[B]usy [W]eekdays [L]a [P]ulok

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Gosh!, its really busy weekdays for me, no time for rest, huk3, very sad, just like people go to work everyday and home, huhu. Now i have some free time to update my blog, itu pun curi2, hik3, tapi ok la tak lah busy sangat, jika ada kerja berkaitan dengan ku, busy aja. xD

This whole semester holiday, tugas ku macam biasa bermula di rumah menjaga adik-adikku if Bonda keluar, Ayahanda semestinya kerja or outstation. The main task at home is be a drebar or driver or pemandu, haha. Almaklumlah jika org yg ada lesen nih, semua benda disuruh buat.huk3

Hantar ambil adek pulang sekolah, yg penting menjadi drebar Bonda, ohoho



But! about the busy weekdays, kelmarin, Selasa, mmg 1 hari lah keluar, dari pagi hingga ke petang, huuu, fenat2, pada pagi kelmarin ku ke Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) di Selayang untuk menyelesaikan masalah Malaysian University English Test (MUET), karena ku lewat untuk mendaftar untuk mengambil peperiksaan MUET akhir tahun ni.

Terima kasih pada Ayahanda calling2 MPM, bertanyakan boleh lagi mendaftar ka?, Alhamdulillah boleh, just perlu membawa surat rayuan, borang daftar, n Rm60, pagi itu bergerak ke Selayang keseorangan, huk3, dengan bertawakal mencari jalan ke MPM, nasib lah ku tahu serba sedikit jalan.

Rambut baru, hehe

Alhamdulillah sampai, tanpa sesat, just follow signboard, berdebar2 masuk dlm MPM untuk menghantar borang, alhamdulillah nasib baek staffnya ok dan ku masih boleh mendaftar lagi, Syukur2, hik3, bab MuEt legalah skit, then terus Shoot pulang Shah Alam. Ingat mahu ketemu member yg tggl di Selayang, tak jd.

Terus bergerak ke Shah Alam, dalam tengahari sampai, mengambil Bonda & Kekanda, karena mahu menghantar kekanda pulang ke Royal Military College (RMC) sebab baru abes cuti H1n1 nih, tapi sebelum tu mahu ke UKM Bangi ketemu adinda untuk menghantar barang & kekanda Alif belum melihat tempat adindanya belajar, hehe

Bonda semestinya follow sekali, xD, ku & bonda menunjuk kawasan sekeliling UKM kepada kekanda Alif, kasi dia kuat semangat sikit untuk belajar, hehe, hampir setengah jam di sana terus shoot pula ke Kem Sungai Besi, menghantar kekanda di RMC, fuh!, main shoot2 pula ea, ohoho, sementara tu ternampak PORSHE, snap2, hik3

Akhirnya sampai juga, huuuu, ramai juga parents2 yg menghantar, terutama students2 UPNM & RMC, hope semua recover dari demam ea dan tidak membawa wabak penyakit tuh, huhu. Hampir 15 minit di sana, suasana pun hampir petang, takut sesak, pulang2...

Tapi berkesempatan lagi tuh Bonda mengajak ke Carrefour Subang Jaya, Gile Ah! katanya mahu melihat baju raya konon2, ohoho, layans...belek sana, belek sini, tak jumpa yg berkenan, pe lagi, pulang2 aja deh, ku sudah low energy neh, haha, nasiblah Carrefour SJ dekat ja mahu pulang ke Shah Alam.

Alhamdulillah sampai jua di rumah dalam 6 lebih, fuh!, dugaan2 jadi drebar nih, kata pada Bonda "malasnyew nak driver neh" Bonda balas "tu la hang, sape suruh cuti n ade lesen" ekeke, hahaha! fuh! dari pagi smpi ptg, huk2

Memang ku holic betul nk drive kereta bila dah dapat lesen, bila dah lelama, bohsan pula drive, teringin pula mahu jadi passenger, rileks2, hik3, lekas2 siapa leh jadi drebar ku, hehe,

Balik dari tu ingat nak online sebentar, tak jadi, malam tu baring2 atas katil kepenatan & terus terlena sampai esok tengah hari!, haha, giler penat kan, nak buat macam mana, tugas big bro lorh, jaga kekanda & adinda xD

Sekians dahulu...
LAYANS
(>_<)

64 comments:

joegrimjow said...

wohooo
nanti ahad sebuk jadi babysitter plak ek
huhu

Just_najmiE said...

wahh, full day!.. takpa2, pengalaman tu yg penting kan?.. hehehe.. (^^,)

piKOk said...

wah!
padat gler..huhu

atty's said...

bz nya eazy.napa singgah ukm tak coling2..kalo tak leh jumpa eazy

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

gud luck in ur muet dek! :D

rizz said...

huyoo mletop kete hehehe gud luck!

aZZiela said...

biler pulok dikau mahu jadik dreberr ku?

ahaksss ahakss...

Bro_mie said...

eazy baru nak amik muet ka? wish u got band 4 or upper....bro band 3 jek....amik tgh demam....kalo tak demam mau band 2.....kwah..kwah..kwah! makin kurang ek? bukan makin naik!....yg sbenornya nasib je...dapat topic best banyak la idea...kalo x, pakat duk tunggu malaikat lalu....

Hazzy Ishak said...

dpt gaji tak?hehehe
hazz pun ckup2 makan je MUET tu..haram tak stadi.

azuan said...

nie baru bro mithali..ha3

Dana Telecom said...

Janganlah busy terus, tak lari uang dikejar. ;))

DeVoTeD LiLy said...

kamoo buat bnyak keje part time eh???
babbysitter,,dreba mummy..
heheh

Anak Gemilang said...

agaga. bila la oura nk pat lesen kta mcm eazy ni. haha

Framestone said...

boleh je... he..23x pe contatct bro ek...tp xleh jnji hari pe leh jumpe huhuhu

Eazy Izzuddin said...

JOE :
babysitter katenye
hehe
abg mithali
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

NAJMIE :
betul3x....
byk mengembara
byk pengalaman

Eazy Izzuddin said...

PIKOK :
sangat padat..
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

KTY ;
2 la kak
oraits..
nannti eazy singgah akan calling2...
=D

Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR :
thanks bro!
wish me all da best

Eazy Izzuddin said...

RIZZ ;
sgt meletop woo
ehehe
thanks!

Eazy Izzuddin said...

AZZIELA :
hahaha
bile2 aje deh ngah free3...
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO MIE :
la bro
camne terbalik tuh...
hik3...
ok le 2
bro da lepas amek
eazy lom
wish me luck!
=D

Eazy Izzuddin said...

HAZZY ;
gaji?
x de...
kerah keringat ikhlas..
ehehe
ececeh

oooo..
ok la
ni eazy pun x thu mende pun lg psl muet

Eazy Izzuddin said...

AZUAN :
haha
betul3x...
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

DANA TELECOM :
x busy pun...
=D

Eazy Izzuddin said...

LILY :
bole la byk nyew...
kdg2 bibik pun jd...
haha
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

ZAHORA ;
pi la amek cepat2
senang
kemudahan nnti

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
bole je bro insyallah
if eazy x busy sgt

B!G N said...

pergh! really busy weekdays, be my driver? hehe :P

Amer Aan said...

pe kata ko..
jd driver...
ak spnjg mse...
ekekek..
joke je..

Nazra~ said...

wah smart2 ^_^

dh cm ala tentera

ije said...

yup2. kecik2 dulu kepingin nak drive kete. bila dah pandai ni, xde la best mana pun. uhu

Dhada said...

Wuuu rmbut baru ;P

hira said...

bertuah mak dia dapat anak yang rajin bawa pergi jalan-jalan
syok!
hehehe x))
nak juga dapat lesen
lepas spm, nak ambil lesen la
huhu

bella said...

wah rajinnyer die jd drebar...
nasib baek bella jnis bute arah sikit..
xtau sgt selok belok jln so xdek la mak selalu soh jd driver..
huk2

ayin jemin said...

wa...bznya dia..
reht la k.
:)

Dba Ghani said...

sama mcm aku..jdi drebar jugakk

bEEdLE d' bARd said...

ai kwn..kita sama ar..masa mula2 dpt lesen memg giler ar nak drive pg sumer tmpt..tp skrg udah malas..hehe

babymiLosh said...

bagus2... abg long yg baekkk =)

xpe,, nnti,, kekanda2&adinda2 dah mula drive,, suh mereka jd driver pulak ye.. kamu duk goyang kaki ja..

p/s:: ukm ni da 48 kes h1n1 da tp xtutup2 ag.. haishhhhh~~~~

meo188 said...

salam dude!

Corey said...

xpela berkorban..dpt pahala..maybe satu hari diorang kenang dan akan berkorban utk eazy lak.

Yanie said...

wow...byk nye task dlm sehari...sian...

mr.syazwan said...

kesibukan 1 hari anda macam kesibukan 3 hari wan...

hahahah

miss lolly a.k.a luvfareda said...

byk gila xtvt.

fuhhhh!

Eazy Izzuddin said...

BIG N :
yeah
u know that
me be ur driver?
can3
xD

Eazy Izzuddin said...

AMER AAN :
ekeke
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

NAZRA :
wohooo
thu x fe
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

IJE :
uhu
betul3x....
xD

Eazy Izzuddin said...

DHADA :
feewwiiitt...
rmi awek terpikat
ekeke
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

HIRA :
sangat bertuah
ahaha

cepat2 amek
x rugi
xD

Eazy Izzuddin said...

BELLA :
oooo
blaja la selok belok jln
senang nnti...
xD

Eazy Izzuddin said...

AYIN :
yeah...
sudah byk berehat skang
hihi

Eazy Izzuddin said...

DBA :
owh
yaka?
samala kita.
huk3

Eazy Izzuddin said...

BEEDLE :
yeah
thu x fe...
xD

Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :
semestinya
hik3...

lorh
byk kes tu
awat x tutup...
huuuu

Eazy Izzuddin said...

MEO :
wasalam dude!
=D

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY :
betul3x....
insyallah
thanks bro!

Eazy Izzuddin said...

YANIE :
huk3
siankan...
huuuu

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
hahaha
eh
klu cam tu hebat la ku
ekeke
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :
huhu
thu x fe...
xD

EIPUL said...

baru amek muet ker?
good luck!
Hehe

NoRT said...

abg penyayang hang nih

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
yeah
br amek
hik3
xD
thanks!

Eazy Izzuddin said...

NORT :
hik3...
betul3x..
=P
xD