Followers

Tuesday, June 8, 2010

[S]eberang-[P]enang [F]inal [P]art

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

This entry full of our picture, so LAYANS xD, Pic credited to Nadia & Eyza

Yeah, finally the last part of my tour holiday in Penang. Because the last day of our hang-out time here at Penang. In fact, almost all places in Penang until we discover there is no place else we want to go because all the places we have been exploring. Actually, we want to go to Penang Hill, but closed for modification.

We had no idea where the place that we all want to go. But, Nadia's have a brilliant ideas. We all get ready, get into the car & i the driver of the day again, hehe, then think where the place that we want to go. Ideas coming! "eh, jom terjah ke rumah Mas nak? kat Sg Petani, ha.."

The really unexpected idea! besides, Sg Petani & Penang tak lah jauh mana kan3x? So our navigator Nadia & Mas shows the place. So We pass the island of penang bridge, Eyza & Nadia started work to take some pictures. Kami mengambil ferry waktu balik. Ku melalui Penang Bridge after 4 years tak lalu situ..huhu

Best experience ever lalu di situ, hehe Almaklumlah, first time drive sendiri, selalu Ayahanda je dapat :P. So our next to Mastura house at Sg Petani, but, before that, kami berhenti di suatu tempat, mmg menarik!, pemandangan betul2 di tepi pantai, tengah hari giler time tu, hot!, but snap picca tak lupa, hehe

Ha!, I just noticed that we all wear the same t-shirt that we bought yesterday at Queensbay, the same pattern & design. All Blacks, i like it, hehe. Nice isn't it? In opportunity that, I could call my adopted brother who is in Kepala Batas schooling lower form 6. Meet at Sunway Carnival Mall.

Ambil gambar di sekitar pantai, tak lama di situ. We heading straight to Sg Petani, sambil itu si Mastura bercerita pasal diri beliau di sini, hehe, tunjuk itu, tunjuk ini sebelum sampai ke rumah. Akhirya sampai, tak lama pun, kejap ja eh. When arrived, agak keseganan di situ hehe.

I sat alone in the living room houses Mas, because they on tour houses Mas, hehe, tour on her room :P, nak join, tapi mmg TAK lah!, haha, duduklah bersendirian di situ. Lepak di situ pun tak lama, about 1/2 hours. So next stop we heading Central Square? Sg Petani, correct? Almaklumlah bukan org sana, :P

Sampai juga di sana, di Bandar Sg Petani, di dalam CS kami just jalan2, window shopping, nothing interesting kot di situ, hehe, marah org Sg Petani, hehe, tapi 1 perkara yg membuat ku tertarik di situ, Pusat Bowling tingkat atas sekali, Tahu pemain nye? semuanya makcik2 pakcik2, haha, nice! exercise2 hehe

Tak lupa Souvenir di CS, kami membeli rantai yg sama with different alphabet,Yeah! So don't wait much longer, heading to Sunway Carnival Mall, but have another stop before go there, mai pekena Laksa dahulu, ke kedai kalau tak silap milik pakcik Mas, Pergh! memang layans! nice!

Memang sedap la laksa tu! ke Sunway Carnival Mall meet my adek angkat, hehe. Knowing him from Myspace, & hari ini dalam sejarah meet people from myspace 1st time, selalu nya meet bloggers, dah, meet FB? dah juga, hehe, skang Myspace pula, walau tak se famous FB..ekeke..hehe

Yeah his name is Syazwan, ketibaan di sana, 1st time sampai kat situ, nasib ada our navigator, sampai juga driver ni bawa hehe. Sampai2, calling him, i'm arrived with my friends. Ku tunggu di kedai Machines Apple( nak jugak,haha, amek :P ) Si Syazwan tiba dengan rakannya si Ezam. Wow! All Blacks shirt! mmg da pakat ni,hehe

So, Si Syazwan & his friend Ezam be our next navigator pula, bawa kami round2 Sunway Carnival Mall, Snap a picture, sembang2, minum2. Tak lama pun di situ, just get warmer here, but he's must go, because almost night. Mereka naik motor pula tu, bahaya woo malam2.

So adios to them, see yaa..till we met again InsyAllah. We shall not be long here, chasing back to Penang, because the family is very worried about Nadia & us, hehe, find a way back to Penang, but a little big loss here, our navigator pun pening, hehe, nasib la ku bertanya dengan abg stesen minyak tu. Cakap KL, kalau tak malu je sesat kat tempat sendiri hehe

Alhamdulillah jumpa jalan pulang. We go to back to Penang by Ferry. Snap our last day here at Penang, at this ferry, there's a lots of memories at here. I'll never forget what happen here. so sweet memories. But we had another plan tonight, yeah really non stop hangout,haha.

Balik rumah sebentar, rehat2 kejap, selepas setengah jam, kluar pula. Kali ini bertemu kawan Nadia, also the same University with me n them. Si Aie. Bertemu di Food Court at Gurney. Dah beberapa round di situ tak jumpa kawan si Nadia, akhirnya ketemu, rupanya mereka ada situ, cuma kami tak perasan haha.

Just minum2 saja di situ, plan sebenar ke LINE CLEAR!! again, before pulang semula ke KL, hehe. Semasa otw ke LINE CLEAR, byk polis. Alhamdulillah kereta kami tak kena tahan, tapi kereta si Aie kena tahan, aish, risau kami, brhenti di tepi tunggu Aie & the gang hampir 20 minit baru la lepas.

Tiba juga di Line Clear untuk malam terakhir ku di Penang hehe, memang layans. Selepas itu, lepak lagi, yeah di Padang Kota Lama.There's a funny stories besides that, hmmm...biarlah rahsia..hehe

Until 2am, go back home lorh. Fuh very2 tired, but have alots of experience and memories at Penang, so sad, coz we leaving tomorow, huhu. Firstly thanks a LOT! to Nadia & family, coz bwk jalan2 & stay at their house. Thanks A lot!, i'll never forget it. Also Mastura & Eyza.

p/s: the longest entry i guess, baca & lihat la pic sampai lebam hehe, thanks karena mengikuti & membaca,
LAYANS
(>_<)

Comments (47)

On June 7, 2010 at 9:40 PM , B!G n said... [Reply to comment]

ha..ni la part yg kak tunggu, update pun, cantik la gambar hehe :P

 
On June 7, 2010 at 10:07 PM , leya said... [Reply to comment]

amboi..
btul2 jalan sakan erk cuti sem kali nie..
huhuhu..
;)

 
On June 7, 2010 at 10:08 PM , El-Zaffril said... [Reply to comment]

Mana soviner saya... last part dah ni

 
On June 7, 2010 at 10:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BIG N :
hehehe
nak update pun..
hehe
layans
xD

 
On June 7, 2010 at 10:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LEYA ;
tu la psl
tau x pa..
=D

 
On June 7, 2010 at 10:21 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ELZAFFRIL :
uish
de kot
hehe
=D

 
On June 7, 2010 at 10:26 PM , Nadia Jamaludin said... [Reply to comment]

awwww......double like this untuk post nieee....hehehe... xpe jgn sedih2..nnt dtg lagi tau tau..

 
On June 7, 2010 at 10:26 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NADIA :
i triple like hehe
okay
ble2 free leh je dtg..
hehe
xD

 
On June 7, 2010 at 11:37 PM , mysarea said... [Reply to comment]

fuh! mmg kenangan, tapi cayalah picca2, cantik! nice! i like this hehe

 
On June 7, 2010 at 11:41 PM , Nadia Jamaludin said... [Reply to comment]

leh2...btw, cntik la gmbr2... suka nyaaa..pndai eyza n me amik gmbar kan..haha..promote2 :P

 
On June 7, 2010 at 11:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MYSAREA :
tu dia tuan camera kat ats
hehe
thanks!
=D

 
On June 7, 2010 at 11:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NADIA ;
mmg cantek!
cayalah korang hehe
nnti nak amek photo upah korang la hehe
promote skit
layans
xD

 
On June 8, 2010 at 12:46 AM , -aTie- said... [Reply to comment]

jelesnye beli baju same2... ;D heheeh but nic ela u'll...

-->>thanks bro...In'Allah akak akan sentiasa kuat... :D

Khaizarien @ atie Blog

 
On June 8, 2010 at 12:47 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

wow,
memang panjang entry ni, haha
macam best lah penang ni,
nak pegi ar~
kitorang memang ske trip jalan jejauh ni, kekeke

 
On June 8, 2010 at 1:06 AM , Aby Umy said... [Reply to comment]

owh ini final ya?
kapan ni saya diajak?
hehe

 
On June 8, 2010 at 2:07 AM , joegrimjow said... [Reply to comment]

tersangat banyak gambo
;)

dah nak balik ni

 
On June 8, 2010 at 5:57 AM , QieFLy si Dolce said... [Reply to comment]

wahhh biler aku ada kesempatan ke penang gak... :P

 
On June 8, 2010 at 8:50 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

wawawa jalan sakan....

mana jeruk yg di kirim tu???

huhu

 
On June 8, 2010 at 10:17 AM , atty's said... [Reply to comment]

kty pernah sampai kt sunway carnival mall tu sekali .je ..
teruja baca .pasal penang nie ..mcm nak pergi nie .

 
On June 8, 2010 at 10:19 AM , Ejay said... [Reply to comment]

x sempat nak baca la dik...
layan gambar je. but i'm sure u had a lots of fun there.
feel like planning a trip with my fabulous fren too. hihi.

 
On June 8, 2010 at 10:32 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK ATIE :
jgn jelez...
ehehe..
nnti akak, bro, ngn eazy bli bj sepasang hehe..
xD

 
On June 8, 2010 at 10:32 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EIPUL :
jom2...
hehe
xD

 
On June 8, 2010 at 10:33 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ABY UMY :
yup
jom..
kamo marilah kemari..
i'll be ur tour guide..
=P
xD

 
On June 8, 2010 at 10:33 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JOE :
tau x pa...
byk sgt gmbo...
xD

 
On June 8, 2010 at 10:34 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

QIEFLY :
berkesempatanlah...
besh wooo
hehe
xD

 
On June 8, 2010 at 10:34 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN :
ha? de kirim kew?
lufe la...
hehe
xD

 
On June 8, 2010 at 10:35 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK ATTY :
eazy pun 1st time gak...
jom pi lagi skali...
=D

 
On June 8, 2010 at 10:35 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EJAY :
yeah
theres a lots of fun...
nak follow...
hehe
xD

 
On June 8, 2010 at 11:23 AM , Qiki said... [Reply to comment]

Akhirnya final part, penat aku menunggu, btw nice! ;)

 
On June 8, 2010 at 11:44 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yup!..dah terupdate..
hehe
=D

 
On June 8, 2010 at 10:37 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..
Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry lambat plak balas coz busy skit..

Beb memang panjang cerita kamu dan panjang gak perjalanan kamu...

wehhhh.. baju ko tu sama aku suka sehati sejiwa sehati senada sehati selangkah...

Aku nampak pewrjalanan yang amat santai.. jalan2 jumpa member jalan2 cari makan jalan2 cari pasal

 
On June 9, 2010 at 12:41 AM , Naz said... [Reply to comment]

Uiii.. sampai pantai bersih dah dia naaaa... Kak duduk telok ayer tawar sebelah tuh jaa.. hahaha..

 
On June 9, 2010 at 1:23 AM , Uruchimaru @ kf said... [Reply to comment]

kita masih x berkesempatan nak round de pinang !

 
On June 9, 2010 at 5:52 PM , k_antu said... [Reply to comment]

peace !..;)
bila2 nk hang out ..
roger la ..
having kewl time there,
pnang mmg best ..
erk .. hehe ..

 
On June 10, 2010 at 12:27 AM , sHaH said... [Reply to comment]

p penang tak habaq pun na..

 
On June 10, 2010 at 9:19 AM , ★ Nu♥ℜul ★ said... [Reply to comment]

bestnyer :)

nmpk muka semua enjoy giler .hehe :)

 
On June 10, 2010 at 7:27 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

tak pernah p penang tau eazy :(

 
On June 10, 2010 at 7:27 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

tak pernah p penang tau eazy :(

 
On June 13, 2010 at 12:35 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AFZAINIZAM :
yeah mmg sehati sejiwa..
hehe

 
On June 13, 2010 at 12:35 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK NAZ :
hehe
smpi juga kat sane..
la
yeke...
klu x leh ketemu hehe

 
On June 13, 2010 at 12:36 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KF :
berkesempatan lah..
hehe

 
On June 13, 2010 at 12:36 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

K ANTU :
oraits!
roger n out..
ehhe

 
On June 13, 2010 at 12:37 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SHAH :
la..
cek lupa nk habaq kat hg..
=D

 
On June 13, 2010 at 12:37 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NURUL :
enjoys
=D

 
On June 13, 2010 at 12:38 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MISS LOLLY ;
la...
yekew..
nnti kita wat rombongan k ke penang..
=)

 
On June 14, 2010 at 1:31 PM , syaf said... [Reply to comment]

perghh lepak sakan kaw...memang syok

 
On June 14, 2010 at 2:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehe...
syok & kerinduan...
=P