Followers

Friday, February 19, 2010

[T]he [S]tory [O]f [T]he [D]ay

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Happy CNY, yeah the story of the day, as usually in this holiday, stay at home, doing my chores, and at last! the blog has been updated, akhirnya setelah beberapa lama ku tak meng online kan diri, agak busy kot, almaklumlah, study kali ini bukan mase dip dahulu.

Okay, this story happen last2 Friday. In the Friday morning, ku bersama beberapa rakan ku bergerak dari Unisel Bestari Jaya. Bersama new housemate Hab, classmate Leya n Ina. Bersama meneruskan perjalanan ke KL Sentral, ke pejabat PTPTN. Untuk menyelesaikan hal2 yg agak memeningkan otak kami, haha

Ku mengambil langkah bijak untuk memakir kereta di KTM Sungai Buloh karena semasa dalam perjalanan jalan agak sesak, biasalah pagi2 orang pergi kerja. Dalam menunggu KTM tiba, biasa lah, wajib ada 1 gambar di sana. Thanks to Ina, pandai juga snap2 gambar. Akhirya hampir 30minit menunggu, sampai juga, almaklumlah, KTM...huhu

Tiba, terus ke pejabat PTPTN, akhirya selesai juga menunaikan tanggungjawab, hehe, dalam pagi itu kami tak sempat breakfast dan breakfast di Food Court KL Sentral, masing2 memilih makanan masing2. Then 1 perkara yg buat ku x boleh lupa, my Housemate beli nasi campur, nah! ambik kau! Rm 8, ternganga die kat situ, haha.

Terpaksa lah habiskan semua dalam pinggan, kalau tak kena rm8 memang tak lalu dah makan, huhu. Selepas itu, tiada apa yg ada di KL Sentral, masing2 pulang deh, kami terpisah dengan Ina, karena mahu pulang ke rumahnya lorh di Shah Alam, Ku, Leya & Habri kembali semula ke KTM Sg Buloh mendapatkan kereta & fikir selepas ini mahu kemana.

Waktu menunjukan 12.30pm sewaktu tiba, hari Jumaat kan, Solat Jumaat lorh, ku mencari2 masjid, alangkah malangnya ada masjid terdekat di KTM Sg Buloh, aish terlepas dah jalan, tapi ada lagi 1 masid, ku menunaikan Solat Jumaat di Masjid Damansara Damai. Ada beberapa adegan berlaku ketika di Masjid, haha

First, ku menerjah ke toilet mahu buang apa yg patut, lihat 1 pintu tandas hampir terbuka, buka2, ayyak!! ade budak skola rendah sedang melepas da..haha..terbantut hasrat di situ, maybe budak 2 nak melepas pun terbantut juga, haha, second, ku ditegur seorang pakcik,"hey2..terompah tu letak d sini, bukan bw tempat lain" Terkejut!

Almaklumlah ku pkai kasut ketika itu, tak bawa selipar da..;D. Selesailah mendengar khutbah & menunaikan solat Jumaat. Hujan ketika itu, ku & Hab bergegas berlari ke kereta. Tiba2 ada budak sekolah menengah ketuk cermin tingkap, "Bang boleh tumpang x ke skolah? Hujan.."..Hmm ok, terkejut di situ, berani betul bdk2 sekarang tumpang kereta org yg x dikenali.

Aku culik kang baru tahu, hehe, Leya di sit belakang pun terkejut juga, kot2 budak 2 buat ape2 ka, sekolah nya dekat ja dari masjid, baru form 2 tuh, isk3, brani2. Then kami plan ke One Utama, Bandar Utama, almaklumlah dah dekat di Damansara tu terjah sahaja deh d situ.


Menonton wayang cerita"Spy Next Door?"agak ketinggalan menonton cerita itu, tapi..layanss, btw thanks to Leya karena belanja kami menonton wayang, nasib lah tiketnya murah. Thanks Leya! ;D After that, ronda2 dalam One Utama itu, sempat lagi snap2 di kucing besar! miauw!, cute!

Tapi ada 1 yg menarik perhatian ketika ku berjalan ke kedai buku MPH rasenye, sedang membelek2 novel dan terpandang 1 bahagian "NOVEL TERLARIS" lihat novel BLOG PRIASETIA hasil karya Bro Anuar Kamaruddin berada di dalam Novel Terlaris itu, wah!, tahniah bro ;D

Petang itu bergerak pula ke Tesco Mutiara Damansara, ingat mahu cari gift, tapi x jumpa, last2 perut pun lapar, makanlah KFC di situ, ada 1 perkara berlaku di situ, tengah mengorder, akak kaunter tanya "air apa dek?" ku jawab " SIRAP kak?" akak tu pun bluurr, Allahuakbar ni penat punya pasal sampai tersilap ckp, haha

Nak tergelak akak2 di kaunter KFC tu, mane lah ada SIRAP, mahu pesan Air Strawbery, Sirap pula keluarnya, tu lah penat punya pasal, isk3, tertawa kami sendirian bila mengingatnya kembali, haha, then magrib, pulanglah semula ke UNisel, masing2 kepenatan.

Banyak perkara yg berlaku dalam satu hari itu, macam2, tapi besh!, hehe,

p/s: update2 next week InsyAllah, percy jackson & the olympians the lightning thief, best!
(>_<)
LAYANS

Comments (60)

On February 19, 2010 at 3:39 PM , ♥ciK-t0ge ♥ said... [Reply to comment]

HaHaHa..
maKanan di f0od c0urt itu mMg Lah mahal..
saYa p0n da pNh keNa RM7++
cuMa aMek La0k rendaNg dgiNg.. keraBu maNgge dan kua kaRI..
hahaha...
**sebaEk bwk aiR mineraL dr umaH**

 
On February 19, 2010 at 3:48 PM , Framestone said... [Reply to comment]

comey mbe2 ek

kenalkan kat bro sorg.. yg perempuan ek he..23x

BroFramestone Blog

 
On February 19, 2010 at 3:54 PM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

kalu menunggu KTM, jenuh sangat2...abg kalu tunggu kat KL Sentral tu boleh lagi smepat makan2 untuk tunggu satu tren sampai...haish =]

selamat berblog kembali dek!~ =]

 
On February 19, 2010 at 3:58 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

CIK TOGE :
hahaha
mmg mahal eh
sumpah x makan dah kat ctu
=P
hehe

 
On February 19, 2010 at 3:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO FRAMESTONE :
aish bro...
ade2 aje
hehehe
kebykkan mmber eazy da berpunye
=P
xD
melepas bro
hehe

 
On February 19, 2010 at 3:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO NUAR :
uish smpt lagi makan
hehe
mmg tersangat lame..
huhu

thanks bro..
;)

 
On February 19, 2010 at 4:26 PM , ¶A.K.I¶ said... [Reply to comment]

hye eazy!! waa lme x drop by blog kmo.. maaf!! bz tol dalam sehari.. larat ko berjalan dari sana ke sini?? aki karok 3 jam je da letih da.. rce nk blk umh tdo!! sbb panas~ hahah... dak skola 2 sguh brani.. 2 yg pasti.. tp dia laki ke pmpuan??

 
On February 19, 2010 at 4:33 PM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

tgu ktm lama, sekali masuk dalam ramai orang...

paling tak best bila ada mat2 indon...perhhh bau dia...

pingsan!

 
On February 19, 2010 at 4:34 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

"air apa dek?" ku jawab " SIRAP kak?" Hahaha. Lawak la bro...Sure kakak tu gelakkan?

 
On February 19, 2010 at 4:35 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AKI :
its okay..
=D
aish maseh bertenaga lagi..
heehe

aha!
lupa nak ckp
budak tu laki2....

 
On February 19, 2010 at 4:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HAZZY :
pergh!
mmg x tahan
huhuhu
mmg byk mat2 indon, huhu

 
On February 19, 2010 at 4:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FAIZ fARISH :
hahaha
gelak lorh
malu skit d situ
haha

 
On February 19, 2010 at 4:55 PM , dee sygg said... [Reply to comment]

KAHKAHKAH !!
yg paling ta ley bla uh , bukak pintu de budak sch rendah nga melepas , cett . hang da mencabul kehormatan budak kicik uh , HAHA !!
pape pown , penah deh bace . ngeh ngeh ngeh :DD

 
On February 19, 2010 at 5:03 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Kah kah kah.. Sirap takde ye dik.. Nak buat sndiri.. Haha.. Adehhh... Eazy2.. ;p

Psal budak tu, korang anta laa ek? Wahhh.. Mmg berani remaja zaman skang.. Huhu..

 
On February 19, 2010 at 5:04 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DEE :
ahahahaha
geetu~
tu lah perkara yg x boleh lupe...
hahah
=P
xD

 
On February 19, 2010 at 5:06 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FARHANA :
haaha...
malu betul mase tu....
=P

huhu
hantar je la...
tgk cam sian je budak tuh....

 
On February 19, 2010 at 5:41 PM , i Pakcik Zharul said... [Reply to comment]

lama sungguh tak update bloogggggg!!!

al maklumlah. budak degree dah kan :)

selamat kembali ke alam maya eazy !!!

 
On February 19, 2010 at 7:03 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

haiyoooo

fobia n truma nak naik ktm..

LEMBAB N SENGAL!!!

huhuhu

yg penting jln2 ingat TUHAN

alhamdulilah

hehehehe

gitew d kfc mintak air sirap

hahahahha

nasib baik x mintak air teh tarik

haha

 
On February 19, 2010 at 7:08 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZHARUL :
iyew...
lame sungguh...
xD
hehe
degree kan =P
xD
thanks

 
On February 19, 2010 at 7:09 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN :
haha
tau x fe....
huhu

haha
2 la
naseb baek..
xD

 
On February 19, 2010 at 7:13 PM , -aTie- said... [Reply to comment]

ish ish budak2 skang

-->>tu perkara biase..bile blaja bende baru, time tu xcited...pastu? hahaha


Khaizarien @ atie Blog

 
On February 19, 2010 at 7:21 PM , hans said... [Reply to comment]

aku pun pening dgn PTPTN nih

 
On February 19, 2010 at 7:24 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK ATIE :
2 la budak2 skang
xD

haha
pastu three lah kak..
hehe
xD

 
On February 19, 2010 at 7:25 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HANS :
huhu
pening juga..
but..
rileks....
;D

 
On February 19, 2010 at 7:27 PM , fndrocka said... [Reply to comment]

nasi berlauk kat food court tu memg takde keperimanusaiaan ..huhu.goreng2 dgn maskan thai je aku slalu mkn

 
On February 19, 2010 at 7:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

huhu
tau x fe
x peri kemanusiann betul
huhu
oh yke
bape ringgit slalu?

 
On February 19, 2010 at 10:08 PM , pudding pie said... [Reply to comment]

ku suka makan KFC..
feveretku..hahhaa

 
On February 19, 2010 at 10:24 PM , ||| PöJìé PööH ||| said... [Reply to comment]

selamat kembali!!!
tetapp kan nk snap2 bagai..
hahah!

 
On February 20, 2010 at 1:30 AM , sharamli said... [Reply to comment]

sian adek tu nak berak..ha3

 
On February 20, 2010 at 1:42 AM , leya said... [Reply to comment]

akhir nyr stelah lbey dr 5x bkk blog kamu, ade gak cite nye..
huhuhu..
:))
leya mmg xblh lupe la eazy..
mcm2 jadi dlm 1 hr..
happening sgt2 time 2..
;)
mostly welocme eazy..
thanks gak coz bwk leya n hab jalan2 wlpun dh pnt..
nnt klu g KFC ag, jgn lupe mntk air sirap ea kat kakak 2..
huhuhu..
;)

 
On February 20, 2010 at 2:01 AM , joegrimjow said... [Reply to comment]

wawahhh
eazy dah mantap da skrg
kurus gitu
;)

eazy
join contest jommm

 
On February 20, 2010 at 9:14 AM , bOyFeiZ said... [Reply to comment]

BZ2 pun sempat meronggeng...hik3

 
On February 20, 2010 at 1:03 PM , AzuanBudakMemandai said... [Reply to comment]

wakaka..air sirap pun layan huhu

 
On February 20, 2010 at 3:56 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Pudding pie :
faveret ku juga...
xD

 
On February 20, 2010 at 3:57 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

POJIE :
hehehe
mesti..
wajib
=P
xD

 
On February 20, 2010 at 3:57 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SHARAMLI :
hahaha
sian2
=P
xD

 
On February 20, 2010 at 3:58 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LEYA :
hehehe
mmg x leh lufe...
;D


yup air sirap 1
=P
xD

 
On February 20, 2010 at 3:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JOE :
haha
mantap geetu~
xD

contest?
jom
contest pe je?

 
On February 20, 2010 at 3:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BOYFEIZ :
hehe
sempat..
xD

 
On February 20, 2010 at 4:00 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AZUAN :
layans...
xD

 
On February 20, 2010 at 5:38 PM , Rio said... [Reply to comment]

theres a lots of story in one day, hehe, macam2, klakar pun ade :P, happy berblogging

 
On February 20, 2010 at 11:43 PM , Framestone said... [Reply to comment]

dah berempunya ke sume.. xpe xpe. leh cubalain kali

BroFramestone Blog

 
On February 21, 2010 at 1:35 AM , Cik Peanut said... [Reply to comment]

lain kali peanut nak try mintak sirap kat kfc lah..
mane tahu dapat
:)

 
On February 21, 2010 at 10:58 AM , Judiene said... [Reply to comment]

air sirap
apsal tak up sket, mintak sirap limau ke
ahahahaha

 
On February 21, 2010 at 2:49 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

RIO :
haha
yeah
betul2...
thanks
xD

 
On February 21, 2010 at 2:50 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO FRAMESTONE :
yeah...
begitu lah bro..
;D

 
On February 21, 2010 at 2:50 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

CIK PEANUT :
aish cube lah kot2 dpt..
xD

 
On February 21, 2010 at 2:51 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JUDIENE :
haha
a'ah ek
nnti try sirap limau pule
trus jadi oren..
xD

 
On February 21, 2010 at 3:38 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

eazy kuyusssssssssss rr skng :-O


TAHNIAH !

 
On February 21, 2010 at 4:04 PM , mysarea said... [Reply to comment]

haha, kesian adik itu nak melepas terkejut kamu masuk, =)), Sirap? ada2 =P

 
On February 21, 2010 at 6:56 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MISS LOLLY :
eh yeke?
pasan jap d situ..
hehehe

thanks miss lolly
=D

 
On February 21, 2010 at 6:57 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MYSAREA:
hahaha
=P
xD

 
On February 21, 2010 at 11:51 PM , Remy.com said... [Reply to comment]

sangat keji kacau adik tu melepas, termasuk balik apa yg nak dilepas adik tu...

yg kat KFC tu wat remy tergelak sorang2, klo la remy jd akak tu dah lama remy bg karate...

 
On February 22, 2010 at 3:15 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

Salam Takzim dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Kami sedang melayari entri kamu.... kira kunjungan tanpa diundang
Antara Aku, Kau, Kita & kami
Salam lawatan buat mu dari ku
Bagiku…
Kau selalu jadi sahabatku
Selalu dalam hidupku
Karena kau adalah sahabat
Yang memiliki erti
Dari dulu sampai sekarang
Ku pohon sejuta kemaafan diri
Andai bicara seloka tersayat duri
Mengguris hati tanpa sengaja
Menyemarak rasa marah beraja
Memungkin terlerai ikatan kuat tersimpuh..
Membuang jauh diri ini.. penuh tanda tanya?

Ketahuilah kalian semua...
apa sahaja yang aku lakukan, ku cari damai dihati..

satu hari punya cerita kamu dah boleh buat novel lah pasti laris kalahkan harry potter.... itulah kehidupan dairi hidup setiap hari... bila di ingat ade suka ada duka.... tapi ianya sangat meng happykan kita....

 
On February 22, 2010 at 8:39 AM , tunbegia said... [Reply to comment]

sungguh pintu jamban mesjid dah rosak,

salamm,

 
On February 24, 2010 at 7:59 AM , Mawar_berduri said... [Reply to comment]

hihihi..kat KFC ade sirap ke ?...hihih..penat punye pasal..asal nampak merah trus terkeluar sirap

 
On March 20, 2010 at 11:01 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

REMY:
hehe
kasihan2

alo...
haiyka eazy elak...
ekeke
xD

 
On March 20, 2010 at 11:01 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AFZAINIZAM:
thanks karena singgah..

 
On March 20, 2010 at 11:02 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

TUNBEGIA:
mmg dah rosak..
thanks karena singgah..
=D

 
On March 20, 2010 at 11:03 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MAWAR BERDURI :
hehehe....
tu la..
penat ppunye pasal...
huhu