[B]usy [W]eekend

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Maaf terlambat update pasal harini, baru terjaga tengah hari tadi, OPs!, hik3, maybe karena kepenatan yg berlaku semalam belum hilang lagi kot, semalam seharian keluar, dari pagi sampai malam, ke mana?, jeng3x...xD hari ni agak lemah juga badan, berpuasa woo..hehe

Oraits, di mulakan dari pagi Ahad lepas 26/7, bersiap2 untuk ke Makam Arwah Adinda bongsu kesayangku Nur Alisa Maisarah di Cheras, dah lame rasenya tak pergi menjenguk hampir sebulan lebih, semasa membaca yassin, lihat seorang pakcik sedang menggali kubur, mungkin hari ni ade org meninggal kot..

Meneruskan bacaan yassin sehingga habes..



Ku pikirin kubur yg pakcik itu gali untuk arwah pengarah filem terkenal tu ( Alfatihah buat Beliau ) rupanye orang lain, btw pakcik itulah juga yg menggali kubur untuk arwah adinda ku, kadang2 insaf melihat liang lahad itu juga akan kita diami bila mati nanti, huhu

Selepas itu diteruskan perjalanan ke iOi Mall Puchong!, shopping2 barang keperluan yg hampir habis di rumah, sudah terbiasa shopping di iOi Mall, karena ku dulu tinggal di pUchong before pindah di Shah Alam, so kiranya tempat favorite kami family shopping2, hehe

Hampir tengah hari juga di sana, almaklumlah Bonda ikut sekali, paham2 sahaja lah naluri Wanita yg mata rambang, pantang nampak something, apa lagi, hehe, ke hulu ke hilir dalam iOi Mall tuh, fenat2 pun fenat, huk3, akhirnya lunch n pulang, Home Sweet Home di Shah Alam.

Petang weekend ni paling best!, Gather semula dengan rakan2 blog yg lame tidak ketemu, hik3, akhirnya serba banyak terubat "MOOD KERINDUAN" ku, hehehe, tempat gather kami bertempat di Taman Tasek Shah Alam, dekat je, di plan oleh Cik Anis, karena beliau akan masuk Poli x lama lagi, maybe akan busy, so ketemu dahulu..xD


Gosh!, sowy cik Anis, birthday mu hampir tiba, tidak berkesempatan membeli n memberi hadiah, but, wish awal2 dahulu, Happy Birthday! Moge panjang Umur n Murah Rezki, tuju kepada semua yg menyambut hari lahirnya pada bulan 8 nih, hik3, gler awal wish =P



Bermacam2 picca yg kami snap, hope Uols enjoy the picca, & biarkanlah picca2 itu berkata2, hehe, sementara menunggu Qiellah, n Rhuddy membawa Satay Kajang! jeng3x, thanks Rhuddy untuk satay kajang yg sangat sedap! ( 1st time ketemu blogger Rhuddy, hehe )

Ingat mahu lepak sekali bersama Kak Heze, Remy, Qiellah n Rhuddy di Mcd Sek 3, Pojie, Rizz, n Zull sudah pulang dulu, bila mahu hangat punggung ja, ayahanda sudah calling2 woo, paham2 aja, suruh pulang la 2, oh! baru teringat!, sudah berjanji ngn parents.

In Rush pulang, setelah Magrib, tepat pukul 8pm bergerak pule ke Masjid TTDI Jaya Shah Alam, mendengar ceramah Haji, Almaklumlah, insyallah ke dua orang tua ku akan berangkat ke Tanah Suci, merupakan 1 tanggungjawab besar bagi ku sebagai abang sulung, huhu, terjumpe Raja Mazian, host tv3..xD

Yeah, berakhirnya weekend yg busy tetapi besh!, hik3...Thanks Kak Heze, Cik Anis, Qiellah, Rizz, Pojie, Zul, Remy, Rhuddy. Terubat Jua MOOD KERINDUAN ku, hehe

p/s : apa pasal eh, penat sungguh harini, maybe puasa kot, berbuka time, hik3..xD
LAYANS
(>_<)

66 comments:

adikmu ler spe lg.. said...

amboi!!bjln2 sske ati hg ek!
kngh gtau ibu,hg tulis psl ibu..
ahah!!

Farhana said...

Haha.. Sapekah yg komen itew? Adikmu kah??? Hak hak hak.. =p

Buke ape arini? Heehee.. Pape pn, slamat brbuka ye.. Maap laa x dan singgah slalu.. Abes exam ni ku anto komen smpi kamu lebam nak jawab yek.. Haha.. =)

Dari aritu mood krinduan kat statusnya??? Windu pade sape??? Haha.. =p

sharamli said...

bkn dlm mud kerinduan dh kan..hu3

Amer Aan said...

wo..
kt puchong..
awat x habaq..
tp malangnye...
alien kt...
ampang skrg..
tgh dmm..

Eazy Izzuddin said...

MIRA :
haha
=P
bg la thu
xD

Eazy Izzuddin said...

FARHANA :
yerlo...
die la, sape lagi...

x fe2...
ku paham kesibukan kamo...
ehehe

windu sesiape aje..
xD

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
still lagi...
hik3...
huhu

Eazy Izzuddin said...

AMER AN :
lorh...
malangnye...
huk3
cepat2 sembuh ea...
;D

::alwaniamalini:: said...

wawawa...sonoknye die makan2 n jalan sakan ye..
asal ari ni pose??sbb semalam makan byk ehhhh hehehehhe =P

Eazy Izzuddin said...

hahaha
thu x fe
ekeke
x de ah
just pose sunat
=P
xD

aien~s corner said...

nk adiah 2..huhu

Eazy Izzuddin said...

hik3...
meh grab dr blog nih
hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

selamat berpose sunat! ;D

Eazy Izzuddin said...

hik3....
selamat pose..
xD

B!G N said...

mmg busy neh!, happy day!

Precious said...

Seronok pegi shopping kat IOI Mall, dekat umah haku ... seronok lagik nampaknya makan kek ramai2 tuuu ...

lyndadyana said...

cite betol ke ni?

al-fatihah...

sdey nye....

Eazy Izzuddin said...

BIG :
yea3
xD

Eazy Izzuddin said...

PRECIOUS :
la...
dekat kew..
awat x habaq
leh shopping skali..
xD

Eazy Izzuddin said...

LYNDADYANA :
apa yg betul?
owh arwah yasmin?
betullah tu
alfatihah

Anak Gemilang said...

ni ada cri2 laki mithali. laki baek. wah. rjin ek ikut mak g shppg. jrg jmpa laki cmni.. hehe

Eazy Izzuddin said...

hahaha
aminnnn.....
=P
anak mak katanye...
hehe
xD

ije said...

hmm.. dah lama x jenguk kubur atuk. =(

Remy.com said...

puasa ganti ker, huhuhu...

best hujung minggu kn, remy x penat pon, bertenaga ada ar, huhuhu...

Eazy Izzuddin said...

IJE :
singgah la
pi jenguk ka...
;D

Eazy Izzuddin said...

REMY :
hahaha
ganti?
=P
xD

uish
ok le 2...

Encik Azizan said...

bz sungguh :)

Eazy Izzuddin said...

hiks2
bz gler..

joegrimjow said...

wohooo
bagusnyeee
ishh
bile ley jumpe reramai camni ek

waa
da brubah lagi
gud2

~Layla Yuki~ said...

wawah..gathering...maybe i boley join ni next time...hehe..take care eazy..

Corey said...

respect.hidup eazy balanced dunia n akhirat. moga dpt keberkatan.
amin

Framestone said...

betul2 bz ek die huhuhu...

bro hari minggu if xg mane2 just golek kekanan then golek ke kiri

out of topic--> yg bawah mne yg xbest tue ek??

Bro_mie said...

ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! jeles ni wei! siap ada satay kajang lak tu...bila eazy nak wat gethering ngan bro lak neh?

aZZiela said...

wahhh wahhh wahhhh....
bukan men erk, ingat blog eazy jer yg berwarna warni, weekend dia pun berwarna warni... beshh tuh!
Nanti boleh tumpang gather sama2.. heeeee..... :-P

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

huhuuh.. beshnyer wei..
kek tu mcm menyelerekan jer..
terliur aku,... huhu

eazy said...

wah.bestnye dapat gather.
dlm ati sedey ni.
plan gathering tu cancel.
uwaaaa!

*selsema babi ni mmg menyusahkan orang lah!

mr.syazwan said...

lerr da dekat da tu kat tasek shah alam ngan kolej wan tu

awat x ajak... nk majuk2 laa

boleh?? hahahahahaha

=p

lalink7 said...

wah rajin nye eazy berpuase..bagus2..anak yang baik..hehehe..ke ganti puase yang dulu tggal ngan sngaje? hehehehe..

best nyer gathering cengginieh..
slalu ek korang jumpe2 camneh..best2 jgk ek..

EIPUL said...

wah best gler ada gathering antara blogger. LOL. Memang syiok ek kalo dapat bershopping. Hahaha

Dhada said...

Gmbr jari jemari & baring baringan cool . HAHA

lea said...

alfatihah buat adik kamoo yer

DilOt said...

kamu mmg sangat rajin joinkan diri dengan gathering blogger...

hira said...

waaaa
rajin betul ha dia puasa
ngehehe ;pp
semoga ibu bapamu selamat pergi dan balik nanti,ok? :)

Cik AniS GalaXy said...

rindu kamoo
uwawawawa

babymiLosh said...

alfatihah buat adinda kamu..

eyt,,
bershuping itu menyehatkan minda dan menceriakan mata tawu! so,, jgn salahkan naluri wanita yg kuat bershuping ya.. ngeh3...

rizz said...

hetic weekend kan hehe besh!

Eazy Izzuddin said...

JOE :
2 pun plan last minit
xD

hik3
berubah kew?
tq2
=D

Eazy Izzuddin said...

LAYLA :
boleh je join next time
u take care toooo
=D

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY :
amin...
insyallah...
=D

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE ;
ohoho
golek camne tu bro?
ehehe

owh
paragraph yg bwh tu bro

Eazy Izzuddin said...

BRO MIE :
hahaha
jgn jelez.....
bile2 pun bole...
hehehe
juz inform
if de kelepangan
eazy ajk bro kew...
=D

Eazy Izzuddin said...

AZZIELA :
wah!
warna warni katanya
thanks!
hik3

bole je join gather...

Eazy Izzuddin said...

PAJELI ;
wahai shabat ku
lame gler x mai cini
bile nk singgah shah alam?
xD

Eazy Izzuddin said...

EAZY ;
lorh
x jd kew?
isk3
sabo je la
2 la psl
sangat menyusah kan betoi

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
la...
dekat rupenyer....
sile2....
hehe
len kali nnti eazy inform...
=D

Eazy Izzuddin said...

LALINK7 :
hahaha
pose sunat lorh
x de tinggal2 neh
=p
xD

jom la join skali nnti

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
sgt syiok wooo
hahaha
next time jom join skli

Eazy Izzuddin said...

DHADA :
mmg sgt coolll
kan2

hihiks

Eazy Izzuddin said...

LEA :
alfatihah
amin

Eazy Izzuddin said...

DILOT :
bole lah kerajinannye
xD

Eazy Izzuddin said...

HIRA :
rajin woo pose..
hik3

insyallah
doakan aja...
amin

Eazy Izzuddin said...

CIK ANIS :
uwaaa....
rindu kamo jua....
=)

Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :
alfatihah...
amin...



haha
itulah
hihik3

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
betul3x....
hehe
xD

Qiki said...

sgt busy la die, haha, btw lama tak singgah :P

Eazy Izzuddin said...

2 la psl
hik3
xD