[P]art 4 - [M]andi [L]aut!!

Assalamualakum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Akhirya,
part last menjelma setelah di nanti2kan. hik3, part di mana selepas Majlis Bufday Cik Wanie keesokkan harinya kami bermandi manda di tepi pantai, besh! sekali, kali kedua mandi karena semalamnya sampai2 PD mandi jugak, hik3

Awal pagi yg di kejutkan oleh
Cik Wanie melalui sms "Bangun!, mandi laut" haha, da baca msg tuh, boom! tumbang balik tido, haha, almaklumlah malam semalamnya letih sangat, akhirnya bangun juga, sebab waktu pagi waktu sesuai mandi, x panas sangat, xD



Dimulakan sebelum mandi laut, Cik Wanie keluar membeli breakfast dahulu, yerlo, agar mandi nanti ada tenaga & tidak lapar deh, hik3, mekasih cik wanie =D & akhirnya bergerak ke pantai, cuma depan bungalow sahaja, aku ketinggalan!, karena siap2 di atas, lihat2 dorang da gerak dlu, huk3


Nasiblah dapat kejar kembali, hehe, sampai juga di tepi pantai, ramai juga yg datang mandi manda, almaklumlah, pagi2 memang sangat enak mandi laut sebelum tengah hari, hehe, Takut Hitam!, haha =P


Sebelum membasahkan diri di pantai yg indah ini, MEsti!, snap pic sebelum berendam, tanda kenang kenangan di Pantai Port Dickson, hiks..=D


Nice la pic!, ku bersama Cik Wanie, hik2, memberanikan diri bawa kamera ke laut snap2 pic mereka, nasiblah kamera tak basah, huhu, layans....xD


Setelah semua kembali ke daratan, masing2 lompat2!, bagaikan terbang di udara!, sangat chantek la pic2 nih, thanks kepada yg telah meng snap, ehehe =P


Ku tidak lepaskan peluang, Lompat!!, haha (buruk benor rupe =P )


Saat2 yg tidak dapat di lupakan, akhirnya berakhir di sini, salam2, kiss2, peluk2 moment, haha, Mengambil gambar kenangan, ku sangat merindui moment2 ini, masing2 bergerak pulang mengikut haluan masing2 =(


Perjalanan tidak berakhir di situ, ku mengfollow kereta Pojie satu Majlis Perkahwinan member mereka, Layans, dapat lah juga mengisi perut untuk lunch ini, hehehe, then pulang lah meninggalkan PD, mengikut jalan dalam, dapat elak dari Highway, haha...dan tiba2...


Semasa dalam perjalan pulang, ku drive agak laju, tiba2 perasan kereta pojie slow n kereta hadapan pojie bagi signal last minit untuk belok kanan, mana taknya hampir ku berlanggar dengan kereta pojie n kereta hadapan, brek emergency terus! sampai berasap tayar kereta ku!, Syukur2 tiada pape kecelakaan, TUHAN masih sayangkan kami, huhu



Perasaan bedebar masih ada, nasiblah
tidak trauma, huk!, mmg celaka lah kereta tuh bagi signal last minute, huhu, sampai kan Jack yg sedap tidur di belakang terjaga, haha, sowy2, =P, berhenti di R& R sebentar & Akhirya tiba di Rumah Rizz, Pojie pun follow sekali lepaks2 jap umah Rizz...Ku pun beredar n tiba di rumah safely...Sekian...

p/s : agak ringkas kot story, Yg penting!, ku sangat merindui moment2 di PD, Miss Them! xD, see ya next time =D
LAYANS
(>_<)

65 comments:

b-boy said...

xkesah le ringkas pun.. raja n3 dah detailkan dah.. hek3

nURmALa mAZLan said...

berfoya² eh korang kat sana

joegrimjow said...

beshnye mandi lautt

Miss Hazzy said...

wah bestnye...lama tak terjun laut..

Cik Wanie said...

gonna miss u too sayang,
nanti ada majlis kecil2an tau,
nanti wnaie update ngn korang ok,
muahxxxxxxx..

luv u alwaz

여자 이니까® ☂[x]O[x]O☂ said...

da lm x mandi laut..
huuhuh
jelez la pla.. ;p

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

msg2 dah khatam entry...kikiki :D

rizz said...

nsib baek la xde pape yg blku kan alhmdulilah

Eazy Izzuddin said...

B-BOY :
hek3
betul gak eh
hehe
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK MALA :
hahah
jgn jelez
=P
xD
nnti akak leh join skali
xD

Eazy Izzuddin said...

JOE :
sangat besh joe
lame benor x mandi laut
xD

Eazy Izzuddin said...

MISS HAZZY :
jom miss hazzy terjun laut
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK WANIE :
gonna miss u too!
luv yah!

Eazy Izzuddin said...

xOxO :
hak3
jgn jelez
pi la laut terdekat n mandi
hehehe
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR :
HEhehe
msing2 mmg dah khatam entry
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
alhamdulillah tiada apa yg berlaku
syukur
=D

ije said...

ada la dekat 10 tahun tak mandi laut dengan hepi2. kecuali last year, mandi laut sb terpaksa, water confidence utk program outdoor. uhu

DilOt said...

mandi laut...nnt makan gelap..haha..

Eazy Izzuddin said...

IJE :
owh yaka?
huhu
same la eazy dah lame gler x mandi laut
yg br lah terasa dpt mandi
=D
huhu

next time mandi hepy2 ea

Eazy Izzuddin said...

DILOT :
haha
thu x fe
makin gelap
=P
xD

Nur Farhana said...

Yuhuuu budak kcik yg comeyyy.. Hak hak hak.. Entry kamu juge dah pandai brepisod nih kan.. Kalah drama LaLola peberet rakyat Malaysia.. Hak hak hak.. Jeles gue.. Tak bawak balik kek biru ke utk diriku ini???


Heehee.. Diriku sehat sesaje.. Tiada yg tak sehat mlainkan sehat2 belaka.. Adoi laa.. Membebel pnjang plak da kat sini.. Hahaha..


Mana thinking of you nih.. Huuhuu.. Udah3.. Pi solat jumaat.. =p

Eazy Izzuddin said...

hehehe
panjangnya comment diew
tp sangat berharga taw 4 me
hehehe

tukar angin lagu len pule
xD
hik3
nnti letak blik kot
=P
xD

nk pi la ni
=D

elle said...

ih ih ih... be careful while driving next time ye cik adik sayang oii... jgn bw laju2 sgt... ehehe...

Duke Luce Dell'amore said...

kamu merempit guna keta ek??
jgn bwk laju2 sgt lain kali..klu kat highway tu ok r..

Cik AniS GalaXy said...

jeles tgk...
uwaawaa
sedey xder mase 2

miss lolly a.k.a luvfareda said...

lol minat naik incik banana kat pantai pd tuh.agagaga.

Dhada said...

Lompat tinggi lg ! Hoyeh hoyeh .. hahahaha

Framestone said...

he..23x mandi xajak jhuhu...

Nur Farhana said...

Yippiee.. Ku datang lg.. Hik hik hik.. Komenku brmakna? Walawehhh.. Amik hati nmpk.. Nak hadiah ape? Hak hak hak..

Eazy eazy eazy.. Tahniah.. Waaa.. Dpat hadiah dr joe.. Uwaaa.. Hadiah da tggl 3.. Ku rasa pluang cam tipis giler jewk.. Uwaaa.. Pape pn, tahniah erk.. Meh.. Felukz sket.. Ooppsss.. Tak bley.. Haram.. Waaa.. Larikkk.. =p

*bebel lagikkkk..*

ファラ 'aqila said...

eazy mandi laut...da lame xmndi..laut

Eazy Izzuddin said...

ELLE :
hik3
i will
sentiasa slow
lorh
=D

Eazy Izzuddin said...

JIM :
eazy mane2 pun ley merempit
moto, keta
hik3
tp highway ok la
;)

Eazy Izzuddin said...

CIK ANIS :
2 la
x fe
next time ade lagi
=D
masa maseh panjang

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :
eazy pun nk merasa naek jugak
tp x kemampuan
haha
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

DHADA :
joms2 yeah
tinggi2
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
ni mase kat PD lah bro
selepas majlis cik wanie tuh
hiks
len kali jom la bro mandi laut

Eazy Izzuddin said...

FARHANA :
tima kaseh menjengah lagi
dtg la lagi
ehehe
=P
alhamdulillah x sangka akan menang
;D

x fe
blog eazy bebas bebel
=P

Eazy Izzuddin said...

AQILA :
eazy pun mase baru la mandi laut
joms3 pi mandi laut
xD

DeVoTeD LiLy said...

huaaa... PD...
lame ta pegi..
huhu...

Eazy Izzuddin said...

huhu
pegi2 kan lah
:D
besh!
eazy pun dlu lame x pi pantai

B!G N said...

bestnye mandi pantai!, lame doh x mandi ;)

B!G N said...

bestnye mandi pantai!, lame doh x mandi ;)

Qiki said...

giler jeles! x ajak, haha :P

Eazy Izzuddin said...

BIG :
joms la pi mandi
mandi lam blik air pun ok
hak3
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

QIKI :
haha
nnti ajak lorh
=P
xD

mr.syazwan said...

eazy mesti itam kan kan kan

hak3

KhairiL's said...

best bila dpt enjoy mcm ni

||| PöJìé PööH ||| said...

ehhh
macam copy Rizz jerr..
ahaksss
**larekkk!!

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

dtg PD tak bgtahu...da dkt da..

wénkt said...

nak mandi gak

babymiLosh said...

seb bek mandi laut tu takde tema kaler biru.. huuuu~~ kalu tak,, snap picta tak nampak ape.. huuu~`

p/s:: waktu type komen ni word verification kuar "polobiru".. hahaha.. bijak sungguh dia adapt.. ;p

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
haha
tahu x fe
x la hitam sangat
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

KHAIRIL :
sangat besh if reramai join
jom2

Eazy Izzuddin said...

POJIE :
hahaha
tiru gamabr jek
kejarrr....
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

ALIF :
la...
yaka?
nnti pi maNE2 bg thu
=D

Eazy Izzuddin said...

WENKT :
joms2 bile2 kite pi
xD

Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :
hehe
thu x fe

owh yaka?
mmg kebetulan tuh
hik3
xD

lina said...

HI, Eazy... It's my first comment.
I'm an Indonesian. What a nice beach!

Siti Nurul Jannah Fital said...

uwa...aku yg yok yo oooo je plan nak pie berlibur ke PD...akhirnya ko yg pie...uwaaaaaa.....
Cesss kalau tak pasal aku kena balik melaka 2 minngu lepas..mesti kulit ku skng dah gelap akibat sun burn hahahahah

Eazy Izzuddin said...

LINA :
hey lina...
thanks dropping by here to my blog
=D
thanks!

Eazy Izzuddin said...

SITI ;
hik3
mesti gelap klu pi PD....
=P
xD

Dba RafiQ said...

kenapa x ajk aku mandi skali?

miss GAZA said...

kita mandi laut jugak...
=p

Eazy Izzuddin said...

DBA ;
mane thu lorh
ohoho
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

MISS GAZA :
oh yaka?
x jumpe pon
hehe
=P
xD