[K]e [T]erengganu xD

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Pada 4/7/2009 lalu, Gosh! almost a month baru nak update, haha, tetap mahu update juga, xD Ku satu familia terjah Terengganu, tapi tak cukup dua org lorh, tak cukup 1 familia nih, karena Kekanda Alif n Adinda Mira, tidak dapat ikut. Di sebabkan masing2 terkurung d asrama xD

Ke Terengganu untuk menghadiri Majlis Akad Nikah akak sepupu ku Nabihah. Pada awal pagi sabtu 4/7 bertolak dari Shah Alam ke Terengganu @ Paka. Ku harus follow, karena its been long time im not go to my uncle house, rasenya da bape tahun kot, masa pergi dulu pun time budak2, x ingat lorh xD



Pagi yg indah, sejuk, berkabus sepanjang perjalanan ke sana, perjalanan mengambil mase 4 jam kot ke sana, sakit muntut mula terasa, haha, tapi tak lah boring, along the journey, me and my siblings watch about 2 movies, thanks god have LCD DvD player, hik3, dalam 10 lebih pagi akhirnya sampai.

Tiba di sana lihat mereka sedang sibuk menyiap kan hidangan2 dan kemas2 apa yg patut di rumah, ku bingung tak tahu nak buat apa, semasa menunggu tu tertidur di kerusi akibat kepenatan kot, almaklumlah bergerak awal2 pagi n malam sebelumnya excited sampai tidur lewat, ohoho

Waktu kemuncak, hik3, muka ku kurang interprem karena ku lah menjadi photographer Majlis itu, di tangan ku memegang 2 kamera, 1 ku punya, lg 1 uncle ku punya, Uncle ku meminta tolong snap2 pic, hiks, almaklumlah ku kan pandai snap2 gambar, haha, perasaan giler ( Apsal ayat aku erk, len macam =P)

I just upload the picture what happen from the beginning till end the event, dan seperti biasa biarkanlah gambar itu berbicara, hehe

Ku juga berkata2, part akad nikah memang berdebar, beruntung ku berada di hadapan "ooo, begini akad nikah, leh practice awal2"haha

Pengantin lelaki ketemu Pengantin wanita


Very Deliciouso Cake!!, Memotong kek xD

The Twins, Nabilah & Nabihah, akak sepupu ku, Ops, jgn sampai pengantin lelaki tersilap pasangan, hehe, xD gurau2 aja

Snap2

Gambar2 di atas antara yg berlaku pada hari itu,LAYANS, hmmm bilakah waktu ku, hahaha, berangan byk, haha, sepupu ku kawin muda xD, muda lagi dalam 20an, rasenye study lagi kot, hik3


Hajat ku tidak tercapai lagi karena ku sudah berada di Terengganu, ingin ku ketemu seorang blogger ini yg tinggal di Kuala Terengganu, beliau adalah the 1st friends in my blog, karena beliau ku minat berblog, dan beliau juga telah byk membantu ku dalam dunia berblog ini.

Beliau yg di maksudkan ialah Along Arman, ku anggap sebagai sifu, ehehe, "Hype kamoo" bilakah dapat ketemu, sudah sampai di Terengganu, nampak signboard "Kuala Terengganu", ajak Ayahanda, Ayahanda pun macam malas karena agak jauh, huhu, hampa betul, huk3, tak fe, lain masa ada lagi insyallah.

p/s: byk kisah di Terengganu, tp tunggu dulu nak update, ke sane dengaq dok kecek2 klate, almaklumlah sepupu org sane
LAYANS
(>_<)

66 comments:

Along Arman said...

wahh.. ada jugak gambar me tersesat dlm entri ni :P
beshnya org da kawen.. me bila lagi.. adoi..

azaliahjsalleh said...

lame dh x jln2 kat belah2 pantai timur

ije said...

suka g terengganu.. sb pantai kot. uhu. sekarang xde masa nak g... busy sket. padahal x jauh mana pun

rizz said...

wahh g ganu yee hehee

ayin jemin said...

bestnya tgok org kwin

Fina said...

bila laaaa datang sabah ;)

suezensuzanna said...

wahhh...bestnyer...:P....teringin nk g ganu...leh mkn2....uhuh....

Just_najmiE said...

wow, mcm fun ja.. sepupu tu akad nikah n terus ada kenduri or kenduri hari lain?.. hahaha, tetba sibuk bertanya lak.. :p

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

fokus pd entry ini adalah kek tiga tingkat itiu...kehkehkeh =D

bella said...

semue org pon dah sibuk2 nak kawen..
kamu bile lg??
hohoho

Hezesuze said...

ishh jauhnye smpai ke terengganu..ekekeke

gjiEsaLim said...

aaa...xgtau pon nk dtg trg..
gg pon duk trg gak..
tp kuala terengganu la..
paka ke trg dlm 2jam jgk la..
kalo x leh jumpe kan?

Corey said...

bro pun dah bertahun x gi terengganu. eh rasanya x pnh jejak eh maybe pnh kecik2 dulu..hehe tgk.. dah blur x ingat langsung..

Amer Aan said...

ne aci jmpe along dlu...
agagag...
eazy ble ag?

aZZiela said...

wakkk.... jauh travel tuh.

keppok lekor mana?

EIPUL said...

wow. best!

dulu masa aku duduk kuantan selalu gak pegi terengganu, carik satar ngan otak2.

heaven gler satar! adoi cerita aje dah buat aku meleleh air mata. Haha

B!G N said...

jalan2 gano kite :P kamo bila lagi? hehe

mysarea said...

selamat pengantin baru, anda bile lagi? haha suka kek tingkat tuh

Shafie said...

lama gak tak p terengganu..
nk jln2 tepi pantai.. :P

oh ya..jom r karok..ekeke =pp

reen said...

bila lah turn ekau lak dik?...eden nk gak tngok gmbo ekau bsnding kt blog ni...hikhikhik..

Eazy Izzuddin said...

ALONG :
hehehe
patut leh jmpe da..
xD

ha...
kamo bile lg...
?
xD

Eazy Izzuddin said...

AZA :
2 la
me too
lame x jln2 sane

Eazy Izzuddin said...

IJE :
sgt suke pnti
la...
dekat kan 2...
free2 kan time pi...
=D

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
ye2...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AYIN:
sgt besh...
xD
hehe

Eazy Izzuddin said...

FINA :
one day akan dtg sane
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

SUEZEN :
aish
pi je la
asyik2 mkn jek
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

NAJMIE :
x..
just majlis akad nikah
then 2 je kot
hihi
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR :
hehehe
sgt sedap wooo kek tu bro
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

BELLA :
insyallah one day
haha
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK HEZE :
sgt jauh tu kak
haha
sakit muntut
xD

Eazy Izzuddin said...

gjiEsaLim:
la...
dok sane kew?
klu x leh ketemu due2 skali
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY:
lorh bro
smpi da x igt da 2...
hik3

2 la
eazy pun lame x pi
2 yg pi

Eazy Izzuddin said...

AMER AAN :
bole je jmpe dlu
hehe
or kite sesame pi terjah along
hik3

bile ape 2?
hehe

Eazy Izzuddin said...

AZZIELA:
mmg jaoh
de beli
tp stok dah tggl half
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
ha!
ku dlu pun dok kuantan
hik3
tp br ni pi trg dpt juge merasa satar
sgt sedap
xD

Eazy Izzuddin said...

BIG :
joms jejalan...
ha ?
ha ?
ha ?
xD

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
sgt sedap kek woo
hik3
ha?
bile?
hehe

Eazy Izzuddin said...

SHAFIE :
2 la
besh jejalan d tepi pntai

jom2 karok
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK REEN :
hehehe
insyallah 1 mase nnti
akan ku jemput semua
=D

hira said...

nanti tunggu eazy pula kahwin
jangan lupa pula ye?
haha x))
eh2,baru dapat merasa satar ek?
tak apa.
pergi terengganu memang banyak keistimewaan
tak sah kalau tak ada keropok lekor
popular tuh
almaklumlah kampung halaman
hehe ;pp
rindu atok nenek la pula
haish

afi said...

Assalamu'alaikum.kalau pi terengganu ni saya suka laut dia yang membiru nyaman pemandangan~cewah

azuan said...

pergi paka yea..
banyak makan sata la nampaknya..ho3

nurul syazana said...

uiyooo
komen ko je dah berpuluh-puluh
hebat
weh. cantik pengantin. hee.
cuti2 m'sia eh ko cuti sem ni.

neway, nak tnye. klu x amek muet cmfirm xbley msok ipta eh? mmg cmfirm?! ak lupe weh. bace entry ko yg lepas baru prasan. ish.

yup2. waja dah transform. name die optimus prime. hehe gila gedik kan.

DaliaLiyana said...

lame tul akak dah g sana..dulu form 4&5 selalu g sana...sbb...akak belajar kat sana..ahaks!

kcynodia said...

kalau dah tengok depan mata, din bila pulak?

imHepPie said...

huiii beshnya kek tingkat2...
waaa nak gakk...

Eazy Izzuddin said...

HIRA :
ehehe
insyallah 1 day
=P
xD

yup br merase mkn satar
klu rindu atuk blik la kg
xD

Eazy Izzuddin said...

AFI :
wasalam....
yeha
betul3x...
suke lautnye

Eazy Izzuddin said...

AZUAN :
betul3x...
haha
thu x fe
xD

Eazy Izzuddin said...

NURUL SYAZANA :
hik3
xD
x de la cuti2 malaysia sgt
ohoo

entoh
aku amek muet just incase klu nk msk ipta die mtx muet
huhu

wah optimus prime
ok le 2
xD

Eazy Izzuddin said...

AKAK DALIA :
la...
ptt la lame....
belajar sane
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

KCYNODIA :
insyallah 1 hari nnti
xD

Eazy Izzuddin said...

IMHEPPIE ;
sgt besh kek tingkat
setiap tingkat lain2 rase taw
hehe

sharamli said...

mcm pinang dibelah 1o

Dhada said...

Dhada suka pegi wedding ;D

elle said...

wuaaa... bestnye jejalan... =)

p/s: mmg sedap tau! go n try it out if u hv da time! (^_^)

buleh aje... xksh pn... nk the whole story behind the death of MJ pn buleh... elle xpost kt sni... nk leh je emel to u... (^_^) jus let me know if u want it ye...

nurul said...

Terengganu !!!
bestnyer g sne

nurul pun nk g sne nnt
xsaba ....

adik hang la spe lg said...

woi!!!KEKANDA tuk org yg lbih tue dr hg la..cm abg or kakak..
yg lnih mde dr hg pnggil adinda.,cm kngh n alif n abie n aidil..pe r..bkn tuk laki je kknda..
kne blaja blik sastera nih..iskh2!!

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
di belah 10?
xD

Eazy Izzuddin said...

DHADA :
suke2
xD

Eazy Izzuddin said...

NURUL :
sangat besh
pi sane jgn lupe buah tangan ea
xD

Eazy Izzuddin said...

ELLE :
thanks elle...
x pe..
eazy amek yg kat entry tu je...
=D

Eazy Izzuddin said...

MIRA :
hahaha
br thu
=P
xD

Cik Peanut said...

wah..along...femes...hehhehe
selamat pengatin baru wat sibling kamoo...
dai sangat cantek...both of them..

Eazy Izzuddin said...

hehe
along femes woo...
xD
selamat pengantin br..xD