Followers

Saturday, October 31, 2009

[K]erinduan


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Alhamdulillah,
My Beloved Parents Selamat tiba di Kota Madinah barusan tadi,Bonda ku baru menghantar message. Bertolak dari Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya malam tadi. Untuk menunaikan Haji, Rukun Islam ke 5


Alhamdulillah semuanya Selamat,

Bermulalah tanggungjawab ku sebagai abang sulung kepada keluarga, huhuhu. Kerinduan kepada kedua orang tua ku,
Doa semoga semuanya selamat...Moga ku tabah menghadapi semua nya tanpa My Beloved Parent selama 1 bulan lebih,

p/s: Mood kesedihan n kerinduan maseh terasa
LAYANS
(>_<)

Tuesday, October 20, 2009

[M]UET! (Update!)



UPDATE ( Alhamdulillah Dah Settle TADI )
Yeah! Speaking Test is Finish! The Question? ok la =D
Doakan Kejayaan Ku
LAYANS
(>_<)

Wednesday, October 14, 2009

[D]eepa[R]aya!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yup!, memang banyak open house di musim perayaan ini, open house yg ku pergi kali ini ialah, DeepaRaya Event, yeah!, gabungan Hari Raya & Deepavali yg akan sambut tak lama lagi.

Pada malam 5 Oct lalu, Fakulti ku, Faculty Of Business(FOB) telah mengadakan Open House sempena Deeparaya, dan tidak ketinggalan, my Club, UDBC, Unisel Diploma Business Club turut serta menyaji kan hidangan-hidangan sempena Deeparaya, club2 under FOB jg turut serta.

Sangat meriah! Event berlangsung di Dewan Biru Unisel, LAYANS



Tidak melepaskan peluang menghadirkan diri ( walau terpaksa ponteng kelas malam itu, haha, alah, baru sekali =P ), Majlis ini hanya berlaku setahun sekali, lagi2 ku sekarang semester terakhir di Unisel, so, perlu kumpulkan banyak kenangan & memori.

kenangan ku dengan bergambar berhabis-habisan, di mulai permulaan sehingga tamat, berserta hidangan yg sungguh menyelerakan walaupun sesetengah daripada hidangan tidak dapat dirasai karena terlalu ramai, huhu



Suasana meriah


Gerai yg paling chantek n meriah akan menang, di adili oleh juri2 yg bertauliah, hehe,









Yeah!! Akhir sekali, penutupnya, ku memenangi cabutan bertuah!, hik3, eh? yekew?, jeng3x =P Jangan jeles .

Berbagai2 gelagat bergambar, sebenarnya banyak lagi picca2 yg telah di snap, but, i choose the best untuk dipaparkan di blog, hehehe. Dan akan menjadi kenangan ku di Unisel ini,

p/s: Happy Deeparaya!,
LAYANS
(>_<)

Monday, October 12, 2009

[L]ate [N]ews...[H]aha =P

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera uols

Picca-ORANG ramai membanjiri Pangkalan Udara Subang, Selangor menyaksikan persembahan pasukan aerobatik pesawat Thunderbirds dan Sukhoi, last week.

SUBANG 3 Okt. - Kira-kira 100,000 terpesona menyaksikan pertunjukan aerobatik pasukan Thunderbirds dari Tentera Udara Amerika Syarikat (AS) dan pesawat Sukhoi Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Pangkalan Udara Subang minggu lalu di rumah ku, hehe

Jikalau anda pergi, sangat menarik!, best! & paham2 je lah ea, sangat membingitkan telinga, bagaikan ia lalu di sebelah anda, xD, Sambungan berita...



Hujan renyai-renyai tidak menghalang kehadiran penonton malah mereka yang terperangkap dalam kesesakan jalan raya di kawasan Kampung Melayu Subang serta beberapa tempat di Shah Alam dapat menyaksikan pertunjukan itu dari luar kawasan pangkalan.

Kehadiran pertama Thunderbirds dan pertunjukan ketiga Sukhoi dalam Pertunjukan Udara Subang 2009 itu membuatkan penduduk sekitar mengambil kesempatan keluar rumah untuk sama-sama menyaksikan persembahan berkenaan.

Pertunjukan dimulakan pada pukul 11.30 pagi dengan penampilan sebuah pesawat Sukhoi SU-30MKM yang diterbangkan Leftenan Kolonel Muhammad Norazlan Aris dengan dibantu Mejar Mohd. Jasmi Abdul Wahab.

Dalam pertunjukan selama kira-kira 15 minit itu kedua-dua juruterbang TUDM itu mempamerkan kecekapan mereka melakukan aksi-aksi berani ketika mengendalikan jet pejuang berkenaan.

Ia diteruskan dengan penampilan enam pesawat Thunderbirds F-16 yang melakukan tiga formasi mendebarkan iaitu Solo, Diamond dan Delta selama kira-kira 45 minit.

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan berangkat menyaksikan pertunjukan itu.

Hadir sama Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jeneral Tan Sri Azizan Ariffin dan Panglima Tentera Udara, Jeneral Datuk Rodzali Daud.

Turut hadir Duta Besar Amerika Syarikat ke Malaysia, James R. Keith serta beberapa duta asing lain.

Soucers-Utusan Malaysia

Ku juga sempat mengupload picca2 dr phone ku, tak beberapa jelas, bateri kamera dah kiok! tak sempat cas, huhu







Ta-daaaa, setakat itu sahaja, btw, ku mengucapkan jutaan terima kasih kepada teman2 bloggerku wish untuk hari jadi ku, maaf ea jikalau tidak kesempatan menyinggah =D, insyallah akan ku terjah jua =D

p/s : minggu test sekarang, huhu, wish me luck!
LAYANS
(>_<)

Thursday, October 8, 2009

[H]appy [B]irthday!!



Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols

Happy Birthday To Me!! Yg ke 20, ayyak! sudah tua, ohoho, Alhamdulillah genap sudah umur ku tepat 20 tahun, Yeah selama 20 tahun ku hidup di dunia ini, Terima Kasih bebanyak kepada Ayahanda & Bonda membesarkan ku dengan sempurna

Allah Selamatkan Kamoo...



BIRTHDAY BOY!
Mista Eazy Izzuddin 891008
Jangan lupa kasi present bebanyak.
hehe
Nak buat Majlis busy puloks...
xD
=P Ayyak! sudah tidak belasan tahun, hoho



Tak Lupa
Happy 1st Anniversary Blog Ku
This is The Life Of Eazy Izzuddin
http://eazy-izzuddin.blogspot.com
Telah menjangkau umur 1 tahun
Tempat ku Luah kan Rasaku, Hidupku, & Lain2
Thanks Ur Support Kawan2 Blogger ku Semua
=D

Happy Birthday To Me!! Doakan ku Semoga panjang Umur & Di Murahkan Rezki
Selamat menempuh cabaran di dunia yg penuh mencabar
Doakan kejayaan ku
Support mY Blog
hehe
Terima Kasih

p/s : Sambut di Campus, huk3
LAYANS
(>_<)

Tuesday, October 6, 2009

[C[oretan [R]aya-[P]icca


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah!, kita masih lagi dalam mood raya lagi kan, walaupun ada yg bilang mood raya sudah tiada, tapi raya kan sebulan, so mood harus ada, hik3, seperti dijanjikan, ku hanya upload picca2 raya ku, ku mahu berceloteh, tetapi malas lorh, hehe

Biarkan lah gambar2 tersebut berbicara, gambur bersama famili, serta menjawab tag ayin jemin, LAYANS




Bersama Ayahanda, & Adek Bongsu

Jom2 pulang ke kampung

Ampun maaf dari Ayahanda

Ampun MAaf dari Bonda


Kampung halaman ku




KAMI Happy Familia, hik3

p/s: penuh KEHIJAUAN & sedikit PINK, hehe
LAYANS
(>_<)

Thursday, October 1, 2009

[C]oret2 [R]aya [D]i [J]alan[R]aya

Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols.

Bab2 ceria masa raya akan diceritakan kemudian, sekarang ku ingin melepaskan geram dahulu, baru besh dapat ceritakan kegembiraan ku semasa beraya. Yeah Coret coretan Raya Dijalan raya, huh?, Benarlah kata pemimpin, pemandu2 kereta zaman skrg mmg tak sedar diri.

Sikap pemandu yg tersangat lah kurang AJAR nya bile da pegang stereng kereta memang dah tak ingat dunia, tahu memandu laju, mencelah antara kenderaan sana sini secara tiba2, GERAM!! Karena ku salah seorang terkena dengan pemandu seperti ini, Siot Ar!!

Raya2 dah buat ku GERAM, huhu



Walaupun Saman dikena karena memandu laju dikenakan hukuman mati sekalipun takkan membuat pemandu seperti ini sedar, Entah bile lah nak membuat pemandu seperti ini sedar, Yelah Pemandu Malaysia kan, huhu, Karena ini berlaku di kampung ku dan di highway.


KES 1 = Di Kampung


Di kampung ada juga gangster jalan raya nih, ku? bukan2, dah lama taubat, haha, adalah seorang mamat MYVI Hitam Bernombor pendaftaran W*B 751 Rasanya, Fuh! siap hafal no plat lagi, lagi2 ku siarkan di blog ini, memang fofular lah no kau woi mamat MYVI Hitam.

Geram lah tandanya itu, ku dengan famili mahu beraya, tiba2 si Myvi tu mencelah masuk, RAPAT!!, tanpa beri signal, Ayahanda geram siap horn dan highlight lampu, Boleh pula mamat tuh slow dan main2 dihadapan, Jangan main2 dengan Ayahandaku, Siap ar, haha...

Berkejar2 lorh, nampak muka mamat tuh, terlupa pula nak snap pic, klu tak famous wooo, mamat tu punya takut, bawa laju untuk mengelak dari kami, hahaha. Teringat pula perangai lama ku, Skang dah taubat2 =P


Kes 2 = Highway


Di Highway semasa perjalanan pulang ke KL, boleh tahan lah juga ramai yg pulang ke kota, ku pulang pada Khamis lalu, still Ayahanda ku Drive, tak bagi kelulusan lagi ku Drive semasa di highway, haha, tapi baru ni bagi la, Alhamdulillah

Yg tak puas hatinya, bila semasa jalan bergerak slow, adalah kereta yg lalu di lorong kecemasan, tu 1, yg tidak puas hati sangat, ada satu kereta ni, Honda Accord lama tahun 90an kot, bernombor pendaftaran B*P 5973, suka sangat mencelah2 di dalam kesempatan & kesempitan, huh!!

Tapi lantak dia lah, kira M*mpus ko lah, semakin la semakin menghilang kereta itu, karena pandai sangat dalam bab celah mencelah nih, haha!, SIGNAL tak bagi tuh, ohohohoho, pergh!!!! aku GERAM!!!!, aaaaaaaaaaa...

Tak fe, setiap perbuatan itu ada pembalasan, haha, Lega dapat lepas geram, okay, semua rileks2 kayh, bab raya pula incOming... ;D

p/s: Berhati2 di Jalan Raya, Jangan Memandu Laju, Ingat yg Tersayang..xD
LAYANS
(>_<)

Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)