapat invitation dari Bro Framestone
memang aku kaki wayang betullah haha
memang balik dari kelas singgah rumah sebentar
terus move to Sunway Pyramid with my Sis

Yeah The Social Network mengisahkan tentang
pengasas Facebook Mark Zuckerberg
i like it ! baru ku tahu sejarah nya tercipta FB hehe
dan akan ditayangkan di pawagam 2 December ini
Erk? Ku nonton 29/11..Untung2 dapat nonton awal
thanks bro karena invite
and hadiah from ur contest hehe
Ramai ahli Facebook or Blogger yg hadir


p/s: next! Narnia? Tron? Ngangkung nak nonton this weekend kot..ha....
LAYANS
(>_<)