[C]oret2 [R]aya [D]i [J]alan[R]aya

Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols.

Bab2 ceria masa raya akan diceritakan kemudian, sekarang ku ingin melepaskan geram dahulu, baru besh dapat ceritakan kegembiraan ku semasa beraya. Yeah Coret coretan Raya Dijalan raya, huh?, Benarlah kata pemimpin, pemandu2 kereta zaman skrg mmg tak sedar diri.

Sikap pemandu yg tersangat lah kurang AJAR nya bile da pegang stereng kereta memang dah tak ingat dunia, tahu memandu laju, mencelah antara kenderaan sana sini secara tiba2, GERAM!! Karena ku salah seorang terkena dengan pemandu seperti ini, Siot Ar!!

Raya2 dah buat ku GERAM, huhu



Walaupun Saman dikena karena memandu laju dikenakan hukuman mati sekalipun takkan membuat pemandu seperti ini sedar, Entah bile lah nak membuat pemandu seperti ini sedar, Yelah Pemandu Malaysia kan, huhu, Karena ini berlaku di kampung ku dan di highway.


KES 1 = Di Kampung


Di kampung ada juga gangster jalan raya nih, ku? bukan2, dah lama taubat, haha, adalah seorang mamat MYVI Hitam Bernombor pendaftaran W*B 751 Rasanya, Fuh! siap hafal no plat lagi, lagi2 ku siarkan di blog ini, memang fofular lah no kau woi mamat MYVI Hitam.

Geram lah tandanya itu, ku dengan famili mahu beraya, tiba2 si Myvi tu mencelah masuk, RAPAT!!, tanpa beri signal, Ayahanda geram siap horn dan highlight lampu, Boleh pula mamat tuh slow dan main2 dihadapan, Jangan main2 dengan Ayahandaku, Siap ar, haha...

Berkejar2 lorh, nampak muka mamat tuh, terlupa pula nak snap pic, klu tak famous wooo, mamat tu punya takut, bawa laju untuk mengelak dari kami, hahaha. Teringat pula perangai lama ku, Skang dah taubat2 =P


Kes 2 = Highway


Di Highway semasa perjalanan pulang ke KL, boleh tahan lah juga ramai yg pulang ke kota, ku pulang pada Khamis lalu, still Ayahanda ku Drive, tak bagi kelulusan lagi ku Drive semasa di highway, haha, tapi baru ni bagi la, Alhamdulillah

Yg tak puas hatinya, bila semasa jalan bergerak slow, adalah kereta yg lalu di lorong kecemasan, tu 1, yg tidak puas hati sangat, ada satu kereta ni, Honda Accord lama tahun 90an kot, bernombor pendaftaran B*P 5973, suka sangat mencelah2 di dalam kesempatan & kesempitan, huh!!

Tapi lantak dia lah, kira M*mpus ko lah, semakin la semakin menghilang kereta itu, karena pandai sangat dalam bab celah mencelah nih, haha!, SIGNAL tak bagi tuh, ohohohoho, pergh!!!! aku GERAM!!!!, aaaaaaaaaaa...

Tak fe, setiap perbuatan itu ada pembalasan, haha, Lega dapat lepas geram, okay, semua rileks2 kayh, bab raya pula incOming... ;D

p/s: Berhati2 di Jalan Raya, Jangan Memandu Laju, Ingat yg Tersayang..xD
LAYANS
(>_<)

56 comments:

suezensuzanna said...

hurm...nk crite..me mmg pandu laju..sgt2 laju smpi kengkadang x prasan..then member kat belakang yg ckp bwk laju...then the way i potong kete..sgt bahaya sebab sgt rapat kate mereka..

but i didnt notice bende tuh pun...skang ngah cuba menstabilkan diri...huhuhuh

Uruchimaru @ kf said...

emm ape boleh buat..!!!

sharamli said...

sab0 je la....jgn geram2 sgt..nnt kita gak yg tensi0n...dy0rg rileks wat b0d0 jer..lagik sakit ati kn..

Bro_mie said...

bagus eazy...bagus....bro sokong sesangat! kalo dapat no. ic dia skali ko publish kat sini lagi bagus!...muhahaha(ketawa org jahat) time jalan lengang gasak dia la nak terbang pun, saman dia bayor, langgor pokok dia tanggung, langgar orang?....dia kene hayun....mueh heh heh......

ayin jemin said...

mcm sama saja cerita kita ni
kalau sy mlm raya tu tima nak blik uma ada kereta memotong n terlggar dpn kereta.kemik teros.ayahanda mgamuk! hehehe

btw,
sy tag kamu!
sila lawat blog utk meliht soalan.

bella said...

kenape ayah eazy xlepas kn drive kat highway??
ari tu bella balik rumah pon drive laju sbb ngantok sgt2..ade sekali tu masuk lorang rapat dengan kete belakang..huhu..nasib baik x de pape..bella pon xperasan rapat dengan kete belakang..ayah bella yang perasan..

-- [ 4nkEl r4p ] -- said...

ya itulah alasanya kenapa ankel lebih suka bawa motor..even dari kuantan ke kedah sejauh 800KM lebih..ankel rap sudi aje.asalkan xda jammed..

mr.syazwan said...

pandu cermat jiwa selamat...

hehehe

Ejay said...

geram kalo ada keta potong line time jln jammed...
kalo setiap keta yg dia potong tu sumpah seranah.. cukup 40 keta puhh! masuk gaung la keta ko.. huhuhu

azuan said...

sebab tue kes kemalangan dkat Malaysia tak turun3 huhu

Judiene said...

uhuhuhuhuhu
lek bro, sabar
org skrg memandu smkn xreti bhse
aku pn ade gak pngalaman cm ko
seyes doe, mmg panas je rse
ehehehehe
chill!

:)

Encik Azizan said...

pandu cermat jiwa selamat.klu kita sorg je yg cermat,x slmt jgk..hehe

Fina said...

janji selamat sampai! huhu.
selamat hari raya maaf zahir dan batin! :)

Hezesuze said...

hahha dpt bygkan muka mamat myvi itam tu..mesti cuak giler bila ayah eazy kejo dia...ahaks!

yg penting pandu berhati2 d jln raya ok....

SHAFZZ said...

kejar sampai dapat mamat myvi tuh, haha, siyes mmg x puas hati wooo, pegi mampus lah, berhati2 d jalan raya

EIPUL said...

aku pun suka bawak laju-laju. 110 km/j tu pun dah macam lambat.

aku tak suka kereta potong lepas tu dia slow. baik tak payah potong. mengong!

Eazy Izzuddin said...

SUEZEN :
uish bahaya tuh....
try menstabilkan diri ea bile drive...
gud luck!
=D

Eazy Izzuddin said...

KF :
hmmm
entohla
mcm2...
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
tu la psl...
hmmm..
mmg sakit hati
tgh try sabo neh...
huhu

Eazy Izzuddin said...

BRO MIE :
hehehe
betul3x....
sokong2...
heh heh...
xD

Eazy Izzuddin said...

AYIN :
uish ni lg truk smpt terlanggar...

ayyak!
tag ka?
dah pencen dah..
haha
xD

Eazy Izzuddin said...

BELLA :
still budak2 lgi kot...
haha...
uish bahye tu
len kali mmg kene kasi ayah yg drive...
=D

Eazy Izzuddin said...

ANKEL :
oh yaka....
sanggup eh...
klu eazy dah sakit pinggang dah nek muto...
xD

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
hehehe
betul3x...
xD

Eazy Izzuddin said...

EJAY :
betul3x...
sgt geram....
huhu
geetu~
rilek ejay...
xD

Eazy Izzuddin said...

AZUAN :
yup!
tepat skali.
sokong2!

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
da chill dah...
hehe
2 la...
kdg2 panas ja..
ohoho
xD

Eazy Izzuddin said...

AZIZAN :
hak3...
betul3x...
xD

Eazy Izzuddin said...

FINA :
yeah janji selamat sampai...
=D
selamat hari raya...
=D

Eazy Izzuddin said...

KAK HEZE :
sangat cuak akak..
ahaks...

oraits..
sentiasa pandu berhati2...
=D

Eazy Izzuddin said...

SHAFZZ :
hahaha
geetu~...
hehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
ok la 2...
tp jgn laju sgt...

betul3x...
sokong....
xD

Mohd said...

Assalamu'alaikum (: .Salam Aidilfitri (: .Salam Kenal Berblog (: .

wh0se said...

sayangi jiwamu....ingatlah pada orang yang tersayang kerana kelajuan membunuh...

babymiLosh said...

wohoooo~ kita dah habis berhati2 dah atas jln,, tp sbb org lain yg xhati2,, kgkadang tu kite jugak dapat malang.. huuu~

pandu cermat jiwa selamat eazy =)

'AQILAH said...

hari tuh mase raya juge. hampir eksiden.

semua gara2 pemandu macam ni.

farish H said...

hati2 drive eazy..

Amer Aan said...

shhhh...
itu kete gua tu...
haha:p

hira said...

haha
geram punya pasal ek?
huhu
kesian kan?
jahat betul pemandu tersebut

Nazra~ said...

haha semua nk jd next Schumacher la tu :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wah. gerun ah bila di atas jln ghaye kalu smua pmnadu begitu:P

Syida Shukor said...

wahhh , ini mmg kes geram gilaaa kn smpaikn no plat pon igt . wahhh :D

Dba Ghani said...

slamat hari raua eazy!

Eazy Izzuddin said...

MOHD :
walaikumusalam...
salam aidilfitri juga
n berblog...
=D

Eazy Izzuddin said...

WHOSE :
betul3x...
=D

Eazy Izzuddin said...

MILLA :
betul gak tuh
if kite berhati2
dorang pulak x...
jd mangse
huhu
oraits
kamoo jg
=D

Eazy Izzuddin said...

AQILAH :
yekew
kasi saman ja..
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
yeah
sentiasa berhati2 insyallah
=D

Eazy Izzuddin said...

AMER AAN :
ha!
kamo kah?
ptt r...
haha
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

HIRA :
sgt geram...
ohoho
xD

Eazy Izzuddin said...

NAZRA :
agaknye lah kot
xD

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :
thu x fe
tersangat lah gerun
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

SHIDA :
geram gegile neh
sume benda igt...
xD

Eazy Izzuddin said...

DBA :
selamat hari raya juga...
xD

Kamsiah said...

sekarang ramai yg salahkan ops sikap pulak...huhu sikap sendiri tak mau nak ngaku

Afzainizam said...

salam takzim dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com/
sikap pemandu malaysia yang kurang ajar di jalan raya... memandu tampa akal fikiran waras.. aku pun geram... klu aku dah lama orang tu kena sound kat aku..