Followers

Sunday, March 29, 2009

[E]arth [H]our @ [S]unway

Assalamualaikum & Salam sejahtera, harap berada dalam keadaan sehat hujung mgg ni, hiks =P

Malaysia secara rasmi telah menyertai kempen "Earth Hour 2009" telah diadakan serentak di seluruh dunia pada 28 Mac 2009 lepas. Tujuan kempen ini diadakan adalah untuk memupuk kesedaran terhadap alam sekitar dan isu pemanasan global yang semakin parah.

Beberapa bangunan mercu tanda di negara ini seperti Menara Kuala Lumpur,Angkasapuri, Sunway Pyramid dan Mid Valley Megamall bersama-sama dengan bangunan mercu tanda di 74 negara lain telah menjayakan pergerakan ’Earth Hour’ itu. (KOT la) =P

Pasal Sunway Pyramid pula, masa petang itu, aku berada di Sunway Pyramid layans TalenTime bersame beberape rakan blogger ( Part TalenTime Tggu Entry Seterusnye Ea) xD. Dah menjejak kaki di Sunway gtu, tggu lah waktu kemuncak Earth Hour di Sunway Pyramid....



Sunway Pyramid berada dalam keadaan Gelap Gelita..hiks...=P, ( kami berada dalam kegelapan tuh, klu jumpe bagitahu erk..hehe..=P)



Dalam kegelapan Earth Hour, ade beberapa acara berlangsung di perkarangan Sunway Pyramid, dengan Muzik Kuatnye, org bersuke rie..berHuHa2..huuhu ( ayat bro skit =P ), ketika itu masjid di sebelah sedang berkumandang azan rasenye, ( rase cam x respect pule mereka2 nih..huhu, dengan muzik yg berdentum, huhu )


Restoran2 dlam Sunway Pyramid juge menyertai kempen nih, dengan memadam lampu selama 1 jam, gulap gelita lah customer menjamu selera dalam tuh, tapi disertakan lilin di setiap meja, Candle Light Dinner Geetu..=P



Banyaknye orang ramai turunkan tandetangan ( aku x berkesempatan tandetangan, karena ramai sangat manusia berkerumun, lagi pun hampir penuh board tuh dgn sign, huhu, len kali aja deh )

Dengar kata kenape tarikh tersebut 28/03/09 dipilih untuk Earth Hour, karena bumi berada paling hampir dengan Matahari dalam tempoh setahun. ( bro framestone, amek info skit ye =P xD)

p/s : dalam kegembiraan tuh ade dpt keychain, hihi, yg x besh, mak dah call "bile nk blik!!"ohoho..geetu..LAYANS =P xD (>_<)

Friday, March 27, 2009

[B]erkabus & [6]0 [E]arth [H]ours??

video


Pada pagi 11/3/2009 ( br kesempatan nak post..hehe)....



Semasa dalam perjalanan ke kelas, Terdapat kabus hampir tebal menyelubungi kawasan UniSel Bestari Jaya, 2nd time in my life tengok Unisel berkabus..ehehe, yela, semalam whole night hujan,

Lagi2 kawasan Unisel nih agak berhutan..=P..hihi..terasa seperti di Genting Highland pun Ade..Kalau panas, panas betul, kalau sejuk, sejuk betul, huhu so enjoy da video that i upload untuk tatapan anda semua, video yg diambil semasa dalam perjalanan ke Fakulti...=)


Seterusnya....



28th of March 2009 between 8.30pm-9.30pm

This year, WWF Malaysia and its partners are planning Eart Hour 2009, which will be launched in Malaysiafor the very first time.

Earth Hour is a programme aimed at spreading awareness about energy conservationand global warming through a very simple premise: Everyone, everywhere, in every city in the world, is encouraged to turn out their lights for one hour.



p/s : hiks, sebelum program nih berlangsung, Unisel da mulakan dahulu, hahaha katanya beberapa hari Unisel Blackout tanpe elektrik, GooD!! Fakulti aku pula blackout hari Selasa br niH, ohoho (confirm klass da batal), semua x tahan panas.
haha...
layans..
xD

Wednesday, March 25, 2009

[T]wilight....

Twilight?! The most romantic film i've been watch!!!

Suke dengan jalan ceritanye yang amat menarik!, walau permulaan jalan ceritanya boring sedikit, apabila part klimaks, wataknya semakin menampak dan jalan ceritanya semakin menarik! So romantik this film, kepada yg sedang berchenta tu memang sesuai tonton film nih =P xD

Walau telah lame di tayang ( tahun lepas klu x silap ) aku masih mencari cerita ni, akhirnya dapat dengan mendownload, hehe Ori pulak tuh ( pirate2.=P ) memang puas lah nontonnya, Member siap nonton film sampai berbelas kali!..x buhsan katanye..hihi

My little review about this Twilight film...



Seventeen-year-old Bella Swan moves to Forks, a small town on Washington state's rugged coast, to live with her father, Charlie, after her mother remarries to a minor league baseball player.



She is quickly befriended by many students at her new high school, but she is intrigued by the mysterious and aloof Cullen siblings. Bella sits next to Edward Cullen in Biology class on her first day of school; he appears to be disgusted by her, much to Bella's confusion.

A few days later, Bella is nearly struck by a van in the school parking lot. Edward inexplicably moves from some feet away and stops the vehicle with his hand. Edward refuses to explain this act to Bella and warns her against becoming friends with him.

After much research, Bella eventually discovers that Edward is a vampire, though he only consumes animal blood. The pair fall in love and Edward introduces Bella to his vampire family, Carlisle, Esme, Alice, Jasper, Emmett, and Rosalie. Soon after, three nomadic vampires—James, Victoria, and Laurent—arrive.




James, a tracker vampire, is intrigued by Edward's protectiveness over a human and wants to hunt Bella for sport. Edward and his family risk their lives to protect her, but James tracks Bella to Phoenix where she is hiding and lures her into a trap by claiming he is holding her mother hostage.

James attacks Bella and bites her wrist, but Edward, along with the other Cullen family members, arrives before he can kill her. James is destroyed, and Edward sucks James's venom from Bella's wrist, preventing her from becoming a vampire. A severely injured Bella is taken to a hospital.

Upon returning to Forks, Bella and Edward attend their school prom. While there, Bella expresses her desire to become a vampire, which Edward refuses. The film ends with Victoria secretly watching the pair dancing, plotting revenge for her lover James' murder. EnD


Twilight soundtrack, aku download sume woo..hhihi..mmg sedap di didengar...=P

p/s : I've heard twilight 2 coming soon, lets wait the Twilight 2, x sabarnye, ehehe, huhu begitu romantiknya, if my life more romantic....=P..xD ( dengar kata ramai nk jd vampire nih..haha )
Layans...
xD

Monday, March 23, 2009

[T]ESL [N]ight...

Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera everybody

The Most Anticipated Event Of The Year is TESL Night 2009!! the Theme is "UNITY IN DIVERSITY" Organized By FACULTY of LANGUAGE STUDIES UniSel ( University Industry selnagor ), Dress Code iS decent / traditional. This Event happen on 14th MAC 2009

Yeah about the TESL Night, this is where i perform! only the backup singer lorh, Ok le 2 dari x perform langsung, ehehe, there's 5 of us include the main singer, 3 guys and 2 girls, the main singer is my own housemate, he invite me n afiq to be his backup singer in TeSL Night.

Speaking la pulok, haha, takkan nak tolak kan, kasihan housemate, so jadi la his backup singer, ok pe dapat sijil gak, hihi, many practise we do, more rehearsel before the " Night " yerlo practice makes perfect, hehe.

Then..Here Were Are The TeSL Night 2009! Sempat juge ambil gambar mase perform, then paling besh sesi photographer with friends..CoOoOll!...Jeng3x...



THE PERFORMANCE ( Take a journey a lots of Picca )
All this pic di ambil semasa mereka2 membuat performance include me!, ehehe, persembahan pelbagai..


That's we're! Ace, Eazy, Afiq, Madi, Ju, perform 'Hero' song by Mariah Carey ohoho




Tarian pelbagai kaum, baru lah Malaysia..hihi


NICE PHOTOGRAPHY BY EAZY @ Sesi Photography ( Cheewah!! Prasan! =P )
People says 1 photo or picture describe 1000 words..
So Enjoy The Pic ea..=P
Pic of Our Performance








SESI PHOTOGRAPHY Part 2..=P..xD
Kebanyakkan photo ini di snap selepas aku n friends abes wat show gitu, ape lagi snap la photo beramai buat kenangan di dalam dewan utama Unisel ( sebab 2 nmpk gelap skit, almaklumlah kamera murah je, eceh! )

THE KINGS AND QUEENS OF TESL NIGHT!!!

Senior2 dok sibuk snap picca kenangan mereka..





SESI PHOTOGRAPHY Part 3 ( byk tullah part die, almaklumlah byk pic nk di share..=P)

This's us!, the main singer n backup singer, ehehe, Sume suare sodap2 woo..=P





Itula serba sedikit apa yg berlaku di Tesl Night itu, walaupun aku bukan amik kos Tesl, tapi bagi Support pada mereka, espicially my housemate to be his backup singer, Well Done!, hope dapat contributed lagi dalam majlis2 sebegini.

Best juge dpat tangkap pic bersame org yg x dikenali nih..hihi ( kenal juge sesetengah itu ) maybe akan jadi kenangan ku ketika masih menuntut di Unisel ini, ( This will the last year kot, insyallah ), hmmm Fakulti aku bila lah nak wat majlis camnih..ehehe So layans..

p/s : Event nih di buat 14hb, keesokkannye 15hb nye berjumpe blogger di One Utama, saja post entry pasal Pertemuan @ One Utama dahulu sebelum Tesl Night ini. Enjoys..Salam

Saturday, March 21, 2009

[P]ertemuan @ [O]ne [U]tama

Assalamulaikum WBT & Salam sejahtera semua.

Kali ini ingin berkongsi dengam kisah pertemuan bersama blogger di One Utama, agak special sikit, ehehe, Pada Ahad 15hb Mac lalu plan gathering kecil kecilan bersama blogger akhirnya jadi, cume tak beberapa ramai saja.

Plan sebegini lama sudah dirancang oleh kami2, oleh karena kesibukan dalam kerjaya & pelajaran masing2, akhirnya jadi dan masa, tarikh, tempat ditetapkan oleh kami2 sendiri(KOT)mengikut kekosongan jadual kami serta tempat yg senang kami tuju.

Geetu ( gitu ), Pagi itu aku bersiap dari Unisel Bestari Jaya ke One Utama shopping Centre Bandar Utama, Take 1 hour gak la, akhirnya tiba, akulah org 1st sampa, so..di pesan beli tiket wayang dahulu takut tiket habes ( almaklumlah hari ahad ) Nonton Dragonball Evolution.

Mereka2 itu adalah, Jeng3..hehe....



BrO FrameStone, Aku, Kak Atie & Elle

aPe2 pun byk aktiviti yang dapat kami nikmati bersama2

- Breakfast merangkap Lunch di KFC
- Menontong wayang bersama2 di GSC
- Berdiskusi mengenai alam blogger
- Merancang sesuatu dari blog
- Perancangan wat gathering untuk para bloggers
- Berkongsi idea memantapkan cara penulisan di blog
- Diner di Stevens Corner ( Chicken Chop )
- Hantar Elle pulang ke UIA ( dah malam kan )

Di bawah terdapat beberapa picca yg sempat kami snap, merangkap aktiviti di aTas yang kami lakukan bersama, so enjoy ok, T bg CoMMent Sape Paling HensEm..=P..xD


Breakfast continue lunch terus di KFC OU, karena tibe pon dekat2 tengah hari gtu, naseb da beli tiket awal2..hiks..=P (>_<)
Selepas Selesai menonton wayang, jejalan di ruang legar OU, espicially suke di ruang beranda One Utama, leh nampak ruang hadapan OU, then TV3 skali..=P xD


Kemudian hangout pula, di dalam sekitar bangunan OU, jalan punye jalan fenat juge, huhu



Hiks, setelah berape jauhnye menjelajah OU, dengan fenatnye, nampak kerusi urut, ape lagi kami2 mencube lah...hhhaaaaaaaaa...lega kaki ku..hehe..=P lame gak dok kat citu siap berphoto lagi. xD


Then tiba di tempat yg sesuai di JJ Food Court, di sini lah kami bercerita tentang blog, cara memantapkannya, cerita hal masing2 dan lain2, lame juge bersembang hampir 2 jam kot, sementara tunggu magrib then diner di Stevens ( time nih Elle gelisah skit..ehehe..jgn mare erk nnti kene jual hihi =P )


Last part of gathering, selesai diner di stevens (pic di stevens x sempat snap ehehe) kami menghantar pulang Miss Elle di UiA ( 1st time ako jejak di UiA, ok, BESH..ehehe ) dah malam gitu, takkan lah nak bg Elle balik sowang2.

Selesai itu, lega..ehehe, tapi da malam, aku pon cam ngantuk2 gitu, takut x larat je drive balik Unisel, sO BrO FrameStone ajak tumpang lena di rumah beliau, takut aku jadi pape2 ke mase drive pulang. Bro Framestone mmg seorang BrO yg Prihatin n Bertanggungjawab ( hehe puji skit =P )

Sekian, ape2 pun layans story Pertemuan di One Utama..(>_<)

p/s : thanks kepada Bro Framestone ( Thanks bagi tumpang tido umah ), Kak Atie ( Thanks 4 share da pic ) & EllE ( Thanks 4 coming )

Friday, March 20, 2009

[S]ombong!!

Sombong — Sebagaimana didefinisikan Rasulullah SAW— adalah “melecehkan orang lain dan menolak kebenaran” (HR Muslim dan Tirmidzi).

Bila penyakit ini telah mewabah dan menjangkit manusia, maka tidak ada lagi penghormatan dan sopan santun, kebenaran menjadi barang mainan. Lebih jauh, penyakit ini akan memunculkan sikap kezaliman, kemarahan, terorisme, permusuhan dan pelanggaran hak.

Ketahuilah bahawa tidak akan bersombong kecuali orang yang menganggap dirinya besar dan tidak akan menganggap dirinya besar kecuali orang yang meyakini memiliki sifat kesempurnaan. Ini lah yg mahu berkongsi bersama korang semua, bermula malam tadi....



Jiran sederet rumah mengajak kami 1 family ke tahlil mereka malam itu, selepas ke masjid dari solat magrib terus isyak terus ke rumah jiran untuk tahlil pula ( almaklumlah malam Jumaat ) Ibu dah pergi dahulu cuma Ayah dan kami adik beradik lelaki.

Pergi2 je, tuan rumah mcm dah nampak kami, ingat nak salam ke ape, tgk2 gi layan tetamu yg baru tiba naik kete 'MEWAH' gitu, nampak sangat ko nih jaga darjat sangat la sampai tak nampak jiran sendiri, ( padahal same je pangkat ) NI YG AKU GERAM NIH!!, Ayah pun.




Aku tak tunggu lame terus je blik ngan adik, Ayah stay juga situ, MALAS LA nak ngn ORG SOmBONG!! cam 2, jiran aku mmmg cam2 KOT la " HEaD YoU ***** ". At least salam ka. Kata Ayah selame ade kat sana langsung tak bertegur pUn!! Kalau si isteri2 nih Ok la, kalau si Suami len macam skiT 'SoMBoNG!!' ohoho

Nampak sangat layan org yg berpangkat, kaya gitu, padahal semua harta @ pangkat hanya pinjaman di dunia. Kalau ikut hati, nak je hidung tinggi juge, tapi buat ape, waste je, baik aku lepas geram di blog nih..=P

Sehingga seharusnya kita tidak sombong dengan apa yang kita punyai, sebab semua itu hanya titipan atau pinjaman saja dari Allah. So….kenapa harus sombong dan berbangga diri dengan semua pinjaman dan titipan ini ??? ( malam Jumaat pula tu )

p/s : nasib la mereka2 itu tak tahu pasal aku sangat atau laman ini, hope pengunjung2 blog ni x sombong juge yee..hehe =P (>_<)

Wednesday, March 18, 2009

[S]ekali [I]ni [S]aja...





Jiwang Mengjiwang japs..
huhu...
layans...
xD

Monday, March 16, 2009

[L]ayans [D]ragonball!!

Kame Hame Ha!! Dush!!, hehe, semalam aku layans Dragon Ball Evolution dengan Bro Framestone, Kak Atie, dan Elle, semuanya member blogger..

Meluangkan masa bersame mereka di GSC One Utama Shopping Centre, sesekali boleh hilangkan rase stress gtu selepas membuat show kelmarin..ha! show ape 2 tgg entry seterusnye..ehehe...xD

Pertama kali bertemu bersame mereka membuat aku tergamam kot, segan pon ade kot, hihi, apebila da jumpe ha! cam kawan baek pule..xD, gambar x sempat nak upload, maybe entry seterusnya erk,

Karena pagi ni aku sedang online di komputer bro Framestone di rumahnye woo..hih
i..bukan senang tuh taw, hehe, =P Pagi nih, insyallah akan bertolak dri rumah Bro Framstones blik ke Unisel ( Semalam kitaorg jejalan sampai ke malam 2..hehe, so tumpang lah tido rumah bro sebab kepenatan )

Sedikit ulasan tentang Movie Dragonball evolution...

Ceritanye menarik!!, tapi agak kurang memuaskan, sekejap sangat masenya layans filem nih di wayang, huhu, tak sempat nak menghayati nye kot, maybe akan ade susulan @ sambungan filem Dragonball Evolution episode seterusnya kot, kita nantikannye erk..

Kepada sesiapa yg begitu minat sangat ngan citer Dragonball nih, or Dragonball versi Kartunnye, jangan lupe lah menonton nye..hiks.xD (>_<)

Friday, March 13, 2009

[O]hh [N]oo!!!..[M]inyak [T]akde!!

Salam Semua, me kind of busy, but i have this time to update my blog, okayh, kali pasal minyak takde!!!..pada pagi Khamis semalam, masa tu tgh nak test, ada member minta tolong amek mereka di rumah karena tangki minyak kerata dorang bocor..oh hoo..pergilah menjemputnya..abes test gtu, bawaklah tuan punye kereta yg bocor itu ke BB untuk ke bengkel kereta, tauke siap datang ke rumah mereka lagi untuk melihat apa punca tangki minyak kereta Su bocor, mungkin masa drive terlanggar something ka, ada org nak wat jahat curi minyak ka, or lain2..tengok2....




Rupa2nya..tangki minyak kereta Su bukannya bocor, tapi Nat nya hilang ( anak panah yg ditunjuk ) ni mesti angkara org nih nak curi minyak, buat ape lah nak curi minyak kat kereta org, minyak kan dah murah skang..aish!..or kemungkinan semasa Su drive kereta terlanggar something menyebabkan Nat itu hilang..hmmm..entahlah..kemungkinan anatar 2 perkara tersebut mungkin berlaku..hiks..xD



Gambar di atas dapat lihat mekanik sedang liaht apa puncanya tangki kereta Su bocor...ohoo..sebagaimana yg dikatakan di atas..itulah...apabila selesai di baiki cume pasang Nat baru...Dush!! tauke 2 charge Rm70..ohoho..agak mahal lah juga..haha..harga nat itu cuma Rm20 aja, maybe termasuk Rm20 minyak yg di bawa serta Service Charge kot yg dikenakan....yela Ulang alik dari BB ke Unisel...ohoho.xD..Su memang ucap Thanks banyak2! kat ku..haha..katanye mahu blanje??..hehehe...Sekian..

p/s : pasni ako pula nak kena berjaga2 kereta aku, takut jadi perkara yg sama seperti Su..hehehe..xD..=P BTW tahniah kepada yg dapat result cemerlang STPM dan SPM...xD