[W]et [W]orld!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Weekend lalu ku bersama famili akhirya semua berada di rumah ke Wet World Shah Alam untuk beriadah, Sebenarnya nak pergi hari Sabtu, memandang kan kami adik beradik bangun lewat, hehe, 10.45am baru gerak dari rumah, lihat Wet World begitu lah ramainya orang n kenderaan berbaris.

So change to plan B, pergi Shopping2 barang dapur, barang2 persekolahan mereka di Jusco Bukit Tinggi Klang, kami agak sesat, tapi nasib lah ku tahu jalan serba sedikit, almaklumlah haritu dah pernah ke sana menghantar someone, ehem3...hehe =P

So, Ahad la plannya, pepagi lagi kitaorg bangun, dalam 8.30am pagi bertolak ke wet world, sampai2 saja still sunyi lagi, almaklumlah Wet World buka kul 10am, tunggu punya tunggu, makin lama makin ramai orang datang sementara menunggu Wet World buka.

Buka!, masuk kena rm10 bagi dewasa, n kanak2 rm8, bolelah, berpatutan, hehe, masuk2 dan bermula lah pengembaraan di taman tema air, hehe, tp yg paling besh naik water coaster yg terpanjang di Asia, yeke?, hehe, mmg besh naik tu walau terpaksa beratur panjang.

Akhirnya ku serta famili dapat beriadah bersama2 setelah sekian lama tak beriadah bersama2. Last ku ke taman tema air bersama arwah adinda bongsu ku di Safari Kampung Pandan. Di atas bagunan tepi highway, mmg besh di situ, baru2 ni lalu, dah tutup, huhu.

So story seterusnya biarkan la gambar berkata2, hehe =P. Keberanian bawa kamera di dalam kawasan berair, haha, amat berhati2 elak terkena air, klu x..abes la


Hitam abes lepas mandi..biase la tu =P

P/s: layans Lady Gaga, New Album "The Fame Monster", besh!
LAYANS
(>_<)

50 comments:

Anak Gemilang said...

hitam abes lepas mndi.. btul2.. hehe..
sma la kte.. bru pulang dari bercuti.. =)
slm singgh..

Eazy Izzuddin said...

hehehe
betul3x....
xD
thanks karena singgah..
=D

Hezesuze said...

kalo g time cuti skolah mmg ler ramai umat kt situ kan....

tp safe kalo bawak budak2 kt situ...

Eazy Izzuddin said...

a'ah betul kak...
klu bkn time chuti bkn men sikit
hehe
yup2...
mmg safe ....
;D
joms akak pi kak situ nnti
hehe

ikeen said...

br plan nk g ahad nie..hoho
best oh..

Anonymous said...

sape ea yg d anta 2???
tpi memg bez ar..
da lme x g wet world..
ble la agk nyer..huhuhu

StrewberiManis =) said...

biasalah tu,
mmg hitam pon lepas ke tema air

saya pergi ke bukit merah,
balik2 je kulit merah2 plus mengelupas ;)

Farhana said...

Eazy.. Sebelum tu congrats ek.. Hehehe.. ;)

Wah.. Happy family mandi manda.. Ahaks.. Kamu nmpk smakin smakin kecik.. Heehee.. Masih berherba life? Bangga joe.. Hee.. ;)

azaliahjsalleh said...

seronok !
lame dh x pegi

Afzainizam said...

salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Meh main air kat wet world besnya main papan gelongsor.... seronok nampaknya... musim hujan cam ni tak leh mandikat pantai kat sini ok ape

nursarah87 said...

err,wet world mmg sesuai tuk famili..

Eazy Izzuddin said...

IKEEN :
jom2 pi jgn x pi
besh...
leh join
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ANONYMOUS :
sape gerangan itu
x de link or nama
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

STREWBERMANIS :
hehe
mmg perkara biase kot
hitam...
uish x kan smpi merah..
huhu

Eazy Izzuddin said...

FARHANA :
ehehe
maceh2...
mmg besh...
makin kecik kah?
hehe
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

AZA :
mari lah pegi...
=D

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
yeah
skrg mmg musim hujan
tp naseb lah mase pi tu redup
tp cam mendung nk hujan...

Eazy Izzuddin said...

NURSARA87 :
yeah
sgt sesuai...
=D

Ejay said...

uish... smart tuh bro pakai sunglass!
bibir merah plak tuh... haha
jambu siot!

Eazy Izzuddin said...

hehe maceh2....
bibir org x smoke...
ekeke
xD

jambu kew?
haha
xD

UnGu VioLet said...

wah.. bestnye dik.. jalan2.. mandi manda gitu..

dilot said...

paling tak best lepas mandi...nnt gelap habes,,,hehe

::alwaniamalini:: said...

cuba mandi pantai..laaagi hitam hihih

'AQILAH said...

hantar ehem2..heee :P

hitam tak pe, nnti putih balik :)

farish H said...

wahh sonoknyaa dlu g sunway jee

~@k1 is @utuMn!~ said...

wah2~~
berholiday di wet world..
ok la dr aki yang kne attend weeding 3hari 3 mlm... grr...

~@k1 is @utuMn!~ said...

wah2~~
berholiday di wet world..
ok la dr aki yang kne attend weeding 3hari 3 mlm... grr...

[z@ck] said...

woahh..
mmg btol2 basah..

bOyFeiZ said...

hohohohoho...sapekah orang yg dihantar itu..?? hek3

mr.syazwan said...

walaupun dekat ngan tmpt bljr den..

den x nah g sini...

hahaha..

insyAllah 1 hari akan pergi jugak

sama kamu leh??

haha

lea said...

bestnya men air...b

Cik Peanut said...

bestnyer mandi2 ,,nge~lama dah tak pergi berkelah..

anyway, incik eazy, u nampak makin kecik...diet ek?

mademoiselle azieshakespeare said...

waaa meriah tu :D

Afzainizam said...

Selamat tahun baru... Azam baru....dari kami warga http://firestartingautomobil.blogspot.com/

selamat datang tahun 2010
Selamat maju jaya....

Soalan anda telah kami jawab silalah baca kat entry blog kami... thanks dan harap maklum

Afzainizam said...

Selamat Datang Tahun Baru
.dari kami warga
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

... Azam baru...

kehidupan menempuh alam dunia
Menghabiskan waktu yang tidak lama
Usia bertambah senja tanpa terasa
Semakin dekat akhir tahun, menjelang tiba
Akhir tahun sebagai sarana evaluasi
Melihat kualitas hidup dari sisi diri
Menjadi kualitas pribadi yang mandiri
Untuk mencapai prestasi yang hakiki
Era baru datang menyongsong
Persiapkan diri jangan sampai kosong
Jangan mimpidi siang hari
Patah tumbuh hilang berganti
Semangat bersimpuh tanpa henti
Untuk hidup yang lebih baik & hakiki
Perjuangan hidup terus disokong
selamat datang tahun 2010
Selamat maju jaya....

Kepada anda semua kami ucapkan
selamat pada kedatangan tahun baru dengan azam baru…

Eazy Izzuddin said...

UNGU VIOLET :
besh kak..
tmpt akak lg besh
de salji..
=D

Eazy Izzuddin said...

DILOT :
confirm gelap lorh
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AMALINI :
mmg confrim hitam banget
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AQILAH :
ehem3
ape kah itu
hehe

dlm proses pemutihan ni...
hik3...
xD

Eazy Izzuddin said...

FARISH :
lame x pi sunway
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

AKI :
sabar je lah
tp besh pe pi wedding...
=D

Eazy Izzuddin said...

ZACK :
mmg basah pun...
xD

Eazy Izzuddin said...

BOYFEIZ :
hahaha
ade lah someone
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
haha
lorh
dekat kew
boleh jew
jom pi skali
pape roger2...
=D

Eazy Izzuddin said...

LEA :
besh wooo...
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK PEANUT :
makin kecik eh?
de lah diet2....
nak slim melim...
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

AZIES :
meriah bangat...
xD

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
selamat tahun baru..
thanks sesangat bro...
that really useful info...
=D

leya said...

la..
leya ingat kn kat genting td..
hahaha..
:))
rupenye2 nye kat shah alam je..
:D
cntik nye la tempat nie..
best 2 dpt men air byk2..
da kate pown men air, berjemur, of coz la gelap..
tp klu pntai ag glak..
ha..
;)

Eazy Izzuddin said...

LEYA :
hahahaha
dkt je shah alam....
xD
2 la pasal...
xD