Followers


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Entry Part 3 trip to Penang stop sebentar, karena ku tertarik dengan satu contest ini, Acapkali beliau menganjurkan contest ku tidak lupa untuk menyertai, hehe, beliau ialah Bro Framestone kita. Hehe. Lihat pada tajuk, oh no! bro Framestone nak bersara dari blog, kenapa bro, hehe, ku baru mahu aktif sikit2, bro nak bersara dah.

Sebelum itu, ada beberapa soalan yg perlu di jawab, hehe, okay we’ll start from the first question till the end xD

Mane kenal broframestone dan tempoh perkenalan

Hmm, dari mana kenal bro? Ia bermula semasa ku mula2 start berblogging dalam October 2008, ku mengenali dan menerjah blog Bro Framestone dari seorang blogger yg boleh di katakan sifu ku dalam blog, Along Arman. Hmm dah bertunang pun beliau, congrats! Masa itu Bro Framestone masih lagi dengan blog lamanya Blog Belibuy.

Bro Framestone telah banyak mengajar dalam dunia blog, kira sifu ku juga la nih, hehe, ku berinteraksi dengan Bro Framestone melalui blog, kadang2 YM and email. Hampir dalam 6 bulan lebih berkenalan dengan Bro Framestone, kalau tak silap dalam bulan 3 @ 4 2009. Tercatat lah sejarah “Meet Bro Framestone at One Utama”, hehe

Yeah, first meet bloggers that time, bloggers yg join ku sendiri, Elle, Kak Atie & Bro Framstone. Dari pagi hingga malam kami hangout, menonton wayang, lunch, bertukar-tukar pendapat mengenai dunia blog, dan ku mendapat beberapa tips untuk berblog hehe. Malam menghantar Elle ke UIA semula.

Hari itu pun dah lewat, bro Framestone mengajak bermalam di rumah, yeah first time juga bermalam di rumah blogger, dapat lihat suasana sekeliling di mana Bro Framestone mengupdate blognya. Beruntung wooo..hehe. Tempoh berkenalan sejah akhir 2008 hingga sekarang.

Siapa BroFramestone dalam diri anda

Hmm, ku menganggap Bro Framestone sebagai abang, Bro Framestone seorang yg sporting, “gile2”, hehe. Bro Framestone seorang bro yg bertanggunjawab dan mengambil berat. Contoh, semasa “Meet BroFramestone at One Utama”, hari sudah malam selepas menghantar Elle, ku rase mahu pulang semula ke Campus, bro tak bagi, nanti jadi apa2 susah, dah lewat malam, & ajak bermalam di rumah bro.

Bro Framestone juga kadang2 diri dilanda masalah, boleh dijadikan tempat mengadu ibarat kaunseling. Setakat ini ku tiada apa2 masalah lagi, kalau ada bro kena siap2 tolong eazy tau, hehe. Yeah, well, bro Framestone is the good brother for me, yelah, ku pun tiada abang or kakak, ku lah abang kepada adik2 ku, hehe

Hadiah terbaik untuk buzzday Bro dari anda

Hmm, hmm lagi, hehe, ini agak susah lorh, hadiah terbaik yg ku boleh bagi untuk buzzday Bro Framestone, hmm apa ya, hehe, hah! Bro dah nak menetap kat Kelana Jaya kan, kalau ketemu bro InsyAllah, hangout, Eazy belanja bro setakat yg mampu hehe. Satu lagu, kalau bro rajin update, i'll read ur blog always InsyAllah klu x bz, hehe

Untuk join contest dan maklumat lanjut boleh melawati blog Bro Framestone

p/s: Part 3 Penang coming up, abaikan picca ku zaman chubby2 dulu kala..hehe..skang maintain :P
LAYANS
(>_<>)

Comments (40)

On May 29, 2010 at 10:40 PM , elle said... [Reply to comment]

my name n my pic is on ur entry.. haha... =)

lama xjpe... eazy sudah mengecil.. elle mgkin makin mengembang?? hehe... =p

 
On May 29, 2010 at 10:44 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha
my name on ur entry too..
xD

ni pun kejap kecil kejap kembang
tapi maintain...
hehehe
xD

mengembang?
kecilkan la
:P

 
On May 29, 2010 at 10:48 PM , elle said... [Reply to comment]

duk rmh susah nk kecik loo... my mom feeds me everyday with mouth-watering food... hahaha... (^_^)

 
On May 29, 2010 at 10:50 PM , BLOG PUTERA YUSOFF said... [Reply to comment]

seronok dpt jumpe bloggers. bila kita nak ju pe eazy. huhu

 
On May 29, 2010 at 10:50 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha
dun eat lorh
diet kew..
every morning jogging?
hehe
like me...
try fit my body back
huhu
xD

 
On May 29, 2010 at 10:51 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

PUTERA YUSOFF :
mmg seronok...
bile2 free tu bole je ketemu..
Jai kat ne 2?

 
On May 29, 2010 at 10:55 PM , elle said... [Reply to comment]

haiyakk... mlsnye mau jog.. haha... I like to do aerobics.. mybe I'll start with that. hehe...

 
On May 29, 2010 at 11:01 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

its a good start...
me more to jogging hehe..
know almost two week jogging pagi2..
:P
layans
hehe

 
On May 29, 2010 at 11:51 PM , B!G N said... [Reply to comment]

join jg ya contest, good luck dek!, best berjumpa bloggers :)

 
On May 30, 2010 at 12:17 AM , Qiki said... [Reply to comment]

fuh jumpa bro framestone, hehe, good luck 4 contest

 
On May 30, 2010 at 12:35 AM , StrewberiManis =) said... [Reply to comment]

uhhh bestnye dapat berjumpa dgn bro framestone.

bestkan kalau dapat jumpe bloggers. yela slalu duk baca entry dia aje, ni jmp face to face. Wowww!! besh oh ;)

btw, good luck for the contest ye ;)

 
On May 30, 2010 at 12:49 AM , Aby Umy said... [Reply to comment]

good luck kawan
selamat berakhir pekan

 
On May 30, 2010 at 12:59 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BIG N :
mesti join..
walau last minute,
thanks
yup best!
=D

 
On May 30, 2010 at 12:59 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

QIKI :
thanks!
=D

 
On May 30, 2010 at 1:00 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

STREWBERYMANIS :
yups2..
besh woo
jumpe2 bloggers neh..
xD

 
On May 30, 2010 at 1:00 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ABY UMY :
thanks!
=D

 
On May 30, 2010 at 1:41 AM , fndrocka said... [Reply to comment]

Baik jugak kau dengan beliau yee..muka bro framstone tu pun muka macam brader2...kalau ada mentor yang ajar terus memang senang nak naik..untunglah kamu

Latest Entri : Komen Puaka

 
On May 30, 2010 at 3:30 AM , joegrimjow said... [Reply to comment]

wahh
eazy kembali berblog
;)

 
On May 30, 2010 at 3:55 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Selamatkan Palestin.. Tanggungjawab Yang Wajib Ditunaikan ... Selamatkan Gaza!
Ratusan ribu rakyat Palestin berada di ambang kebuluran..

Misi KeAmanan dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Weehhh sorry beb lama betul gua tak datang ziarah... Bussy sikit lah...

hahhh aku jumpa balik blog ko.... sorry aku terhilang lah ko punya blog dari blog aku... kita terputus hubungan lah... sorry puas aku cari baru hari ni aku jumpa balik blog ko ni....

harap ko masih kenal lagi blog aku...

ni kira jejak kasih lah kiranya kan

 
On May 30, 2010 at 8:41 AM , LORD ZARA 札拉 said... [Reply to comment]

wee~

semoga menang!

=)

 
On May 30, 2010 at 11:02 AM , Uruchimaru @ kf said... [Reply to comment]

komen spt lord zara hee..:)

 
On May 30, 2010 at 8:20 PM , Mohd Nasri Md. Nasir said... [Reply to comment]

start blog oktober 2008 ke?
eh sme la kte..hehe

 
On May 31, 2010 at 2:13 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

menang belanja..

;p

 
On May 31, 2010 at 8:29 PM , mademoiselle azieshakespeare said... [Reply to comment]

bro framestone memang kena bersara kalau eazy tak menang, hahha :p

 
On May 31, 2010 at 9:47 PM , mysarea said... [Reply to comment]

wow, meet bloggers, meet bro, nice2 :D

 
On May 31, 2010 at 11:46 PM , Aby Umy said... [Reply to comment]

berkunjung lagi sahabat,,,
apa kabar dirimu???

 
On June 1, 2010 at 12:32 AM , Mrs Tuxs said... [Reply to comment]

catch GLEE, hehe, nice meeting among bloggers =)

 
On June 1, 2010 at 5:04 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

gud luck :)

 
On June 2, 2010 at 5:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FNDROCKA :
bro sgt ok..
hehe
xD

 
On June 2, 2010 at 5:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JOE :
bole la
joe..
rindu nak kunjungi blog kamoo..
hehe
xD

 
On June 2, 2010 at 5:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AFZAINIZAM :
thanks 4 keep in touch with me
hehe
xD

 
On June 2, 2010 at 5:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LORD ZARA ;
thanks!
=D

 
On June 2, 2010 at 5:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KF :
hee...
thanks!
=D

 
On June 2, 2010 at 5:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NASRI :
eh samer eh..
ok le 2..
leh sambut anniversary skali..
hehe
xD

 
On June 2, 2010 at 5:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN :
Insyallah hehehe
=P
xD

 
On June 2, 2010 at 5:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AZIES :
hahaha
xD
thanks!
=D

 
On June 2, 2010 at 5:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MYSAREA :
nice2
xD

 
On June 2, 2010 at 5:21 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ABY UMY :
khabar baik2 aja...
=D

 
On June 2, 2010 at 5:21 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MRS TUXS :
yeah!
really2 nice...
xD

 
On June 2, 2010 at 5:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MISS LOLLY :
thanks!
=D