Followers

Monday, April 27, 2009

[H]adiah...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Alhamdulillah kalau ikutkan tarikh ku publish entry nih, almost 2 paper i've done it!!, huhu, well done, 3 more paper to go, Go3!!, Doain ku semoge sukses untuk menjawab, =D, Hope bila semua selesai ku akan aktif berblog dan singgah blog uols k

Hmm, tengah ber study untuk final exam, intai di luar, posman htr surat, pergi2, eh!, surat untuk ku sampai, special!, hari jumaat lepas, hehe, buka2 ade gift, hmm, lihat sekeliling surat dari siapa dtgnye, belek sana, belek sini, tapi tiada.

Rupa-rupanya, gift itu datangnya dari...



Gift tersebut datangnya dari Bro Framestone, setelah di siasat, di selidik, dan bermsg dgn bro. Oh rupenya dari beliau, hiks, thanks bro! Ku dapat gift nih sempena aku telah menjadi pemenang LuckY Contest Blog BeliBuy beliau, masihkah anda igt?? he2, dapat penande buku.




Ok le 2, Alhamdulillah, kali dah beberapa kali dapat gift dari member blogger, Thanks Anda semua, xD, hmm, bro framestone kata penanda buku ini di perbuat dari kayu pokok, wow!, memang halus seni ukirnya di penande buku tersebut ku lihat, dengan ukiran bangunan KLCC.

Thanks agains bro framestone, bila lagi bro mahu buat contest2 lg??, hehe, Akan aku jaga elok2 gift2 itu, means i really appreciate the gift that they gave to me. Yg lemahnya sekarang, 3 more paper to go!, Chayok2!!..xD

p/s : to Joegrimjow, insyallah ku akan join contest anda, hehe, tapi lepas ku abes final ea, hik3, hadiahnya menariks..
xD
Layans
(Auto Publish~)

Saturday, April 25, 2009

[H]appy [B]irthday!!

Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To....


Muhammad Alif Hazwan Roslan

Happy Birthday To My Lovely Lil Brother Muhammad Alif Hazwan Roslan ke 16 'Sweet Sixteen!'
Semoga PAnjang Umur And Murah Rezki...
Allah Selamatkan Kamo..
Belajar rajin2 k di RMC..Jangan Manyak Main2 =P
LuV YoU Bro
xD
Dari Ur Lovely Siblings

Abang, Angah, Aby,& Addy

P/s : Sesiapa yg sambut birthdaynya Juga dalam April, Happy Birthday!!
(Auto Publish~)

Wednesday, April 22, 2009

[B]ila [D]riving...lalala~

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Huhu, final exam semakin hampir, berdebar2 rasenye, rase seperti mahu ambil exam awal bg cepat habis, huhu, senangs xD, hmm, insyallah bersedia dari segi mental & fizikal, doakan ku berjaya!, Ops telari dari tajuk entry pule xD

Okay, kali ni mahu share story tentang perangai pemandu di jalan raya, ade yg ok, ade juga yg K.O ( huhu, like me?? =P ), kisahnye bermula dalam 2 minggu lepas rasenya ( uish punye lame br aku nk update xD, br terfikir nak buat, huhu ).

Baru keluar dari Giant, dalam kereta, bagi signal nak masuk line tengah...



Lihat dari jauh, ade sebuah perodua kelisa putih bagi 'High Beam' berulang-ulang kali, aku fikir? aku mahu masuk line tengah, lagipun kelisa putih 2 jauh lagi, dah main2 lampu, dan lihat semakin laju pula, Ades! bg sahaja laluan, bagi laluan, si pemandu buat muka pula.

Entah bagaimana, setan dtg hasut n tabiat burukku tiba dan mahu kejar kembali kelisa putih tersebut, sebab rasa tak puas hati die meng 'High Beam' ku beberapa kali, ku tahu lah kesalahan ku, rasanya amoi yg bw kelisa tu (teror jg wanita2 skang bw kete, xD).

Kelisa putih tu perasan dan mule lajukan keretanya, haha, tahu takut, ku still kejar sambil bagi 'High Beam' beberape kali sehingga ku rase amoi dalam kelisa putih tu cuak sehingga mencelah masuk antara kenderaan untuk mengelak dari ku, ohoho, tapi ku still di belakang mengejar (x sangke teror juga mencelah =P )



Nasiblah si kelisa tak dpt elak dari ku, haha, nasiblah mase tuh tak ramai kenderaan lagi, huhu. Kalau ade polis lagi, confirm aku x kejar, hiks. Lagi2 time 2 my mom sit beside me, dok cubit2 paha aku, " Abg! Drive carefully!!, No speeding!! " huhu. Mom knows me drive car camne, mmg kena Lectr la lepas 2.

Bila mahu stop mengejar, kelisa putih itu dgn pantas masuk simpang ke Bukit Jelutong, takkan nak ikot kot? coz nak blik rumah ke Shah Alam, memang bernasib baik kelisa putih tu, hu2, tahu takut apabila di kejar kembali, FakTa!, aku di dalam je brani, tp di luar kecut!, haha

Thats the bad habbit of me when drive, huhu, kdg2 suka leka, help me! how to get rid of it?! how to be a good driver?! Insyallah aku segera mengubah sikap ku di jalan raya dan peka pada sekeliling, Alhamdulillah sepanjang memandu ni, tiada kecelakaan, tiada saman dan lain2 xD (dlu2 adela skit accident =P)

p/s : Swift and Kelisa mane power?? Cet! time 2 aku drive my mom car lorh NaZa Citra ( sebab 2 kene cubit kot, ha2 )
Layans
(>_<)

Monday, April 20, 2009

[Y]eay!! [A]dekku [P]ulang...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Yeah!, Adekku sudah pulang, ha!, pulang dari mana?, pulang dari Matrikulasi Pulau Pinang, Akhirnya beliau tamat belajar di Matrikulasi Pulau Pinang selama 1 tahun, after that Insyallah sambung degree pule, hiks, kerinduan sungguh da lame x jmpe xD

Ayyak!, adekku sambung degree dulu dari aku, hehe, ok le 2, she's really brilliant!, hiks, puji2 skit, =P, di Matrikulasi P. Pinang beliau mengambil bidang Science Physical, dengar kata mahu ambil bidang Hayat, tapi die takot darah daa, ehehe

Agains, Congratulations to her, moge sukses di dunia dan di akhirat abg doakan =P, Ku tak sangka, pejam celik pejam celik, cepatnye mase berlalu...





Itu my lovely SiS, Nur Amirah Roslan, bermula last friday, family ku pulang ke kampung merangkap ambil adekku di Penang, Aku keseorang di rumah, huhu, sebab?, kene study meh, klu follow blik confirm tak study, huhu

Tengah hari semalam tiba di rumah, dengan wajah kegembiraan tunggu di pintu =P, tak lah sunyi rumah nih lagi, sorang dah blik, adek beradek yg lain still di asrama, huk3, tapi..confirm pasni berebut nak on9 n Astro, haha




Hiks, bakal scientist wo pasni or bakal eggineer, hiks, insyallah xD, pic bersama teman2 sekelas beliau semasa di Matrikulasi Penang, katanya excited nak balik!, tapi kenangan still kekal abadi di sana, yerlo..bile die kluar, dak br pula nk masuk. xD

Huhu, aku pun nanti bile Graduate dari Unisel, pasti akan ku merindui Unisel, hiks, mengimbau kenangan semase mule2 study di sana, banyak pengalaman yg tidak boleh dilupakan, semuanya besh! sekali, =D

p/s : Sources of Pic dari adekku sendiri dan aku, Sesiapa nk merisik khabar adekku, meh sini jumpe big bro dlu, ekeke..=P
Layans
(>_<)

Saturday, April 18, 2009

[R]uang [R]indu

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols, Selamat Berhujung Minggu!! =)

Siapa yg final examnye akan datang seperti aku, selamat berstudy and good Luck 4 ur final exam!, study jangan tak study, =P, Tatkala ketension berstudy, ku sering melayan perasaan seorang diri dibuai angan2 yg indah walau berada di dunia nyata, Ewah!

Tambahan melayani lagu itu, sehingga terbuai2, berangan dalam angan, huhu, Lagu ini mengingatkan teman2ku, Lagu ini mengingatkan si dia, Lagu ini menjadi tones serta caler ringtones hp ku, Lagu ini menenangkan ku, Lagu ini teringat cherita Intan =P

'di ruang rindu, kita bertemu' jom layans bersama2 'Ruang Rindu' klip video with lyrics sambil menikmati hujung minggu ini....



video




Lyrics


p/s : aku suke bangat lagu nih, byk memories, ehehe, layans =P
Layans
(>_<)


Thursday, April 16, 2009

[B]ocor [O]h [B]ocor..

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Sejak semenjak nih, tiap petang mesti hujan, musim hujan kah sekarang?, huhu, tiap hari begitu, tapi ok juge, sejuk sentiasa, kalau tiada hujan panas senantiasa, orang kata hujan itu rahmat, yup memang benar, =) Sampai bocor?xD

Ahaa, bocor apakah itu??, jeng3x, bukan bocor benda lain erk =P, tapi di rumah ku yg usang silingnya bocor, huhu, siling rumah bocor dan lembab dan hampir runtuh, huhu, ini berlaku sejak seminggu lepas.

Ku pikirin bumbung di luar rumah bocor akibat hujan yg selalu melanda dinihari, rupa2nya...



Rupa2nya, paip di atas siling yg bocor atau pecah, huhu, setelah seminggu bocor barula kontraktor JKR datang membaikinya, haiya very da lambat ( ku tinggal di rumah Quaters TUDM, so soal membayar tak perlu seyh =P ), huhu, the very da late ( tapi da wat report awal, semalam br tiba )huhu



Bocor yg melampau menitik dr atas siling ke bawah di tangga, hingga terpaksa menakung air ( klu x banjir la rumah ku..huhu ), sehari demi sehari lihat kesan air di siling semakin membesar dan nampak hampir runtuh siling tuh, naseblah org yg membaiki dtg, klu x...



Datang membaiki, masuk ke siling atas, macam menarik di atas sana, luas.. seperti mempunyai loteng, hahaha, de pe lah atas tuh, huhu, baiki nya x sampai setengah jam settle, lihat di luar, tiada lagi kebocoran, Alhamdulillah settle =P, x banjir lagi di rumah ku..=P xD

Peace! rest n study at home now =P, lagi peace, btw sejak kebelakangan nih, Alhamdulillah murah rezki dan blog ku dapat award n gift lagi lorh, mereka2 ini shangat baek hati, Awards n gift mereka ku update di entry Koleksi, ( lihat ea )

p/s : Huhu, ku suke musim hujan or gerimis, sejuk, rahmat Allah, dan menenangkan fikiranku untuk study =P
Layans
xD
(>_<)

Wednesday, April 15, 2009

[C]ontest!!

BeliBuy


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols, hari ni merupakan entry yg sangat menarik!, Siapakah mahu hadiah??, Jom Join same2 menyertai dan memeriahkankan lagi Lucky Contest ini, xD

Contest ini dianjurkan oleh Bro Framestone di BlogBelibuy beliau, Contest "siapakah yg bertuah if comment entry terpilih" di blog beliau, aku pun turut serta menyertai Lucky Contest yg dianjurkan beliau, teruja!, mana lah tau aku kah pemenangnye?, hehe, siapakah gerangan pemenangnye =P tgg..

Hmm, sebelum menyertai Lucky Contest beliau, ade beberape syarat yg perlu di ikuti, simple sahaja, semua blogger bisa melakukanny, =P, Syarat2nya adalah....



Syarat2 contest di Blog BeliBuy

- Perlu menjadi Follower di Blog BeliBuy beliau.
- Perlu menampal banner mengenai contest ini di blog anda.
- Anda perlu mengomen di beberapa entry terpilih
(entry yg tersenarai di blog beliau, mahu lebih lanjut klik ke blog beliau, ku sudah sediakan link di bwh )
- Untuk pengetahuan anda contest yang akan dibuat adalah base on luck.
- Hadiah terhad hanya pada yang lucky.
- Penyertaan akan bermula pada 13th April 2009 sehingga 18th April 2009 tepat pukul 12 malam.


Yeah, itu sahaja rase syarat2 nye ( sowy bro, amek skit ayat =P ) untuk maklumat lanjut pasal Lucky Contest ini, korang boleh ke blog umpunya badan dengan klik di sini, Jom bersame mengomen di blog beliau, So..selamat mencuba, siapakah the Lucky Contest tu??...hiks..xD

p/s : tengah berusaha mengomen Entry terpilih bro framestone..xD..
layans..
(>_<)

Monday, April 13, 2009

[L]ovely [W]eekend [W]ith [S]ayapians

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Akhirnya ku update cerita ini hari ni, sorry agak lambat, karena penat sangat weekend lepas, hiks, banyak aktiviti yg dilakukan, ni yg mahu dikongsikan, geetu~, ini merupakan entry kenangan bermakna bagiku

Sabtu, 11 April 2009 lalu birthday salah seorang blogger @ dari 'GenG SayaP', mahu tahu siapakah?, tunggu..Aku memang tertunggu gathering sebegini diadakan, karena sebelum ini aku ketinggalan untuk menghadir kan diri gather with Sayap Geng, huhu

So..dengan masa yg terluang, aku takkan lepas kan peluang lagi kali ini, hehe =P, bersiap2, tak plan untuk menaiki kenderaan (takut jem), naik KTM..Gathering kecilan ini diadakan di Food Republic, Pavillion (ouch 1st time pegi =P ) waktu 1.00pm

Then ketemu, mereka2 adalah, Jeng3x..=P




The Sayap Geng! Cik Anis, Nemo, Remy.com, Pojie (Birthday Boy!!) dan Aku, ohoho


aPe2 pun byk aktiviti yang dapat kami nikmati bersama2 :

- Rai Birthday Boy 'Pojie', HappY BirthdaY 2 yOu!!
- Sesi PhotoGraphy bersama sebagai kenangan
- Menonton Wayang Movie Friday the 13th..huhu
- Jalan2 sampai lembam Sekitar Pavillion =P

Terdapat beberapa picca yg di snap sebagai memories, beberape Models2 terkenal termasuk Duta PAvillion, Geetu~ ekeke ( Kepada yg Join nih, leh la Amek pic nih, Aku x wat Signature lah, cume edit2 skit =P ) So lets da picca talking2, layans..xD





YEy! Dapat Gift dar Nemo, Thanks so much! nemo, Pic2 di Food Republic, Macam2, menikmati lunch di sana..xD




Pojie!, The Birthday Boy!, HappY birthday to you yg ke? =P, Moge Pjg Umo N MuraH ReZki, Very DeliCious That Cake, ThanKs! Remy.com..=)











Bergambar dengan The Sayapians, Masing2 suke bergambar rupenyer...hiks..Aku pun suke =P, Biasela org addict ngn blog, mesti take a pic..xD







Take Picca WiTh Who?, hihi, Then Pojie tak dapat nonton Wayang bersame, karena ade hal rasenye, hiks, x syok la..xD, Lambaian GooD ByE oLeH PojiE..hehe Dadaaa~ xD

Setakat itu rasenye hangout with Pojie, tapi kami still Layans Wayang, LAyans Friday The 13Th, agak keseraman, horror, byk kejutan dan kdg2 keseksian, haha..=P





Kesengalan Melande, hiks, sementara menunggu masuk panggung, Aaa!! KiTa Di peNjara Kaca, ahaha =P xD

Setakat itu sahaja lah entry kali ni, mmg sangat special bagiku, dan byk kenangan manis semasa hangout bersama mereka, sory pic byk sgt, ehehe, karena sume pic di snap oleh kamera ku, So jangan lupe amek pic ni ea ( the Sayapians )

Thanks again to Cik Anis ( mengajak Aku ), Remy.com ( show da place ), NemO ( Cute Gift! ), Pojie ( birthday BoY! ) serta adek aku ( snap da pic, eehehe), So layans..xD

p/s : Selepas tu, aku pergi ke PC Fair di KLCC, Meriah!!..huhu..xD

Friday, April 10, 2009

[F]avourite [O]utfit...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

( bro RiZZ, EaZy amek pic RiZZ ni Ea, hihiks, sOwy xD )

Kelmarin ku telah di tag oleh bRo Rizz, tag about fashion or favourite outfit, hmm, about fashion nih boleh lah dikatakan suke, tapi kureng arif tentang berfesyen nih, huhu, itu yg kadang2 kluar pakai simple2 je kot, geetu~ =P

Kalau nak kluar pun cume pi klass, and then pulang, pakai simple2 aje, tapi dalam hati ade niat jugak nk berfesyen, hehe, adelah juga my fave outfit di luar sane, cume x terbeli je, hihi, Insyallah nnti beli lah ye..=P xD

If keluar jejalan bersama teman2, ini antara outfit idamanku n kegemaranku, before to do this tag, ade beberape keperluan untuk tag ini...



1. Copy title kat atas tu.

2. Buat satu sedikit "kenyataan" tentang "Outfit" kegemaran korang,macam pendahuluan.

3. Cari "Outfit" kegemaran korang kat "Google Image Search"

4. Tak kire la ape segala occasion yang korang suke pakai macam gi party ke, gig ke, berak ke.

5. segale pakaian mestilah start dari kepale hingge ke kaki.tak kire la brape banyak pon. accessories pon boleh,yang rare,mane-mane pon boleh.janji termasuk dalam kategori pakaian.

6. letak caption kat setiap gambar.macam brand ke,lagi best kalo ngan harge skali.

7. lastly,buat kesimpulan tentang outfit favourite korang.lantaklah kalau korang ni perasan ke.

8. pedajal 6 orang member korang dengan menge"tag" mereka.=D


Bermula dari atas, suke pakai sunglasses sebegini, espicially ketika drive dan mase matahari muncul, oh mata ku silau tanpamu, ehehe, xD, kdg2 saje pki walaupun x cerah, 'cover' mate, ahahah, xD




Beberape style baju idamanku n kegemaranku, suke sangat pakai vest di badan, baru nmpk bergaye geetu, hihi, style baju di atas memang tampak bergaye dan menarik, mmg teringin nk pki begitu, hiks, xD


Aku kdg2 suke ikut fashion Josh Hutcherson, karena fashion baju yg dipakai mmg tmpk menarik, funky dan ok je dan sesuai dalam keadaan santai dan lain2 hiks, Aku kdg2 cube tiru sebijik yg die pakai, haha, nmpk kembar x seiras, haha xD


Hiks sesat 1 cardigan, kdg2 suke gak nih, ehem, suke pki seluar jeans sebegini, abes la jin, x de seluar nk pakai, ekeke, ok le 2....



kasut!, aku suka sgt pki kasut or sandal seperti pic di atas, asal sesuai dan sedap di pakai ketika berjalan, hiks...



Lastly aksesori, kdg2 je bwk beg, isi laptop, or segala macam dalam beg tuh, hihiks..macam2 ada..xD


Walah!, Eazy Izzuddin yg simple tp ok, haha, ( pic diambil mase buat show, =P xD )

So me Wanna Tag SiapA erk...
calon2nye :

Amer Aan
dD
Errul
Kak Yana
Joegrimjow
Suezensuzanna


p/s : Ini jelah tag berkesempatan di buat, sesape yg ku hutang jgn marah ea, btw, mengetag mereka nih untuk melihat cara mereka berfesyen pule..hiks, fesyen eazy simple je n x beberape thu sangat, so thats my style
layans
xD
(>_<)

Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)