Terlalu Istimewa

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah Hari yg sangat indah
ku ingin mengucap beribu
terima kasih kepada kalian
yg tumpang sayu di entry ku yg lepas
dan menyedekahkan Alfatihah
kepada Arwah adikku Nur Alisa Maisarah
so, harini ku ingin sertai kan cerpen
tentang kisah kehidupan Alisa
dari mula sampai akhir
ku pernah mengpublish kan kisah ini kira2
setahun lebih yang lalu
karena ku menyertai contest
dan ku mendapat hadiah saguhati
okla tu, dapat hadiah juga kan
hehe

dan time tulah buat pertama
ku ketemu JOEGRIWJOW
untuk menuntut hadiah hehe
Dan Entry Tersebut mendapat banyak feedback
hope korang tak henti membaca
dan tak bosan
entry disitu lah membongkar segalanya



TERLALU ISTIMEWA

Ku Tatap Gambar Wajahmu..
Sinar Mata Itu..
Lirik Senyumanmu..
Pesona Yang Membelai..
Wajahmu Bercahaya..
Memberi Bahagia..
Tiap Yang Memandang..
Hati Jadi Salju..
KAU TERLALU ISTIMEWA..

Bait2 lirik nyanyian penyanyi kesayanganku Adibah Noor tiba2 berkumandang di corong radio di suatu petang yang mendamaikan, mengembalikan nostalgia ku kepada arwah adindaku Nur Alisa Maisarah Roslan yang telah pergi menyahut panggilan illahi kira2 hampir 4 tahun yang lalu...

Tanggal 23hb November 2006, suatu tarikh yang tak akan pernah luput di ingatan kami sekeluarga terutama ayahanda dan bondaku. Lebih2 lagi bondaku yang tak jemu2 berada disamping Alisa disaat2 awal hingga nafas terakhirnya. Lisa mula dikesan menghidap penyakit kegagalan buah pinggang kronik 2 minggu selepas meyambut ulangtahun kelahirannya yang pertama.

Masihku ingat pada 28hb Dec 2005, tiba2 pagi itu keadaannya seperti terkena sawan. Aku & bondaku bergegas ke HUKM bahagian kecemasan, setelah di berikan rawatan kecemasan , sampel darah diambil, akhirnya Lisa disahkan mengalami kegagalan buah pinggang. Kami bagaikan terpukul!, sedih mendengar berita tersebut. Apalagi ketika itu ayahanda tiada bersam kerana bertugas di PBB berpusat di Mindanao Filipina. Ketika itu juga Lisa dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan lebih rapi.

42 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Al Fatihah.... Aku suka lagu Adibah Nor tu... Sangat mendalam...

Takziah.

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
aku pun suka
sangat
bile dengar lagu tu teringat arwah

mysarea said...

sedihh.... =(

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
jgn la sedih...
nnti ku sedih
;)

DanieL AdiE said...

sume insan di dunia nie xkn lari dr ujian...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/gigih.html

Eazy Izzuddin said...

ADIE :
yup2
;)

SyahmiFikri said...

sabar yer.. ujian sebegini la buat diri kita lagi kuat.. terkesan buat hati ku tatkala membaca en3 nie.,.
al fatihah

Eazy Izzuddin said...

SYAHMIFIKRI :
thanks karena membaca
;)
alfatihah

mr.syazwan said...

perh dia pun menang gak!

nak lawan ye

hahaha

;p

ZWAN SABRI said...

Banyak gila ujian time tu..dahla nak amek SPM..
btw, suma ni mesti ada hikmah kan..
Klaw Allah x amek nyawa Alisa, maybe dia akan akan sengsara ngan penyakit tu skang.. HUHU..
btw, be strong k..

epulafea said...

saya nak komen tapi saya pun sedih. lain kali kita jumpa, awak cerita lagi oke.

Judiene said...

No matter what happen, Alisa will always there, in your heart.
Now and forever.

:)

darkbatman said...

ak ske en3 ko post psl adik alisa.. menyentuh hati.

atty's said...

al fatihah utk adik Alisa.

semoga apa juga dugaan yg mendtg , eazy tabah menghadapinya.

StrewberiManis =) said...

terkedu baca entry ni
sungguh kuat kamu menerimanya
huhu

btw, Arwah Lisa sangat comel :)

Al-Fatihah

Aby said...

apa kabar sobat?
lama tak singgah ke sini

BiG N said...

tabahkan hati ye dik ;)

Qiki said...

mengalir airmataku, huhu
:(

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
hehehe
of co z nk menang jugak

Eazy Izzuddin said...

ZWAN SABRI :
huhu
tahu x fe
dugaan2...
yup2
betul3
;)
thanks

Eazy Izzuddin said...

EPULAFEA :
okay...
;)

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
yup
forever n ever
xD

Eazy Izzuddin said...

DARKBATMAN :
thanks bro...;)

Eazy Izzuddin said...

KTY :
insyallah...
;)

Eazy Izzuddin said...

STREWBERIMANIS :
ya...
sangat comel..
xD

Eazy Izzuddin said...

ABY :
baek2 aja...
;)

Eazy Izzuddin said...

BIGN :
thanks akak...
:)

Eazy Izzuddin said...

QIKI :
huk3
jgn...
;)

HonEyBuNNy said...

al-fatihah,.....sob2....

Eazy Izzuddin said...

Alfatihah

hans said...

banyak kan bersabar
al-fatihah

P/S : Seronok Kan Bila Kena Prank Dengan Kawan Sendiri?

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Salam kunjungan salam ziarah….

kami mendoakan agar kamu dan famili terus tabah...

Alfatihah.... Amin...

::alifdalmim:: said...

Ooooo...contest tu ke??
baru tahu segala-galanya..

al Fatihah~

mie said...

alfatihah untuk arwah adik...

Eazy Izzuddin said...

HANS :
inshallah
alfatihah

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
alfatihah...
amin..

Eazy Izzuddin said...

ALIFDALMIN :
a;ah
contest tu
;)

Eazy Izzuddin said...

MIE :
alfatihah...

atok said...

msa joe mula2 muncul dlam dunia blog hee

lea said...

al-fatihah..jangan sedih2 taw

Eazy Izzuddin said...

ATOK :
yeah2
hehe

Eazy Izzuddin said...

LEA :
ok2
:)