Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols

Whoa nak kata ku
kaki wayang tak lah sangat, kalau nak ke wayang tu kalau ada bajet lebih, cerita yg ku minati, jika bohsan, atau kawan2 ajak baru lah kaki ku jejak juga ke panggung wayang ini hehe. Sebelum2 ni cerita2 di panggung tak beberapa menarik. Tapi..

Tapi bila dah sampai musim2 cuti persekolahan barulah banyak
movie2 yg ku minati dan yg telah sekian lama dinantikan, yakah? yerlo, haha. Yeah 3 movie in 3 weeks, ok la kan daripada yg betul2 kaki wayang seminggu beberapa kali menonton, tak jemu kah? Antara 1st week to 3rd week movie yg ku nonton ialah

1st
MEGAMIND, not bad lah movie ni, dua kali kot ku nonton movie ni, 1st biasa2 je, 2nd in 3D, tu pun salah sorang kawan blogger ajak keluar, siap belanja lagi, thanks lah i really appreciate, mahu tahu siapa, jom terjah ke blog beliau En Epulafea, erk? teringat cerita Betty La Fea dlu hehe, jangan marah ya xD

Tunggu Megamind, salah 1 movie yg pasti akan ku download, erk? haram2, tak mengapa, blueray disc lagi puas. Okay 2nd movie ni, memang mempunyai peminatnya yg tersendiri, berbillion kot peminatnya, korang dah tahu dah kan, ku pun salah seorang peminat, ku dan adik2 ku siap kumpul DvD movie ni dari mula sampai akhir

Harry Potter!! harry potter and the deathly hallows part 1, saja je kan ada part2 ni, tak mengapa, ku menunggu dengan setia, tapi bila menonton memang terbaik ah! tapi mengapa tiada in 3D, kalau tidak pasti menarik, ku menonton HP bersama siblings serta sorang teman Izzuddin namanya, we have same name hehe.

I'll be waiting the next part of Harry Potter, so, 3rd n last, baru saja menonton movie ni weekend lepas. Rapunzel! Disney Tangled in 3D, wow ku suka nonton movies in 3D, because TERBAEKK, thank you so much again to En Epulafea@ En Saiful treat me watch this movie.


All this movies ku menonton at the same place, the really cool place to hangout, The Curve Mutiara Damansara or e@Curve, hurm tak kisah lah ape ke, yang penting lepas menonton, lapar, suka sangat terjah di IKea, MEATBALL....sedap...so thats all, sesiapa kaki wayang jom nonton wayang

p/s: next weekend movie apa pula ea hehe
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Hope is not too late
to wish my Bro, cousins & etc
Selamat Menghadapi Peperiksaan SPM
to my bro
Muhammad Alif Hazwan
yg sekarang menuntut di RMC @ MTD
Royal Military College @
Maktab Tentera DiRaja Sungai Besi
Abg tahu hg bole
sure lah you can do it!
chaiyok2!!
dan tak lupa pada my bro Muhammad Nazmi Hadi
good luck on your PMR result akan keluar
tak lama lagi xD
berdebar siot kalau aku hehe
teringat time2 sekolah dahulu masa ambil exam
anda??
layans~
(>_<)

Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols
This is the day that i've waiting for
my convocation
for my batch Diploma in Business Management
University Industry Selangor
UNiSEL
21/11/2010
the great history were created!
i'll never forget it!!
sekarang ku biarkan gambar2 ini berkata2
Starting dari sebelum dan Selepas
pelbagai gelagat
COnfirm lah korang pasti
1) Jealous
2) Nak Konvo!
3) Merasa Nak konvo!
4) Gedik2 nak ambil Pic hehe
5) Terpegun ececeh.. :P
6) Layanss~




Yang Sedih, bila saja keluar dewan
tak jumpa langsung teman2 seangkatan
karena keadaan to crowded
yg jumpa pun berapa ja
nak la juga bergambar dengan semua
baling topi..
tapi tak kesampaian..
tak mengapa konvo degree ada
hehe
ku masih di sini Unisel

p/s: 3 entry pasal konvo berturut2 haha, maklumat lanjut boleh click my Facebook profile badge, add jgn x add =P
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Ok Tak Gambar?
hehe
ku baru sahaja selesai berkonvo
Mahu Khabar Selanjutnya
NANTIKAN...
NANTIKAN...
NANTIKAN...

HEHE

p/s: new semester bermula..aish!
LAYANS
(>_<)

[K]onvo2! - [I]ntro =P

by on 4:15 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Ok Tak Gambar? hehe ku baru sahaja selesai berkonvo Mahu Khabar Selanjutnya NANTIKAN... NANTI...
Assalamuaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Alhamdulillah
Baju Jubah KOnvokesyen telah selamatnya di ambil di Unisel pada 11/11 lalu, sempat lah lagi pose2, snap2 before the real konvokesyen hehe, yeah tak sabar rasanya hehe bile dapat naik pentas nanti.

Rasanya sekarang musim2 kolej atau university sedang sibuk untuk
mengadakan majlis konvokesyen, almaklumlah dah nak dekat2 end of the year ni, siapa tak mahu berkonvo kan, semstinya mahu, karena this just happen once in ur life melainkan lah sambung degree ke, master ke, phd ke xD

Ku bergerak dari Sh
ah Alam ke Unisel Bestari Jaya agak lewat, mendapat khabar sms dari teman, ramai dah students di situ menunggu giliran untuk mengambil jubah mereka, sangat excited haha. Of Coz kena tunggu giliran, terutama di Bendahari, untuk mengesahkan kita ni still ada hutang ke tak dengan pihak University

Tiba di sana, dapat
no giliran 3372, mak aih!! bapak ramai! haha, no yg baru dilayan baru 3152, fuhh!! memang sabar gila ah time tu tak tahu nak buat apa, sebenarnya nak ambil jubah tu sekejap ja, nak tunggu di bahagian bendahari ni lama sangat, time ni result exam pun dah keluar.


Lagi tension tunggu dan tak dapat view exam result karena connection internet tiada haha, kedekut betul, sementara menunggu tu layans lagu, video2 clip, movie dan tak lupa novel semestinya ada di bawa bersama tatkala bosan. Hampir 4 jam kot di situ, kebas bontot hahaha.

Tapi yg penting sempat la juga jumpa
rakan2 seperjuangan dahulu semasa study diploma hehe, ada yg bekerja, ada yg sambung study, dan lain2, ibarat reunion la kot, kot? :P
SETTLE!, ambil jubah di Canselori Dewan Senat, sempat lagi mencuba2, harus mencuba! kita bayar kan hehe.



Petang juga lah settle, pulang dengan badan penat tp besh!, tak sabar menunggu konvokesyen Unisel pada 21hb Nov ini, sesiapa Free datanglah haha. Ini secara ringkasan, kalau karangan, panjang nanti, tak terbaca pula hehe

LAYANS
(>_<)

[H]al [J]ubah [K]onvo

by on 9:00 AM
Assalamuaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Alhamdulillah Baju Jubah KOnvokesyen telah selamatnya di ambil di Unisel pada 11/11 lalu, sem...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah
Apa khabar semua,
Salam perkenalan
saya Eazy Izzuddin
walau jauh di mata, tapi dekat di alam maya
skema ayat hehe
ku dapat tahu ini dari blog bro BEN ASHAARI
yang baru ku follow
hehe
menyertai karena ingin lebih mengenali kawan2 baru
walaupun ku lama tak lama
baru tak baru juga dalam dunia blogger ini
ku ingin mencari & mengenalo kenalan baru
thanks Bro Ben karena memberi peluang
kalau mahu selongkar segala kisah hidupku
boleh jenguk2 sekeliling blog ku ini
semua info ada rasanya hehe
so salam berkenalan semuanya
sesiapa yang singgah
KEEP IN TOUCH ALWAYS

p/s: Salam AidilAdha, Selamat Hari Raya AidilAdha di ucapkan pada semua..
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Oh Result
Yang Membuat kami semua berdebar2
tepat 12am 11/11 ku menunggu hadapan desktop
semata2 mahu meng VIEW result, tapi hampa
dengar kata 20/11 ni baru keluar
ternyata meleset sekali karena
result sudah keluar
debaran tahap terketaq pun ada haha
Ada mahu check result, tapi tak lepas2
Almaklum lah beribu student online kot
semata-mata mahu view result mereka
oh result, ku pun berdebar2
dengan mengguna mobile device yg comel
sekali sahaja log in di student portal
Alhamdulillah dapat view juga
dan ALHAMDULILLAH sekali lagi
sujud syukur padaMU
resultku, dapat maintain pointer
COngrats! to All Uniselian
Next Semester Usaha lagi

p/s: time amek jubah konvo, result dah kluar, lagi cuak haha..nextt
LAYANS
(>_<)

[O]h [R]esult

by on 12:03 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Oh Result Yang Membuat kami semua berdebar2 tepat 12am 11/11 ku menunggu hadapan desktop s...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

First of All
Wish Happy Birthday
Miss Lolly, pada 12 Nov nanti
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Miss Lolly
Happy Birthday To You

Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Kamu
Semoga Dipanjangkan Umur,
Dimurahkan Rezeki,
&
Cepat lah Kahwin
hehe
Pss, Jangan Lupa Play Video tu, So Cute!



Btw, sedikit rumusan, miss lolly, kamu wajib baca, hehe, ku mengenali Miss Lolly rasanya dah lama, hampir 2 tahun, ku suka sangat singgah ke blog beliau dan kebanyakkan semua entry menarik tentang kisah hidup Miss Lolly, banyak benda yg kamu lalui kan. So Selamat Hari Jadi Miss Lolly yg Ke 23, (mak bedah dah tue hehe) pada 12 November ini

Next rules, hadiah!, haaa, hadiah apa ya mahu di bagi kepada Miss Lolly jikalau ku dapat Rm100. Hmm, Miss Lolly rasanya kamu suka hug benda tak? hehe. I guess all the girls out there suka hadiah ini, so haritu ku terjalan di gift shop, tgk hadiah ini n harga mmg sesuai lah, A SUPERSIZE TEDDY BEAR!! mmg besh di hug hehe


Alamak!, Pic teddy bear hilang, terpaksa la google, lebih kurang besar ni lah hehe. Hmm lagi 1, bila lah dapat jumpa kamu face2face ni, yg lain ramai dah jumpa hehe, so dengan ini mengisytihar kan ku join contest Miss Lolly, ekeke. Hope kamu happy selalu, sesiapa mahu join contest boleh ke blog beliau "MISS LOLLY"

p/s: sejak bila ku rajin update ni hehe
LAYANS~
(>_<)
Assalamualaikum Wbt & Salam sejahtera Uols

Yeah, lepak2 yg
bermakna tu, hehe, selalu orang akan kata lepak2 ni buang masa lah itu lah ini lah, tapi kali ini ku lepak2 sambil dapat banyak ilmu tu dari seorang blogger yg ku mula kenal sejak dari gathering gengblogger August lepas di Shah Alam, walaupun ku tak se famous dia hehe.

Bermula malam hari sabtu malam ahad lepas, blogger yg ku maksudkan itu ialah
Akmal Hilmi si lelaki seksi, itu kata di blognya hehe, contact ku dari Fb terus ke phone mengajak lepak2 di i-city Shah Alam karena malam itu ada Hot Fm Nite Jam, ramai okeh, hehe, so..

Thanks a lot
Akmal Hilmi pick up ku di rumah, walaupun hampir2 midgnight, ops!. sampai di sana orang masih lagi ramai walaupun ketika itu konsert pun nak habis, yg ku terkejut tiket masuk ke i-city rm10 woo, semakin meningkat, last ku pergi i-city bayar parking rasenye rm2, nampak sangat lama tak pergi ekeke.

Hangout2 di situ jalan2, walaupun konsert da tamat, snap photo sikit walaupun agak keseganan, Ah! bedal! hehe. Then lepak di Al-Rafi Bistro, we need wifi also MU! yeah!, hehe, thank God ku bawa laptop, si Akmal pun sama, of Coz kena bawa, mahu ditunjuk ajar pasal web2 ni

Banyak juga info2 yg ku dapat,
pasal Blog, Facebook, Tweeter, Tweetdeck, Nuffnang or else and also not forget about computer, sekarang terdapat sikit perubahan, thanks bro!, orang kata ilmu itu di cari dan di pelajari, walaupun kita tak sepakar mana, lama2 ok la tu, so ku slow2 perlu improve almaklumlah lama tak on9

Hmm, banyak juga menda yg ku tak tahu, almaklumlah asyik2 busy dan jarang2 online, bila online, nak! hambek ko! banyak benda2 terlepas haha, almost 2 hours kot lepak di situ, dua2 pun dah menguap, mengantuk, so pulang lah, lepak2 pun banyak juga yg ku tahu, yg penting kene sentiasa bawa lappy n cari wifi, hehe

oh tak lupa, kalau korang free lawat lah
Blog Akmal Hilmi, thanks again, bila2 free calling ja :P, yg lain nak join? jom

p/s: hari2 buat benda yg sama, buhsan, tak sabar majlis convo 20hb neh hehe
LAYANS
(>_<)

[L]epak2 =P

by on 12:00 AM
Assalamualaikum Wbt & Salam sejahtera Uols Yeah, lepak2 yg bermakna tu, hehe, selalu orang akan kata lepak2 ni buang masa lah itu lah ...

Happy Birthday To YoU!3x
Allah Selamatkan kamu3x
Happy Birthday To My Bro n My Sis
my siblings
Muhamad Nazmi Hadi ke 15
pada 2 Nov lepas
baru lepas PMR
serta
Nur Amirah ke 20
pada 5 Nov akan dtg
tengah final exam di UKM
serta
Muhamad Aidil Hakimi ke 8
pada 14 Nov akan dtg
baru darjah dua
hehe

MOga panjang Umur dan Dimurahkan Rezki
be matured kay, hehe
saja wish sekali gus karena birthday mereka semua
di bulan Nov..
Hadiah? nanti2 kan lah hehe
so terima lah ucapan hari jadi dari abg mu ini
hehe
Layans~

[H]appy [B]irthday!!

by on 9:15 PM
Happy Birthday To YoU!3x Allah Selamatkan kamu3x Happy Birthday To My Bro n My Sis my siblings Muhamad Nazmi Hadi ke 15 pada 2 Nov lepas ba...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Why Eazy Izzuddin Always Busy?
Tak dapat Update Blog la, itu la ini
here the secrects! hehe
1st, sekali dapat online tu ada ja idea nak update
tapi nak login blog tu cam malas je hehe

2nd, sepanjang semester i've been busy with club, assingment, makan tido, makan tido hehe
sejak ku sambung belajar degree ni, nak lah mencuba sesuatu lain dari yg lain dengan menyertai club2 yg ada di University ni, almaklumlah semasa diploma tu sumpah langsung tak pernah join mana2 club, so buat pertama kali nya join the club.

Antara kelab yg ku Join ialah PERMAP stand for Persatuan Mahasiswa Fakulti Perniagaan n Sekretariat Rakan Muda, hah! amek ko! mmg padan ko busy selalu..tett hehe, seriously sgt busy sampai fening fale otak ni, but thanks to them i got a lots of experince doing some event, itu ini.

So here the pic, gambar kenangan semester lepas, dan telah disemadikan dalam bilik ku ini, hehe. So the tips, kalau tak nak busy sangat jangan lah tamak nak join banyak club. hehe

so Layans~