[F]eringghi [B]each-[P]enang[P]art [2]

Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera uols.

Yeah Penang Mari part 2, hari kedua Kami ke Batu Feringgi! perjalanan di mulakan selepas Zohor, selepas Zohor? Hehe, almaklumlah malam tadi kepenatan bergerak dr KL ke Penang, then round2 lagi smpi midnight. Penat tapi puas hehe.

Terlanjur tidur sampai tengahhari, but subuh still bangun tau, hehe. Di mulakan dengan lunch dahulu di rumah. Then first stop ke Plaza Gurney, besh! Plaza Gurney kedudukannya betul2 di tepi laut. Angin2 pantai masih terasa. Walaupun panaz tapi besh!

At Gurney Plaza.. Layans

Sampai sahaja di Sana, ku terus ditinggalkn oleh Nadia, Eyza n Mas Karena mereka berphotoshoot dalam toilet gurl2, Aish kesian ku tak dapat join, nak join kena tukar jantina dlu haha baru leh join photoshoot in the toilet girl hehe : P jangan Mara ea, nanti Kena jual hehe.

Round di sekeliling Plaza Gurney, lihat baju sana, lihat baju sini, berwindows shopping lah kami dalam Plaza Gurney, ku sebenarnya mencari cover ataupun sarung utk iPod touch ku ini takut kecalaran. Almaklumlah belakang tu berkilat, akhirnya dpat apa yg dimahukan.


Round n round and as usual we snap photo there, snap photo here everything almost entire Plaza Gurney we having photoshoot, I kind miss that moment, thank god I go to Penang with them, so layans all the pic that we snap. Hehe :P . Me and them taking photo infront Plaza Gurney, but Big Apple doughnut tak Lupa hehe, Next stop?



At Feringghi Beach

To Batu Feringgi, Nadia told us to bring all stuff to go to swim near beach in case we want to go to swim, tiba di sana, the wheather ok la, pandai Fendi pilih tempat Kami untuk lepak, pantainya pun cantik, tapi Kami terasa malas pula nk mandi hehe just bermain ombak di tepi pantai.

Sampaikan seluar Kami Habis basah terkena ombak karena ingin berphotoshoot di tengah2 ombak, siap melakar Nama masing2 di pasir, Dan paling melucukan selipar Eyza di bawa lari ombak haha, sian Eyza. Tak lupa adegan kejar mengejar anak Ketam yg sungguh kecil & comel hehe. Donut Big Apple Kami juga pun diserbu semut2 d pntai huhu.



At Teluk Bahang

Actually kami tak lama pun di situ, karena agak keseraman di situ, adelah story2 di sebaliknya, hehe, tapi ku tengok orang di situ rileks je, ade yg berjogging di sana, tapi suasana agak best la, empangan, nice place to go..xD snap2 tidak dilupakan hehe



At Hard Rock Hotel

Layans je la cari sesuai untuk makan big apple hehe, then bergerak ke suatu empangan air & snap d situ, sempat juga snap di Hard Rock Hotel! Yeah! Turun semula sampai ke Masjid menunaikan Solat maghrib, fuh! berada d sini sampai magrib hehe. Layans xD Next stop?



At Feringghi Street Market.

Time shows around 8 pm maybe, Kami berjalan sepanjang Jalan itu, mmg panjang Dan market seperti ini only open at night, banyak barangan yg di jual, there's to many ibarat Uptown la katakan, kami sempat beli kaca mata & lampu tidur! Very nice & beautiful, setiap seorang Dari kami membelinya. Barangan lain tak berminat hehe :P

Next stop? Pulang deh ke rumah Karena our driver Fendi have some kind like a date with someone, hehe, Fendi jangan Mara ye hehe. Agak kepenatan juga lorh, yeah berehat sebentar bersama? Kit kat haha. Karena weouls de plan tgh malam, haa... Apa dia? Layans. Selepas menunggu Fendi pulang. Next stop ke????

At Nasi Kandar Line Clear!!!

Memang clear ah di situ hehe, ingat mahu ke Nasi Kandar Beratur, mmg terbaek lah kat citu, tapi cuaca Pada malam itu tidak mengizinkan, hujan renyai2. So ke Line Clear!! dengar kata mmg sedap makan di situ. Sampai2 Saja memang meriah lah! Ramai juga orang di situ, melihat gambar2 Artis yg penah bertandang di situ.

Fuhyoooo!! Hehe, selepas merasa nasi kandar line clear ini. Paling enak Dan sedap nasi kandar yg ku makan!! 5 Star lah line clear hehe, sangat terbaik! Memang ku recommend uols bila ke Penang Mai singgah line clear wajib okay hehe. Sempat lagi Kami bergambar dengan tauke kedai kot rasenya, siap meniup wisel & jerit "Line Clear"!! Mmg riuh restoran tu hehe, walau simple tapi besh ok, miss that moment xD

Next stop? Tidur lorh apa lagi, Kami pun dah penat pe lagi our driver Fendi adek Nadia lagi penat bawa Kami round2, setiba d rumah bukannya tido lagi, ber facebook Kami hehe, ku kepenatan, baring layan fb then ketiduran juga akhirnya. Gud nyte

Tomorow have another excitement journey at Penang, wait another entry hehe for part two : P

P/s: again, all the photo are credited to Nadia & Eyza thanks ! Hehe
LAYANS
(>_<)

34 comments:

Bro Framestone said...

siapa si baju kuning tue ek

BroFramestone Blog

El-Zaffril said...

Encik Eazy... nanti ajak saya ye kalau mau gi bercuti

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
ha?
bj kuning...
hehe

dialah di hati...n teman2 yg lain =P
haha
xD

Eazy Izzuddin said...

ELZAFRIL :
yeah InsyAllah..
pape contact2 ye..hehe
xD

atty's said...

layan gambar2 eazy g penang..beshnya lahai .

mysarea said...

yap, memang layan la, hehe, tu yg nak pi penang sangat cuti nih

¶A.K.I¶ said...

bro eazy ni..
berjalan je taw!! iskkk!!
































[cemburu gila!! ughh~]

B!G N said...

Fuh!, jalan sakan nampak, kemain ahaks! :P nice photo

shinawawa eyenie said...

sedap big apple

Eazy Izzuddin said...

KAK ATTY :
besh kan..
hehe
mai la bercuti..
=D

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
layans..
yeah..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AKI :
hehe
jgn jelez...
=P
nnti cuti pi la jln2..
xD

Eazy Izzuddin said...

BIG N :
mmg kemain..
hehe
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

SHINAWAWA ;
yeah mmg sgt sodap..
xD

et said...

keh3.awal2 lagi da cakap x tggl subuh.takut org buat bahan la tu.^^

Aby Umy said...

manisnye cewek baju kuning tu
hehe

StrewberiManis =) said...

terasa macam diri sendri yg ke penang bila baca entry ni & layan pic =P

Mrs Tux said...

So sweet, best nya hangpa berjalan, tersangat layan pic anda hehe

Mrs Tux said...

So sweet, best nya hangpa berjalan, tersangat layan pic anda hehe

Qiki said...

Welcome back! Holiday not invite hehe

Judiene said...

wahhh
sakan korg eh
berjalan sana sini
nice pic btw
suke tgk!
cool!

=)

SuFy said...

ya Allah, teringin sgt nk p Penang taw awk..dulu time sufy kt sn, memang nk p penang tpi atas sbb ada urusan lain trpkasa cancel..huhu..nextyme nk p gak..:)

elle said...

wahhh... sonok dia ye be d only guy in that vacation... hahaha...

dtg la bercuti2 kt ipoh pulak.. wlaupn ipoh ni xde la ape sgt kn... ehehe

mademoiselle azieshakespeare said...

waaah syok nye coti2 :D

Eazy Izzuddin said...

ET :
aish mesti...
wajib2
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ABY UMY :
sgt manis kan...
xD

Eazy Izzuddin said...

STREWBERI MANIS :
kan3..
pe lagi..
jalan2 la d penang...
xD

Eazy Izzuddin said...

MRS TUX :
so sweet...
=D

Eazy Izzuddin said...

MRS TUX :
spam? xD

Eazy Izzuddin said...

QIKI :
thanks
hehe
u lost i dun knoe..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE ;
tau x pa
mmg sakan sungguh jalan
hehe
thanks
xD

Eazy Izzuddin said...

SUFY :
next time free kan mase
leh pi
leh join
ehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ELLE :
haha
ops..

ipoh?
da slalu sgt
ku pun mmbesar d ctu..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

AZIES :
syok2...
xD