Followers

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Transformer 2 Revenge of The Fallen!, yeah! akhirnya dapat juga menonton wayang cerita yg ku minati sesangat nih!, Tarikhnya keluar pada 24hb Jun, Malam itu juga menontonnya, mula2 tidak plan mahu menonton, tetapi keboringan melanda di Campus, dengan Kawan mengajak, joms!

1 rumah pergi, malam pula tu, mahu booking tiket online di web GSC, 'Fully Booked!!', ku memilih GSC One Utama, midnight show, ni kena cepat2 ke sana nih, bersiap2, 10pm bertolak dari Unisel Bestari Jaya ke One Utama, 5 org 1 kereta, ku bertawakal drive memalam, huhu

Akhirnya sampai....



Sampai dalam 11pm, Masyallah!! ramai giler ah manusia2 pada malam tuh, for sure mahu menonton Transformer 2 nih, berbaris di kaunter tiket, harap2 adalah tiket untuk kami berlima pada malam tuh, kalau tidak hampa lah, huhu, Alhamdulillah! ada, lihat sit macam penuh, tetapi bernasib baik dapat kerusi yg strategik!, hik3

Almaklumlah pada malam kemuncak transformer tu GSC One Utama ada 4 show midnight transformer, semua nya pukul 12.00am, dan 1 12.30am, ku memilih 12.00am karena 12.30, 'Fully Booked!!' wow!, ok le 2, tgg punya tgg, dapat juga masuk, terserempak juga member2 Unisel di Sana, haha, layans

Cerita nya Besh!!, suka pada Bumblebee!, or Bee!!, hehe, menunggu apa seterusnya yg berlaku, Interesting!, Durasi movie Transformer 2 rase 2 jam lebih, kadang2 ada juga rase mengantuk, tapi cerita besh!, layans sampai habis, wayang midnight katanya, sungguh layans, haha =P

Habis!, habis ja movie ramai penonton menepuk tangan dalam pawagam, kiranya besh la 2, mmg besh! xD, i give 5 star lah! xD, blik2 kawasan One Utama lengang, hajat hati mahu merasa Stevens Chicken Chop di sebelah OU tuh, tapi da tutup da, huhu, melepas, housemate sume lapar, singgahlah gerai d Sg Buloh!, tp Mahal! gler, pasni x mo makan situ lah xD

Malam Khamis yg besh!, If you haven’t seen it, I would definitely recommend!, go see it, you'll never regret xD, rasanya seperti mahu menonton lagi, siapa mahu join? joms, hik3 =D

p/s: Esok ke UKM, Mari terjah, maaf bebanyak x dapat ke gathering bloggers, huhu
LAYANS
(>_<)

Wednesday, June 24, 2009

[T]reasure [H]unt [K]ah?

Assalamualaiku WBT & Salam Sejhatera Uols.

Ha! Treasure Hunt!, sudah bertukar jadi Treasure hanj da, =P, pada sabtu lepas 20hb Jun telah menyertai Bloggers Karnival di Jaya33 Petaling Jaya, bersama bloggers Kak Heze, Rizz, Pojie, Zull & Nemo. Ke sana ku bersama Kak Heze serta anak cutenye mencari2 Jaya33 yg hampir sesatnya, huhu

Akhirnya ketemu juga, di sana lah juga kami bertemu dengan Nemo, Rizz, Pojie & Zul, mereka pun hampir sesat juga, haha, sampai, daftar, dapat berjumpa berbagai bloggers2 di sana, ramai yg amat, ohoho, dan yg penting kami dapat goodies bag, de baju skali, xD

Selepas itu...




Semangat menyalin baju Karnival Bloggers untuk menyertai program, lihat2, TREASUR HUNT da bermula, Adess! katanya mula petang ni, ni mula pagi, maybe kami terlepas briefing kot semasa nak menyalin baju Bloggers Karnival tuh, huhu, sabar jelah, layans...mesti ambil gambar..xD


Then terasa macam malas la pulok nak menyertai Karnival Bloggers tuh, pergilah menerjah McD di seberang, breakfast merangkap Lunch, naik jejantas ja, nasib lah hujan dah berhenti, ops!, mula2 sampai mmg hujan lebat taw xD, Dalam menikmati McD, Pojie mengajak kami ke suatu tempat.


Jeng3x! ke Tropicana Mall, Damansara!, katanya ada tayangan Movie free!, hik3 Layans, Thanks Pojie!, yerlo dah tak tau nak buat apa kat sana, baek layans movies lagi ok walau cerita yg di tayangan 3 bulan dahulu, kami menonton 2 movie berturut2, sebelum itu main game dulu!...xD


Seperti kanak2 ribena main game, hik3, ok le 2, lihat2 jam, 1.15pm, 1st wayang bermula, ceritanya Race To Witch Mountain!, masuk2 panggung terasa bau seperti kereta baru, haha, kerusi pun besar, nak melunjur kaki pun luas!, almaklumlah panggung baru, besh citer tuh!

Habis dalam kul 3 rasanya, rileks2 kan diri, 3.25pm, cerita seterusnya, fuh! ni memang Treasure HUnt dalam wayang katanya, haha, layans cerita Confession of a Shopaholic!, sangat besh! kedua2 cerita, siap bergambar dalam wayang lagi, ohoho, pasni nak nonton wayang kat Tropicana Mall lah, baru layans, xD



Besh! akhirnya bersurai juga, sebelum tu perut lapar, kitaorang lepak di Restoran di Kerinchi sebelah balai bomba, sembang2, makanan di restoran tu pun ok lah gak, selepas itu masing2 blik ikut haluan masing, Pojie hantar Rizz ngn Nemo kat lrt, Kak Heze ngn ku blik Shah Alam ngn Klang. Thanks Kak Heze hantar Ku betul2 sampai depan rumah.

Besh! hari minggu dapat bersama mereka! Kenangan Terindah 'Treasure Hunt', hehe walau tak ber Treasure Hunt yg sebenar2nya, Terima kasih karena mengajak Ku skali =P Thanks Rizz 4 da edited Pic, malas nk edit, hehe xD juga thanks Kak Heze Pic sharing.

p/s : 28hb ni gather bloggers lagi, im not sure dapat join, hope dapat join =D, follower ku sudah cecah 200!, xD,
LAYANS
(>_<)

Monday, June 22, 2009

[H]appy [F]ather's [D]ay

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Happy Father's Day!!, Selamat Hari Bapa!! kepada semua2 yg bergelar bapa espicially my lovely dad ROSLAN MOHAMAD APPANDI, Abg Sayang ayahanda sesangat! your're my life!, Your're The Best Dad in the World, dan salam sayang hari bapa dari Abg, Angah, Acik, Aby, Addy!

Tidak lupa juga tahniah kepada adik perempuan tersayang, karena berjaya mendapat tawaran sambung belajar di Universiti Kebangsaan Malaysia Bangi, Degree, tahniah!, semoga sukses selalu, belajar rerajin ea, dan akan mendaftar masuk 28 Jun 2009 nih, rasanya ku pergi kot =D

Sajak Untuk Ayahanda Techinta....




A Dad

A Dad is a person
who is loving and kind,
And often he knows
what you have on your mind.
He's someone who listens,
suggests, and defends.
A dad can be one
of your very best friends!
He's proud of your triumphs,
but when things go wrong,
A dad can be patient
and helpful and strong
In all that you do,
a dad's love plays a part.
There's always a place for him
deep in your heart.
And each year that passes,
you're even more glad,
More grateful and proud
just to call him your dad!
Thank you, Dad...
for listening and caring,
for giving and sharing,
but, especially, for just being you!

Nur 87
Jan 07

Ramai yg bertanya adekku dapat kos apa, beliau mendapat kos IJAZAH SARJANA MUDA KEPUJIAN SAINS GEOLOGI, wow! ok le 2, joms terjah ku di UKM 28 nih..xD

p/s : happy father's day, hujan pulok nak blik Campus, huhu
LAYANS
(>_<)

Friday, June 19, 2009

[B]egitu [K]erdilnya [K]ita...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Hari ini hari Jumaat, hari yg begitu indah sekali & tenang, sedang menggoogle ku terjumpe gambar yg sangat luar biasa, lain daripada yg lain, dan membuat ku begitu kerdil sekali berada di bumi Allah ini, dan muhasabah diri, huhu

Baru ku tahu bahawa ada lagi alam angkasa lepas yg begitu besar sekali dari bumi, dari planet-planet lain, malah dari angkasa lepas yg begitu menakjubkan, Pernahkan kita membayangkannya? Pada waktu benda-benda angkasa ini diperbandingkan! apabila di bandingkan, Masyallah begitu kerdil nya kita.

The Amazing Photo....


Kita menjadi sedar betapa kecilnya bumi dan kita para penghuninya.


Angkasa raya yang sangat besar.


Dalam skala ini, bumi kita tidak kelihatan lagi, huhu...


Disini matahari hanya sebesar debu!



Lalu...
Siapakah kita?
Apakah tujuan hidup kita?
Apa yang membuat hidup kita sebagai manusia berharga?
Masihkah kita menepuk dada dan berkata :

INILAH AKU????!!!


P/s : Antares adalah bintang ke 15 yang paling terang diangkasa. Jaraknya lebih dari 1.000 tahun cahaya dari bumi. WoW! Esok ada Treasure Hunt!, joms
LAYANS
(>_<)
SUMBER

Wednesday, June 17, 2009

[M]enang [K]ah? =P

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Ha!, dapat jua ku layans blog, tak tahu sejak menjak macam busy balik tak kesempatan on9 huhu, biasa lah studies pun makin pack, huk2, aish, Hari cerita pasal ku menang!, menang apa?, ku telah memenangi hadiah saguhati dari Joegrimjow berupa T-shirt yg di papar kan.

Alhamdulillah, ok la tu walau sagu hati, huhu, thanks JOe!, sangat menarik T-shrit itu, Contest yg dianjurkan Joe,contest menceritakan tentang kisah2 lampau yg anda masih ingat, Thanks again Joe, dalam kesempatan waktu terhad menulis entry ini, huhu

Ku menyertai Contest itu, dan hasilnya Alhamdulillah


Entry contest menceritakan kembali, kisah suka duka ku bersama arwah adik kesayangan dan terchinta, huhu, Alhamdulillah, Entry itu juga mendapat sambutan dan ternyata ramai yg mengalirkan air mata bila membacanya, huhu, ku juga..

Sesiapa yg terlepas entry contest ku bertajuk Terlalu Istimewa sila Clik Ini "Terlalu Istimewa" =)

p/s : in rush update, battery lappy out coz on9 di Fakulti, haha, sorry sesiapa blog ku tidak menyinggah
LAYANS
(>_<)


Monday, June 15, 2009

[A]ugust [R]ush..

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Today the class begins, continue learning what've finished last week, huhu, so bored, what to do, study is study, huhu, today i gonna share all of you about the most incredible movie that i watch. Thanks to Bro Nuar, because of him, i know this incredible movies. =D

The movie is “August Rush“. It is not my typical genre, but it is going to be one of my all time favorites. Usually the movies I like have to be filled with adrenaline and the more funny or action. But this movie appealed dramatically to my passion for music. If you haven’t seen it, I would definitely recommend.

I more Love Music! after watching it!



A little sinopsis about this movie, more to Music!, Love it! =P


Evan Taylor is eleven years old and he lives at a boys home in New York state. He doesn’t want to be placed with a family because he is waiting for his parents to find him, deep down he believes that they always wanted him. He stays sane in the face of rejection and bullying through music.

He doesn’t have an ipod or anything but he finds music in everything, the wind, footsteps, etc etc. The audience soon learns the genesis of this budding music protege is his parents. A Juilliard trained classical cellist mother and a blue-collar irish rocker father.

And their musical romance is a one-night-stand. Evan leaves the boys home and travels to New York to find his parents. The rest of the film is the journey of Evan, his mother and his father to finding each other, unsurprisingly, music is their guide. Find his parents in his own concert.

So, for those haven't watch this movie yet, must watch it, August Rush coming into cinema in year 2007, huhu, thats 2 year ago, i never notice this movie in cinema, btw
thanks again to Bro Nuar. I knew it, Download, and watch it, gladly i have stereo speakers at home, really enjoy it the music, feels like in the theater xD

The Music Is All around Us, All You have to do is Listen =D

p/s : This film gets 3 gold stars, Yesterday watching 17 Agains, Ops...
LAYANS
(>_<)

Friday, June 12, 2009

[P]art 4 - [M]andi [L]aut!!

Assalamualakum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Akhirya,
part last menjelma setelah di nanti2kan. hik3, part di mana selepas Majlis Bufday Cik Wanie keesokkan harinya kami bermandi manda di tepi pantai, besh! sekali, kali kedua mandi karena semalamnya sampai2 PD mandi jugak, hik3

Awal pagi yg di kejutkan oleh
Cik Wanie melalui sms "Bangun!, mandi laut" haha, da baca msg tuh, boom! tumbang balik tido, haha, almaklumlah malam semalamnya letih sangat, akhirnya bangun juga, sebab waktu pagi waktu sesuai mandi, x panas sangat, xD



Dimulakan sebelum mandi laut, Cik Wanie keluar membeli breakfast dahulu, yerlo, agar mandi nanti ada tenaga & tidak lapar deh, hik3, mekasih cik wanie =D & akhirnya bergerak ke pantai, cuma depan bungalow sahaja, aku ketinggalan!, karena siap2 di atas, lihat2 dorang da gerak dlu, huk3


Nasiblah dapat kejar kembali, hehe, sampai juga di tepi pantai, ramai juga yg datang mandi manda, almaklumlah, pagi2 memang sangat enak mandi laut sebelum tengah hari, hehe, Takut Hitam!, haha =P


Sebelum membasahkan diri di pantai yg indah ini, MEsti!, snap pic sebelum berendam, tanda kenang kenangan di Pantai Port Dickson, hiks..=D


Nice la pic!, ku bersama Cik Wanie, hik2, memberanikan diri bawa kamera ke laut snap2 pic mereka, nasiblah kamera tak basah, huhu, layans....xD


Setelah semua kembali ke daratan, masing2 lompat2!, bagaikan terbang di udara!, sangat chantek la pic2 nih, thanks kepada yg telah meng snap, ehehe =P


Ku tidak lepaskan peluang, Lompat!!, haha (buruk benor rupe =P )


Saat2 yg tidak dapat di lupakan, akhirnya berakhir di sini, salam2, kiss2, peluk2 moment, haha, Mengambil gambar kenangan, ku sangat merindui moment2 ini, masing2 bergerak pulang mengikut haluan masing2 =(


Perjalanan tidak berakhir di situ, ku mengfollow kereta Pojie satu Majlis Perkahwinan member mereka, Layans, dapat lah juga mengisi perut untuk lunch ini, hehehe, then pulang lah meninggalkan PD, mengikut jalan dalam, dapat elak dari Highway, haha...dan tiba2...


Semasa dalam perjalan pulang, ku drive agak laju, tiba2 perasan kereta pojie slow n kereta hadapan pojie bagi signal last minit untuk belok kanan, mana taknya hampir ku berlanggar dengan kereta pojie n kereta hadapan, brek emergency terus! sampai berasap tayar kereta ku!, Syukur2 tiada pape kecelakaan, TUHAN masih sayangkan kami, huhu



Perasaan bedebar masih ada, nasiblah
tidak trauma, huk!, mmg celaka lah kereta tuh bagi signal last minute, huhu, sampai kan Jack yg sedap tidur di belakang terjaga, haha, sowy2, =P, berhenti di R& R sebentar & Akhirya tiba di Rumah Rizz, Pojie pun follow sekali lepaks2 jap umah Rizz...Ku pun beredar n tiba di rumah safely...Sekian...

p/s : agak ringkas kot story, Yg penting!, ku sangat merindui moment2 di PD, Miss Them! xD, see ya next time =D
LAYANS
(>_<)

Wednesday, June 10, 2009

[J]ourney [B]irthday [W]anie @ [P]D

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Akhirnya update juga entry Sambutan Hari Jadi Cik Wanie, rasanya macam biasa mahu ringkaskan sekali gus dalam 1 entry, haha, sebelum ni semangat mahu entry berepisode, hik3, maybe kemalasan melanda yg teramat sangat, entah la kenape erk, huhu, sekarang berkesempatan on9, jOms upadate!

Di mulakan, melihat blogger2 lain telah pun mengupdate entry ini memberikan ku sedikit sebanyak idea, dan juga pic2, hope enjoy the pic, karena kebanyakan pic yg di edit oleh Rizz, thanks Rizz, hehe, Ku kemalasan sedikit, huhu =P tapi ada juga pic2 ku edit sendiri, hehe =P

Layans, the Journey Our Birthday Girl Cik Wanie begins now....=P



Permulaan,Pagi Sabtu, perjalanan di mula kan mengambil Rizz di KL, kemudian menunggu Jack di LRT, seterusnya bergerak lah kami menuju ke Plaza Tol Sungai Besi di mana tempat pertemuan kami untuk berkonvoi sekali ke Port Dickson, syok! xD, Ketemu Pojie, Aizoul, Cik Wanie & lelain di sane hiks xD

Hiks, perjalanan di teruskan selepas ketemu mereka, kami ke Putrajaya dahulu untuk mengambil kek,(sampai sesat di sana, haha) dan meneruskan perjalanan ke PD, yg tak syok nya, jamme memanjang dari Nilai ke Seremban, huhu, Nasib lah kereta ku Auto, ok la sikit, bagi yg Manual, habesla letih, =P xD

Alhamdulillah sampai ke PD, kami sampai dahulu karena mereka berhenti di R&R (kami ketinggalan, huhu), sampai juga kami2 ke Bungalow Wanie di PD, apa lagi angkut barang letak di bilik masing2 then memulakan tugas menceriakan Bungalow untuk sambutan HAri Jadi Cik Wanie, kasi meriah, TEMA : Blue & White, Nice!! xD, meniup belonnya xD

Tengah hari, semuanya perut berkeroncong, kami2 menerjah gerai2 makan di Area Teluk Kemang, ku tumpang Kak Heze, ok le 2, hiks, Order makan, semuanya sedap2, ku, kak Heze & Jack Order Char Koey Tiaw, sangat sedap!, sempat lagi snap2, hik2 sempat lagi Kak Heze ngorat Abg waiter, haha (lariksss! =P) LAYANS xD

Kalau da sampai PD confirm la berendam dalam laut, petang itu juga kami berendam dalam laut, dengan mengfollow kak Heze (semua naik kereta Cute Kancil Ku, 6 Org wo!!, haha, muat eh =P) membawa kami ke Pantai Cermin Area Teluk Kemang, lautnya mmg macam cermin, besh!, lama rasanya x mandi laut =P

Jam menunjukkan tepat pukul 6 petang, tiba masanya Majlis yg di nanti nanti kan, yeah, mmg tak sabar kami di buatnya, hik3, Joms Layans xD

PART 2

Masing2 bersiap2 untuk menanti waktu yg di tunggu, semua nya memakai baju warna sama sahaja, sedondon geetu~, warna biru & putih, almaklumlah tema Bufday Cik Wanie kan Blue & white, mesti ikut tema, Jeng3x....style aku, ok? simple2 sahaja, mereka yg lain sangat lawa bajunya Terutama Bufday gurl Cik Wanie, hik3...xD

So, ku papar gambar2, dan biar gambar2 itu berkata2, hiks3, Layans...=P

Our baju that Night, Blue & White, ok le 2..xD


Bergambar dahulu dgn Cik Wanie sebelum ke Blue Carpet, hik3..xD


Menulis di Guest Book, Snap2 Sana Sini, hik3, Mesti! =P


Ketibaan Cik Wanie Di Blue Carpet =D Meriah!!, Bro Aizoul & Madi menjadi MC pada malam itu xD


Upacara Memotong Kek, Sambil Nyanyi Happy Bufday, Allah Selamatkan Kamo


Acara seterusnya ialah Makan!, hiks, mmg perut pun tengah keroncong geetu~, makanan pada malam itu sangat enak!, beberapa kali menambahnya, tapi tak boleh amik lebih lorh, takut naik badan ku ini, hik3, ala2 kadar jek ( yeke?? =P)

PART 3

Part ini lebih menarik, selepas makan, aturcara majlis menunjukkan mengadakan beberapa game yg menarik dan memeriahkan lagi suasana di Majlis Hari Jadi Cik Wanie, antara musical chair, kotak beracun, karoke, menari poco2 dan memacam lagi

seperti biasa, biarkan gambar2 ini berbicara =D xD

Hiks, our MC that night, Bro Aizoul n Madi erk, xD, ada brother DJ lagi tuh, meriah berkaroke nanti =P




Play Musical chair!!, sangat meriah!, and the winner is...Jack!!, abg yg tengah pegang Jam dinding tuh, hik3, ok le 2 =P, Ku? kalah di permulaan permainan, haha




Anak2 Kak Heze, hiks, berkaroke la malam itu,xD, jangan men2, Kak Heze juga turut serta! Pojie, Zoul, Rizz, Jim, Wawa



Selepasnya, menari tarian Poco2, hiks3, melihat gelagat menari tarian poco2, ada yg mahir ada yg kurang mahir, hentam sajalah labu, ohoho =P



Mesti!, bergambar dengan blogger2 =P, habes muka cik wanie di tandatangan oleh kami, hik3, sebagai tanda kenang2...xD


Yeah!, Hadiah2 ikhlas dari kami, Happy Belated Birthday! Cik Wanie Moge Panjang umur N mUrah Rezki, dalam pic, ku, kak Heze & Rizz, hiks3...

Sangat happening pada malam itu, alhamdulillah tiada apa kecelakaan yg berlaku, hik3, ok le 2, The Best Birthday Party Ever yg pernah ku pergi, thanks Cik Wanie karena invite, takkan ku lupa kenangan manis pada malam itu, lagi2 melihat mereka syok2 berkaroke malam itu, hik2, gegar 1 PD =P

Tetamu yg hadir semakin berkurangan, Ku & beberape org Blogger stay up with Cik Wanie di Bungalow, hiks, story best! keesokkannya, story apa? tunggu NEXT ENTRY ea karena penat sangat menaip nih, hihi, LAYANS ea pic2 di atas =D

p/s : happening! malam itu, kerinduan lorh moment pada hari itu! Miss Yah!! wow! kebiruan pic2 di atas =P
LAYANS
(>_<)