Followers

Wednesday, August 5, 2009

[K]lon [T]eja

Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah!, Klon Teja, the new drama series at Astro Prima, What i Really excited about the new Drama Series Klon Teja is the shooting location at my University!, Unisel, hehe, bangga skit, =P, i just know this series a last two weeks ago, nonton2, macam kenal tempat ini, La! Unisel rupanya.

That im really! excited about, semasa menonton baru ku teringat yg krew penggambaran Klon Teja lah yg membuat penggambaran di Unisel, ku fikirin drama apa lah yg dibikinnya, masa itu tengah final exam last year, lihat pelakon2 dengan gigih berlakon, hehe.

Lihat di astro prima ada juga member2 ku interprem dalam drama, haha, mane aci camni xD



Too excited sampai terlupa untuk mengulas drama siri Klon Teja ini, hik3, oraits then, here is basically the story :

Secara ringkasnya, kisah Klon Teja bermula dengan rahsia kekuatan Hang Tuah dan juga rahsia persembunyian harta kesultanan Melayu Melaka telah lama tersimpan di dalam kalung Teja yang dahulunya diwarisi oleh Tun Teja. Kerana tamakkan kuasa yang tersembunyi, kalung Teja sering menjadi perebutan sehingga kalung tersebut terbelah dua.

Sehingga hari ini, ramai waris mahu mencari kedua-dua kalung Teja untuk dicantumkan semula bagi mencungkil rahsia tersembunyi dan seterusnya menjadi manusia yang menyamai kuasa luar biasa dimiliki Hang Tuah. Pertemuan dua keluarga yang memiliki kalung Teja telah menyebabkan sepasang adik-beradik daripada dua keluarga yang berketurunan Kesultanan Melayu Melaka mendapat kuasa luar biasa.

UMMI NAZEERA, SALAH SATU SUPERHEROES…

Mereka adalah Zack dan Hana yang berada di bawah jagaan Nenek Munah, serta Hairy dan Yasmin yang merupakan anak kepada Datuk Sabri. Zack memiliki kuasa pendengaran luar biasa, Hana pula memiliki kuasa penglihatan yang tajam. Manakala Yasmin mampu mengawal pergerakan dengan perlu menyentuh sesuatu objek dan Hairy pula mampu mengubah dirinya menjadi orang lain.

Konflik mula timbul apabila Datuk Zabri ingin memulihkan isterinya dari koma dan lantas meminta Profesor Musa mengklonkan kalung tersebut. Namun, ‘Klon Teja’ itu memiliki kuasa sakti yang jahat. Zack, Hana, Yasmin dan Hairy akhirnya bersatu untuk memusnahkan klon Teja setelah ia dicuri oleh waris keturunan Puteri Hang Li Po yang ingin mencungkil rahsia harta tersembunyi itu.

NAZIM, UMMI NAZEERA, ANDING AND BALKISYH

Menarik bukan sinopsis Drama Klon Teja ini, Ku sendiri ternanti nanti untuk menontonnya..Gosh! lupa nak bagi tahu tarikh tayangannya, hehe

DAY : Wednesday (Sbb tu entry Klon Teja ni harini, hehe)
TIME : 10pm-11pm
Di Astro Prima Channel 105

Jangan lupa yaa malam ini menonton, melihat sendiri jalan cerita Klon Teja ini,

Sources :
www.astro.com.my
http://syokkahwin.com/
kocut from torrent.jiwang.cc

p/s: Ini membuat ku membara-bara untuk kembali ke unisel, kerinduan lorh, sabar! tak lame lagi....
LAYANS
(>_<)

Comments (57)

On August 5, 2009 at 8:44 AM , Mawar_berduri said... [Reply to comment]

macam besh je sinopsis nya..walaupun ringkas ...tapi..sayangnya Umah sewa akk tak de ASTRO!!!!...Tension tol ..:( ketinggalan zaman jadinya...ahax ;P

 
On August 5, 2009 at 9:24 AM , sharamli said... [Reply to comment]

kad astr0 kt h0stel kit0rg da kena cabut...uhuk3

 
On August 5, 2009 at 9:26 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

wow. ko masuk frame tak?

femes doe ko! hehe

 
On August 5, 2009 at 10:05 AM , suezensuzanna said... [Reply to comment]

owh..ader ulangan pas crite sekar....ehh sekar ke...crite embun terbakar tuh..uhuhuh

 
On August 5, 2009 at 10:48 AM , Ynn. said... [Reply to comment]

haha mse dorg shooting kan dorg guna hostel laki utk stay, dlm 2 minggu ke 3 minggu, lepastu gatal usha2 cluster pmrpuan, eeww :P

eh eazy x duduk hostel eh?

 
On August 5, 2009 at 11:27 AM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

unisel makin ari makin glamer lah ibu kampus dier masuk tb! =D

 
On August 5, 2009 at 12:45 PM , masviona said... [Reply to comment]

rugi ler kawan jer yg dpt enterprem pesal izzy tak enterprem sama...hiksss

 
On August 5, 2009 at 1:20 PM , Anak Gemilang said... [Reply to comment]

dah ada tgk ri tu..tp.. npe mcm bpa si ummi nazzera tu pun cm jht gk. haha..
erm.. x taw la.
tp slow ar citer ni..
hihi.. lama dh x tgk. huhu..

 
On August 5, 2009 at 1:39 PM , Bro_mie said... [Reply to comment]

ko ni eazy...bab2 wat sinopsis memang best....bro pun trliur nak tgok! ngeh3x.....

 
On August 5, 2009 at 1:44 PM , Jard The Great said... [Reply to comment]

salam singgah.. err.. cam biasa ja aku tinguk nick kamo mengomen sini sana.. ehehe .. saja singgah jap

 
On August 5, 2009 at 1:49 PM , joegrimjow said... [Reply to comment]

wawahh
ley jadi promoter da ni

 
On August 5, 2009 at 2:36 PM , rizz said... [Reply to comment]

best x eazy? xsmpt nk tgok

 
On August 5, 2009 at 5:16 PM , b-boy said... [Reply to comment]

yg penting anding ada...wakakakakka

 
On August 5, 2009 at 7:30 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MAWAR BERDURI :
lekas akak pi terjah rumah sape de astro
hik3
xD

 
On August 5, 2009 at 7:30 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SHARAMLI :
lorh
camne la leh kene cabut tu
huhu
kuat sgt kot tgk tv
hehe

 
On August 5, 2009 at 7:31 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EIPUL :
try la nonton mlm ni
kot ade2..
heheh
xD

 
On August 5, 2009 at 7:31 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SUEZEN :
de kot ulangan...
=D

 
On August 5, 2009 at 7:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

YNN :
hahah
thu x fe...
xD

x lah
eazy da x dok hostel
eazy dok kg...
xD

 
On August 5, 2009 at 7:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO NUAR :
sentiasa msk tv...
xD

 
On August 5, 2009 at 7:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MASVIONA :
2 la
sgt la rugi x msk frame skali
ekeke
xD

 
On August 5, 2009 at 7:34 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZAHORA ;
yekot jahat
huhu
slalu la tgk
walu slow..
layans...
xD

 
On August 5, 2009 at 7:35 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO MIE :
tgk jgn x tgk bro...
=)

 
On August 5, 2009 at 7:35 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JARD :
thanks karena singgah
singgah la slalu

 
On August 5, 2009 at 7:35 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JOE :
haha
thu x fe...
xD

 
On August 5, 2009 at 7:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

RIZZ :
besh3
tgklah mlm nih

 
On August 5, 2009 at 7:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

B-BOY :
haha
betul3x...
xD

 
On August 5, 2009 at 9:20 PM , B!G N said... [Reply to comment]

INteresting, bangge la tuh, haha..insyallah malam ni tgk

 
On August 5, 2009 at 9:20 PM , B!G N said... [Reply to comment]

INteresting, bangge la tuh, haha..insyallah malam ni tgk

 
On August 5, 2009 at 9:21 PM , B!G N said... [Reply to comment]

oh, lupa..bila blik unisel? :P

 
On August 5, 2009 at 9:24 PM , reen said... [Reply to comment]

akak pn tngok gak citer tu dik..mlm ni ada kn?...tp ye la..baru je start bape mnggu lps kn..x phm sngt la jln citerny..
eazy x interprem gak ke?nk gak akak tngok eazy kt tv lak..hikhikhik...

 
On August 5, 2009 at 9:58 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

hiiiiiii.

cakapla pasal tb1,2,3,7,8,9

konpem leh tengok.agagagaga

 
On August 5, 2009 at 11:46 PM , QieFLy si Dolce said... [Reply to comment]

huhuh tak tngok g...hurm best ke

hehehehe

 
On August 5, 2009 at 11:58 PM , Corey said... [Reply to comment]

dari sinopsis nmpk gayanye citer ni Klon citer omputeh je ni..familiar je hehe

 
On August 6, 2009 at 12:05 AM , Just_najmiE said... [Reply to comment]

cool!!!
(^^,)

 
On August 6, 2009 at 2:33 AM , aZZiela said... [Reply to comment]

Daku lebih teruja kalau eazy sekali interprem..... boleh ka? ahahaa..

 
On August 6, 2009 at 10:00 AM , kcynodia said... [Reply to comment]

din x ikut sekali masuk interprem lam shooting diorg ke?

 
On August 6, 2009 at 10:51 AM , *mo0ney_seLamaH* said... [Reply to comment]

xsempat nk tgk tb..lagi sedih

 
On August 6, 2009 at 11:12 AM , Kojack de Alloohaa said... [Reply to comment]

heh..pnah x hang kcau artis msa tgh shooting..try la mst best..hahaha

 
On August 6, 2009 at 11:47 AM , DaliaLiyana said... [Reply to comment]

glamer la ek??
amboi,...suka kemain lagi ek>..
:)

 
On August 6, 2009 at 6:50 PM , Framestone said... [Reply to comment]

bro xde astro

out of topic--> he..23x dah selamat kembali pun.... sorry xroger dgn eazy..bz sikit kat sane... tidopun xcukup huhuhu nantikan entry bro esok pagi ek

 
On August 6, 2009 at 7:11 PM , hira said... [Reply to comment]

hebat!
tapi tak minat la cerita tuh
hehe ;pp

 
On August 6, 2009 at 11:53 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BIG N :
udah tgk?
hehe
xD

 
On August 6, 2009 at 11:53 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BIG N :
huhu
minggu depan insyallah...
=D

 
On August 6, 2009 at 11:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK REEN :
cube la tgk kak..
eazy pun x bape phm sgt...
hik3...
hahaha...
de je dlm tv
xD

 
On August 6, 2009 at 11:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MISS LOLLY :
hehehe
la..
yekw....
hik3
bole tgk pe..
xD

 
On August 6, 2009 at 11:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

QIEFLY :
best lorh...
tgk2.
xD

 
On August 6, 2009 at 11:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO COREY :
hehe
thu x fe bro..
hik3.
xD

 
On August 6, 2009 at 11:56 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NAJMIE:
yeah...
cooll...
xD

 
On August 6, 2009 at 11:56 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK AZZIELA:
hahaha
insyallah next drama ekeke
xD

 
On August 6, 2009 at 11:57 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KCYNODIA:
x....
mase tu ngah exam...
klu x de exam
da interprem dah
hik3

 
On August 6, 2009 at 11:58 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MOONEY:
lorh
kenape?
huhu

 
On August 6, 2009 at 11:58 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KOJACK :
hahaha
lom penah lg...
nnti nk try lah..
xD

 
On August 6, 2009 at 11:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DALIA :
hehehe
glamer kot
hik3
xD

 
On August 6, 2009 at 11:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO FRAMESTONE :
psg la astro 1 bro..
xD


oraits insyallah eazy akan dtg mai..

 
On August 7, 2009 at 12:00 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HIRA :
awat x minat?
isk3....
xD

 
On August 8, 2009 at 10:48 AM , lalink7 said... [Reply to comment]

eazy x interprem skali ke? kalu tak..wohooooooooo..da bomb gitu..hehehe..kat unisel slalu je ade shooting ek..dulu dunia baru..same la ngan upm neh..heh

 
On August 21, 2009 at 12:06 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehehe
mau sgt nk interprem
tp muke x hensem kan..
=P
hehe
selalu la gak unisel jd tmpt shootinng