[K]lon [T]eja

Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yeah!, Klon Teja, the new drama series at Astro Prima, What i Really excited about the new Drama Series Klon Teja is the shooting location at my University!, Unisel, hehe, bangga skit, =P, i just know this series a last two weeks ago, nonton2, macam kenal tempat ini, La! Unisel rupanya.

That im really! excited about, semasa menonton baru ku teringat yg krew penggambaran Klon Teja lah yg membuat penggambaran di Unisel, ku fikirin drama apa lah yg dibikinnya, masa itu tengah final exam last year, lihat pelakon2 dengan gigih berlakon, hehe.

Lihat di astro prima ada juga member2 ku interprem dalam drama, haha, mane aci camni xD



Too excited sampai terlupa untuk mengulas drama siri Klon Teja ini, hik3, oraits then, here is basically the story :

Secara ringkasnya, kisah Klon Teja bermula dengan rahsia kekuatan Hang Tuah dan juga rahsia persembunyian harta kesultanan Melayu Melaka telah lama tersimpan di dalam kalung Teja yang dahulunya diwarisi oleh Tun Teja. Kerana tamakkan kuasa yang tersembunyi, kalung Teja sering menjadi perebutan sehingga kalung tersebut terbelah dua.

Sehingga hari ini, ramai waris mahu mencari kedua-dua kalung Teja untuk dicantumkan semula bagi mencungkil rahsia tersembunyi dan seterusnya menjadi manusia yang menyamai kuasa luar biasa dimiliki Hang Tuah. Pertemuan dua keluarga yang memiliki kalung Teja telah menyebabkan sepasang adik-beradik daripada dua keluarga yang berketurunan Kesultanan Melayu Melaka mendapat kuasa luar biasa.

UMMI NAZEERA, SALAH SATU SUPERHEROES…

Mereka adalah Zack dan Hana yang berada di bawah jagaan Nenek Munah, serta Hairy dan Yasmin yang merupakan anak kepada Datuk Sabri. Zack memiliki kuasa pendengaran luar biasa, Hana pula memiliki kuasa penglihatan yang tajam. Manakala Yasmin mampu mengawal pergerakan dengan perlu menyentuh sesuatu objek dan Hairy pula mampu mengubah dirinya menjadi orang lain.

Konflik mula timbul apabila Datuk Zabri ingin memulihkan isterinya dari koma dan lantas meminta Profesor Musa mengklonkan kalung tersebut. Namun, ‘Klon Teja’ itu memiliki kuasa sakti yang jahat. Zack, Hana, Yasmin dan Hairy akhirnya bersatu untuk memusnahkan klon Teja setelah ia dicuri oleh waris keturunan Puteri Hang Li Po yang ingin mencungkil rahsia harta tersembunyi itu.

NAZIM, UMMI NAZEERA, ANDING AND BALKISYH

Menarik bukan sinopsis Drama Klon Teja ini, Ku sendiri ternanti nanti untuk menontonnya..Gosh! lupa nak bagi tahu tarikh tayangannya, hehe

DAY : Wednesday (Sbb tu entry Klon Teja ni harini, hehe)
TIME : 10pm-11pm
Di Astro Prima Channel 105

Jangan lupa yaa malam ini menonton, melihat sendiri jalan cerita Klon Teja ini,

Sources :
www.astro.com.my
http://syokkahwin.com/
kocut from torrent.jiwang.cc

p/s: Ini membuat ku membara-bara untuk kembali ke unisel, kerinduan lorh, sabar! tak lame lagi....
LAYANS
(>_<)

57 comments:

Mawar_berduri said...

macam besh je sinopsis nya..walaupun ringkas ...tapi..sayangnya Umah sewa akk tak de ASTRO!!!!...Tension tol ..:( ketinggalan zaman jadinya...ahax ;P

sharamli said...

kad astr0 kt h0stel kit0rg da kena cabut...uhuk3

EIPUL said...

wow. ko masuk frame tak?

femes doe ko! hehe

suezensuzanna said...

owh..ader ulangan pas crite sekar....ehh sekar ke...crite embun terbakar tuh..uhuhuh

Ynn. said...

haha mse dorg shooting kan dorg guna hostel laki utk stay, dlm 2 minggu ke 3 minggu, lepastu gatal usha2 cluster pmrpuan, eeww :P

eh eazy x duduk hostel eh?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

unisel makin ari makin glamer lah ibu kampus dier masuk tb! =D

masviona said...

rugi ler kawan jer yg dpt enterprem pesal izzy tak enterprem sama...hiksss

Anak Gemilang said...

dah ada tgk ri tu..tp.. npe mcm bpa si ummi nazzera tu pun cm jht gk. haha..
erm.. x taw la.
tp slow ar citer ni..
hihi.. lama dh x tgk. huhu..

Bro_mie said...

ko ni eazy...bab2 wat sinopsis memang best....bro pun trliur nak tgok! ngeh3x.....

Jard The Great said...

salam singgah.. err.. cam biasa ja aku tinguk nick kamo mengomen sini sana.. ehehe .. saja singgah jap

joegrimjow said...

wawahh
ley jadi promoter da ni

rizz said...

best x eazy? xsmpt nk tgok

b-boy said...

yg penting anding ada...wakakakakka

Eazy Izzuddin said...

MAWAR BERDURI :
lekas akak pi terjah rumah sape de astro
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
lorh
camne la leh kene cabut tu
huhu
kuat sgt kot tgk tv
hehe

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
try la nonton mlm ni
kot ade2..
heheh
xD

Eazy Izzuddin said...

SUEZEN :
de kot ulangan...
=D

Eazy Izzuddin said...

YNN :
hahah
thu x fe...
xD

x lah
eazy da x dok hostel
eazy dok kg...
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR :
sentiasa msk tv...
xD

Eazy Izzuddin said...

MASVIONA :
2 la
sgt la rugi x msk frame skali
ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

ZAHORA ;
yekot jahat
huhu
slalu la tgk
walu slow..
layans...
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO MIE :
tgk jgn x tgk bro...
=)

Eazy Izzuddin said...

JARD :
thanks karena singgah
singgah la slalu

Eazy Izzuddin said...

JOE :
haha
thu x fe...
xD

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
besh3
tgklah mlm nih

Eazy Izzuddin said...

B-BOY :
haha
betul3x...
xD

B!G N said...

INteresting, bangge la tuh, haha..insyallah malam ni tgk

B!G N said...

INteresting, bangge la tuh, haha..insyallah malam ni tgk

B!G N said...

oh, lupa..bila blik unisel? :P

reen said...

akak pn tngok gak citer tu dik..mlm ni ada kn?...tp ye la..baru je start bape mnggu lps kn..x phm sngt la jln citerny..
eazy x interprem gak ke?nk gak akak tngok eazy kt tv lak..hikhikhik...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hiiiiiii.

cakapla pasal tb1,2,3,7,8,9

konpem leh tengok.agagagaga

QieFLy si Dolce said...

huhuh tak tngok g...hurm best ke

hehehehe

Corey said...

dari sinopsis nmpk gayanye citer ni Klon citer omputeh je ni..familiar je hehe

Just_najmiE said...

cool!!!
(^^,)

aZZiela said...

Daku lebih teruja kalau eazy sekali interprem..... boleh ka? ahahaa..

kcynodia said...

din x ikut sekali masuk interprem lam shooting diorg ke?

*mo0ney_seLamaH* said...

xsempat nk tgk tb..lagi sedih

Kojack de Alloohaa said...

heh..pnah x hang kcau artis msa tgh shooting..try la mst best..hahaha

DaliaLiyana said...

glamer la ek??
amboi,...suka kemain lagi ek>..
:)

Framestone said...

bro xde astro

out of topic--> he..23x dah selamat kembali pun.... sorry xroger dgn eazy..bz sikit kat sane... tidopun xcukup huhuhu nantikan entry bro esok pagi ek

hira said...

hebat!
tapi tak minat la cerita tuh
hehe ;pp

Eazy Izzuddin said...

BIG N :
udah tgk?
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

BIG N :
huhu
minggu depan insyallah...
=D

Eazy Izzuddin said...

KAK REEN :
cube la tgk kak..
eazy pun x bape phm sgt...
hik3...
hahaha...
de je dlm tv
xD

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :
hehehe
la..
yekw....
hik3
bole tgk pe..
xD

Eazy Izzuddin said...

QIEFLY :
best lorh...
tgk2.
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY :
hehe
thu x fe bro..
hik3.
xD

Eazy Izzuddin said...

NAJMIE:
yeah...
cooll...
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK AZZIELA:
hahaha
insyallah next drama ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

KCYNODIA:
x....
mase tu ngah exam...
klu x de exam
da interprem dah
hik3

Eazy Izzuddin said...

MOONEY:
lorh
kenape?
huhu

Eazy Izzuddin said...

KOJACK :
hahaha
lom penah lg...
nnti nk try lah..
xD

Eazy Izzuddin said...

DALIA :
hehehe
glamer kot
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
psg la astro 1 bro..
xD


oraits insyallah eazy akan dtg mai..

Eazy Izzuddin said...

HIRA :
awat x minat?
isk3....
xD

lalink7 said...

eazy x interprem skali ke? kalu tak..wohooooooooo..da bomb gitu..hehehe..kat unisel slalu je ade shooting ek..dulu dunia baru..same la ngan upm neh..heh

Eazy Izzuddin said...

hehehe
mau sgt nk interprem
tp muke x hensem kan..
=P
hehe
selalu la gak unisel jd tmpt shootinng