Followers

Monday, August 31, 2009

[i][L]ove[M]alaysia [C]ampaign!!

[STICKY MODE] SCROLL DOWN FOR THE LATEST ENTRY

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah!,I Love Malaysia!! Really? Yeah! Of Coz Love my country!, jika anda Love Malaysia, anda mungkin akan memenangi IPhone 3GS worth RM2500!!, wow!! This year is Malaysia's 52nd Independence Day! Yay! As always, this campaign made by exabytes network and will be running a few special campaigns to commemorate this special day.

Sudah tentu ku menyertainya untuk menunjukkan semangat ku iLoveMalaysia, kepada Uols yg masih belum menyertai campaign, harus menyertainya ;) klik "Read More" hehe




Stand a flag in front of the house,.. check.
Stick a flag on the car rooftop,.. check.
Put an iLoveMalaysia logo on website to win iPhone 3GS,.. REALLY?

YES! This is a chance for you to win yourself one fancy, must-have smartphone - iPhone 3GS worth RM 2500 each! That's not all. The best part is, you can also refer someone to join this campaign, and if they are selected as winner, you as the referer will win the exact same prize! - all while expressing your love to the country!

Don't be disheartened if you fail to get the grand prize. They still have other cool and expensive consolation prizes waiting for you all. Come hereby kick off this iLoveMalaysia campaign today!

Menarik bukan, ku dapat tahu iLoveMalaysia Campaign ini permulaan dr blog B-Boy, ambil tak endah, lihat Bro Corey membuat entry dan lihat ada beberapa blog sudah mempunyai logo iLoveMalaysia, ku tertanya2, rupanya Campaign ini yg diperkatakan, baru ku sertai.

Lagi 1..JANGAN LUPA apabila Uols mahu mendaftar just click the logo di blog ku or link ini iLoveMalaysia, di ruang REFERRER'S Email masukkan emailku "siti_din89@yahoo.com " kata bro Corey 'Manalah tau rezeki kita sama-sama bertuah dapat memenangi iPHONE 3G :)'hik3

Bagus kempen sebegini dijalankan untuk mengembangkan lagi semangat kita Cintakan Tanah Air, MALAYSIA!!, Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke 52,

p/s: don't ask about the email, haha, ramai betul yg menanyakan
LAYANS
(>_<)

Saturday, August 29, 2009

[S]eminggu [R]amadhan

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Selamat menjalani ibadah puasa, yeah, pejam celik sudah seminggu kita berpuasa, syukur alhamdulillah, tinggal beberapa minggu sahaja lagi untuk beraya, hiks, tsk sabar betul nak beraya nih, berpuasa dahulu, baru raya, puasa jgn tak puasa =P

Dalam Seminggu berpuasa ini banyak juga pengalaman yg ditempuhi, pengalaman berbuka puasa, pengalaman bersahur, pengalaman tidur lewat lah, pengalaman ngantuk dalam kelas, pengalaman tidur semalaman, keletihan? hahaha =P

Pengalaman bertarawikh....=P



Masjid di rumah ku menunaikan solat tarawikh 21 rakaat, 21 rakaat!?, lemah lutut di buat nya, haha, tapi ku hanya lakukan 8 rakaat sahaja deh =P, ok la tu, berpeluh juga, kira exercise di malam hari, bagus tau solat tarawikh, sehat n pahala pun dapat, mujur ada airconds lg layans

Masjid alhamdulillah sentiasa penuh, lagi2 di penuhi dengan kanak-kanak, kadang2 bising juga mereka nih, tapi yg lucunya setelah selesai solat, semua kanak2 menderu ke luar masjid untuk moreh, berebut2, teringat zaman kecil2 dahulu, hik3, macam2 karenah xD.

Pengalaman masjid di Unisel pula boleh tahan ramai juga, Alhamdulillah, kebanyakkan nampak muka2 baru, student baru kot, tapi ok la pak imam hanya lakukan solat tarawikh hanya 8 rakaat, ok la 2, tapi ku suka, peluh n pahala dapat =P, almaklumlah dalam Masjid Unisel kekurangan kipas, huuuuu =P

Yeah, lagi suka jika mahu buka puasa free mari lah ke Masjid Unisel, hik3, seperti tahun lepas selalu berbuka di masjid =P, walaupunbagaimana pun hayatilah Ramadhan ini sepenuhnya, ececeh ayat~! =P, hik3, setakat ini kot, nanti cerita lain,

Selamat Berpuasa, Puasa jgn tak puasa xD

p/s: pagi Sabtu, kita shOppinng! Di?? Lu pikir la sendiri, haha
LAYANS
(>_<)

Saturday, August 22, 2009

[S]alam [R]amadhan & [E]-[C]ard


Assalamulaikum & Salam Sejahtera Uols

Akhirnya menghupdate juga blog, kan ku sudah bilang permulaan sem baru ini sangat lah sibuknya, tapi dalam kesibukan itu sempat juga ku mencelah menghadirkan diri ke Birthday party blogger, Kak Heze n Rizz, Entry? tgg Insyallah, xD

Salam Ramadhan...



Pejam celik akhirnya tiba sudah bulan yg mulia bulan Ramadhan Al Mubarak, Alhamdulillah, Ku disini mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak.

Ku harapkan Ramadhan kali ini akan Lebih Bermakna dari Ramadhan-Ramadhan yang lepas. Sesungguhnya akan Kuhargai Ramadhan Ini seperti tiada lagi Ramadhan buatku. semoga Iman & Takwa dalam diriku ini dapat ditingkatkan. InsyaAllah.

Semoga kalian dapat menjalankan ibadah puasa kali ini dengan hati yang tenang & sabar..

E-Card

AlongArman

From Along Arman

From Mawar Berduri

p/s: kelas boleh tahan padat, huk3
LAYANS
(>_<)

Friday, August 14, 2009

[C]erita......

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah!Hari ini ku akan kembali ke Campus kesayangan ku Unisel Insyallah selepas Sholat pada Jumaat. Bertemu rakan-rakan yg kurindui, hehe. Then bermula lah semester baru dan merupakan semester akhir ku berada ku Unisel, Wah! Cepat masa berlalu, akan kurindui semua.

Keep Out Danger!, about the image beside, ku ingin share story dengan uols apa yg berlaku di kawasan rumah ku di TUDM Subang. Its really a sad story actually karena seorang ibu & ayah telah kehilangan anak kesayangan pada Khamis minggu lepas 6/8 malam Jumaat.

Malang tidak berbau....



Entah lah, ku tidak beberapa tahu sangat tentang perkara ini, pada pagi Jumaat lepas, sedang ku ber Jogging dengan Bonda di stadium, Bonda dipanggil untuk ke rumah my auntie yg juga tinggal di TUDM Subang, Apartment. Bonda di beritahu auntie yg anak jirannya meninggal karena terjatuh dr apartment setinggi 7 TINGKAT!

Anak panah menunjukkan tempat anak kecil itu terjatuh, huuu

Memang tak boleh buat apa2 jatuh setinggi itu mmg boleh membawa maut, rumah auntie ku tingkat 5, rumah mangsa tingkat 7, seorang anak lelaki kecil yg baru berusia 5 tahun terjatuh dari tingkat 7 rumahnya. Ku cuma mendengar apa yg bonda & auntie bercerita.

View dari tingkat 5, bygkan kalau tingkat 7, huuu

Cerita tak beberapa jelas, Khamis malam, parents anak kecil tu tiada di rumah, tinggal lah bibik menjaga anak2 itu, katanya bibik tu pergi ke tandas sebentar, kemudian lihat anak kecil itu tiada dan mencari2 sekeliling rumah tiada, sampai turun ke bawah untuk mencari.

Jumpa anak kecil itu terbaring. Bibik tu pun panik menjerit meminta tolong, ramai yg keluar melihat apa yg terjadi. Waktu itu dalam pukul 10pm kot malam Jumaat, waktu diantara ku pulang dari masjid, biasa la malam Jumaat kan.

Memang sedih la dengar, pagi itu, Bonda segera mengajak pulang dan bersiap2 ke Masjid untuk membaca Yassin & solat Jenazah buat arwah anak kecil itu, mengajak ku sekali, Of Coz auntie ku pergi sekali, jirannya mengalami musibah, kena la pergi.

Pagi Jumaat ramai2 membaca Yassin di halaman Masjid TUDM sementara menunggu jenazah. Dalam hampir 2 jam menunggu jenazah tiba, ramai yg berkerumun di dalam Masjid termasuk ahli keluarga untuk melihat arwah kali terakhir. Suasana mendung, hujan rerenyai.

Suasana pilu menyelebungi Masjid, ramai yg menangis, yerlo anak lelaki kecil yg baru usia 5 tahun, cute2 da pergi menemuiNya. Yg paling pilu parents anak kecil itu, rupanya anak kecil itu ada saudara kembar, kasihan dah elok2 dua, tinggal seorang huhu

Melihat jenazah wajah putih bersih, anak kecil yg suci tanpa dosa, mengingatkan ku pada arwah adik. Then solat jenazah bermula, kali kedua ku solat jenazah, huhu, suara imam yg seperti mahu menangis mungkin sebak kot, selesai.

Pengajarannya jangan biarkan anak2 kecil bermain2 di beranda apartment, sangat bahaya woo, sentiasa lah memerhatikan mereka. Tapi design beranda yg ku lihat dari rumah auntie ku memang seriau di buatnya sebab senang nak terjatuh.

Tapi seperti baru semalam melihat anak kecil itu riang bermain, harini seperti tiada keriangan itu, huk3, OpS! nama anak kecil itu tak tahu lorh, tapi apapun kita sedekah Surah Alfatihah pada beliau. Alfatihah

p/s: yeah!, mau pulang, hehe, pasti busy, tp jangan lupa join iLoveMalaysia Campaign
LAYANS
(>_<)

Monday, August 10, 2009

[J]eng3x! [W]ifi!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Maaf ketelatkan mengupdate, hehe, tajuk ini yg di tunggu2 sebenarnya, btw, maaf bebanyak bro Nuar sebab tidak dapat hadir semalam karena ada masalah kesihatan, huk3, lain kali Insyallah. Pada tengah hari tadi Uncle Streamyx@TM telah menerjah home sweet homeku.

Menerjah untuk memasang streamyx WiFi, yeah!, thanks Ayahanda! xD, dengan excited melihat Uncle Streamyx@Tm memasangnya, of Coz mesti ada password modem, kalau tidak free2 ja lah jiran2 sebelah on9, Dont Worry Our modem password baek punya xD, tiada siapa tahu, Only familia =P



Dengan adanya WiFi tidak perlukah ku asyik melekat duduk di meja komputer hanya untuk menyambung Streamyx Modem di lappy ku, agak malas juga, mungkin salah satu factor ku jarang Update2 n Blogwalking, hik3, maaf2 ya...xD. Lagi 1! tak perlu berebut online dengan adik2, xD

Sekarang sekeliling rumah ku bisa online, hope ku sentiasa lah rajin2 mengupdate2 di hadapan Tv ka, Ruang Tamu ka, Ruang makan ka, Dapur ka, Posh kereta ka, bilik mandi ka, OPs!, hehe, Gosh! tapi, tak lama lagi akan kembali lorh ke College kesayangan, Holiday hampir tamat, huk3

Selamat tinggal my friends, Streamyx modem, di kau lah teman ku sepanjang ku online ini, dapat mengupdate blog, online itu, online ini, engkau telah banyak berjasa, hehe, akan ku simpan di kau seelok-eloknya untuk backup jika WiFi Streamyx rosak ka, engkau lah penyelamat, hik3

p/s: online di kamar, kepenatan, puasa2 xD
LAYANS
(>_<)

Friday, August 7, 2009

[G]ive [T]hanks [T]o [A]llah


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Hari Jumaat, mengambil berkat untuk share with Uols about Michael Jackson, Michael Jackson (MJ) left us with this unfinished studio-recorded song, GIVE THANKS TO ALLAH. Know this from my blogger friend Elle, I just take this from her blog, Thanks Elle



This song is so beautiful. I love to hear it all over again. This song is a proof that MJ was a Muslim before he died.

There are so many questions arose from his death. the reason maybe because of people in USA dont want MJ spread his influence of Islam to his fans. Till now, we will never know the real reason behind his death.

However, enjoy this beautiful song from MJ. Al-Fatihah to Mikaeel (MJ) May he rest in peace.

video

Lyrics


This entry credited to Elle, Thanks!

p/s: So peaceful hear this song again and again, Alhamdulillah

Wednesday, August 5, 2009

[K]lon [T]eja

Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah!, Klon Teja, the new drama series at Astro Prima, What i Really excited about the new Drama Series Klon Teja is the shooting location at my University!, Unisel, hehe, bangga skit, =P, i just know this series a last two weeks ago, nonton2, macam kenal tempat ini, La! Unisel rupanya.

That im really! excited about, semasa menonton baru ku teringat yg krew penggambaran Klon Teja lah yg membuat penggambaran di Unisel, ku fikirin drama apa lah yg dibikinnya, masa itu tengah final exam last year, lihat pelakon2 dengan gigih berlakon, hehe.

Lihat di astro prima ada juga member2 ku interprem dalam drama, haha, mane aci camni xD



Too excited sampai terlupa untuk mengulas drama siri Klon Teja ini, hik3, oraits then, here is basically the story :

Secara ringkasnya, kisah Klon Teja bermula dengan rahsia kekuatan Hang Tuah dan juga rahsia persembunyian harta kesultanan Melayu Melaka telah lama tersimpan di dalam kalung Teja yang dahulunya diwarisi oleh Tun Teja. Kerana tamakkan kuasa yang tersembunyi, kalung Teja sering menjadi perebutan sehingga kalung tersebut terbelah dua.

Sehingga hari ini, ramai waris mahu mencari kedua-dua kalung Teja untuk dicantumkan semula bagi mencungkil rahsia tersembunyi dan seterusnya menjadi manusia yang menyamai kuasa luar biasa dimiliki Hang Tuah. Pertemuan dua keluarga yang memiliki kalung Teja telah menyebabkan sepasang adik-beradik daripada dua keluarga yang berketurunan Kesultanan Melayu Melaka mendapat kuasa luar biasa.

UMMI NAZEERA, SALAH SATU SUPERHEROES…

Mereka adalah Zack dan Hana yang berada di bawah jagaan Nenek Munah, serta Hairy dan Yasmin yang merupakan anak kepada Datuk Sabri. Zack memiliki kuasa pendengaran luar biasa, Hana pula memiliki kuasa penglihatan yang tajam. Manakala Yasmin mampu mengawal pergerakan dengan perlu menyentuh sesuatu objek dan Hairy pula mampu mengubah dirinya menjadi orang lain.

Konflik mula timbul apabila Datuk Zabri ingin memulihkan isterinya dari koma dan lantas meminta Profesor Musa mengklonkan kalung tersebut. Namun, ‘Klon Teja’ itu memiliki kuasa sakti yang jahat. Zack, Hana, Yasmin dan Hairy akhirnya bersatu untuk memusnahkan klon Teja setelah ia dicuri oleh waris keturunan Puteri Hang Li Po yang ingin mencungkil rahsia harta tersembunyi itu.

NAZIM, UMMI NAZEERA, ANDING AND BALKISYH

Menarik bukan sinopsis Drama Klon Teja ini, Ku sendiri ternanti nanti untuk menontonnya..Gosh! lupa nak bagi tahu tarikh tayangannya, hehe

DAY : Wednesday (Sbb tu entry Klon Teja ni harini, hehe)
TIME : 10pm-11pm
Di Astro Prima Channel 105

Jangan lupa yaa malam ini menonton, melihat sendiri jalan cerita Klon Teja ini,

Sources :
www.astro.com.my
http://syokkahwin.com/
kocut from torrent.jiwang.cc

p/s: Ini membuat ku membara-bara untuk kembali ke unisel, kerinduan lorh, sabar! tak lame lagi....
LAYANS
(>_<)

Monday, August 3, 2009

[K]e [T]erengganu xD

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Pada 4/7/2009 lalu, Gosh! almost a month baru nak update, haha, tetap mahu update juga, xD Ku satu familia terjah Terengganu, tapi tak cukup dua org lorh, tak cukup 1 familia nih, karena Kekanda Alif n Adinda Mira, tidak dapat ikut. Di sebabkan masing2 terkurung d asrama xD

Ke Terengganu untuk menghadiri Majlis Akad Nikah akak sepupu ku Nabihah. Pada awal pagi sabtu 4/7 bertolak dari Shah Alam ke Terengganu @ Paka. Ku harus follow, karena its been long time im not go to my uncle house, rasenya da bape tahun kot, masa pergi dulu pun time budak2, x ingat lorh xD



Pagi yg indah, sejuk, berkabus sepanjang perjalanan ke sana, perjalanan mengambil mase 4 jam kot ke sana, sakit muntut mula terasa, haha, tapi tak lah boring, along the journey, me and my siblings watch about 2 movies, thanks god have LCD DvD player, hik3, dalam 10 lebih pagi akhirnya sampai.

Tiba di sana lihat mereka sedang sibuk menyiap kan hidangan2 dan kemas2 apa yg patut di rumah, ku bingung tak tahu nak buat apa, semasa menunggu tu tertidur di kerusi akibat kepenatan kot, almaklumlah bergerak awal2 pagi n malam sebelumnya excited sampai tidur lewat, ohoho

Waktu kemuncak, hik3, muka ku kurang interprem karena ku lah menjadi photographer Majlis itu, di tangan ku memegang 2 kamera, 1 ku punya, lg 1 uncle ku punya, Uncle ku meminta tolong snap2 pic, hiks, almaklumlah ku kan pandai snap2 gambar, haha, perasaan giler ( Apsal ayat aku erk, len macam =P)

I just upload the picture what happen from the beginning till end the event, dan seperti biasa biarkanlah gambar itu berbicara, hehe

Ku juga berkata2, part akad nikah memang berdebar, beruntung ku berada di hadapan "ooo, begini akad nikah, leh practice awal2"haha

Pengantin lelaki ketemu Pengantin wanita


Very Deliciouso Cake!!, Memotong kek xD

The Twins, Nabilah & Nabihah, akak sepupu ku, Ops, jgn sampai pengantin lelaki tersilap pasangan, hehe, xD gurau2 aja

Snap2

Gambar2 di atas antara yg berlaku pada hari itu,LAYANS, hmmm bilakah waktu ku, hahaha, berangan byk, haha, sepupu ku kawin muda xD, muda lagi dalam 20an, rasenye study lagi kot, hik3


Hajat ku tidak tercapai lagi karena ku sudah berada di Terengganu, ingin ku ketemu seorang blogger ini yg tinggal di Kuala Terengganu, beliau adalah the 1st friends in my blog, karena beliau ku minat berblog, dan beliau juga telah byk membantu ku dalam dunia berblog ini.

Beliau yg di maksudkan ialah Along Arman, ku anggap sebagai sifu, ehehe, "Hype kamoo" bilakah dapat ketemu, sudah sampai di Terengganu, nampak signboard "Kuala Terengganu", ajak Ayahanda, Ayahanda pun macam malas karena agak jauh, huhu, hampa betul, huk3, tak fe, lain masa ada lagi insyallah.

p/s: byk kisah di Terengganu, tp tunggu dulu nak update, ke sane dengaq dok kecek2 klate, almaklumlah sepupu org sane
LAYANS
(>_<)