Followers

Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera uols,

Btw, this entry include a lots of our crazy pictures taken during the holiday, so LAYANS k..hehe, Credited to our photographer, Nadia n Eyza. Thanks guys!


Yeah akhirnya terupdate juga blog ku ini setelah sekian lame ku menyepikan diri karena bz dgn assgmnt n final exam, cuti semester pun dah bermula seminggu yg lepas, Dan dlm seminggu itulah byk perkara berlaku.

Ku ke Penang! Hehe, bersama2 rakan se University, memperkenalkan tuan rumah di Penang, Nadia! Thanks Nadia karena mmbawa Kami berjalan2 berserta Eyza, Mastura n tak lupa drebar Kami, adek Nadia, Fendi hehe.


Ku bertolak ke Penang pada hari Isnin lalu bersama Eyza menaiki bus di Bukit Jalil, bonda menghantar sampai ke sana, walau dlm keadaan bonda separuh mengizinkan hehe, pabila gerak ke sana rindu pule kat bonda. "Kalau da sampai msg k, jangan suka2 sgt " pesan Bonda


Di Bkt Jalil, keadaan agak sesak dgn promoter bus menunggu keliling mencari customer utk menaiki bus, ku memang tak beberapa suke, biarlah kitaorang mencari sendiri bus yg nak naik, Argh!! Benci sorang mamat ni asyik follow je, da kami tak nak tu tak nak la!

Si Eyza siap leh buat muke garang lagi hahaha, mamat tu bole lak ckp " nak blik Penang pun sombong ka" mmg panas time tuh hahaha. Weh! Kami org KL k haha. Pi Penang nk holiday ja ok hehe.

Akhirnya dapat juga menaiki bus yg selesa, ok la, bus bergerak at 11am like that, dlm dok leka dlm bus, bus benti di tempat rehat, tak lame pas tu bole pula driver bus suruh tukar bus depan. Aik? Follow je la, then tak selesa! Bus lagi 1 huhu, sabar je la smpai ke Butterworth.

Sampai... At last! di stesen Butterworth menunggu ke datangan Mas dari Sg Petani, n tuan rumah Nadia dr Penang, tgg punya tgg sampai juga, Nadia membawa Kami menaiki feri ke Penang, Besh tu, lame sgt tak naik feri, pe lg, Photoshoot la he2, layans the picca.



Ketibaan di Pulau Mutiara, di jmput Oleh adek Nadia sendiri, Fendi. Lapar sgt semasa tiba, petang tu Kami restoran Kapitan, pergh!! Layans! Hehehe, next stop? Nadia house, agak segan di situ coz I'm da only guy huhu, nasib de adek Nadia. Have some men around.



Rest for awhile,

Bila malam menjelma, apa lg ronda2 la, ku contact slah sorang teman se University di Penang juga, Shafiq!! Hehe, ketemu di Oceanviews. Kalau dr jauh kelihatan Ada 3 tiang, bila dah dekat rupanya 4 tiang. Cantik di waktu malam dgn lampu berwarna biru. Ronda2 sekeliling Oceanviews. Sembang2, lepak2, bergambar2. :P

Next stop ke dataran Queensbay, mahu ke dalam shopping mall, tp waktu agak lewat, rase tempat tu pun da tutup, berjalan lah Kami di sepanjang pantai Queensbay itu, de juga org membuka gerai2 jualan d situ waktu malam, ibarat mini uptown.


Bergambar di bulatan yg memaparkan papan tanda "Queensbay" Almaklumlah Kami ni semua gila bergambar hehe. Hampir midnight, perut pun lapar, Lapar ke?? Hehe, terjah la ke Restoran Kayu Nasi Kandar, eh betul kah Nama restoran tu Nadia? Hehe.

Ku tak minum n makan apa2 d situ karena di Queensbay ku makan satay n terlalu minum byk air karena dahaga sampai perut full. Aish. Last stop at midnight ahaha, ke rumah Shafiq! Shafiq teman masa diploma dahulu, mmg teringin sgt ke rumah nya hehe.

Shafiq br pindah ke rumah barunya di Gelugor x silap berdekatan USM. Pabila sampai terpegun juga lihat rumah, baru renovate, kelihatan Ayah Syafiq tgg d rumah, maybe tgg Shafiq pulang kot.

Tp yg tak bole lupa, tgh2 malam cmni bole pula jemput masuk umah, aish sporting sungguh ayah Syafiq ehehe, not bad hiasan dalam umah, espicially Tv LCD, besar woo hehe. Tak lama pun di situ dalam 15 Minit je.

Akhirnya pulang ke rumah, pada larut yg sangat malam. So that's the end for the first day Penang. Tomorrow have so much more journey at Penang. So wait up for the next entry hehe. Daaa~

Others story about Penang, visit their blog k ;)

Eyza Blogs : http://www.wheneyzawrite.blogspot.com
Nadia Blogs : http://overthevanillasky.blogspot.com

P/s: update segera dalam iPod. Hehehe, all the pic credited to Nadia n Eyza, thanks guys!
LAYANS
(>_<)

Comments (48)

On May 25, 2010 at 2:39 AM , i Pakcik Zharul said... [Reply to comment]

wah..jalan2 penang lagi ;)
hebat.

 
On May 25, 2010 at 4:37 AM , leya said... [Reply to comment]

dah full blog nie bru msg leya k..
nnt leya bc ag yg latest..
;)

 
On May 25, 2010 at 8:48 AM , 'AQILAH said... [Reply to comment]

selamat bercuti :)

 
On May 25, 2010 at 9:08 AM , El-Zaffril said... [Reply to comment]

Patut la lama tak update blog... berjalan rupanya

 
On May 25, 2010 at 9:22 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZHARUL :
br jalan penang...
hamper 4 thn kot x mai penang..hehe

 
On May 25, 2010 at 9:22 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LEYA :
okay...
xD

 
On May 25, 2010 at 9:22 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AQILAH :
selamat bercuti juga...
=D

 
On May 25, 2010 at 9:23 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EL ZAFFRIL :
hehehe
berjln sakan..
xD

 
On May 25, 2010 at 9:55 AM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

wah bukan main lagi ye jejalan kat sana

 
On May 25, 2010 at 10:05 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yeah...
mmg jalan sakan lah kat sane..
xD

 
On May 25, 2010 at 10:22 AM , mysarea said... [Reply to comment]

hi welkam back, best nye die jalan2, i'll wait next part.. =D

 
On May 25, 2010 at 10:23 AM , DatinDiaries said... [Reply to comment]

wah seronoknya pi jalan penang...

sis nak pegi plak lah....dah lama tak pegi..

salam perkenalan ya..

 
On May 25, 2010 at 10:38 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MYSAREA :
hey
thanks
thanks 4 waiting..
=D

 
On May 25, 2010 at 10:39 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DATINDIARIES :
sgt seronok...
jom sis pi..

thanks karena singgah...
=D

 
On May 25, 2010 at 11:02 AM , [aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said... [Reply to comment]

fuhhh..
ni bg aku jeles ni..
lps ni jgn lpe janji dgn aku spend time dgn aku lak..
ahakzzz...

 
On May 25, 2010 at 11:28 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

heheh...
jgn jelez...
InsyAllah free bole je lepak2....
=D

 
On May 25, 2010 at 12:00 PM , Qiki said... [Reply to comment]

welkam2 back, wah holiday kat penang, nice pic :D

 
On May 25, 2010 at 12:11 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

derr..
thanks
hehe
xD

 
On May 25, 2010 at 12:19 PM , bella said... [Reply to comment]

ape kabar org yg lame mengilang...bestnyer dpt jln2 kt penang..

 
On May 25, 2010 at 12:22 PM , ♥ciK-t0ge ♥ said... [Reply to comment]

waaa...~
creDits t0 the ph0t0graPher..
niCe piC!
sY teruJa Lihat piCha2 kaMo!

Huhuhu..

maSe naeK ferY tu gaYat x??
pasTuh tg0k taK kt bwH tu..
msTy nMpk bwH ob0r2 kaN??kaN???


hehehe

 
On May 25, 2010 at 12:25 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BELLA :
hype org menghilang da kembali..
heheh
xD
besh2!

 
On May 25, 2010 at 12:26 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

CIK TOGE :
hehehee
mmg nice sesangat pic2 itew..
xD

thanks

nek feri? x gayat kot
bile tgk kat bwh rase cam nak terjun je...
hehehe

yup2
mmg nmpk...
=P
xD

 
On May 25, 2010 at 2:04 PM , nurul syazana said... [Reply to comment]

brape lama away daaa. ahaha
selamat kembali.
ak yg tiap taun balik png ni pon tiba-tiba rasa teruja lak dengan png. hebat. haha

 
On May 25, 2010 at 2:12 PM , atty's said... [Reply to comment]

eazy beshnya g penang..leh tak kasi tau ..brp tambang bas tu..?

 
On May 25, 2010 at 2:47 PM , syaf said... [Reply to comment]

woo seronok kaw berjalan jalan nih...

 
On May 25, 2010 at 6:53 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NURUL SYAZANA : sangat lame ku away..haha
ha..
blik jalan2 penang lorh...
besh auw...
xD

 
On May 25, 2010 at 6:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ATTY : besh!
tmbng bus klu nek dr bukit jalil ke butterworth dlm rm31
n klu nak trus turun penang dlm rm34 rasenye..
;)

 
On May 25, 2010 at 6:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAF :
seronok bro..
hehe
xD

 
On May 25, 2010 at 7:08 PM , Nadia Jamaludin said... [Reply to comment]

cantek gmbar2 :) suka, suka, suka.. hihi

persoalan penting: bila nak datang lagi????!!

XD

 
On May 25, 2010 at 7:30 PM , Aby Umy said... [Reply to comment]

terimakasih sobat dah sudi kerkunjung dan follow blog saya,,,

 
On May 25, 2010 at 8:15 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NADIA :
yeah!
mmg suka23x...!
xD

InsyAllah tiada halangan sampai lah lagi ke sana..
rindu beb moment kat sana xD

 
On May 25, 2010 at 8:16 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ABY UMY:
sesame....
=)

 
On May 25, 2010 at 8:59 PM , Nadia Jamaludin said... [Reply to comment]

rindu tu kalau rajin2 la mai sini :D
cepat update part 2! hehe

 
On May 25, 2010 at 9:12 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehe...
InsyAllah...
tgh mengupdate entry lah neh..
hehe
xD
sok midnight kot br pos..
haha
=P

 
On May 25, 2010 at 11:18 PM , StrewberiManis =) said... [Reply to comment]

akhirnya update jugaaaa
pehhh penat tgu xde entry kah?
sekarang, penantian berakhir =P

syokkkk ohh jalan2 lepas final
rasa relax gila kan?
heaven je =)

 
On May 25, 2010 at 11:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehehe
thanks karena menanti
hihi

yup thu x fe....
mmg rileks n heaven gler...
hehe

thanks again..
xD

 
On May 26, 2010 at 12:35 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Wahhhhhh.. Lama hilang ye dik eazy.. Heehee.. Selamat kembali.. :)

Penang memang best.. Pi skali awal tahun aritu.. Happening.. Ngeee..

 
On May 26, 2010 at 9:55 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

selamat kembali kepada ku hehe...
xD
mmg besh!
jom kita pi skali..
ehhe
xD

 
On May 26, 2010 at 12:30 PM , QieFLy si Dolce said... [Reply to comment]

yuhuuuu mana ko g...lama tak nampak...

 
On May 26, 2010 at 1:07 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

x g mane2..de je kat sini.ehehe

 
On May 26, 2010 at 5:25 PM , Uruchimaru @ kf said... [Reply to comment]

wah penang mari hang pi cuti aa!

 
On May 26, 2010 at 6:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yeah...
cek pi penang bercuti hehe

 
On May 26, 2010 at 9:32 PM , fndrocka said... [Reply to comment]

penat tengok gambar je..memang gile posing.happy blogging sepanjang cuti semester

Latest Entri : Mendekatkan diri (PES)

 
On May 26, 2010 at 9:43 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Hehe Kami mmg giler bergambar skit, thanks xd

 
On May 27, 2010 at 12:12 AM , Aby Umy said... [Reply to comment]

berkunjung malam sobat

 
On May 27, 2010 at 12:38 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

selamat berkunjung...
=D

 
On May 29, 2010 at 12:54 AM , SuFy said... [Reply to comment]

rajin edit pic..heee..kalo sy p sn, jgn lupe bawak jenjalan taw...hehe

 
On May 29, 2010 at 10:47 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

okay sufy...
nnti awk mai sy bwk jalan2..
hehe