Followers

Thursday, July 30, 2009

[B]usy [W]eekdays [L]a [P]ulok

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Gosh!, its really busy weekdays for me, no time for rest, huk3, very sad, just like people go to work everyday and home, huhu. Now i have some free time to update my blog, itu pun curi2, hik3, tapi ok la tak lah busy sangat, jika ada kerja berkaitan dengan ku, busy aja. xD

This whole semester holiday, tugas ku macam biasa bermula di rumah menjaga adik-adikku if Bonda keluar, Ayahanda semestinya kerja or outstation. The main task at home is be a drebar or driver or pemandu, haha. Almaklumlah jika org yg ada lesen nih, semua benda disuruh buat.huk3

Hantar ambil adek pulang sekolah, yg penting menjadi drebar Bonda, ohoho



But! about the busy weekdays, kelmarin, Selasa, mmg 1 hari lah keluar, dari pagi hingga ke petang, huuu, fenat2, pada pagi kelmarin ku ke Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) di Selayang untuk menyelesaikan masalah Malaysian University English Test (MUET), karena ku lewat untuk mendaftar untuk mengambil peperiksaan MUET akhir tahun ni.

Terima kasih pada Ayahanda calling2 MPM, bertanyakan boleh lagi mendaftar ka?, Alhamdulillah boleh, just perlu membawa surat rayuan, borang daftar, n Rm60, pagi itu bergerak ke Selayang keseorangan, huk3, dengan bertawakal mencari jalan ke MPM, nasib lah ku tahu serba sedikit jalan.

Rambut baru, hehe

Alhamdulillah sampai, tanpa sesat, just follow signboard, berdebar2 masuk dlm MPM untuk menghantar borang, alhamdulillah nasib baek staffnya ok dan ku masih boleh mendaftar lagi, Syukur2, hik3, bab MuEt legalah skit, then terus Shoot pulang Shah Alam. Ingat mahu ketemu member yg tggl di Selayang, tak jd.

Terus bergerak ke Shah Alam, dalam tengahari sampai, mengambil Bonda & Kekanda, karena mahu menghantar kekanda pulang ke Royal Military College (RMC) sebab baru abes cuti H1n1 nih, tapi sebelum tu mahu ke UKM Bangi ketemu adinda untuk menghantar barang & kekanda Alif belum melihat tempat adindanya belajar, hehe

Bonda semestinya follow sekali, xD, ku & bonda menunjuk kawasan sekeliling UKM kepada kekanda Alif, kasi dia kuat semangat sikit untuk belajar, hehe, hampir setengah jam di sana terus shoot pula ke Kem Sungai Besi, menghantar kekanda di RMC, fuh!, main shoot2 pula ea, ohoho, sementara tu ternampak PORSHE, snap2, hik3

Akhirnya sampai juga, huuuu, ramai juga parents2 yg menghantar, terutama students2 UPNM & RMC, hope semua recover dari demam ea dan tidak membawa wabak penyakit tuh, huhu. Hampir 15 minit di sana, suasana pun hampir petang, takut sesak, pulang2...

Tapi berkesempatan lagi tuh Bonda mengajak ke Carrefour Subang Jaya, Gile Ah! katanya mahu melihat baju raya konon2, ohoho, layans...belek sana, belek sini, tak jumpa yg berkenan, pe lagi, pulang2 aja deh, ku sudah low energy neh, haha, nasiblah Carrefour SJ dekat ja mahu pulang ke Shah Alam.

Alhamdulillah sampai jua di rumah dalam 6 lebih, fuh!, dugaan2 jadi drebar nih, kata pada Bonda "malasnyew nak driver neh" Bonda balas "tu la hang, sape suruh cuti n ade lesen" ekeke, hahaha! fuh! dari pagi smpi ptg, huk2

Memang ku holic betul nk drive kereta bila dah dapat lesen, bila dah lelama, bohsan pula drive, teringin pula mahu jadi passenger, rileks2, hik3, lekas2 siapa leh jadi drebar ku, hehe,

Balik dari tu ingat nak online sebentar, tak jadi, malam tu baring2 atas katil kepenatan & terus terlena sampai esok tengah hari!, haha, giler penat kan, nak buat macam mana, tugas big bro lorh, jaga kekanda & adinda xD

Sekians dahulu...
LAYANS
(>_<)

Comments (64)

On July 30, 2009 at 9:11 AM , joegrimjow said... [Reply to comment]

wohooo
nanti ahad sebuk jadi babysitter plak ek
huhu

 
On July 30, 2009 at 9:36 AM , Just_najmiE said... [Reply to comment]

wahh, full day!.. takpa2, pengalaman tu yg penting kan?.. hehehe.. (^^,)

 
On July 30, 2009 at 9:45 AM , piKOk said... [Reply to comment]

wah!
padat gler..huhu

 
On July 30, 2009 at 10:19 AM , atty's said... [Reply to comment]

bz nya eazy.napa singgah ukm tak coling2..kalo tak leh jumpa eazy

 
On July 30, 2009 at 10:25 AM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

gud luck in ur muet dek! :D

 
On July 30, 2009 at 10:45 AM , rizz said... [Reply to comment]

huyoo mletop kete hehehe gud luck!

 
On July 30, 2009 at 11:00 AM , aZZiela said... [Reply to comment]

biler pulok dikau mahu jadik dreberr ku?

ahaksss ahakss...

 
On July 30, 2009 at 11:45 AM , Bro_mie said... [Reply to comment]

eazy baru nak amik muet ka? wish u got band 4 or upper....bro band 3 jek....amik tgh demam....kalo tak demam mau band 2.....kwah..kwah..kwah! makin kurang ek? bukan makin naik!....yg sbenornya nasib je...dapat topic best banyak la idea...kalo x, pakat duk tunggu malaikat lalu....

 
On July 30, 2009 at 12:28 PM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

dpt gaji tak?hehehe
hazz pun ckup2 makan je MUET tu..haram tak stadi.

 
On July 30, 2009 at 1:04 PM , azuan said... [Reply to comment]

nie baru bro mithali..ha3

 
On July 30, 2009 at 2:33 PM , Dana Telecom said... [Reply to comment]

Janganlah busy terus, tak lari uang dikejar. ;))

 
On July 30, 2009 at 3:11 PM , DeVoTeD LiLy said... [Reply to comment]

kamoo buat bnyak keje part time eh???
babbysitter,,dreba mummy..
heheh

 
On July 30, 2009 at 4:03 PM , Anak Gemilang said... [Reply to comment]

agaga. bila la oura nk pat lesen kta mcm eazy ni. haha

 
On July 30, 2009 at 4:36 PM , Framestone said... [Reply to comment]

boleh je... he..23x pe contatct bro ek...tp xleh jnji hari pe leh jumpe huhuhu

 
On July 30, 2009 at 5:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JOE :
babysitter katenye
hehe
abg mithali
=P
xD

 
On July 30, 2009 at 5:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NAJMIE :
betul3x....
byk mengembara
byk pengalaman

 
On July 30, 2009 at 5:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

PIKOK :
sangat padat..
huhu
xD

 
On July 30, 2009 at 5:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KTY ;
2 la kak
oraits..
nannti eazy singgah akan calling2...
=D

 
On July 30, 2009 at 5:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO NUAR :
thanks bro!
wish me all da best

 
On July 30, 2009 at 5:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

RIZZ ;
sgt meletop woo
ehehe
thanks!

 
On July 30, 2009 at 5:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AZZIELA :
hahaha
bile2 aje deh ngah free3...
=P
xD

 
On July 30, 2009 at 5:21 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO MIE :
la bro
camne terbalik tuh...
hik3...
ok le 2
bro da lepas amek
eazy lom
wish me luck!
=D

 
On July 30, 2009 at 5:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HAZZY ;
gaji?
x de...
kerah keringat ikhlas..
ehehe
ececeh

oooo..
ok la
ni eazy pun x thu mende pun lg psl muet

 
On July 30, 2009 at 5:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AZUAN :
haha
betul3x...
=P
xD

 
On July 30, 2009 at 5:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DANA TELECOM :
x busy pun...
=D

 
On July 30, 2009 at 5:24 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LILY :
bole la byk nyew...
kdg2 bibik pun jd...
haha
=P
xD

 
On July 30, 2009 at 5:24 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZAHORA ;
pi la amek cepat2
senang
kemudahan nnti

 
On July 30, 2009 at 5:25 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO FRAMESTONE :
bole je bro insyallah
if eazy x busy sgt

 
On July 30, 2009 at 5:39 PM , B!G N said... [Reply to comment]

pergh! really busy weekdays, be my driver? hehe :P

 
On July 30, 2009 at 5:53 PM , Amer Aan said... [Reply to comment]

pe kata ko..
jd driver...
ak spnjg mse...
ekekek..
joke je..

 
On July 30, 2009 at 6:15 PM , Nazra~ said... [Reply to comment]

wah smart2 ^_^

dh cm ala tentera

 
On July 30, 2009 at 6:49 PM , ije said... [Reply to comment]

yup2. kecik2 dulu kepingin nak drive kete. bila dah pandai ni, xde la best mana pun. uhu

 
On July 30, 2009 at 7:06 PM , Dhada said... [Reply to comment]

Wuuu rmbut baru ;P

 
On July 30, 2009 at 7:13 PM , hira said... [Reply to comment]

bertuah mak dia dapat anak yang rajin bawa pergi jalan-jalan
syok!
hehehe x))
nak juga dapat lesen
lepas spm, nak ambil lesen la
huhu

 
On July 30, 2009 at 7:23 PM , bella said... [Reply to comment]

wah rajinnyer die jd drebar...
nasib baek bella jnis bute arah sikit..
xtau sgt selok belok jln so xdek la mak selalu soh jd driver..
huk2

 
On July 30, 2009 at 8:10 PM , ayin jemin said... [Reply to comment]

wa...bznya dia..
reht la k.
:)

 
On July 30, 2009 at 9:15 PM , Dba Ghani said... [Reply to comment]

sama mcm aku..jdi drebar jugakk

 
On July 30, 2009 at 9:24 PM , bEEdLE d' bARd said... [Reply to comment]

ai kwn..kita sama ar..masa mula2 dpt lesen memg giler ar nak drive pg sumer tmpt..tp skrg udah malas..hehe

 
On July 30, 2009 at 10:16 PM , babymiLosh said... [Reply to comment]

bagus2... abg long yg baekkk =)

xpe,, nnti,, kekanda2&adinda2 dah mula drive,, suh mereka jd driver pulak ye.. kamu duk goyang kaki ja..

p/s:: ukm ni da 48 kes h1n1 da tp xtutup2 ag.. haishhhhh~~~~

 
On July 30, 2009 at 11:26 PM , meo188 said... [Reply to comment]

salam dude!

 
On July 31, 2009 at 8:06 AM , Corey said... [Reply to comment]

xpela berkorban..dpt pahala..maybe satu hari diorang kenang dan akan berkorban utk eazy lak.

 
On July 31, 2009 at 10:20 AM , Yanie said... [Reply to comment]

wow...byk nye task dlm sehari...sian...

 
On July 31, 2009 at 11:08 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

kesibukan 1 hari anda macam kesibukan 3 hari wan...

hahahah

 
On July 31, 2009 at 1:51 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

byk gila xtvt.

fuhhhh!

 
On July 31, 2009 at 8:12 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BIG N :
yeah
u know that
me be ur driver?
can3
xD

 
On July 31, 2009 at 8:12 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AMER AAN :
ekeke
=P
xD

 
On July 31, 2009 at 8:13 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NAZRA :
wohooo
thu x fe
=P
xD

 
On July 31, 2009 at 8:13 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

IJE :
uhu
betul3x....
xD

 
On July 31, 2009 at 8:14 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DHADA :
feewwiiitt...
rmi awek terpikat
ekeke
=P
xD

 
On July 31, 2009 at 8:14 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HIRA :
sangat bertuah
ahaha

cepat2 amek
x rugi
xD

 
On July 31, 2009 at 8:15 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BELLA :
oooo
blaja la selok belok jln
senang nnti...
xD

 
On July 31, 2009 at 8:15 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AYIN :
yeah...
sudah byk berehat skang
hihi

 
On July 31, 2009 at 8:16 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DBA :
owh
yaka?
samala kita.
huk3

 
On July 31, 2009 at 8:16 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BEEDLE :
yeah
thu x fe...
xD

 
On July 31, 2009 at 8:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BABYMILOSH :
semestinya
hik3...

lorh
byk kes tu
awat x tutup...
huuuu

 
On July 31, 2009 at 8:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MEO :
wasalam dude!
=D

 
On July 31, 2009 at 8:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO COREY :
betul3x....
insyallah
thanks bro!

 
On July 31, 2009 at 8:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

YANIE :
huk3
siankan...
huuuu

 
On July 31, 2009 at 8:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN :
hahaha
eh
klu cam tu hebat la ku
ekeke
=P
xD

 
On July 31, 2009 at 8:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MISS LOLLY :
huhu
thu x fe...
xD

 
On August 2, 2009 at 8:45 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

baru amek muet ker?
good luck!
Hehe

 
On August 2, 2009 at 2:35 PM , NoRT said... [Reply to comment]

abg penyayang hang nih

 
On August 2, 2009 at 9:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EIPUL :
yeah
br amek
hik3
xD
thanks!

 
On August 2, 2009 at 9:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NORT :
hik3...
betul3x..
=P
xD