[S]eberang-[P]enang [F]inal [P]art

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

This entry full of our picture, so LAYANS xD, Pic credited to Nadia & Eyza

Yeah, finally the last part of my tour holiday in Penang. Because the last day of our hang-out time here at Penang. In fact, almost all places in Penang until we discover there is no place else we want to go because all the places we have been exploring. Actually, we want to go to Penang Hill, but closed for modification.

We had no idea where the place that we all want to go. But, Nadia's have a brilliant ideas. We all get ready, get into the car & i the driver of the day again, hehe, then think where the place that we want to go. Ideas coming! "eh, jom terjah ke rumah Mas nak? kat Sg Petani, ha.."

The really unexpected idea! besides, Sg Petani & Penang tak lah jauh mana kan3x? So our navigator Nadia & Mas shows the place. So We pass the island of penang bridge, Eyza & Nadia started work to take some pictures. Kami mengambil ferry waktu balik. Ku melalui Penang Bridge after 4 years tak lalu situ..huhu

Best experience ever lalu di situ, hehe Almaklumlah, first time drive sendiri, selalu Ayahanda je dapat :P. So our next to Mastura house at Sg Petani, but, before that, kami berhenti di suatu tempat, mmg menarik!, pemandangan betul2 di tepi pantai, tengah hari giler time tu, hot!, but snap picca tak lupa, hehe

Ha!, I just noticed that we all wear the same t-shirt that we bought yesterday at Queensbay, the same pattern & design. All Blacks, i like it, hehe. Nice isn't it? In opportunity that, I could call my adopted brother who is in Kepala Batas schooling lower form 6. Meet at Sunway Carnival Mall.

Ambil gambar di sekitar pantai, tak lama di situ. We heading straight to Sg Petani, sambil itu si Mastura bercerita pasal diri beliau di sini, hehe, tunjuk itu, tunjuk ini sebelum sampai ke rumah. Akhirya sampai, tak lama pun, kejap ja eh. When arrived, agak keseganan di situ hehe.

I sat alone in the living room houses Mas, because they on tour houses Mas, hehe, tour on her room :P, nak join, tapi mmg TAK lah!, haha, duduklah bersendirian di situ. Lepak di situ pun tak lama, about 1/2 hours. So next stop we heading Central Square? Sg Petani, correct? Almaklumlah bukan org sana, :P

Sampai juga di sana, di Bandar Sg Petani, di dalam CS kami just jalan2, window shopping, nothing interesting kot di situ, hehe, marah org Sg Petani, hehe, tapi 1 perkara yg membuat ku tertarik di situ, Pusat Bowling tingkat atas sekali, Tahu pemain nye? semuanya makcik2 pakcik2, haha, nice! exercise2 hehe

Tak lupa Souvenir di CS, kami membeli rantai yg sama with different alphabet,Yeah! So don't wait much longer, heading to Sunway Carnival Mall, but have another stop before go there, mai pekena Laksa dahulu, ke kedai kalau tak silap milik pakcik Mas, Pergh! memang layans! nice!

Memang sedap la laksa tu! ke Sunway Carnival Mall meet my adek angkat, hehe. Knowing him from Myspace, & hari ini dalam sejarah meet people from myspace 1st time, selalu nya meet bloggers, dah, meet FB? dah juga, hehe, skang Myspace pula, walau tak se famous FB..ekeke..hehe

Yeah his name is Syazwan, ketibaan di sana, 1st time sampai kat situ, nasib ada our navigator, sampai juga driver ni bawa hehe. Sampai2, calling him, i'm arrived with my friends. Ku tunggu di kedai Machines Apple( nak jugak,haha, amek :P ) Si Syazwan tiba dengan rakannya si Ezam. Wow! All Blacks shirt! mmg da pakat ni,hehe

So, Si Syazwan & his friend Ezam be our next navigator pula, bawa kami round2 Sunway Carnival Mall, Snap a picture, sembang2, minum2. Tak lama pun di situ, just get warmer here, but he's must go, because almost night. Mereka naik motor pula tu, bahaya woo malam2.

So adios to them, see yaa..till we met again InsyAllah. We shall not be long here, chasing back to Penang, because the family is very worried about Nadia & us, hehe, find a way back to Penang, but a little big loss here, our navigator pun pening, hehe, nasib la ku bertanya dengan abg stesen minyak tu. Cakap KL, kalau tak malu je sesat kat tempat sendiri hehe

Alhamdulillah jumpa jalan pulang. We go to back to Penang by Ferry. Snap our last day here at Penang, at this ferry, there's a lots of memories at here. I'll never forget what happen here. so sweet memories. But we had another plan tonight, yeah really non stop hangout,haha.

Balik rumah sebentar, rehat2 kejap, selepas setengah jam, kluar pula. Kali ini bertemu kawan Nadia, also the same University with me n them. Si Aie. Bertemu di Food Court at Gurney. Dah beberapa round di situ tak jumpa kawan si Nadia, akhirnya ketemu, rupanya mereka ada situ, cuma kami tak perasan haha.

Just minum2 saja di situ, plan sebenar ke LINE CLEAR!! again, before pulang semula ke KL, hehe. Semasa otw ke LINE CLEAR, byk polis. Alhamdulillah kereta kami tak kena tahan, tapi kereta si Aie kena tahan, aish, risau kami, brhenti di tepi tunggu Aie & the gang hampir 20 minit baru la lepas.

Tiba juga di Line Clear untuk malam terakhir ku di Penang hehe, memang layans. Selepas itu, lepak lagi, yeah di Padang Kota Lama.There's a funny stories besides that, hmmm...biarlah rahsia..hehe

Until 2am, go back home lorh. Fuh very2 tired, but have alots of experience and memories at Penang, so sad, coz we leaving tomorow, huhu. Firstly thanks a LOT! to Nadia & family, coz bwk jalan2 & stay at their house. Thanks A lot!, i'll never forget it. Also Mastura & Eyza.

p/s: the longest entry i guess, baca & lihat la pic sampai lebam hehe, thanks karena mengikuti & membaca,
LAYANS
(>_<)

47 comments:

B!G n said...

ha..ni la part yg kak tunggu, update pun, cantik la gambar hehe :P

leya said...

amboi..
btul2 jalan sakan erk cuti sem kali nie..
huhuhu..
;)

El-Zaffril said...

Mana soviner saya... last part dah ni

Eazy Izzuddin said...

BIG N :
hehehe
nak update pun..
hehe
layans
xD

Eazy Izzuddin said...

LEYA ;
tu la psl
tau x pa..
=D

Eazy Izzuddin said...

ELZAFFRIL :
uish
de kot
hehe
=D

Nadia Jamaludin said...

awwww......double like this untuk post nieee....hehehe... xpe jgn sedih2..nnt dtg lagi tau tau..

Eazy Izzuddin said...

NADIA :
i triple like hehe
okay
ble2 free leh je dtg..
hehe
xD

mysarea said...

fuh! mmg kenangan, tapi cayalah picca2, cantik! nice! i like this hehe

Nadia Jamaludin said...

leh2...btw, cntik la gmbr2... suka nyaaa..pndai eyza n me amik gmbar kan..haha..promote2 :P

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
tu dia tuan camera kat ats
hehe
thanks!
=D

Eazy Izzuddin said...

NADIA ;
mmg cantek!
cayalah korang hehe
nnti nak amek photo upah korang la hehe
promote skit
layans
xD

-aTie- said...

jelesnye beli baju same2... ;D heheeh but nic ela u'll...

-->>thanks bro...In'Allah akak akan sentiasa kuat... :D

Khaizarien @ atie Blog

EIPUL said...

wow,
memang panjang entry ni, haha
macam best lah penang ni,
nak pegi ar~
kitorang memang ske trip jalan jejauh ni, kekeke

Aby Umy said...

owh ini final ya?
kapan ni saya diajak?
hehe

joegrimjow said...

tersangat banyak gambo
;)

dah nak balik ni

QieFLy si Dolce said...

wahhh biler aku ada kesempatan ke penang gak... :P

mr.syazwan said...

wawawa jalan sakan....

mana jeruk yg di kirim tu???

huhu

atty's said...

kty pernah sampai kt sunway carnival mall tu sekali .je ..
teruja baca .pasal penang nie ..mcm nak pergi nie .

Ejay said...

x sempat nak baca la dik...
layan gambar je. but i'm sure u had a lots of fun there.
feel like planning a trip with my fabulous fren too. hihi.

Eazy Izzuddin said...

KAK ATIE :
jgn jelez...
ehehe..
nnti akak, bro, ngn eazy bli bj sepasang hehe..
xD

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
jom2...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ABY UMY :
yup
jom..
kamo marilah kemari..
i'll be ur tour guide..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

JOE :
tau x pa...
byk sgt gmbo...
xD

Eazy Izzuddin said...

QIEFLY :
berkesempatanlah...
besh wooo
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
ha? de kirim kew?
lufe la...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK ATTY :
eazy pun 1st time gak...
jom pi lagi skali...
=D

Eazy Izzuddin said...

EJAY :
yeah
theres a lots of fun...
nak follow...
hehe
xD

Qiki said...

Akhirnya final part, penat aku menunggu, btw nice! ;)

Eazy Izzuddin said...

yup!..dah terupdate..
hehe
=D

Afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..
Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry lambat plak balas coz busy skit..

Beb memang panjang cerita kamu dan panjang gak perjalanan kamu...

wehhhh.. baju ko tu sama aku suka sehati sejiwa sehati senada sehati selangkah...

Aku nampak pewrjalanan yang amat santai.. jalan2 jumpa member jalan2 cari makan jalan2 cari pasal

Naz said...

Uiii.. sampai pantai bersih dah dia naaaa... Kak duduk telok ayer tawar sebelah tuh jaa.. hahaha..

Uruchimaru @ kf said...

kita masih x berkesempatan nak round de pinang !

k_antu said...

peace !..;)
bila2 nk hang out ..
roger la ..
having kewl time there,
pnang mmg best ..
erk .. hehe ..

sHaH said...

p penang tak habaq pun na..

★ Nu♥ℜul ★ said...

bestnyer :)

nmpk muka semua enjoy giler .hehe :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tak pernah p penang tau eazy :(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tak pernah p penang tau eazy :(

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
yeah mmg sehati sejiwa..
hehe

Eazy Izzuddin said...

KAK NAZ :
hehe
smpi juga kat sane..
la
yeke...
klu x leh ketemu hehe

Eazy Izzuddin said...

KF :
berkesempatan lah..
hehe

Eazy Izzuddin said...

K ANTU :
oraits!
roger n out..
ehhe

Eazy Izzuddin said...

SHAH :
la..
cek lupa nk habaq kat hg..
=D

Eazy Izzuddin said...

NURUL :
enjoys
=D

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY ;
la...
yekew..
nnti kita wat rombongan k ke penang..
=)

syaf said...

perghh lepak sakan kaw...memang syok

Eazy Izzuddin said...

hehe...
syok & kerinduan...
=P