[U]KM [K]u [D]atang

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Akhirnya dapat juga mengupdate story yg ketinggalan zaman nih, hik3, yups, pada 28hb Jun yg lalu ku bersama family menghantar adinda kesayangan ke Universiti Kebangsaan Malaysia UKM Bangi, pada hari itu juga Gathering Blogger di adakan di Titiwangsa.

Huhu, nak pilih mana satu nih, fikir2 family 1st kan, mintak maaf jika x dapat hadir ke Blogger Gathering itu, hope boleh join next time =D. Okay continue the story to UKM!, pada tengah hari yg bersinar2 keterangan cahaya matahari, di rumah adinda kelam kabut menyiapkan barang nih

Akhirnya semua barang telah sumbat dalam kereta....



Dengan perasaan adinda yg berdebar2 menghadapi dunia baru sekali lagi, almaklumlah baru lepasan matrikulasi, siap berkata "ayah!, x mo pegi lah, takuttt", hoho dah besar pun penakut kah, haha, sama juga keadaan ku dahulu mula2 untuk mendaftar masuk dalam universiti, hik3


Akhirnya tiba di UKM Bangi, perasaan cuak semakin menebal, haha. Tapi sebelum itu agak tersesat lah untuk mencari ke UKM nih, hehe, nasib ada abg sepupu yg tahu jalan ke sana, yerlo ex-student UKM kot, hehe, cari punya mencari jumpa juga, wow! banyak betul pokok2, macam dalam hutan, mesti sejuk nih memalam...xD



Tiba & mencari Kolej Ibrahim Yaakob, rupanya nama2 Kolej itu asrama, hihi, bersebelahan dengan Pusat Kesihatan, ramai juga yg mendaftar pada hari, ucap tahniah pada mereka yg telah berjaya ke sana, ramai juga ea yg datang mendaftar kan diri pada massa itu xD

15 minit kemudian ia tiba dengan kunci hostel, wah! sekejapnye, pe lagi, menolong angkut ke hostelnya, Ayyak!! tingkat 4 la pulok, atas sekali tuh, memang cabaran nih hostel di tingkat atas sekali, silap2 boleh kurus pula adinda ku ini, hehe. Biliknya ok la 2!! semua perabot baru, untung2 student yg baru masuk =P.


Hampir 45 minit adinda & bonda di hostel, menolong mengemas, ku hanya menghantar barang ke bilik, then turun, takut segan pula pelajar2 baru wanita di atas tuh, ekekeke, layans xD. Melihat kan mereka perlu berkumpul di bawah untuk sesi orientasi. Tandanya suruh parent pulang lah 2 =P

Adinda ku sungguh gementar, cuak, berdebar dan lain2 lah, haha, tabah ok, biasalah mahu menempuhi satu situasi yg berlainan, bila pulang sempat bergambar sana situ, Mesti! =P, melihat kami pergi meninggalkan UKM, ada sedih & gembira dalam hati adindaku, xD

Dalam perjalanan pulang saja meminta ayahanda round2 1 UKM, besar juga, ok le 2, tak sempat snap sekeliling UKM, cepat2 pulang, xD sampai2 lewat petang di rumah, sangat penat, terlelap sebentar, then ku pula berkemas kembali ke Unisel malam itu juga, Alhamdulillah selamat tiba..xD

p/s : Esok ada interview bersama LAN@MQA, MQA wooo, wish me luck untuk interview itu, huhu, berdebar seyh...xD
LAYANS
(>_<)

76 comments:

en_me said...

family first ghitewww.. salamm

CikYana(",) said...

adik akak duk kolej hussein onn
hihihi
dia da sampai sana ari sabtu lpas
hihihihi

mo0ney said...

huhu.rindu moment ku diantar ke u..

miss GAZA said...

kujuga dapat ukm..
tapi xpegi pon.
hatiku dah constant utk terbang ke mesir.
haha



eh cik yana,
klaw kupergi ke ukm kujuga akan mnginap di kolej hussein onn!
lalalaaa~
=p

b-boy said...

hohoho..try la round upm..very the lawa pintu masuk dia.. siap pkok bagai macam pintu gerbang.. hek3

aMyErInAiMiE said...

oh i was here mase u guys smpi!!im in pejabat teknikal kt bangunan Pusat Kebudayaan UKM.adik kamu amek kebudayaan x?if yes...then she shud c me mase ari jumaat performing on stage b4 all d budak baru perform!huhu..

best gk mlm tu tgk adik2 UKM dtg daftar.even i am not a UKM student.still gk cam jakun tgk jr dorg

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

Highlander katenyer...wow... :p

Pandai ubah plat no kete ;)

elle said...

oh hoo... menghntr adik ekk... elle akn hntr adik ke UNiKL Kulim, Kedah ahad ni. tarikh pendaftaran dia sm dgn tarikh pendaftaran elle blk ke mktb perguruan di melaka! haiyak! elle kna korban daftar lewat sehari.... uhuhu...

Chagall said...

All the best for the interview! Jawab elok2 eh...!

Corey said...

family is everything.
pengorbanan murni :)
goodluck for the interview!

::alwaniamalini:: said...

wee~
same la kita..last 27th June g hantar adik masuk UiTM..cuak gak dia, nervous x hengat haha..

g0od luck on the interview eazy! :D

lalink7 said...

Unisel kah anda?
wOoooOooooo..

huhu..gud luck la ye..~

nURmALa mAZLan said...

aha la eazy
nama2 kolej tu nama asrama sebenarnya
hiks~~

Hazzy Ishak said...

dah dekat dah ngn umah hazzy tu...aritu ada gak nampak kete kuning cmni.terus terpikir ez tau. lalalala

sharamli said...

naseb baek 4 tingkat je...

hu3..nway...all da best

rizz said...

wahh msuk ukm sudah heh the best u tuhh

babymiLosh said...

huu~ KIY ek... hmmm...
bnyk beruk2 disana..
mereka suka mencuri makanan..
ckp ngan sis kamu hati2 ya..
mereka ada yg ganas2 juga..
huuuu~~

sempat tu eazy get ready camera amek gamba digital board tu.. huuu~~~ syabas2...

Judiene said...

wahhh
UKM dkt ngn umah uncle aku
hahaha
anyway, say congrats to ur sis
she looks cute btw!
:)

hira said...

baru semalam balik dari ukm tuh
hahaha x))
best pergi sana?

DilOt said...

perabot baru...xaci...dulu dilot dpt perabot xberape baru...cess..ngade2 lak...kasi can la pada dak2 baru...

'AQILAH said...

gud luck interview!..

untungnye tersagt dapat gobok baru

Hezesuze said...

family 1st...muhaahahahah tetiba rindu pla ngan eazy...hik3

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhhh Pojie tompang bangga!

atty's said...

eazy ke bangi..28 june yeh...'
kty lak dr bangi ke titiwangsa

Cik Peanut said...

nge~~~
bestnye...
peanut suka pintu gerbang u tu..
tak kira lah um ke, uum ke, ukm ke,
tak tahu nape suka..
heheheh
congrats kat adik eazy..
nge~~~

miss GAZA said...

lupa lak nak wish..
best of luck ya bro!
yg terbaek kudoakan utkmu..
=)

Encik Azizan said...

kolej ungku omar kolej ku.jiran kolej ibrahim yakob.hak3...

EIPUL said...

wah bestnyer adik kamu dapat masuk ukm. Kawan aku ada masuk sana amek geologi, pernah jugak lah 2 3 kali pegi sana. Hoho. Well, good luck for the interview tho. Buat baik2 k. =)

Fina said...

biasala tu first day :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

selamat menjadik warga kamposss

mr.syazwan said...

ooooooooo anta ur sis g ukm erk..
kalau uitm da leh jumpe..
hahahahahahahaha

joegrimjow said...

ahaaa
ukm??
nanti nak mlawat adek
gtau la
skrg kat putrajaya je pun
hehe

Framestone said...

dah dpt jejak ek kat UKM huhuh...bro belum pernah lagi pergi he..23x xde tujuan lg nk kesana he...23x

out of topic--> entah la eazy..dunia makin menghampiri kiamat cam nie la

lea said...

adik amek kos aper?

eh..eazy dua beradik je ker?

piKOk said...

waaa~~
bestnyer dapat masuk u!!
huhu
all da bez utk interview!!

Destinasiku said...

gud luck for wtatever best 4 u...

Bro_mie said...

wish her gud luck kay!

Am said...

great!, ukm, gud luck to ur sis! ;)

Eazy Izzuddin said...

BRO EN ME :
yups family 1st
wsalam...
=D

Eazy Izzuddin said...

KAK YANA :
owh yaka?
leh terjah
hehe

Eazy Izzuddin said...

MOONEY :
ku juga
huhu

Eazy Izzuddin said...

MISS GAZA :
owh yaka
alhamdulillah
ok la study sana...
;D

la dpt ukm gak kew..
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

B-BOY :
pernah dlu round upm
ok le 2
xD

Eazy Izzuddin said...

aMyErInAiMiE:
owh
biaSe la
budak2 baru masuk kan
hik3

Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR :
hehehe
tinggi tuh

pandai woo ubah no plat
ekekek
xD

Eazy Izzuddin said...

ELLE :
x fe
family 1st kan
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ACE :
thanks ace
;D

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY :
yup2
yup2
thanks bro!
=D

Eazy Izzuddin said...

AMALINI :
owh yaka?
hehehe
same le 2

thanks!

Eazy Izzuddin said...

LALINK 7 :
yup3....
thanks!!

Eazy Izzuddin said...

KAK MALA :
br thu kak
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

HAZZY :
yups
hazzy de ckp
owh yaka?
klu betul eazy camne?
hehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
tingkat atas skali tuh
nasib2...
xD
thanks

Eazy Izzuddin said...

rizz :
yup2
the best U tuh
xD

Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :
owh
nnti akan bagi thu adek
katanye blok die x de
blok or len ade
hehehe

syabas2
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
owh really
leh menyinggah
haha

cute?
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

HIRA :
besh la jugak pi sana
=D

Eazy Izzuddin said...

DILOT :
kasi can lor sama budak baru
yg kite x de pun x pe
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AQILAH :
thanks!
tu la
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK HEZE :
heheh
rindu akak juge
xD

Eazy Izzuddin said...

POJIE :
thanks pojie
=D
congrats kt zul too

Eazy Izzuddin said...

KAK ATTY ;
owh
berselisih kot kite
hehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK PEANUT :
thanks cik peanut
lame x nmpk
hehe

Eazy Izzuddin said...

MISS GAZA :
thanks!!

Eazy Izzuddin said...

AZIZAN :
laaa....
berjiran rupenyr
klu mai ukm leh singgah
hahaah
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
wah
ok le 2
thanks!

Eazy Izzuddin said...

FINA :
betul3x..
ehehe

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :
selamat2
hik3

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
hehe
no hal lah klu nk jumpe
insyallah
xD

Eazy Izzuddin said...

JOE :
joe oh joe
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
ade2 kan lah tujuan nk pi sane
xD

huhu
thu x fe

Eazy Izzuddin said...

LEA :
kos degree geologi...
x lah
ade lagi 3 bradik
so 5 lah
=D

Eazy Izzuddin said...

PIKOK :
thanks!!

Eazy Izzuddin said...

DESTINASIKU :
thanks!

Eazy Izzuddin said...

BRO MIE :
thanks bro...
=D

Eazy Izzuddin said...

AM :
thanks am
xD