[I]'m [B]ack! [P]enang [M]ari-[P]art[1]

Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera uols,

Btw, this entry include a lots of our crazy pictures taken during the holiday, so LAYANS k..hehe, Credited to our photographer, Nadia n Eyza. Thanks guys!


Yeah akhirnya terupdate juga blog ku ini setelah sekian lame ku menyepikan diri karena bz dgn assgmnt n final exam, cuti semester pun dah bermula seminggu yg lepas, Dan dlm seminggu itulah byk perkara berlaku.

Ku ke Penang! Hehe, bersama2 rakan se University, memperkenalkan tuan rumah di Penang, Nadia! Thanks Nadia karena mmbawa Kami berjalan2 berserta Eyza, Mastura n tak lupa drebar Kami, adek Nadia, Fendi hehe.


Ku bertolak ke Penang pada hari Isnin lalu bersama Eyza menaiki bus di Bukit Jalil, bonda menghantar sampai ke sana, walau dlm keadaan bonda separuh mengizinkan hehe, pabila gerak ke sana rindu pule kat bonda. "Kalau da sampai msg k, jangan suka2 sgt " pesan Bonda


Di Bkt Jalil, keadaan agak sesak dgn promoter bus menunggu keliling mencari customer utk menaiki bus, ku memang tak beberapa suke, biarlah kitaorang mencari sendiri bus yg nak naik, Argh!! Benci sorang mamat ni asyik follow je, da kami tak nak tu tak nak la!

Si Eyza siap leh buat muke garang lagi hahaha, mamat tu bole lak ckp " nak blik Penang pun sombong ka" mmg panas time tuh hahaha. Weh! Kami org KL k haha. Pi Penang nk holiday ja ok hehe.

Akhirnya dapat juga menaiki bus yg selesa, ok la, bus bergerak at 11am like that, dlm dok leka dlm bus, bus benti di tempat rehat, tak lame pas tu bole pula driver bus suruh tukar bus depan. Aik? Follow je la, then tak selesa! Bus lagi 1 huhu, sabar je la smpai ke Butterworth.

Sampai... At last! di stesen Butterworth menunggu ke datangan Mas dari Sg Petani, n tuan rumah Nadia dr Penang, tgg punya tgg sampai juga, Nadia membawa Kami menaiki feri ke Penang, Besh tu, lame sgt tak naik feri, pe lg, Photoshoot la he2, layans the picca.



Ketibaan di Pulau Mutiara, di jmput Oleh adek Nadia sendiri, Fendi. Lapar sgt semasa tiba, petang tu Kami restoran Kapitan, pergh!! Layans! Hehehe, next stop? Nadia house, agak segan di situ coz I'm da only guy huhu, nasib de adek Nadia. Have some men around.



Rest for awhile,

Bila malam menjelma, apa lg ronda2 la, ku contact slah sorang teman se University di Penang juga, Shafiq!! Hehe, ketemu di Oceanviews. Kalau dr jauh kelihatan Ada 3 tiang, bila dah dekat rupanya 4 tiang. Cantik di waktu malam dgn lampu berwarna biru. Ronda2 sekeliling Oceanviews. Sembang2, lepak2, bergambar2. :P

Next stop ke dataran Queensbay, mahu ke dalam shopping mall, tp waktu agak lewat, rase tempat tu pun da tutup, berjalan lah Kami di sepanjang pantai Queensbay itu, de juga org membuka gerai2 jualan d situ waktu malam, ibarat mini uptown.


Bergambar di bulatan yg memaparkan papan tanda "Queensbay" Almaklumlah Kami ni semua gila bergambar hehe. Hampir midnight, perut pun lapar, Lapar ke?? Hehe, terjah la ke Restoran Kayu Nasi Kandar, eh betul kah Nama restoran tu Nadia? Hehe.

Ku tak minum n makan apa2 d situ karena di Queensbay ku makan satay n terlalu minum byk air karena dahaga sampai perut full. Aish. Last stop at midnight ahaha, ke rumah Shafiq! Shafiq teman masa diploma dahulu, mmg teringin sgt ke rumah nya hehe.

Shafiq br pindah ke rumah barunya di Gelugor x silap berdekatan USM. Pabila sampai terpegun juga lihat rumah, baru renovate, kelihatan Ayah Syafiq tgg d rumah, maybe tgg Shafiq pulang kot.

Tp yg tak bole lupa, tgh2 malam cmni bole pula jemput masuk umah, aish sporting sungguh ayah Syafiq ehehe, not bad hiasan dalam umah, espicially Tv LCD, besar woo hehe. Tak lama pun di situ dalam 15 Minit je.

Akhirnya pulang ke rumah, pada larut yg sangat malam. So that's the end for the first day Penang. Tomorrow have so much more journey at Penang. So wait up for the next entry hehe. Daaa~

Others story about Penang, visit their blog k ;)

Eyza Blogs : http://www.wheneyzawrite.blogspot.com
Nadia Blogs : http://overthevanillasky.blogspot.com

P/s: update segera dalam iPod. Hehehe, all the pic credited to Nadia n Eyza, thanks guys!
LAYANS
(>_<)

48 comments:

i Pakcik Zharul said...

wah..jalan2 penang lagi ;)
hebat.

leya said...

dah full blog nie bru msg leya k..
nnt leya bc ag yg latest..
;)

'AQILAH said...

selamat bercuti :)

El-Zaffril said...

Patut la lama tak update blog... berjalan rupanya

Eazy Izzuddin said...

ZHARUL :
br jalan penang...
hamper 4 thn kot x mai penang..hehe

Eazy Izzuddin said...

LEYA :
okay...
xD

Eazy Izzuddin said...

AQILAH :
selamat bercuti juga...
=D

Eazy Izzuddin said...

EL ZAFFRIL :
hehehe
berjln sakan..
xD

Hazzy Ishak said...

wah bukan main lagi ye jejalan kat sana

Eazy Izzuddin said...

yeah...
mmg jalan sakan lah kat sane..
xD

mysarea said...

hi welkam back, best nye die jalan2, i'll wait next part.. =D

DatinDiaries said...

wah seronoknya pi jalan penang...

sis nak pegi plak lah....dah lama tak pegi..

salam perkenalan ya..

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
hey
thanks
thanks 4 waiting..
=D

Eazy Izzuddin said...

DATINDIARIES :
sgt seronok...
jom sis pi..

thanks karena singgah...
=D

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

fuhhh..
ni bg aku jeles ni..
lps ni jgn lpe janji dgn aku spend time dgn aku lak..
ahakzzz...

Eazy Izzuddin said...

heheh...
jgn jelez...
InsyAllah free bole je lepak2....
=D

Qiki said...

welkam2 back, wah holiday kat penang, nice pic :D

Eazy Izzuddin said...

derr..
thanks
hehe
xD

bella said...

ape kabar org yg lame mengilang...bestnyer dpt jln2 kt penang..

♥ciK-t0ge ♥ said...

waaa...~
creDits t0 the ph0t0graPher..
niCe piC!
sY teruJa Lihat piCha2 kaMo!

Huhuhu..

maSe naeK ferY tu gaYat x??
pasTuh tg0k taK kt bwH tu..
msTy nMpk bwH ob0r2 kaN??kaN???


hehehe

Eazy Izzuddin said...

BELLA :
hype org menghilang da kembali..
heheh
xD
besh2!

Eazy Izzuddin said...

CIK TOGE :
hehehee
mmg nice sesangat pic2 itew..
xD

thanks

nek feri? x gayat kot
bile tgk kat bwh rase cam nak terjun je...
hehehe

yup2
mmg nmpk...
=P
xD

nurul syazana said...

brape lama away daaa. ahaha
selamat kembali.
ak yg tiap taun balik png ni pon tiba-tiba rasa teruja lak dengan png. hebat. haha

atty's said...

eazy beshnya g penang..leh tak kasi tau ..brp tambang bas tu..?

syaf said...

woo seronok kaw berjalan jalan nih...

Eazy Izzuddin said...

NURUL SYAZANA : sangat lame ku away..haha
ha..
blik jalan2 penang lorh...
besh auw...
xD

Eazy Izzuddin said...

ATTY : besh!
tmbng bus klu nek dr bukit jalil ke butterworth dlm rm31
n klu nak trus turun penang dlm rm34 rasenye..
;)

Eazy Izzuddin said...

SYAF :
seronok bro..
hehe
xD

Nadia Jamaludin said...

cantek gmbar2 :) suka, suka, suka.. hihi

persoalan penting: bila nak datang lagi????!!

XD

Aby Umy said...

terimakasih sobat dah sudi kerkunjung dan follow blog saya,,,

Eazy Izzuddin said...

NADIA :
yeah!
mmg suka23x...!
xD

InsyAllah tiada halangan sampai lah lagi ke sana..
rindu beb moment kat sana xD

Eazy Izzuddin said...

ABY UMY:
sesame....
=)

Nadia Jamaludin said...

rindu tu kalau rajin2 la mai sini :D
cepat update part 2! hehe

Eazy Izzuddin said...

hehe...
InsyAllah...
tgh mengupdate entry lah neh..
hehe
xD
sok midnight kot br pos..
haha
=P

StrewberiManis =) said...

akhirnya update jugaaaa
pehhh penat tgu xde entry kah?
sekarang, penantian berakhir =P

syokkkk ohh jalan2 lepas final
rasa relax gila kan?
heaven je =)

Eazy Izzuddin said...

hehehe
thanks karena menanti
hihi

yup thu x fe....
mmg rileks n heaven gler...
hehe

thanks again..
xD

FarhanaDr said...

Wahhhhhh.. Lama hilang ye dik eazy.. Heehee.. Selamat kembali.. :)

Penang memang best.. Pi skali awal tahun aritu.. Happening.. Ngeee..

Eazy Izzuddin said...

selamat kembali kepada ku hehe...
xD
mmg besh!
jom kita pi skali..
ehhe
xD

QieFLy si Dolce said...

yuhuuuu mana ko g...lama tak nampak...

Eazy Izzuddin said...

x g mane2..de je kat sini.ehehe

Uruchimaru @ kf said...

wah penang mari hang pi cuti aa!

Eazy Izzuddin said...

yeah...
cek pi penang bercuti hehe

fndrocka said...

penat tengok gambar je..memang gile posing.happy blogging sepanjang cuti semester

Latest Entri : Mendekatkan diri (PES)

Eazy Izzuddin said...

Hehe Kami mmg giler bergambar skit, thanks xd

Aby Umy said...

berkunjung malam sobat

Eazy Izzuddin said...

selamat berkunjung...
=D

SuFy said...

rajin edit pic..heee..kalo sy p sn, jgn lupe bawak jenjalan taw...hehe

Eazy Izzuddin said...

okay sufy...
nnti awk mai sy bwk jalan2..
hehe