Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Entry Part 3 trip to Penang stop sebentar, karena ku tertarik dengan satu contest ini, Acapkali beliau menganjurkan contest ku tidak lupa untuk menyertai, hehe, beliau ialah Bro Framestone kita. Hehe. Lihat pada tajuk, oh no! bro Framestone nak bersara dari blog, kenapa bro, hehe, ku baru mahu aktif sikit2, bro nak bersara dah.

Sebelum itu, ada beberapa soalan yg perlu di jawab, hehe, okay we’ll start from the first question till the end xD

Mane kenal broframestone dan tempoh perkenalan

Hmm, dari mana kenal bro? Ia bermula semasa ku mula2 start berblogging dalam October 2008, ku mengenali dan menerjah blog Bro Framestone dari seorang blogger yg boleh di katakan sifu ku dalam blog, Along Arman. Hmm dah bertunang pun beliau, congrats! Masa itu Bro Framestone masih lagi dengan blog lamanya Blog Belibuy.

Bro Framestone telah banyak mengajar dalam dunia blog, kira sifu ku juga la nih, hehe, ku berinteraksi dengan Bro Framestone melalui blog, kadang2 YM and email. Hampir dalam 6 bulan lebih berkenalan dengan Bro Framestone, kalau tak silap dalam bulan 3 @ 4 2009. Tercatat lah sejarah “Meet Bro Framestone at One Utama”, hehe

Yeah, first meet bloggers that time, bloggers yg join ku sendiri, Elle, Kak Atie & Bro Framstone. Dari pagi hingga malam kami hangout, menonton wayang, lunch, bertukar-tukar pendapat mengenai dunia blog, dan ku mendapat beberapa tips untuk berblog hehe. Malam menghantar Elle ke UIA semula.

Hari itu pun dah lewat, bro Framestone mengajak bermalam di rumah, yeah first time juga bermalam di rumah blogger, dapat lihat suasana sekeliling di mana Bro Framestone mengupdate blognya. Beruntung wooo..hehe. Tempoh berkenalan sejah akhir 2008 hingga sekarang.

Siapa BroFramestone dalam diri anda

Hmm, ku menganggap Bro Framestone sebagai abang, Bro Framestone seorang yg sporting, “gile2”, hehe. Bro Framestone seorang bro yg bertanggunjawab dan mengambil berat. Contoh, semasa “Meet BroFramestone at One Utama”, hari sudah malam selepas menghantar Elle, ku rase mahu pulang semula ke Campus, bro tak bagi, nanti jadi apa2 susah, dah lewat malam, & ajak bermalam di rumah bro.

Bro Framestone juga kadang2 diri dilanda masalah, boleh dijadikan tempat mengadu ibarat kaunseling. Setakat ini ku tiada apa2 masalah lagi, kalau ada bro kena siap2 tolong eazy tau, hehe. Yeah, well, bro Framestone is the good brother for me, yelah, ku pun tiada abang or kakak, ku lah abang kepada adik2 ku, hehe

Hadiah terbaik untuk buzzday Bro dari anda

Hmm, hmm lagi, hehe, ini agak susah lorh, hadiah terbaik yg ku boleh bagi untuk buzzday Bro Framestone, hmm apa ya, hehe, hah! Bro dah nak menetap kat Kelana Jaya kan, kalau ketemu bro InsyAllah, hangout, Eazy belanja bro setakat yg mampu hehe. Satu lagu, kalau bro rajin update, i'll read ur blog always InsyAllah klu x bz, hehe

Untuk join contest dan maklumat lanjut boleh melawati blog Bro Framestone

p/s: Part 3 Penang coming up, abaikan picca ku zaman chubby2 dulu kala..hehe..skang maintain :P
LAYANS
(>_<>)
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera uols.

Yeah Penang Mari part 2, hari kedua Kami ke Batu Feringgi! perjalanan di mulakan selepas Zohor, selepas Zohor? Hehe, almaklumlah malam tadi kepenatan bergerak dr KL ke Penang, then round2 lagi smpi midnight. Penat tapi puas hehe.

Terlanjur tidur sampai tengahhari, but subuh still bangun tau, hehe. Di mulakan dengan lunch dahulu di rumah. Then first stop ke Plaza Gurney, besh! Plaza Gurney kedudukannya betul2 di tepi laut. Angin2 pantai masih terasa. Walaupun panaz tapi besh!

At Gurney Plaza.. Layans

Sampai sahaja di Sana, ku terus ditinggalkn oleh Nadia, Eyza n Mas Karena mereka berphotoshoot dalam toilet gurl2, Aish kesian ku tak dapat join, nak join kena tukar jantina dlu haha baru leh join photoshoot in the toilet girl hehe : P jangan Mara ea, nanti Kena jual hehe.

Round di sekeliling Plaza Gurney, lihat baju sana, lihat baju sini, berwindows shopping lah kami dalam Plaza Gurney, ku sebenarnya mencari cover ataupun sarung utk iPod touch ku ini takut kecalaran. Almaklumlah belakang tu berkilat, akhirnya dpat apa yg dimahukan.


Round n round and as usual we snap photo there, snap photo here everything almost entire Plaza Gurney we having photoshoot, I kind miss that moment, thank god I go to Penang with them, so layans all the pic that we snap. Hehe :P . Me and them taking photo infront Plaza Gurney, but Big Apple doughnut tak Lupa hehe, Next stop?



At Feringghi Beach

To Batu Feringgi, Nadia told us to bring all stuff to go to swim near beach in case we want to go to swim, tiba di sana, the wheather ok la, pandai Fendi pilih tempat Kami untuk lepak, pantainya pun cantik, tapi Kami terasa malas pula nk mandi hehe just bermain ombak di tepi pantai.

Sampaikan seluar Kami Habis basah terkena ombak karena ingin berphotoshoot di tengah2 ombak, siap melakar Nama masing2 di pasir, Dan paling melucukan selipar Eyza di bawa lari ombak haha, sian Eyza. Tak lupa adegan kejar mengejar anak Ketam yg sungguh kecil & comel hehe. Donut Big Apple Kami juga pun diserbu semut2 d pntai huhu.



At Teluk Bahang

Actually kami tak lama pun di situ, karena agak keseraman di situ, adelah story2 di sebaliknya, hehe, tapi ku tengok orang di situ rileks je, ade yg berjogging di sana, tapi suasana agak best la, empangan, nice place to go..xD snap2 tidak dilupakan hehe



At Hard Rock Hotel

Layans je la cari sesuai untuk makan big apple hehe, then bergerak ke suatu empangan air & snap d situ, sempat juga snap di Hard Rock Hotel! Yeah! Turun semula sampai ke Masjid menunaikan Solat maghrib, fuh! berada d sini sampai magrib hehe. Layans xD Next stop?



At Feringghi Street Market.

Time shows around 8 pm maybe, Kami berjalan sepanjang Jalan itu, mmg panjang Dan market seperti ini only open at night, banyak barangan yg di jual, there's to many ibarat Uptown la katakan, kami sempat beli kaca mata & lampu tidur! Very nice & beautiful, setiap seorang Dari kami membelinya. Barangan lain tak berminat hehe :P

Next stop? Pulang deh ke rumah Karena our driver Fendi have some kind like a date with someone, hehe, Fendi jangan Mara ye hehe. Agak kepenatan juga lorh, yeah berehat sebentar bersama? Kit kat haha. Karena weouls de plan tgh malam, haa... Apa dia? Layans. Selepas menunggu Fendi pulang. Next stop ke????

At Nasi Kandar Line Clear!!!

Memang clear ah di situ hehe, ingat mahu ke Nasi Kandar Beratur, mmg terbaek lah kat citu, tapi cuaca Pada malam itu tidak mengizinkan, hujan renyai2. So ke Line Clear!! dengar kata mmg sedap makan di situ. Sampai2 Saja memang meriah lah! Ramai juga orang di situ, melihat gambar2 Artis yg penah bertandang di situ.

Fuhyoooo!! Hehe, selepas merasa nasi kandar line clear ini. Paling enak Dan sedap nasi kandar yg ku makan!! 5 Star lah line clear hehe, sangat terbaik! Memang ku recommend uols bila ke Penang Mai singgah line clear wajib okay hehe. Sempat lagi Kami bergambar dengan tauke kedai kot rasenya, siap meniup wisel & jerit "Line Clear"!! Mmg riuh restoran tu hehe, walau simple tapi besh ok, miss that moment xD

Next stop? Tidur lorh apa lagi, Kami pun dah penat pe lagi our driver Fendi adek Nadia lagi penat bawa Kami round2, setiba d rumah bukannya tido lagi, ber facebook Kami hehe, ku kepenatan, baring layan fb then ketiduran juga akhirnya. Gud nyte

Tomorow have another excitement journey at Penang, wait another entry hehe for part two : P

P/s: again, all the photo are credited to Nadia & Eyza thanks ! Hehe
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera uols,

Btw, this entry include a lots of our crazy pictures taken during the holiday, so LAYANS k..hehe, Credited to our photographer, Nadia n Eyza. Thanks guys!


Yeah akhirnya terupdate juga blog ku ini setelah sekian lame ku menyepikan diri karena bz dgn assgmnt n final exam, cuti semester pun dah bermula seminggu yg lepas, Dan dlm seminggu itulah byk perkara berlaku.

Ku ke Penang! Hehe, bersama2 rakan se University, memperkenalkan tuan rumah di Penang, Nadia! Thanks Nadia karena mmbawa Kami berjalan2 berserta Eyza, Mastura n tak lupa drebar Kami, adek Nadia, Fendi hehe.


Ku bertolak ke Penang pada hari Isnin lalu bersama Eyza menaiki bus di Bukit Jalil, bonda menghantar sampai ke sana, walau dlm keadaan bonda separuh mengizinkan hehe, pabila gerak ke sana rindu pule kat bonda. "Kalau da sampai msg k, jangan suka2 sgt " pesan Bonda


Di Bkt Jalil, keadaan agak sesak dgn promoter bus menunggu keliling mencari customer utk menaiki bus, ku memang tak beberapa suke, biarlah kitaorang mencari sendiri bus yg nak naik, Argh!! Benci sorang mamat ni asyik follow je, da kami tak nak tu tak nak la!

Si Eyza siap leh buat muke garang lagi hahaha, mamat tu bole lak ckp " nak blik Penang pun sombong ka" mmg panas time tuh hahaha. Weh! Kami org KL k haha. Pi Penang nk holiday ja ok hehe.

Akhirnya dapat juga menaiki bus yg selesa, ok la, bus bergerak at 11am like that, dlm dok leka dlm bus, bus benti di tempat rehat, tak lame pas tu bole pula driver bus suruh tukar bus depan. Aik? Follow je la, then tak selesa! Bus lagi 1 huhu, sabar je la smpai ke Butterworth.

Sampai... At last! di stesen Butterworth menunggu ke datangan Mas dari Sg Petani, n tuan rumah Nadia dr Penang, tgg punya tgg sampai juga, Nadia membawa Kami menaiki feri ke Penang, Besh tu, lame sgt tak naik feri, pe lg, Photoshoot la he2, layans the picca.



Ketibaan di Pulau Mutiara, di jmput Oleh adek Nadia sendiri, Fendi. Lapar sgt semasa tiba, petang tu Kami restoran Kapitan, pergh!! Layans! Hehehe, next stop? Nadia house, agak segan di situ coz I'm da only guy huhu, nasib de adek Nadia. Have some men around.



Rest for awhile,

Bila malam menjelma, apa lg ronda2 la, ku contact slah sorang teman se University di Penang juga, Shafiq!! Hehe, ketemu di Oceanviews. Kalau dr jauh kelihatan Ada 3 tiang, bila dah dekat rupanya 4 tiang. Cantik di waktu malam dgn lampu berwarna biru. Ronda2 sekeliling Oceanviews. Sembang2, lepak2, bergambar2. :P

Next stop ke dataran Queensbay, mahu ke dalam shopping mall, tp waktu agak lewat, rase tempat tu pun da tutup, berjalan lah Kami di sepanjang pantai Queensbay itu, de juga org membuka gerai2 jualan d situ waktu malam, ibarat mini uptown.


Bergambar di bulatan yg memaparkan papan tanda "Queensbay" Almaklumlah Kami ni semua gila bergambar hehe. Hampir midnight, perut pun lapar, Lapar ke?? Hehe, terjah la ke Restoran Kayu Nasi Kandar, eh betul kah Nama restoran tu Nadia? Hehe.

Ku tak minum n makan apa2 d situ karena di Queensbay ku makan satay n terlalu minum byk air karena dahaga sampai perut full. Aish. Last stop at midnight ahaha, ke rumah Shafiq! Shafiq teman masa diploma dahulu, mmg teringin sgt ke rumah nya hehe.

Shafiq br pindah ke rumah barunya di Gelugor x silap berdekatan USM. Pabila sampai terpegun juga lihat rumah, baru renovate, kelihatan Ayah Syafiq tgg d rumah, maybe tgg Shafiq pulang kot.

Tp yg tak bole lupa, tgh2 malam cmni bole pula jemput masuk umah, aish sporting sungguh ayah Syafiq ehehe, not bad hiasan dalam umah, espicially Tv LCD, besar woo hehe. Tak lama pun di situ dalam 15 Minit je.

Akhirnya pulang ke rumah, pada larut yg sangat malam. So that's the end for the first day Penang. Tomorrow have so much more journey at Penang. So wait up for the next entry hehe. Daaa~

Others story about Penang, visit their blog k ;)

Eyza Blogs : http://www.wheneyzawrite.blogspot.com
Nadia Blogs : http://overthevanillasky.blogspot.com

P/s: update segera dalam iPod. Hehehe, all the pic credited to Nadia n Eyza, thanks guys!
LAYANS
(>_<)