Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief is the best movie i watch, rasanya ku mahu menontonnya lagi sampai lebam, haha. Rating 1st movie2 yg di tayangkan di Malaysia, setakat ini kot. Kot2 cerita lain boleh lawan. I Think i obsesses with this movie, haha, sesiapa belum menontonnya sila lah menonton di pawagam terdekat anda.

A little synopsis about this movie, Trouble prone Percy Jackson is having problem in high school, but that's the least of his challenges. Its the 21st century, but the gods of Mount Olympus seem to have walked out of the pages of Percy's Greek mythology text and into his life.

Percy has learned that his real father is Poseidon, god of the sea, which mean Percy is demigod, half human, half god. At the same time, Zeus, the king of all gods, has accused Percy of stealing Zeus' lightning bolt, the original weapon of mass destruction. Lightning Bolt.

Now, Percy must prepare for the adventure of a lifetime, and the stakes couldn't be higher.

With ominous storm clouds brewing over the planet and his own life now in peril, Percy travels to a special enclave called Camp half Blood, where he trains to harness his newly discovered powers and prevent a devasting war among the gods.

There, Percy meets two fellow demigods, the warrior Annabeth, who is searching for her mother, the goddes Athena, and his chilhood friend and protector, Grover, who is actually a brave but untested Satyr. Continue journey to safe Percy Mom.

Grover and Annabeth then join Percy on an incredible transcontinental odyssey that takes them six hundred stories above New York City ( The portal to Mount Olympus ) and to the iconic Hollywood sign, under which burn the fires of the Underworld.

At the journey's adventures end rest the fate of the world and the life of Percy's mother Sally, whom Percy must rescue from the depths of Hell itself. Percy Jackson: Half Human, Half god, All hero! xD.

For more information about this movie can log on to www.percyjacksonthemovie.com

p/s: Hari Jumaat cuti! yeah, salam maulidur Rasul =)
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Happy CNY, yeah the story of the day, as usually in this holiday, stay at home, doing my chores, and at last! the blog has been updated, akhirnya setelah beberapa lama ku tak meng online kan diri, agak busy kot, almaklumlah, study kali ini bukan mase dip dahulu.

Okay, this story happen last2 Friday. In the Friday morning, ku bersama beberapa rakan ku bergerak dari Unisel Bestari Jaya. Bersama new housemate Hab, classmate Leya n Ina. Bersama meneruskan perjalanan ke KL Sentral, ke pejabat PTPTN. Untuk menyelesaikan hal2 yg agak memeningkan otak kami, haha

Ku mengambil langkah bijak untuk memakir kereta di KTM Sungai Buloh karena semasa dalam perjalanan jalan agak sesak, biasalah pagi2 orang pergi kerja. Dalam menunggu KTM tiba, biasa lah, wajib ada 1 gambar di sana. Thanks to Ina, pandai juga snap2 gambar. Akhirya hampir 30minit menunggu, sampai juga, almaklumlah, KTM...huhu

Tiba, terus ke pejabat PTPTN, akhirya selesai juga menunaikan tanggungjawab, hehe, dalam pagi itu kami tak sempat breakfast dan breakfast di Food Court KL Sentral, masing2 memilih makanan masing2. Then 1 perkara yg buat ku x boleh lupa, my Housemate beli nasi campur, nah! ambik kau! Rm 8, ternganga die kat situ, haha.

Terpaksa lah habiskan semua dalam pinggan, kalau tak kena rm8 memang tak lalu dah makan, huhu. Selepas itu, tiada apa yg ada di KL Sentral, masing2 pulang deh, kami terpisah dengan Ina, karena mahu pulang ke rumahnya lorh di Shah Alam, Ku, Leya & Habri kembali semula ke KTM Sg Buloh mendapatkan kereta & fikir selepas ini mahu kemana.

Waktu menunjukan 12.30pm sewaktu tiba, hari Jumaat kan, Solat Jumaat lorh, ku mencari2 masjid, alangkah malangnya ada masjid terdekat di KTM Sg Buloh, aish terlepas dah jalan, tapi ada lagi 1 masid, ku menunaikan Solat Jumaat di Masjid Damansara Damai. Ada beberapa adegan berlaku ketika di Masjid, haha

First, ku menerjah ke toilet mahu buang apa yg patut, lihat 1 pintu tandas hampir terbuka, buka2, ayyak!! ade budak skola rendah sedang melepas da..haha..terbantut hasrat di situ, maybe budak 2 nak melepas pun terbantut juga, haha, second, ku ditegur seorang pakcik,"hey2..terompah tu letak d sini, bukan bw tempat lain" Terkejut!

Almaklumlah ku pkai kasut ketika itu, tak bawa selipar da..;D. Selesailah mendengar khutbah & menunaikan solat Jumaat. Hujan ketika itu, ku & Hab bergegas berlari ke kereta. Tiba2 ada budak sekolah menengah ketuk cermin tingkap, "Bang boleh tumpang x ke skolah? Hujan.."..Hmm ok, terkejut di situ, berani betul bdk2 sekarang tumpang kereta org yg x dikenali.

Aku culik kang baru tahu, hehe, Leya di sit belakang pun terkejut juga, kot2 budak 2 buat ape2 ka, sekolah nya dekat ja dari masjid, baru form 2 tuh, isk3, brani2. Then kami plan ke One Utama, Bandar Utama, almaklumlah dah dekat di Damansara tu terjah sahaja deh d situ.


Menonton wayang cerita"Spy Next Door?"agak ketinggalan menonton cerita itu, tapi..layanss, btw thanks to Leya karena belanja kami menonton wayang, nasib lah tiketnya murah. Thanks Leya! ;D After that, ronda2 dalam One Utama itu, sempat lagi snap2 di kucing besar! miauw!, cute!

Tapi ada 1 yg menarik perhatian ketika ku berjalan ke kedai buku MPH rasenye, sedang membelek2 novel dan terpandang 1 bahagian "NOVEL TERLARIS" lihat novel BLOG PRIASETIA hasil karya Bro Anuar Kamaruddin berada di dalam Novel Terlaris itu, wah!, tahniah bro ;D

Petang itu bergerak pula ke Tesco Mutiara Damansara, ingat mahu cari gift, tapi x jumpa, last2 perut pun lapar, makanlah KFC di situ, ada 1 perkara berlaku di situ, tengah mengorder, akak kaunter tanya "air apa dek?" ku jawab " SIRAP kak?" akak tu pun bluurr, Allahuakbar ni penat punya pasal sampai tersilap ckp, haha

Nak tergelak akak2 di kaunter KFC tu, mane lah ada SIRAP, mahu pesan Air Strawbery, Sirap pula keluarnya, tu lah penat punya pasal, isk3, tertawa kami sendirian bila mengingatnya kembali, haha, then magrib, pulanglah semula ke UNisel, masing2 kepenatan.

Banyak perkara yg berlaku dalam satu hari itu, macam2, tapi besh!, hehe,

p/s: update2 next week InsyAllah, percy jackson & the olympians the lightning thief, best!
(>_<)
LAYANS