Followers

Monday, June 28, 2010

[L]ayans [F]ifa &

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Wow Fifa World Cup 2010 is not ended yet! but! ku pun kadang2 layans kadang2 tak, haha. Hmmm, new semester will start next week, so no TV lah, huhu. But i'm so excited to go back to my lovely Campus. Yeah layans fifa, this's happen last Wednesday. If Uols remember what team play that night?

Kalau tahu, tell me hehe, that night, one of my best friend telah mengajak keluar lepak mane2. Kami tak plan pun untuk layans fifa ni, ini karena telah lama tak lepak2 skali, kalau jumpa pun setiap cuti semester ja. Gosh! lama tak lepak2 ngn member form 6. Masing2 busy ngn hal masing2.

Pak Din or Izzuddin, yeah its me? no3x, thats my best friend, his name Izzuddin too like me, hehe, besh ada member yang nama sama. so Pak Din mengajak ku keluar, lepak di mamak, sebelum kami roger2 member2 yg telah lama tak ketemu walau tinggal berdekatan, kami terus menerjah.

Kalau tak terjah memang tak dapat ah lepak skali, akhirnya gather juga member2 form 6 walaupun sekejap, lepak di Restoran mamak sambil menonton bola, perlawanan bermula pada pukul 10 malam, restoran agak ramai, nasib la sampai awal, then 1st time keluar malam, haha, nasib Ayahanda outstation.

Sempat di sana kami bersembang2, menceritakan hal masing2, almaklumlah lama tak ketemu mereka. Ku ingat akan sampai midnight lah di situ, ayyak! Bonda di rumah confirm bising haha, but im lucky because Pak Din mahu pulang awal juga, Yeah me & Pak Din live at the same streets, we neighbor xD

Kami lepak di situ hampir dua jam, pastu pak din ajak balik karena hampir pukul 12am, kalau kul 12am, almaklumlah, kami ni tinggal dalam kem, takut pagar tutup, so blikla sebelum kul 12am, ku pun kepenatan juga haritu sebab pagi Rabu tu ke Sunway Pyramid, shopping2 sambil tgk wayang hehe.

thanks piji, mal, lan, fayadh n pak din dapat hangout sekali walau sekian lama tak lepak haha

so life campus begins now,
Layans
(>_<)

Tuesday, June 22, 2010

[I]'[M] [A] [D]addy?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah!, I'm a daddy!?
Do i looks like a daddy?
Oh no! i'm getting old! haha
Karena Bonda menjadi baby sitter
to the cute baby boy, his name
Adam Haziq, totally cute!
Been here since birth!
Now Adam Haziq 2 1/2 month old.
The Sad story is, Adam Haziq is adopted child
Parents angkat mengambil Adam at welfare center
because the mommy doesn't want him
huhu, sian Adam, we'll take good care of him!
ok lah kan dari jadi kes buang bayi
ku tak sanggup!

Alkisah, one day after Adam Haziq habis pantang, bonda wants to go to Klang, to her "slimming center". So as usually i'll be the driver, and also bring Adam. While waiting Bonda at slimming center, we waiting at the customer lounge. So i'll be the next baby sitter hehe, da biase, almaklumlah, adik2 ku nun 6 ke bawah, so biase jage baby, hehe

At the moment, the another customer came in, sit infront of me while she wait to be served at slimming center. She's asking me " Anak sulung ea, berapa bulan?" i answer (dengan muka terpaku) " ermm yeah, but no, my mother babysitter him, Adam baru 2 bulan". Then she ask again " owh yeke, nampak macam ada bakat jadi bapa muda, so cute!"

Hahaha, tergelak guling2 sorang2 dalam hati haha, nampak tua ka? mude kot, kalau tak kenape die cakap anak sulung? ekeke, huhu im just turning 21 years old this year, dah boleh jadi bapak orang kot haha. But, 1 pengalaman yg tak boleh dilupakan, Almaklumlah Fathers day baru je lepas, sempat kot jadi Daddy sementara haha.

Btw, kami sudah menganggap Adam Haziq to be part of our family, bila waktu menjaga habis, parents angkatnya datang mengambil, kami mula rasa kerinduan. Ku pun akan makin kerinduan, Almaklumlah semester baru akan bermula huhu.

p/s: Karate Kid & Toy Story 3 da besh!!
layans
(>_<)

Thursday, June 17, 2010

[M]eet bOyFeiZ

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah, on 14th June, history is created by the second blogger who have come to my house. Jeng3x, the blogger is Mista bOyFeiZ or his full name MOHD SUBRI BIN HAJI SENIN. The first blogger who arrived to my home is Kak Heze, whos next? hehe

Dengan tiba2 Mista bOyFeiZ im ku dalam facebook, suke menyakat juga die nih hehe, terbit pula movie apa yg ku ada dalam external. ku taip "My Name Is Khan" hah! terus bOyFeiZ mahu cerita itu. So pakat2 mahu ketemu.

Coincidentally, bOyFeiZ want to go to the Shah Alam from Batu Caves which place he work. Set! 6.30pm he reached to my house. Ku mengambil di pintu pengawal di hadapan, tapi kene tahan pula, kene tinggal ic lah tuh..ish2..biase lah kem tentera.

Arrived, rase2 keseganan pun ada, haha, layans. Masuk ke rumah terus ke meja laptop ku yg tak macam meja, haha. Terambil lah movie yg beliau minat, hehe, ku sempat juga bertukar2 cerita dalam external tu. Kesempatan juga kami bersembang.

Very short meeting, Tak lama pun disitu, dah maghrib, sempat juga bergambar, aish mesti hehe. Btw thanks bOyFeiZ karena singgah di rumah, lain kali datang2 la menjengah =P. Also thanks the great movie that i copy from you. Hope boleh lepak lelame skit hehe

p/s: The A-Team the best!! meet who next? hehe
LAYANS
(>_<)

Friday, June 11, 2010

[F]ootball [F]ever [B]egin

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols..

Yeah! Football fever begins! Unless you've been stuck alone on some island with no TV or the Internet, you'd already know that for a pe­riod of a month from June 11, it is all about football. Football, football, football, & for sure you'll seat infront TV 24/7 hehe.

Yes, you can say that with all the national leagues playing all year, it's not much of a difference. However, the football fever is extra hot this time, thanks to the 2010 FIFA World Cup in South Africa! Lagi2 tengah cuti sem nih, better layans FiFa World cup daripada terlepas hehe

Yeah, seat back & rileks, infront LCD HD Tv, and the new astro byond that just installed gara2 FiFa World Cup 2010 nih. Hmm semua tu angan2 belaka je nak tonton Astro Byond Full HD konon, mmg Tak Dapat Ah! haha. Eleh, Tv biasa pun jadi lah layans, asalkan dapat menonton.

This Morning my brother & i just arrived from Sungai Petani. Memang tak sempat lah nak vacation2 karena my brother ada kelas tambahan di asrama, almaklumlah SPM kan. So terpaksa lah pulang balik ke KL nih..huuuu. My other family member syok la stay sana sampai Isnin ni, jelez2 =P

Di kesempatan itu, sempat singgah di Central Square, Sungai Petani malam tadi. Ada TM’S WORLD FOOTBALL HEROES CARNIVAL roadshow sedang berlangsung di situ. The interesting game here is TM Million Kick Challenge. The TM Million Kick Challenge will be conducted during TM’s World Football Heroes Carnival roadshow stops.

The public is invited to showcase their football scoring skills and get the opportunity to win prizes in total of RM10 million! wow!

To participate, the public is required to purchase the RM10 limited edition iTalk England pre-paid calling card or subscribe to TM’s Streamyx Combo package of 1Mbps or higher. The challenge is opened to all new TM customers except for professional and semi professional footballers.

Sangat menarik! tapi, ku hanya jadi penonton di situ, hehe, layans sambil menemani bonda window shopping di situ. Hmm Central Square, teringat ku bersama Nadia, Mas & Eyza hangout disitu semasa trip Penang kami. Bila berada di situ, semua memory flashback hehe.


p/s: So Enjoy! to watch FiFa World Cup 2010 in South Africa! Psst..which country you support? Sleep time =P
LAYANS
(>_<)

Tuesday, June 8, 2010

[S]eberang-[P]enang [F]inal [P]art

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

This entry full of our picture, so LAYANS xD, Pic credited to Nadia & Eyza

Yeah, finally the last part of my tour holiday in Penang. Because the last day of our hang-out time here at Penang. In fact, almost all places in Penang until we discover there is no place else we want to go because all the places we have been exploring. Actually, we want to go to Penang Hill, but closed for modification.

We had no idea where the place that we all want to go. But, Nadia's have a brilliant ideas. We all get ready, get into the car & i the driver of the day again, hehe, then think where the place that we want to go. Ideas coming! "eh, jom terjah ke rumah Mas nak? kat Sg Petani, ha.."

The really unexpected idea! besides, Sg Petani & Penang tak lah jauh mana kan3x? So our navigator Nadia & Mas shows the place. So We pass the island of penang bridge, Eyza & Nadia started work to take some pictures. Kami mengambil ferry waktu balik. Ku melalui Penang Bridge after 4 years tak lalu situ..huhu

Best experience ever lalu di situ, hehe Almaklumlah, first time drive sendiri, selalu Ayahanda je dapat :P. So our next to Mastura house at Sg Petani, but, before that, kami berhenti di suatu tempat, mmg menarik!, pemandangan betul2 di tepi pantai, tengah hari giler time tu, hot!, but snap picca tak lupa, hehe

Ha!, I just noticed that we all wear the same t-shirt that we bought yesterday at Queensbay, the same pattern & design. All Blacks, i like it, hehe. Nice isn't it? In opportunity that, I could call my adopted brother who is in Kepala Batas schooling lower form 6. Meet at Sunway Carnival Mall.

Ambil gambar di sekitar pantai, tak lama di situ. We heading straight to Sg Petani, sambil itu si Mastura bercerita pasal diri beliau di sini, hehe, tunjuk itu, tunjuk ini sebelum sampai ke rumah. Akhirya sampai, tak lama pun, kejap ja eh. When arrived, agak keseganan di situ hehe.

I sat alone in the living room houses Mas, because they on tour houses Mas, hehe, tour on her room :P, nak join, tapi mmg TAK lah!, haha, duduklah bersendirian di situ. Lepak di situ pun tak lama, about 1/2 hours. So next stop we heading Central Square? Sg Petani, correct? Almaklumlah bukan org sana, :P

Sampai juga di sana, di Bandar Sg Petani, di dalam CS kami just jalan2, window shopping, nothing interesting kot di situ, hehe, marah org Sg Petani, hehe, tapi 1 perkara yg membuat ku tertarik di situ, Pusat Bowling tingkat atas sekali, Tahu pemain nye? semuanya makcik2 pakcik2, haha, nice! exercise2 hehe

Tak lupa Souvenir di CS, kami membeli rantai yg sama with different alphabet,Yeah! So don't wait much longer, heading to Sunway Carnival Mall, but have another stop before go there, mai pekena Laksa dahulu, ke kedai kalau tak silap milik pakcik Mas, Pergh! memang layans! nice!

Memang sedap la laksa tu! ke Sunway Carnival Mall meet my adek angkat, hehe. Knowing him from Myspace, & hari ini dalam sejarah meet people from myspace 1st time, selalu nya meet bloggers, dah, meet FB? dah juga, hehe, skang Myspace pula, walau tak se famous FB..ekeke..hehe

Yeah his name is Syazwan, ketibaan di sana, 1st time sampai kat situ, nasib ada our navigator, sampai juga driver ni bawa hehe. Sampai2, calling him, i'm arrived with my friends. Ku tunggu di kedai Machines Apple( nak jugak,haha, amek :P ) Si Syazwan tiba dengan rakannya si Ezam. Wow! All Blacks shirt! mmg da pakat ni,hehe

So, Si Syazwan & his friend Ezam be our next navigator pula, bawa kami round2 Sunway Carnival Mall, Snap a picture, sembang2, minum2. Tak lama pun di situ, just get warmer here, but he's must go, because almost night. Mereka naik motor pula tu, bahaya woo malam2.

So adios to them, see yaa..till we met again InsyAllah. We shall not be long here, chasing back to Penang, because the family is very worried about Nadia & us, hehe, find a way back to Penang, but a little big loss here, our navigator pun pening, hehe, nasib la ku bertanya dengan abg stesen minyak tu. Cakap KL, kalau tak malu je sesat kat tempat sendiri hehe

Alhamdulillah jumpa jalan pulang. We go to back to Penang by Ferry. Snap our last day here at Penang, at this ferry, there's a lots of memories at here. I'll never forget what happen here. so sweet memories. But we had another plan tonight, yeah really non stop hangout,haha.

Balik rumah sebentar, rehat2 kejap, selepas setengah jam, kluar pula. Kali ini bertemu kawan Nadia, also the same University with me n them. Si Aie. Bertemu di Food Court at Gurney. Dah beberapa round di situ tak jumpa kawan si Nadia, akhirnya ketemu, rupanya mereka ada situ, cuma kami tak perasan haha.

Just minum2 saja di situ, plan sebenar ke LINE CLEAR!! again, before pulang semula ke KL, hehe. Semasa otw ke LINE CLEAR, byk polis. Alhamdulillah kereta kami tak kena tahan, tapi kereta si Aie kena tahan, aish, risau kami, brhenti di tepi tunggu Aie & the gang hampir 20 minit baru la lepas.

Tiba juga di Line Clear untuk malam terakhir ku di Penang hehe, memang layans. Selepas itu, lepak lagi, yeah di Padang Kota Lama.There's a funny stories besides that, hmmm...biarlah rahsia..hehe

Until 2am, go back home lorh. Fuh very2 tired, but have alots of experience and memories at Penang, so sad, coz we leaving tomorow, huhu. Firstly thanks a LOT! to Nadia & family, coz bwk jalan2 & stay at their house. Thanks A lot!, i'll never forget it. Also Mastura & Eyza.

p/s: the longest entry i guess, baca & lihat la pic sampai lebam hehe, thanks karena mengikuti & membaca,
LAYANS
(>_<)

Wednesday, June 2, 2010

[Q]ueensbay-[P]enang [P]art 3


Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols

Yeah, of the part three finally emerged after many days, our day-to-three intends want to go to a movie in Queensbay, it's day three is on Wednesday, hehe, cheap movie tickets. As always, we move from the house after Zohor. hehe. But the best part is I became the driver for Us, because Nadia's brother had another event.

So I do not mind driving to it, because I can learn the streets of Penang. Nadia menjadi GPS or Navigator rasmi kami, hehe. Cool driving in Penang, all the road looks familiar and easy. Prior to the Queensbay, our first stop at the Jeti Jerejak, right in the beach, we photographed there.

Mahu gerak ke Jeti, tapi takut, hehe, karena ada restoran di situ, rasanya kalau mahu ke jeti, ke makan dulu kot di situ, tapi mmg TAK lah, haha. Kami bergambar di sekeliling Jeti Jerejak. Can see the Penang Bridge very clearly. Yerlo, Penang bridge is Landmark for the state of Penang.

Selepas itu, apa lagi, terjah lah ke Queensbay. Parking, ku parking baek punya, hehe, terus ke Pawagam, Golden Screen Cinema, ku follow Nadia our navigator di Penang, hehe. So we decide to watch A Nightmare On Elm Street. Euw! seram seyh!, tapi Layans. Mahu nonton dua movie 1 hari, tapi masa mmg emas.

Have about 2 1/2 hours b4 our movie start. Saja kami pilih lambat, so..Shopping time!. Fuh memang penat and layans la kalau kluar dengan gurl2, hehe, almaklumlah kaum wanita. xD. Jalan sana, jalan sini. But, stop i one shop. The cloth really nice & cheap, of Coz, haha. We decide to buy a t-shirt that have same pattern, all 4 of us buy.

Memang lawa la t-shirt tu, kami berempat sama2 pakai, hehe, nak tahu? tunggu Penang part 4 okay, hehe, Layans. But that time, perut ku memang meragam giler2 ah, dah beberapa kali ku toilet, aish, entah lah, tak tahu kenapa, huhu. Maybe terlebih "Line Clear kot malam tadi, hehe. Nasib masa dalam wayang perut tak meragam.

The movies begins, layans, terkejut!, takut!, nak terkencing!, sejuk!, semua ada, haha, the duration about a hour and half. End...thanks god it's already end, the time shows already at 8pm, dinner lorh, mencari tempat makan. Teringan nak makan lah Western Food & Char kuew tiaw, yummy!

Nadia shows the place, i like it. Lapar kan Nah! skali 3 menu ku bedal haha, chicken chop, char kuew tiaw, & satay!, pergh! kalori2 haha, layans, depa pun pun terkezut. hhaha, layans. But, so sad. coz thats the end of day 3. Balik2 rumah, nescafe terhidang sambil layan The Last Song & of Coz FB :P

Next is final part

Picca credited to Nadia & Eyza

p/s: we all camwhoring, haha
LAYANS
(>_<)
Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)