Followers

Thursday, July 30, 2009

[B]usy [W]eekdays [L]a [P]ulok

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Gosh!, its really busy weekdays for me, no time for rest, huk3, very sad, just like people go to work everyday and home, huhu. Now i have some free time to update my blog, itu pun curi2, hik3, tapi ok la tak lah busy sangat, jika ada kerja berkaitan dengan ku, busy aja. xD

This whole semester holiday, tugas ku macam biasa bermula di rumah menjaga adik-adikku if Bonda keluar, Ayahanda semestinya kerja or outstation. The main task at home is be a drebar or driver or pemandu, haha. Almaklumlah jika org yg ada lesen nih, semua benda disuruh buat.huk3

Hantar ambil adek pulang sekolah, yg penting menjadi drebar Bonda, ohoho



But! about the busy weekdays, kelmarin, Selasa, mmg 1 hari lah keluar, dari pagi hingga ke petang, huuu, fenat2, pada pagi kelmarin ku ke Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) di Selayang untuk menyelesaikan masalah Malaysian University English Test (MUET), karena ku lewat untuk mendaftar untuk mengambil peperiksaan MUET akhir tahun ni.

Terima kasih pada Ayahanda calling2 MPM, bertanyakan boleh lagi mendaftar ka?, Alhamdulillah boleh, just perlu membawa surat rayuan, borang daftar, n Rm60, pagi itu bergerak ke Selayang keseorangan, huk3, dengan bertawakal mencari jalan ke MPM, nasib lah ku tahu serba sedikit jalan.

Rambut baru, hehe

Alhamdulillah sampai, tanpa sesat, just follow signboard, berdebar2 masuk dlm MPM untuk menghantar borang, alhamdulillah nasib baek staffnya ok dan ku masih boleh mendaftar lagi, Syukur2, hik3, bab MuEt legalah skit, then terus Shoot pulang Shah Alam. Ingat mahu ketemu member yg tggl di Selayang, tak jd.

Terus bergerak ke Shah Alam, dalam tengahari sampai, mengambil Bonda & Kekanda, karena mahu menghantar kekanda pulang ke Royal Military College (RMC) sebab baru abes cuti H1n1 nih, tapi sebelum tu mahu ke UKM Bangi ketemu adinda untuk menghantar barang & kekanda Alif belum melihat tempat adindanya belajar, hehe

Bonda semestinya follow sekali, xD, ku & bonda menunjuk kawasan sekeliling UKM kepada kekanda Alif, kasi dia kuat semangat sikit untuk belajar, hehe, hampir setengah jam di sana terus shoot pula ke Kem Sungai Besi, menghantar kekanda di RMC, fuh!, main shoot2 pula ea, ohoho, sementara tu ternampak PORSHE, snap2, hik3

Akhirnya sampai juga, huuuu, ramai juga parents2 yg menghantar, terutama students2 UPNM & RMC, hope semua recover dari demam ea dan tidak membawa wabak penyakit tuh, huhu. Hampir 15 minit di sana, suasana pun hampir petang, takut sesak, pulang2...

Tapi berkesempatan lagi tuh Bonda mengajak ke Carrefour Subang Jaya, Gile Ah! katanya mahu melihat baju raya konon2, ohoho, layans...belek sana, belek sini, tak jumpa yg berkenan, pe lagi, pulang2 aja deh, ku sudah low energy neh, haha, nasiblah Carrefour SJ dekat ja mahu pulang ke Shah Alam.

Alhamdulillah sampai jua di rumah dalam 6 lebih, fuh!, dugaan2 jadi drebar nih, kata pada Bonda "malasnyew nak driver neh" Bonda balas "tu la hang, sape suruh cuti n ade lesen" ekeke, hahaha! fuh! dari pagi smpi ptg, huk2

Memang ku holic betul nk drive kereta bila dah dapat lesen, bila dah lelama, bohsan pula drive, teringin pula mahu jadi passenger, rileks2, hik3, lekas2 siapa leh jadi drebar ku, hehe,

Balik dari tu ingat nak online sebentar, tak jadi, malam tu baring2 atas katil kepenatan & terus terlena sampai esok tengah hari!, haha, giler penat kan, nak buat macam mana, tugas big bro lorh, jaga kekanda & adinda xD

Sekians dahulu...
LAYANS
(>_<)

Monday, July 27, 2009

[B]usy [W]eekend

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Maaf terlambat update pasal harini, baru terjaga tengah hari tadi, OPs!, hik3, maybe karena kepenatan yg berlaku semalam belum hilang lagi kot, semalam seharian keluar, dari pagi sampai malam, ke mana?, jeng3x...xD hari ni agak lemah juga badan, berpuasa woo..hehe

Oraits, di mulakan dari pagi Ahad lepas 26/7, bersiap2 untuk ke Makam Arwah Adinda bongsu kesayangku Nur Alisa Maisarah di Cheras, dah lame rasenya tak pergi menjenguk hampir sebulan lebih, semasa membaca yassin, lihat seorang pakcik sedang menggali kubur, mungkin hari ni ade org meninggal kot..

Meneruskan bacaan yassin sehingga habes..



Ku pikirin kubur yg pakcik itu gali untuk arwah pengarah filem terkenal tu ( Alfatihah buat Beliau ) rupanye orang lain, btw pakcik itulah juga yg menggali kubur untuk arwah adinda ku, kadang2 insaf melihat liang lahad itu juga akan kita diami bila mati nanti, huhu

Selepas itu diteruskan perjalanan ke iOi Mall Puchong!, shopping2 barang keperluan yg hampir habis di rumah, sudah terbiasa shopping di iOi Mall, karena ku dulu tinggal di pUchong before pindah di Shah Alam, so kiranya tempat favorite kami family shopping2, hehe

Hampir tengah hari juga di sana, almaklumlah Bonda ikut sekali, paham2 sahaja lah naluri Wanita yg mata rambang, pantang nampak something, apa lagi, hehe, ke hulu ke hilir dalam iOi Mall tuh, fenat2 pun fenat, huk3, akhirnya lunch n pulang, Home Sweet Home di Shah Alam.

Petang weekend ni paling best!, Gather semula dengan rakan2 blog yg lame tidak ketemu, hik3, akhirnya serba banyak terubat "MOOD KERINDUAN" ku, hehehe, tempat gather kami bertempat di Taman Tasek Shah Alam, dekat je, di plan oleh Cik Anis, karena beliau akan masuk Poli x lama lagi, maybe akan busy, so ketemu dahulu..xD


Gosh!, sowy cik Anis, birthday mu hampir tiba, tidak berkesempatan membeli n memberi hadiah, but, wish awal2 dahulu, Happy Birthday! Moge panjang Umur n Murah Rezki, tuju kepada semua yg menyambut hari lahirnya pada bulan 8 nih, hik3, gler awal wish =P



Bermacam2 picca yg kami snap, hope Uols enjoy the picca, & biarkanlah picca2 itu berkata2, hehe, sementara menunggu Qiellah, n Rhuddy membawa Satay Kajang! jeng3x, thanks Rhuddy untuk satay kajang yg sangat sedap! ( 1st time ketemu blogger Rhuddy, hehe )

Ingat mahu lepak sekali bersama Kak Heze, Remy, Qiellah n Rhuddy di Mcd Sek 3, Pojie, Rizz, n Zull sudah pulang dulu, bila mahu hangat punggung ja, ayahanda sudah calling2 woo, paham2 aja, suruh pulang la 2, oh! baru teringat!, sudah berjanji ngn parents.

In Rush pulang, setelah Magrib, tepat pukul 8pm bergerak pule ke Masjid TTDI Jaya Shah Alam, mendengar ceramah Haji, Almaklumlah, insyallah ke dua orang tua ku akan berangkat ke Tanah Suci, merupakan 1 tanggungjawab besar bagi ku sebagai abang sulung, huhu, terjumpe Raja Mazian, host tv3..xD

Yeah, berakhirnya weekend yg busy tetapi besh!, hik3...Thanks Kak Heze, Cik Anis, Qiellah, Rizz, Pojie, Zul, Remy, Rhuddy. Terubat Jua MOOD KERINDUAN ku, hehe

p/s : apa pasal eh, penat sungguh harini, maybe puasa kot, berbuka time, hik3..xD
LAYANS
(>_<)

Friday, July 24, 2009

[M]ood [K]erinduan

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Alhamdulilah, akhirnya dapat juga mengupdate blog ku ini setelah selesai dari final exam yg begitu mencabar. Hampir bersawang juga blog ku ni, Maaf jika tak membalas message2, singgah ke blog2 kalian. Mood Kerinduan tersangat aktif sangat dalam diriku.

Mood Kerinduan meninggalkan rakan2 & Unisel kelmarin lepas, bercuti hanya sekejap, mood kerinduan berlebih-lebihan pula, hik3, yerlo apabila next sem menjelma tak lama lagi merupakan semester ku yg terakhir study di Unisel, Insyallah...Gosh! begitu cepatnya masa berlalu...

Mood Kerinduan....



Mood Kerinduan pada keluarga terchinta di rumah, hiks, padahal baru berapa hari sahaja tak berjumpa, dah kerinduan, setibanya di rumah kelmarin petang selepas final exam, Mood Kerinduan itu TERUBAT berjumpa ahli keluarga, tapi pulang ja Ayahanda tiada di rumah, outstation.

Mood Kerinduan pada teman2, kawan2, member2, best friend di Unisel, di sini kita bertemu, di sini kita berpisah, ececeh, xD lambat lagi berpisah, 1 semester lagi, huk3, tapi masa itu akan tiba, tak fe, ada no phone, contact2 la xD, teman2 sekelas, teman serumah, teman2 yg lain, lagu "dont forget me" by Macy Gray untuk anda, hik3

Mood Kerinduan ku pada blog ku yg hampir bersawang rasanya, kerinduan untuk menaip entry, hehe, kerinduan pada teman2 blogger ku yg seringkali singgah di sini. Mood kerinduan juga untuk menyinggah blog kalian, baca kisah2 kalian... Kadang2 berblog ni membuat rasa tenang....xD

Entah la Mood Kerinduan tersangat aktif sekarang dan hati rasanya seperti meronta2 untuk mengubat Mood Kerinduan itu, huk3, takfe, ku ada kalian...;), thanks for ur support!, banyak pengalaman2 & history ku lalui semester lepas.

Kerinduan apa lagi yaa, semuanya ku rindu...

p/s : Kerinduan someone? =P. Satu hari nanti, pasti ku merindukan saat ni...sebelum ku rindu, baik ku menghargai sebaik2nya..
LAYANS
(>_<)

Thursday, July 16, 2009

[F]inal [E]xam!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Pejam celik dah final exam, sungguh cepat masa berlalu, of course cepat! karena semester ni merupakan semester pendek, rasanya seperti semalam baru daftar untuk semester nih. Haiyo, maybe entry terakhir kot update, hehe, tapi lepas final exam akan di update lorh Insyallah xD

Huhu, dalam dua minggu ini akan membusykan diri untuk mengulangkaji semula pelajaran2 yg telah dipelajari semester ini, Yeah! Good Luck To Eazy Izzuddin and All Uniselian!!, Chayok2!!, ku di sini juga fighting!! untuk menjawab soalan final exam ini, And I Wish You All The Best!!

Kepada Blogger2 yg seringkali singgah, doakan kejayaan ku wish us all the best for final exam, and get better result, Thanks Semua!!



My Examination Schedule..

20/7/2009
*ORGANIZATIONAL BEHAVIOR (2.30PM-5.30PM)

22/7/2009
*BUSINESS COMMUNICATION (9.00AM-12.00PM)


Insyallah I can Do It! xD, So..Doain ku, Kalau ku berkesempatan online, akan terjah blog2 korang, hehe, Take Care And Bye2 For Now..

p/s: Harry Potter dah kluar!, pas exam terjah wyg, hik3
LAYANS

(>_<)

Monday, July 13, 2009

[K]etemu [J]oegrimjow

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Happy Monday!, semoga mulakan kerja or study anda dengan happy dan ceria, Ops! Final Exam Next week!, huhu, okays, hari ni ku mood ok la kot, weheee, tapi pada hari Jumaat lepas mood sangat happy! bercampur kurang happy.

Yang happynya plan bertemu Joe di KLCC, and yg kurang happynya bila mahu pulang ke Shah Alam, KTM di KL Sentral sangat lembab!, Delay2, huuuu, saba jela deh, tapi yg happy nya dapat juga bertemu bersama Joegrimjow yg selama ini just berinteraksi di Blog or Ym.

Bertemu pada petang Jumaat selepas sholat Jumaat 10/7/2009



Ketemu Joe karena beliau mahu bagi hadiah t-shirtnya kepada ku karena ku telah memenangi hadiah contest di blog beliau, masih kah korang ingat lagi?, Bergerak ke KLCC menaiki KtM (sangat lembab & ramai) turun di KL Sentral dan menaiki LrT pula ke KLCC (sangat cepat), huhu

Menunggu di Centre Court KLCC, Jo msg "eazy bj biru tu kah?" whoa, sudah nampak ku dlu, ketemu jua Joe di hadapan mata, haha, Joe yg pulang UK bercuti selama 3 bulan, ok le 2 joe, jgn 3 minggu sudah, tak puas woo, hiks3, melepak di food court, Thanks JOe! belanje ABC, hik3

Bersembang2 di food court, berkongsi2 cerita, hiks3, then jejalan sekitar KLCC, Joe jalan agak laju, ku ketinggalan di belakang, hehe, almaklumlah, Joe dah terbiasa masa di UK, ok le 2, cepat sampai di destinasi,hehe Akhirnya dapat t-shirt! eksklusive dari JOe, Thanks! a lot JOe, bergambar bersama JoE...

p/s: Giler singkat(sowy JoE klu de tertinggal cerita..hehe), mahu cepat pulang ke Unisel, ada kelas pagi nih, takut telat, huuu
LAYANS
(>_<)

Friday, July 10, 2009

[F]ire [E]xtinguiser

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Setibanya dari perjalanan pulang dari Unisel ke Home Sweet Home di Shah Alam last week, melihat sesuatu yg aneh berada di hadapan pintu rumah, rupa2nya fire extinguiser, sudah pasang di rumah rupanya, ok la 2, for safety ma in berlaku apa2 emergency, senang, sudah ada kemudahan.

Almaklumlah rumah ku rumah Quaters, semua kemudahan di sediakan, terbaru dengan pemasangan fire extinguiser tu, sebelum itu Ayahanda memang telah menerima surat di Balai Bomba TUDM Subang untuk pemasangan fire extinguiser.

Little info about fire Extinguiser...



A fire extinguisher is an active fire protection device used to extinguish or control small fires, often in emergency situations. It is not intended for use on an out-of-control fire, such as one which has reached the ceiling, endangers the user (i.e. no escape route, smoke, explosion hazard, etc.), or otherwise requires the expertise of a fire department.

Typically, a fire extinguisher consists of a hand-held cylindrical pressure vessel containing an agent which can be discharged to extinguish a fire.

Hmm..ku rasa patut setiap rumah ada alat pemadam api ini, yerlo, mengelakkan benda yg tak diingini berlaku...Sedia kan payung sebelum hujan katanya...hehe

p/s : Whoa, berturut2 ku pulang ke rumah hari Jumaat, huhu, mcm2 hal di Campus, Final Exam Otw, hmmm....
LAYANS
(>_<)

Wednesday, July 8, 2009

[T]he [L]ast [H]ouse [O]n [T]he [L]eft

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Ku pun tak tahu la, sejak menjak nih ku ni kaki wayang betullah, last couple month sudah beberapa movie ku menonton, hehe, wayang holic kiranya nih, entahlah, kalau tak tgk wayang rasa macam something ja, tp takde wayang holic sangat, saje lebih2, ehehe

Okays, pada Rabu minggu lepas ( mesti nonton wayang rabu, tiket murah sikit, seperti transformer last 2 week ) hehehe. Menonton movie The Last House On The Left, kali ini very rapi, member ku siap buat reservation lagi secara online sebelum bergerak ke pawagam, ok la 2. Lagi pun keboringan gler masa itu

Reservation for 4 people...



Tapi 3 org sahaja member ku yg pergi, Ku, Akim & Shafiq, ingat member yg lain mahu pergi, tak pergi juga, so bored kalau kluar sikit2, ramai2 baru happening, hehehe, Member ku booking for midnight show juga, 11.30pm, kira midnight la 2 di tempat yg sama seperti Transformer, One Utama.

Bergerak dalam 8.00pm, kali ini tumpang kereta member ku, Akim, hehe, dalam 9lebey tiba di sana, Shafiq ke GSC, ku & Akim tunggu di luar, karena ade plan lain, Shafiq mengambli tiket yg telah di reserve itu, Ok le 2, dapat sit pun baik punya, mmg layans la nanti menonton movies itu.


Pic di atas ku bersama Shafiq, pic di
bwah its Akim! xD

Ha! Plan lain itu sebenarnya kami mmg tersangat lah lapar, seperti yg di idam2 kan last week untuk merasa Stevens Chicken Chop di Damansara akhirnya tercapai jua setelah beberapa bulan tidak merasanya, ehehe, ramai juga ea malam itu di Stevens Chicken Chop, Akim pun 1st merasa Chicken Chop tu, xD, Sedap!




Semua pun sudah kenyang, jam menunjuk kan hampir 10.30pm, bertolak lah kembali ke One Utama, kali ini parking dekat sikit dengan Cinema GSC, senang, pergi dan balik nanti, hehe, tengok cinema belum 'Now Showing', jejalan ke Bowling, then beratur membeli air, ramai pula masa itu, bergambar lah! pe lg! =P

Kami akan GOLD CLASS wooo..hehe..x de lah, wyg biase jek =P

Terminator sudah lepas lorh, ohoho =P, lepas pun lepas la...hik3



Sebelum menunggu, takde keje, bergambar lah, hehe, then masuk ke panggung, sit mmg besh! mmg layans movie The Last House On The Left, ingatkan cerita hantu ka apa, rupanya cerita tentang pembunuh yg terlepas dari polis, dan membunuh org yg tidak berdosa, huhu, horror, psycho & lelain, tapi mmg besh cerita itu, shhhhhsshh byk scene potong, haha (paham2 aja la ea)


MAsing2 muke mengantuk geetu~ =P

Pulang oh pulang keluar dari One Utama dalam 1am lebih, & tiba di Unisel sangat cepat, almaklumlah speed on the road, hehehe, dalam kereta sempat lagi bergambar wooo...entah la mmg hantu bergambar ku nih, hik3, rasanya everyweek rabu Insyallah nonton lagi kot =P xD joms layans

p/s: balik rumah member lagi 2org sakit, gegas la ke Hospital Sg.Buloh, Alhamdulilah mereka tak pape...huhu
LAYANS
(>_<)

Monday, July 6, 2009

[U]KM [K]u [D]atang

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Akhirnya dapat juga mengupdate story yg ketinggalan zaman nih, hik3, yups, pada 28hb Jun yg lalu ku bersama family menghantar adinda kesayangan ke Universiti Kebangsaan Malaysia UKM Bangi, pada hari itu juga Gathering Blogger di adakan di Titiwangsa.

Huhu, nak pilih mana satu nih, fikir2 family 1st kan, mintak maaf jika x dapat hadir ke Blogger Gathering itu, hope boleh join next time =D. Okay continue the story to UKM!, pada tengah hari yg bersinar2 keterangan cahaya matahari, di rumah adinda kelam kabut menyiapkan barang nih

Akhirnya semua barang telah sumbat dalam kereta....



Dengan perasaan adinda yg berdebar2 menghadapi dunia baru sekali lagi, almaklumlah baru lepasan matrikulasi, siap berkata "ayah!, x mo pegi lah, takuttt", hoho dah besar pun penakut kah, haha, sama juga keadaan ku dahulu mula2 untuk mendaftar masuk dalam universiti, hik3


Akhirnya tiba di UKM Bangi, perasaan cuak semakin menebal, haha. Tapi sebelum itu agak tersesat lah untuk mencari ke UKM nih, hehe, nasib ada abg sepupu yg tahu jalan ke sana, yerlo ex-student UKM kot, hehe, cari punya mencari jumpa juga, wow! banyak betul pokok2, macam dalam hutan, mesti sejuk nih memalam...xD



Tiba & mencari Kolej Ibrahim Yaakob, rupanya nama2 Kolej itu asrama, hihi, bersebelahan dengan Pusat Kesihatan, ramai juga yg mendaftar pada hari, ucap tahniah pada mereka yg telah berjaya ke sana, ramai juga ea yg datang mendaftar kan diri pada massa itu xD

15 minit kemudian ia tiba dengan kunci hostel, wah! sekejapnye, pe lagi, menolong angkut ke hostelnya, Ayyak!! tingkat 4 la pulok, atas sekali tuh, memang cabaran nih hostel di tingkat atas sekali, silap2 boleh kurus pula adinda ku ini, hehe. Biliknya ok la 2!! semua perabot baru, untung2 student yg baru masuk =P.


Hampir 45 minit adinda & bonda di hostel, menolong mengemas, ku hanya menghantar barang ke bilik, then turun, takut segan pula pelajar2 baru wanita di atas tuh, ekekeke, layans xD. Melihat kan mereka perlu berkumpul di bawah untuk sesi orientasi. Tandanya suruh parent pulang lah 2 =P

Adinda ku sungguh gementar, cuak, berdebar dan lain2 lah, haha, tabah ok, biasalah mahu menempuhi satu situasi yg berlainan, bila pulang sempat bergambar sana situ, Mesti! =P, melihat kami pergi meninggalkan UKM, ada sedih & gembira dalam hati adindaku, xD

Dalam perjalanan pulang saja meminta ayahanda round2 1 UKM, besar juga, ok le 2, tak sempat snap sekeliling UKM, cepat2 pulang, xD sampai2 lewat petang di rumah, sangat penat, terlelap sebentar, then ku pula berkemas kembali ke Unisel malam itu juga, Alhamdulillah selamat tiba..xD

p/s : Esok ada interview bersama LAN@MQA, MQA wooo, wish me luck untuk interview itu, huhu, berdebar seyh...xD
LAYANS
(>_<)

Wednesday, July 1, 2009

[4] [P]eople??

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Gosh! lame gler tak mengupdate blog ni, rasa macam tiada mood pun ada, huhu, banyak benda yg telah berlaku di Campus ku ini, test2 la, kelas ganti la, assingment la, itu la, ini la, fening2 lalat di buat nye, huhu, Btw beshnye mereka yg pergi ke bloggers gathering di Titiwangsa, rugi taj join ;D

Insyallah next gather ada lagi kot, hik3, okay, arini just nak share a story, just dapat from my friends lecture, interesting, walaupun story nya really short, mencerita kan tentang team di dalam sesebuah company, team di Campus or lain2. Layans kan ea xD

This is a story about four people :



Everyboy, Somebody, Anybody and Nobody.

There was an important job to be done and Everybody was asked to do it.

Everybody was sure Somebody would do it.

Anybody could have done it, but Nobody did it.

Somebody got angry about that because it was Everybody's job.

Everybody thought Anybody could do it,

but Nobody realised that Everybody wouldn't do it.

It ended up that Everybody blame Somebody when actually Nobody asked Anybody.

The End..=P

Itulah yg telah dibelajar semasa semester ini, fening2, hehe, study2 meh xD

p/s : There's so many "BODY2", hehehe, faham tak?, hik3 =P
LAYANS
(>_<)
Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)