[S]eminggu [R]amadhan

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Selamat menjalani ibadah puasa, yeah, pejam celik sudah seminggu kita berpuasa, syukur alhamdulillah, tinggal beberapa minggu sahaja lagi untuk beraya, hiks, tsk sabar betul nak beraya nih, berpuasa dahulu, baru raya, puasa jgn tak puasa =P

Dalam Seminggu berpuasa ini banyak juga pengalaman yg ditempuhi, pengalaman berbuka puasa, pengalaman bersahur, pengalaman tidur lewat lah, pengalaman ngantuk dalam kelas, pengalaman tidur semalaman, keletihan? hahaha =P

Pengalaman bertarawikh....=P



Masjid di rumah ku menunaikan solat tarawikh 21 rakaat, 21 rakaat!?, lemah lutut di buat nya, haha, tapi ku hanya lakukan 8 rakaat sahaja deh =P, ok la tu, berpeluh juga, kira exercise di malam hari, bagus tau solat tarawikh, sehat n pahala pun dapat, mujur ada airconds lg layans

Masjid alhamdulillah sentiasa penuh, lagi2 di penuhi dengan kanak-kanak, kadang2 bising juga mereka nih, tapi yg lucunya setelah selesai solat, semua kanak2 menderu ke luar masjid untuk moreh, berebut2, teringat zaman kecil2 dahulu, hik3, macam2 karenah xD.

Pengalaman masjid di Unisel pula boleh tahan ramai juga, Alhamdulillah, kebanyakkan nampak muka2 baru, student baru kot, tapi ok la pak imam hanya lakukan solat tarawikh hanya 8 rakaat, ok la 2, tapi ku suka, peluh n pahala dapat =P, almaklumlah dalam Masjid Unisel kekurangan kipas, huuuuu =P

Yeah, lagi suka jika mahu buka puasa free mari lah ke Masjid Unisel, hik3, seperti tahun lepas selalu berbuka di masjid =P, walaupunbagaimana pun hayatilah Ramadhan ini sepenuhnya, ececeh ayat~! =P, hik3, setakat ini kot, nanti cerita lain,

Selamat Berpuasa, Puasa jgn tak puasa xD

p/s: pagi Sabtu, kita shOppinng! Di?? Lu pikir la sendiri, haha
LAYANS
(>_<)

54 comments:

eizah said...

amboi...byknye pengalaman..mcm baru start puasa je..hehhe..jgn marah..

Ilyani said...

syok nye dpt tdo di pagi jumaat ni...ktorg kne keje...uhu...

suezen said...

wahhh selamat berpose k:)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

besar ye masjid kt unisel? hebat! =D selamat berterawih dik =D

Hazzy Ishak said...

selamat bertarawikh...

farish izaryl @izreez said...

slmt mnjalani ibadah pose eazyy

Bardboo said...

pose jgan x pose..laki kne pose penuh br blh raya..hehe

MaMa Echa&Umar said...

pewiiitt...comel lah adik cik angah ni bertarawikh :)

EJAY said...

solat sampai berpeluh ke?
mmc berjogging pulak ye
huhu

farah said...

happy fasting eazy

:)

sharamli said...

surau kit0rg dh ada airc0nd..laju je imam s0lat..sejuk gamaknya...hu3

Dhada said...

Hari ni mmg sejuk sgt2 ;)

Blog Eazy Izzuddin said...

MDM LULU :
ehehehe
mesti byk
x bek mara2 pose nih
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

YANIE :
huuuu
slamat bekerja...
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

SUEZEN :
selamat berpuasa juga...
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR:
boleh la tahan besarnye masjid unisel..
selamat bertarawikh juga
bro

Blog Eazy Izzuddin said...

HAZZY :
selamat bertarawikh...
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
yeah
selamat berpose juga...
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

BEEDLE :
eheheh
of coz pose penuh
no excuse ma
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

CIK ANGAH :
wah chumel kew
hik3
xD
selamat berpuasa

Blog Eazy Izzuddin said...

EJAY :
bole lah kiranya...
sebab kekurangn angin...
kipas kureng..
tu yg peluh
huk3

Blog Eazy Izzuddin said...

FARAH :
happy fasting too....
=)

Anonymous said...

amboi...sempat lak dia snap pic dlm msjid ye..hik3..
berpeluh2??...cm dh lama x exercise je tu...tp bgus pe..
cuma klu dh rmi sngt orang leh lemas gak ye..

Blog Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
wah!
beshnye de aircond...
mungkin kot...
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

DHADA :
yeah
thu x fe...
sgt sejuks..

Blog Eazy Izzuddin said...

KAK REEN :
hihi
walau ramai still bole thn...
sbb de fresh air di luar...
xD

b0b0y said...

slamat pose..

slamat tdo dlm kelas..

selamat bangun sahur..

slamat la segala2nya..hek3

imHepPie said...

kt tmpat aku lak tyme trawih bukak2 sebok nk men mercun...sian aku tgk org tua2 dok mlatah...aku smyg pon x khusyuk keje nk gelak je ngeh3...

nk bukak posa free mai umah aku ngeh3...

Afzainizam said...

Salam ramadan salam singgah dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
kami sedang baca blog entry anda..

EIPUL said...

selamat puasa jugak lah eazy.

kekeke

.millalara. said...

jgn moreh bnyk2 tawu! huuuu~

pwincess AJA said...

selamat menjalani ibadah puasa eazy!(sorry bru nyempat nak wish.heee.:DDD)

Kojack de Alloohaa said...

woowwooo..bgus2
laki klu x posa, x terawih, pondan nmanya..hahaha

Belog Cik Peanut said...

selamat berpuasa..dan selamat berbuka pose..
peanut suka bubur lambuk yang masjid sediakan..heheheheh

Unknown said...

waa 8 rakaat sak !!!
dikgku 23 rakaat taw !!!

Jard The Great said...

peh... ku setuju dgn kata2 kojack.. ehehehe

MissGAZA (FasihahAdnan) said...

best ek posa kalini..

banyak lak pngalamannnya..

=P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aghhhh.

terserlah muka keayuanmu kah3

Blog Eazy Izzuddin said...

B-BOY :
hek3...
maceh
slamat segalanya2...
xD
=P

Blog Eazy Izzuddin said...

IMHEPPIE :
la...
yaka...
isk3....
hehe

Blog Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
hey...
thanks...
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
selamat berpuasa juga....
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :
yeah....
tau2...
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

PWINCESS AJA :
owh its ok Aja...
selamat menjalani ibadah puasa juga....
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

KOJACK :
hahaha
betul3x....
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

CIK PEANUT :
selamat berpuasa n berbuka juga...
eazy pun suke sgt..
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

KF :
wau!!
23 rakaat tuh...!
isk3

Blog Eazy Izzuddin said...

JARD :
betul3x...
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

MISS GAZA :
byk pengalaman wooo....
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :
ekeke
terserlah ka..
maceh2...
haha
xD

angah iza said...

cute plak muka pakai ketayap tu...hehehhee

Blog Eazy Izzuddin said...

hehehe
yaka?
maceh2
=P
xD

Unknown said...

zaman budak-budak memang best!
hehe :)

Blog Eazy Izzuddin said...

yeah
thu x fe
=P
xD