Followers

Monday, July 27, 2009

[B]usy [W]eekend

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Maaf terlambat update pasal harini, baru terjaga tengah hari tadi, OPs!, hik3, maybe karena kepenatan yg berlaku semalam belum hilang lagi kot, semalam seharian keluar, dari pagi sampai malam, ke mana?, jeng3x...xD hari ni agak lemah juga badan, berpuasa woo..hehe

Oraits, di mulakan dari pagi Ahad lepas 26/7, bersiap2 untuk ke Makam Arwah Adinda bongsu kesayangku Nur Alisa Maisarah di Cheras, dah lame rasenya tak pergi menjenguk hampir sebulan lebih, semasa membaca yassin, lihat seorang pakcik sedang menggali kubur, mungkin hari ni ade org meninggal kot..

Meneruskan bacaan yassin sehingga habes..



Ku pikirin kubur yg pakcik itu gali untuk arwah pengarah filem terkenal tu ( Alfatihah buat Beliau ) rupanye orang lain, btw pakcik itulah juga yg menggali kubur untuk arwah adinda ku, kadang2 insaf melihat liang lahad itu juga akan kita diami bila mati nanti, huhu

Selepas itu diteruskan perjalanan ke iOi Mall Puchong!, shopping2 barang keperluan yg hampir habis di rumah, sudah terbiasa shopping di iOi Mall, karena ku dulu tinggal di pUchong before pindah di Shah Alam, so kiranya tempat favorite kami family shopping2, hehe

Hampir tengah hari juga di sana, almaklumlah Bonda ikut sekali, paham2 sahaja lah naluri Wanita yg mata rambang, pantang nampak something, apa lagi, hehe, ke hulu ke hilir dalam iOi Mall tuh, fenat2 pun fenat, huk3, akhirnya lunch n pulang, Home Sweet Home di Shah Alam.

Petang weekend ni paling best!, Gather semula dengan rakan2 blog yg lame tidak ketemu, hik3, akhirnya serba banyak terubat "MOOD KERINDUAN" ku, hehehe, tempat gather kami bertempat di Taman Tasek Shah Alam, dekat je, di plan oleh Cik Anis, karena beliau akan masuk Poli x lama lagi, maybe akan busy, so ketemu dahulu..xD


Gosh!, sowy cik Anis, birthday mu hampir tiba, tidak berkesempatan membeli n memberi hadiah, but, wish awal2 dahulu, Happy Birthday! Moge panjang Umur n Murah Rezki, tuju kepada semua yg menyambut hari lahirnya pada bulan 8 nih, hik3, gler awal wish =P



Bermacam2 picca yg kami snap, hope Uols enjoy the picca, & biarkanlah picca2 itu berkata2, hehe, sementara menunggu Qiellah, n Rhuddy membawa Satay Kajang! jeng3x, thanks Rhuddy untuk satay kajang yg sangat sedap! ( 1st time ketemu blogger Rhuddy, hehe )

Ingat mahu lepak sekali bersama Kak Heze, Remy, Qiellah n Rhuddy di Mcd Sek 3, Pojie, Rizz, n Zull sudah pulang dulu, bila mahu hangat punggung ja, ayahanda sudah calling2 woo, paham2 aja, suruh pulang la 2, oh! baru teringat!, sudah berjanji ngn parents.

In Rush pulang, setelah Magrib, tepat pukul 8pm bergerak pule ke Masjid TTDI Jaya Shah Alam, mendengar ceramah Haji, Almaklumlah, insyallah ke dua orang tua ku akan berangkat ke Tanah Suci, merupakan 1 tanggungjawab besar bagi ku sebagai abang sulung, huhu, terjumpe Raja Mazian, host tv3..xD

Yeah, berakhirnya weekend yg busy tetapi besh!, hik3...Thanks Kak Heze, Cik Anis, Qiellah, Rizz, Pojie, Zul, Remy, Rhuddy. Terubat Jua MOOD KERINDUAN ku, hehe

p/s : apa pasal eh, penat sungguh harini, maybe puasa kot, berbuka time, hik3..xD
LAYANS
(>_<)

Comments (66)

On July 27, 2009 at 7:34 PM , adikmu ler spe lg.. said... [Reply to comment]

amboi!!bjln2 sske ati hg ek!
kngh gtau ibu,hg tulis psl ibu..
ahah!!

 
On July 27, 2009 at 7:42 PM , Farhana said... [Reply to comment]

Haha.. Sapekah yg komen itew? Adikmu kah??? Hak hak hak.. =p

Buke ape arini? Heehee.. Pape pn, slamat brbuka ye.. Maap laa x dan singgah slalu.. Abes exam ni ku anto komen smpi kamu lebam nak jawab yek.. Haha.. =)

Dari aritu mood krinduan kat statusnya??? Windu pade sape??? Haha.. =p

 
On July 27, 2009 at 8:10 PM , sharamli said... [Reply to comment]

bkn dlm mud kerinduan dh kan..hu3

 
On July 27, 2009 at 8:25 PM , Amer Aan said... [Reply to comment]

wo..
kt puchong..
awat x habaq..
tp malangnye...
alien kt...
ampang skrg..
tgh dmm..

 
On July 27, 2009 at 8:32 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MIRA :
haha
=P
bg la thu
xD

 
On July 27, 2009 at 8:32 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FARHANA :
yerlo...
die la, sape lagi...

x fe2...
ku paham kesibukan kamo...
ehehe

windu sesiape aje..
xD

 
On July 27, 2009 at 8:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SHARAMLI :
still lagi...
hik3...
huhu

 
On July 27, 2009 at 8:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AMER AN :
lorh...
malangnye...
huk3
cepat2 sembuh ea...
;D

 
On July 27, 2009 at 8:41 PM , ::alwaniamalini:: said... [Reply to comment]

wawawa...sonoknye die makan2 n jalan sakan ye..
asal ari ni pose??sbb semalam makan byk ehhhh hehehehhe =P

 
On July 27, 2009 at 8:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha
thu x fe
ekeke
x de ah
just pose sunat
=P
xD

 
On July 27, 2009 at 9:01 PM , aien~s corner said... [Reply to comment]

nk adiah 2..huhu

 
On July 27, 2009 at 9:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hik3...
meh grab dr blog nih
hehe

 
On July 27, 2009 at 9:41 PM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

selamat berpose sunat! ;D

 
On July 27, 2009 at 9:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hik3....
selamat pose..
xD

 
On July 27, 2009 at 10:02 PM , B!G N said... [Reply to comment]

mmg busy neh!, happy day!

 
On July 27, 2009 at 10:14 PM , Precious said... [Reply to comment]

Seronok pegi shopping kat IOI Mall, dekat umah haku ... seronok lagik nampaknya makan kek ramai2 tuuu ...

 
On July 27, 2009 at 10:42 PM , lyndadyana said... [Reply to comment]

cite betol ke ni?

al-fatihah...

sdey nye....

 
On July 27, 2009 at 10:45 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BIG :
yea3
xD

 
On July 27, 2009 at 10:46 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

PRECIOUS :
la...
dekat kew..
awat x habaq
leh shopping skali..
xD

 
On July 27, 2009 at 10:46 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LYNDADYANA :
apa yg betul?
owh arwah yasmin?
betullah tu
alfatihah

 
On July 27, 2009 at 10:59 PM , Anak Gemilang said... [Reply to comment]

ni ada cri2 laki mithali. laki baek. wah. rjin ek ikut mak g shppg. jrg jmpa laki cmni.. hehe

 
On July 27, 2009 at 11:03 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha
aminnnn.....
=P
anak mak katanye...
hehe
xD

 
On July 27, 2009 at 11:10 PM , ije said... [Reply to comment]

hmm.. dah lama x jenguk kubur atuk. =(

 
On July 27, 2009 at 11:11 PM , Remy.com said... [Reply to comment]

puasa ganti ker, huhuhu...

best hujung minggu kn, remy x penat pon, bertenaga ada ar, huhuhu...

 
On July 27, 2009 at 11:14 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

IJE :
singgah la
pi jenguk ka...
;D

 
On July 27, 2009 at 11:14 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

REMY :
hahaha
ganti?
=P
xD

uish
ok le 2...

 
On July 27, 2009 at 11:19 PM , Encik Azizan said... [Reply to comment]

bz sungguh :)

 
On July 27, 2009 at 11:46 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hiks2
bz gler..

 
On July 27, 2009 at 11:49 PM , joegrimjow said... [Reply to comment]

wohooo
bagusnyeee
ishh
bile ley jumpe reramai camni ek

waa
da brubah lagi
gud2

 
On July 28, 2009 at 12:18 AM , ~Layla Yuki~ said... [Reply to comment]

wawah..gathering...maybe i boley join ni next time...hehe..take care eazy..

 
On July 28, 2009 at 1:11 AM , Corey said... [Reply to comment]

respect.hidup eazy balanced dunia n akhirat. moga dpt keberkatan.
amin

 
On July 28, 2009 at 4:30 AM , Framestone said... [Reply to comment]

betul2 bz ek die huhuhu...

bro hari minggu if xg mane2 just golek kekanan then golek ke kiri

out of topic--> yg bawah mne yg xbest tue ek??

 
On July 28, 2009 at 9:18 AM , Bro_mie said... [Reply to comment]

ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! jeles ni wei! siap ada satay kajang lak tu...bila eazy nak wat gethering ngan bro lak neh?

 
On July 28, 2009 at 9:27 AM , aZZiela said... [Reply to comment]

wahhh wahhh wahhhh....
bukan men erk, ingat blog eazy jer yg berwarna warni, weekend dia pun berwarna warni... beshh tuh!
Nanti boleh tumpang gather sama2.. heeeee..... :-P

 
On July 28, 2009 at 9:31 AM , [f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said... [Reply to comment]

huhuuh.. beshnyer wei..
kek tu mcm menyelerekan jer..
terliur aku,... huhu

 
On July 28, 2009 at 10:43 AM , eazy said... [Reply to comment]

wah.bestnye dapat gather.
dlm ati sedey ni.
plan gathering tu cancel.
uwaaaa!

*selsema babi ni mmg menyusahkan orang lah!

 
On July 28, 2009 at 11:41 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

lerr da dekat da tu kat tasek shah alam ngan kolej wan tu

awat x ajak... nk majuk2 laa

boleh?? hahahahahaha

=p

 
On July 28, 2009 at 11:44 AM , lalink7 said... [Reply to comment]

wah rajin nye eazy berpuase..bagus2..anak yang baik..hehehe..ke ganti puase yang dulu tggal ngan sngaje? hehehehe..

best nyer gathering cengginieh..
slalu ek korang jumpe2 camneh..best2 jgk ek..

 
On July 28, 2009 at 11:58 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

wah best gler ada gathering antara blogger. LOL. Memang syiok ek kalo dapat bershopping. Hahaha

 
On July 28, 2009 at 1:10 PM , Dhada said... [Reply to comment]

Gmbr jari jemari & baring baringan cool . HAHA

 
On July 28, 2009 at 3:25 PM , lea said... [Reply to comment]

alfatihah buat adik kamoo yer

 
On July 28, 2009 at 3:26 PM , DilOt said... [Reply to comment]

kamu mmg sangat rajin joinkan diri dengan gathering blogger...

 
On July 28, 2009 at 5:31 PM , hira said... [Reply to comment]

waaaa
rajin betul ha dia puasa
ngehehe ;pp
semoga ibu bapamu selamat pergi dan balik nanti,ok? :)

 
On July 28, 2009 at 7:48 PM , Cik AniS GalaXy said... [Reply to comment]

rindu kamoo
uwawawawa

 
On July 29, 2009 at 1:52 AM , babymiLosh said... [Reply to comment]

alfatihah buat adinda kamu..

eyt,,
bershuping itu menyehatkan minda dan menceriakan mata tawu! so,, jgn salahkan naluri wanita yg kuat bershuping ya.. ngeh3...

 
On July 30, 2009 at 10:47 AM , rizz said... [Reply to comment]

hetic weekend kan hehe besh!

 
On July 30, 2009 at 5:26 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JOE :
2 pun plan last minit
xD

hik3
berubah kew?
tq2
=D

 
On July 30, 2009 at 5:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LAYLA :
boleh je join next time
u take care toooo
=D

 
On July 30, 2009 at 5:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO COREY :
amin...
insyallah...
=D

 
On July 30, 2009 at 5:28 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO FRAMESTONE ;
ohoho
golek camne tu bro?
ehehe

owh
paragraph yg bwh tu bro

 
On July 30, 2009 at 5:29 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO MIE :
hahaha
jgn jelez.....
bile2 pun bole...
hehehe
juz inform
if de kelepangan
eazy ajk bro kew...
=D

 
On July 30, 2009 at 5:30 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AZZIELA :
wah!
warna warni katanya
thanks!
hik3

bole je join gather...

 
On July 30, 2009 at 5:31 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

PAJELI ;
wahai shabat ku
lame gler x mai cini
bile nk singgah shah alam?
xD

 
On July 30, 2009 at 5:31 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EAZY ;
lorh
x jd kew?
isk3
sabo je la
2 la psl
sangat menyusah kan betoi

 
On July 30, 2009 at 5:32 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN :
la...
dekat rupenyer....
sile2....
hehe
len kali nnti eazy inform...
=D

 
On July 30, 2009 at 5:33 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LALINK7 :
hahaha
pose sunat lorh
x de tinggal2 neh
=p
xD

jom la join skali nnti

 
On July 30, 2009 at 5:34 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EIPUL :
sgt syiok wooo
hahaha
next time jom join skli

 
On July 30, 2009 at 5:34 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DHADA :
mmg sgt coolll
kan2

hihiks

 
On July 30, 2009 at 5:35 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LEA :
alfatihah
amin

 
On July 30, 2009 at 5:35 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DILOT :
bole lah kerajinannye
xD

 
On July 30, 2009 at 5:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HIRA :
rajin woo pose..
hik3

insyallah
doakan aja...
amin

 
On July 30, 2009 at 5:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

CIK ANIS :
uwaaa....
rindu kamo jua....
=)

 
On July 30, 2009 at 5:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BABYMILOSH :
alfatihah...
amin...



haha
itulah
hihik3

 
On July 30, 2009 at 5:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

RIZZ :
betul3x....
hehe
xD

 
On July 30, 2009 at 5:42 PM , Qiki said... [Reply to comment]

sgt busy la die, haha, btw lama tak singgah :P

 
On July 30, 2009 at 11:13 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

2 la psl
hik3
xD