Followers

Saturday, January 31, 2009

[S]andal [B]aru.....


Pagi tadi kami sekeluarga keluar shopping ke iOi Mall Puchong, tempat membeli belah yg family ku selalu pergi, karena dlu tinggal di sana..(>_<)..Kali ini shopping bukannya untuk kami2 nih, special for my youngest brother..karena beliau telah terpilih untuk menyertai Maktab Tentera di Sungai Besi, so shopping mencari barang2 yg diperlukan oleh adekku, seperti Kasut, baju, kemeja, Tali leher, dll...xD

Semasa mencari kasut 4 my brO di Bata, my brO dah dapat kasut pilihan nya, sementara menunggu promoter mencari kasut, my mOm round2 Bata, jumpe Sandal yg amat chanteek n lawa, So promote la Sandal tu kat aku, peluang jangan di tolak, lagipon sandal yang sekarang ku pakai agak nak lusuh, heheh..so bought one 4 me..xD..harganya mahal tak mahal, ok le..=P, Design sandalnya Ala2 Sandal Aladdin gtu..ok le 2, asalkan ada benda nak pakai di kaki..xD, termasuk shopping kasut for my other siblings..(O_o)

By da way, Aku ucapkan tahniah 2 my bro karena di terima masuk d MTD ( Maktab Tentera ), kalau sesiapa yg mengikut blog nih, ada entry yg my brO menjalani interview selama 4 hari di Maktab Tentera, terima kaseh atas doa2 anda...kalau nak lihat semula entry tuh, klik ini..(>_<) doaku, doa keluarga dll...My BrO kena lapor diri pada hari Isnin nih, so GooD Luck 2 Him....=)

Thursday, January 29, 2009

[A]khirnya [B]ersua....

Salam, hari ini entry special sikit, hehehe, Bertemu Blogger, Selase lepas semasa Cuti Tahun Baru Cina, salah seorang blogger datang bercuti ke Shah Alam, n Seremban, Dia yg selalu menegur dan mengusik2, menjadi teman berchating setiap hari, dan hanya berbalas dalam YM, Shoutmix or MsjBox serta dalam blog...DAN akhirnya pada Selasa Tengah hari gitu, mata bertentang mata, manusia bertentang manusia, lidah terkelu2 untuk bicara , akhirya bersua..EwaHhh...pandainyer berayat POyo jek..haha..dan beliau itu adalah....jeng3...xD


Pajeli & Aku

Rasanya sekejap sahaja masa kami bersua, karena Pajeli mengejar tiket bas pada pukul 5.30pm..Apa-apa pon, i'll give da best to spend time with my new n blogger friends that we 1st time met..Is not very luck afternoon and evening, apabila waktu menempuhi petang, tetiba hujan turun dengan lebat...But the best thing got hangout together around Shah Alam, walaupun aku tidak beberapa pakar sangat jalan di sekitar Shah Alam nih..haha ( walaupun me live there ) xD



Setelah menjemput di stesen, kami ke Pusat Bandar Utama Shah Alam, ke Plaza Alam Sentral ( dapat lihat Sri Pentas 2 ), Dataran Shah Alam ( Sempat berphoto di Sana ), Ke Tasik Shah Alam, Wet World ( sempat ber photo saja coz nak hujan ), Jalan2 ke Rumah aku di ttdi jaya or Tudm Subang, ( si Pajeli nk lihat sangat ), di Tudm sempat berphoto di jet pejuang )..hehe..lagi di mana yaa..Setakat itu sahaja kot, karena mase mencemburui untuk blik ke Ipoh menaiki bus, then sent him to the station bus, and says Good Bye2 there...ketika berada dalam kereta, kami bersembang sampai lembam sementara menuju destinasi..huhu..xD

To Pajeli, sorry because cannot spend more time there cOz you want hurry back to Ipoh, 2 la len kali habaq awal2 noh..hehe..jangan mare...xD..

Its much precious time n memory hangout with blogger, hope can bersua another blogger..heheh

Wednesday, January 28, 2009

[L]esen...

Akhirnya tanda 'P' kat lesen n kat kenderaan dihapuskan juga..haha..so excited..skang just pki ordinary lesen..yeah..tak lah nanti di buli oleh pemandu di jalan rayee lagi or ako yg slalu buli dorang d jalan..hehe..=P...


Erm, apa lagi yaa...ha, me just amek lesen muto n kereta, cOz nanti senang kalau jadi pape emergency yg berlaku..dirumah tu my mom n dad dah ade lesen include me, but my sister x de lagi lesen, tapi dah memandai nak bawa kereta, huhu..uish mane leh ( cam ako dlu gak hihi ) (>_<) BUT, if her got lesen, sah2 berebut nak bawa kete nnti..hihi.

Okays, setakat tu je kot, idea cam kureng gtu, takot timbut penyakit M pulok..hihi.. xD
esok insyallah ade entry special..hehe..(ketemuka sama Blogger) =P
(O_o)
(>_<)

Friday, January 23, 2009

[P]emotretan...

Salam..huhu..dapat gak update blog nih, internet kat rumah problem lagi lorh, broadband low pulaks..huhu, boringlah nampaknye cuti tahun baru cina ako nih...nanti sunyi la blog ini erk..hihi, tapi korang2 singgah2 je la jugak erk, comment2 kew...(>_<)

Okayh, kali nih entry pasal pemotretan, yeah, pemotretan yang julung kalinya berlaku sepanjang ako belajar di UNiSEL, haha, sebelum balik bercuti untuk Tahun Baru Cina nih, sempat lah kitaorg amek gambar formal n candid untuk kos kitaorg n class, (O_o)

sory..take this pic..jgn mare..xD

Permulaan kumpulkan member2 yg dtg untuk bergambar, sape2 yg x datang tuh rugi lah erk, pemotretan nih di ambil semalam 22hb..then untuk mengambil gambar formal, kenalah pakai blazer, baru smart n hensem2..xD..ohoho, nak pilih balzer pon lame cOz tgk saiz yg sesuai untuk dipakai nanti...(>_<)


Then bergambar lah kita, Pic formal agak formal, n pic candid paling besh, macam2 style kitaorg wat..hahha...jgn jealous lorh..ohoho..kemudian kena wat pilihan jenis2 pic yg mahu, ako just pilih yg ok n murah2..hahah..xD..tapi bergambar kali mmg besh la, but pic untuk tangkap reramai x sempat amek, candid2 photo yg ako amek sempat snap, but nk tgk real pic, tunggu lah pic tersebut siap..heheh..xD..




Thanks kepada member DBM sem5 kerna bagi cooperation yg amat baik..hihi..(>_<)..hope sem hadapan leh lagi amek gambar sebegini erk...huhu..=P


***************************************************


BTW semase perjalanan pulang ke rumah, baru teringat pendrive member lupa laks nak bagi, sorry er Syuk..da la cuti, mesti nk wat assignment kan..huhu..lagi 1 kejadian Akoo hampir2 Accident!!,

Alhamdulillah i'm still alive...huhu, ade ke patut kete tuh nak masuk kesimpang kanan ikot jalan ako, tuh malas nak beratur then senang2 jek masuk line org, ako tgh dok bawak kete hampir2 kene pintu driver tuh, sempat lah brek emergency sampai ako dgr bunyi gesekan tayar, kalau x, ko memang x sambut Chinese New Year lah, ko sambut perayaan ngan bayar wet accident kete ako..huhuh or sambut di hospital jek, memang salahnye lah if happen..hhuhu, mamat cine yg bwk kete tuh..huhu..

So kepada anda semua di sane, berhati-hati lah ketika memandu erk...
berhati2 di jalan raye, jgn lupe seat belt..(
=)

Sunday, January 18, 2009

[2] [T]ahun [B]erlalu....

Salam Semua, hari ini ako n family keluar jejalan sesame cOz da lame kami 1 family tak keluar sekali, kalau keluar pon tak cukup member family cOz adek gurl ako still kat matrix, Skang adek gurl ako dah blik bercuti sampai Tahun Baru China nih..

sO baru la perfect nak kluar sesame family, my family have prinsip kalau salah seorang family tak de or x cukup, takkan kluar ke tempat2 yg best2 la..haha ( tapi ako x de pon kluar jejalan gaks, alah dah besar dah pon kitaorg..(>_<) takkan nak dok bwh ketiak family je slalu..hihi.xD)

Okay..perjalanan di mulakan dengan menziarah pusara arwah adek tercinta Nur Alisa Mysarah di cheras, da hampir kat sebulan x pegi, so pegi ziarah, bace yassin semua, bersih kan kawasan sekitar pusara..Al-Fatihah buat arwah adekku yg tersayang...=)..fuh panjangnye intro entry..hihi..

Entry 2 tahun berlalu nih sebenarnye sudah hampir 2 tahun kitaorg sekeluarga tak gi makan kat pizza hut, huhu, lame gaks 2,hihi, selepas ke pusara arwah adek, terus pergi ke Sunway Pyramid, kerna berhampiran dirumah then dekatlah jugak nak blik nanti, pada 2 tahun lalu 8 anggota family g makan pizza, then tahun nih 7 anggota family, seperti terase kekurangan....huhu..


memory di pizza hut sekarang..hihi

bila selesai makan di pizza hut, mY mOm teringatkan arwah adek duduk di meja makan sambil minum sup cendawan, sampai kan mY daD tetibe muke merAh..naseb bek x menangis..hihi..my dad penyedih rupenyer, walaupon die tentera, garang n disiplin, but ade kelembutan dan kasih sayang dalam diri, untung nye ade ayah cam2 erk...(>_<)..then jejalanlah kami sekitar Sunway Pyramid tuh..xD

memory di pizza hut 2 years ago...=) with my late lovely sister..Nur Alisa Mysarah..
miss u..


Friday, January 16, 2009

[P]utih....

Salam semua, kali ini entry PUTIH?..hihi, Putih itu suci..ewah..ohoho, kali pakai baju kaler putih g klass, then nmpk beberape member pakai baju kaler yang same, so terpikir, korang pakat skali ke ngan ako pakai baju kaler putih nih?..hehe..x leh jadi nih kene amik gambar together2...xD..haha..sedondon di dalam kelas pakai baju putih ...xD


members sedondon baju putih...
cam susunan tangge la pulok..haha
(>_<)

Sampaikan teman sorang nih berkata 'nape tetibe je amek gambar skali nih, cam kita berpisah jaoh2 jek' almaklumlah Graduate hampir tibe, huhu, nanti rindu laks same teman2, teman berkata 'alah, ako x g memane lah ako still di sini..' hehe..xD betul gak tuh..xD, so wish all them good luck lah in this semester..huhu..in da pic me, atikah and ayu..xD

like this pic..nice....xD

korang jgn marah erk, pic korang di blog..hihi
Akoo saje jek post entry ini dengan seringkasnye, hihi, cOz x de idea yg mencurah2 untuk taip kat blog nih..huhu..xD

Thursday, January 15, 2009

[W]alking.....

Salam semua, maaf kerena tidak slalu update blog, huhu, kerna internet di rumah agak problem, sekarang alhamdulillah, kali ini entry pasal 'walking'..hihi...


Walking kerna mencuba jalan kaki dari rumah sewa ke Fakulti, cube je lah jalan kaki dari asyik naik kereta jek, abis minyak akoo..:p ohoho ( gurau2 aje ) Pagi itu salah seorang teman mengajak jalan kaki, sehat badan woo kalau exercise berjalan kaki nih, agak jauh or agak dekat juga dari rumah ke fakulti, mengambil kira2 15 minit untuk sampai ke fakulti, Alhamdulillah sampai juga


Matahari agak terik ketika berjalan kaki, so ape lagi, kitaorang gunalah payOng...sehingga kitaorg di tegur oleh aweks2 n di gelar AbG PayOng!..hahaha!..kahkahkahkah..huhuh, ...hoooo..xD..fuh pengalaman yg boleh dilupakan..hahha..xD..Adelah beberapa keping gambar yg kitaorg sempat snap..hoho..xD..

G class nek Kereta gak akhirnya...

tapi keesokkan harinya...mmg confirm g class nek kereta...Fenattttt..hahaha...pengalaman sehari cukuplah..maybe someday jalan kaki jugak kot..fun juga jalan kaki nih..huhu..xD, nak try lah juga jalan kaki next week, berselang seli dengan naik kereta n jalan kaki..mcm ok je..ok x?..(>_<)


ok..CHowS!..
Salam
xD

Friday, January 9, 2009

[M]ystery [G]ift [D]ah [T]iba!!.....

Akhirnya!!!

Mystery Gift Dari Along Arman Tiba Juga...haha


Gift T-shirt..Nice!

Tepat pada pukul 9.00 am tadi 9hb Jan 2009 mystery gift dari Along Arman tiba di rumah ku, time tuh smbil dok rileks nonton The Nanny seterusnya Oprah, tetibe pintu rumah di ketuk seseorang, lihat di luar rumah rupanye Courier Pos Laju tibe dgn van, memang dah agak dah gift yg tibe itu untuk ku..hehehe, katanya, Along post gift tu petang semalam, pagi nih tibe, wow! mmg Pos Laju tul..hihi..thanks! kamoo n abg Postman..(>_<)


siap mencube tuh...ehehe

Memang excited bile nk open gift tuh, lawa t-shirt tuh, gift dari Terengganu woo..xD, ape lagi, siap mencube lah T-shirt tuh, memang ngam2 ngan boDy..ok le 2..xD, Once again Thanks too Along for the gift, hope leh wat lagi contest2 sebegini erk..=)

(>_<) (0_o) (x_<)

Thursday, January 8, 2009

[I]'m [B]ack...

Hmmm...Salam semua..i'm back?!...hehe..biase la hmpir2 hujung minggu confirm balik umah, kalau x blik x sah KOT..huhu..Kayh..Alhamdulillah semua bende2 penting yg perlu diuruskan di UNiSEL telah selesai, dah dapat jadual baru, time table, lecture2, syukur sgt x de class hari jumaat lagi!!...yuuhuu!!..(>_<)

Sem nih ako tidak lagi tinggal di hostel, sekarang tinggal di rumah sewa yg lokasinya sangat hampir dengan faculty and UNiSEL iaitu di Kampung Bestari, nak lah juga ako merasa tinggal di rumah sewa bersama member2 rapat daripada tinggal di hostel yg mungkin ade housemate or roomate yang x ngam kew, ok ke, k. o. kew...huhuh..BUT..bile dah tinggal di rumah sewa nih rindu sesangat lah pula kat hostel nih..hmm...hihi..xD


Rumah Sewa..Ok Le 2..(0_o)

Hmm..tinggal di rumah sewa pada mulanya agak janggal, but dah lame2 ( walau bape ari pon ) cam dah biase pula..cOz ade member2 sesame kos tinggal sekali, the house quite big, have 4 rooms and 10 people live there include me, all facilities have, but i have 2 bring my own bed..hehe..biasela umah org bujang kan..lagi2 umah 2 ade 'air-cond' wooo...heheh..=P memang lenalah tido tiap malam..xD

CibUk lihat2 jadual2 baru smbil berphoto..xD

Okayh, about the Kuliah ok la, dapat lecture yg kenal sem lepas ajar sem nih, ok le 2, the jadual agak memberangsangkan cume hari rabu agak pack sedikit, huhu, the 1st lesson mule jap je cOz sume lecture bagi brieffing about da subject, but already have little assingment n presentation...huhu...sabo jelah, nak belajar punye pasal..heheh..okayh..thats it!!..chOws

by da way thanks again to Along Arman About da mystery gift..hehe..
still terkezut nih..xD(>_<) thanks kamoo..=)

Sunday, January 4, 2009

[M]ystery [G]ift!!...

Alhamdulilah akhirnya pemenang top comentar di umumkan juga oleh Along Arman...dan tak tersangke akoo menang!..Syukur2! Amin...Ini kali kedua ku menang contest yang dianjurkan oleh Along Arman..Thanks Kamoo!!..perasaan gembire apabila mendapat tahu walaupon 'Away A Moment..hihi xD'


award ni dr Along Arman... thanx kamooo.!! =)


mystery gift ni juge dr Along Arman...

arap-arap Along Arman dpt anjurkn agi contest supaya me dpt btnding... hehehe
serta bloger2 yg len juge blh anjur kn contest sperti ini juge....
xD

Friday, January 2, 2009

[N]ew [S]emester [B[egin...

Away For A Moment..

Salam semua...alamak new sem begins..huhu..ako akan daftar masuk semula ke UNiSEL pada esok hari iaitu 3hb Jan..wow..cepat sungguh mase cuti sem berlalu, pejam celik dah nk masuk semester baru..rase excited pon ade gak nak masuk sem baru nih, rindu faculty, rindu lecture, rindu member2, and lelain..hehehe..xD ,

Faculty Kesayangan Ku..hihi...(>_<)

sem nih sem yg ke-5, mungkin subject nye lagi susah dari sem2 lepas..huhu..insyallah..ako akan keep it up..xD..so sepanjang d sana maybe x online selalu..insyallah hujung2 minggu sentiase online..biaselah kalau dah masuk sem baru nih busy skit, nak settle kan yang tu lah, yang nih la n mcm2 lagi seperti nk choose class yg sesuai, lecturenye..

harap2 sem nih x de class ari jumaat seperti sem2 lepas...leh balik umah lelame skit..hihi..(>_<)..mesti blik punye, x sah klu x blik..=D..so kepada guys wish me luck 4 this new semester dan doa2 yg terbaik ea untuk menempuhi hidup yg complicated ini..huhu..Thanks!..dan kepada anda semua ku doakan terbaik juga dalam hidup..amin..=) salam
^_^
Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)