Followers

Wednesday, June 10, 2009

[J]ourney [B]irthday [W]anie @ [P]D

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Akhirnya update juga entry Sambutan Hari Jadi Cik Wanie, rasanya macam biasa mahu ringkaskan sekali gus dalam 1 entry, haha, sebelum ni semangat mahu entry berepisode, hik3, maybe kemalasan melanda yg teramat sangat, entah la kenape erk, huhu, sekarang berkesempatan on9, jOms upadate!

Di mulakan, melihat blogger2 lain telah pun mengupdate entry ini memberikan ku sedikit sebanyak idea, dan juga pic2, hope enjoy the pic, karena kebanyakan pic yg di edit oleh Rizz, thanks Rizz, hehe, Ku kemalasan sedikit, huhu =P tapi ada juga pic2 ku edit sendiri, hehe =P

Layans, the Journey Our Birthday Girl Cik Wanie begins now....=P



Permulaan,Pagi Sabtu, perjalanan di mula kan mengambil Rizz di KL, kemudian menunggu Jack di LRT, seterusnya bergerak lah kami menuju ke Plaza Tol Sungai Besi di mana tempat pertemuan kami untuk berkonvoi sekali ke Port Dickson, syok! xD, Ketemu Pojie, Aizoul, Cik Wanie & lelain di sane hiks xD

Hiks, perjalanan di teruskan selepas ketemu mereka, kami ke Putrajaya dahulu untuk mengambil kek,(sampai sesat di sana, haha) dan meneruskan perjalanan ke PD, yg tak syok nya, jamme memanjang dari Nilai ke Seremban, huhu, Nasib lah kereta ku Auto, ok la sikit, bagi yg Manual, habesla letih, =P xD

Alhamdulillah sampai ke PD, kami sampai dahulu karena mereka berhenti di R&R (kami ketinggalan, huhu), sampai juga kami2 ke Bungalow Wanie di PD, apa lagi angkut barang letak di bilik masing2 then memulakan tugas menceriakan Bungalow untuk sambutan HAri Jadi Cik Wanie, kasi meriah, TEMA : Blue & White, Nice!! xD, meniup belonnya xD

Tengah hari, semuanya perut berkeroncong, kami2 menerjah gerai2 makan di Area Teluk Kemang, ku tumpang Kak Heze, ok le 2, hiks, Order makan, semuanya sedap2, ku, kak Heze & Jack Order Char Koey Tiaw, sangat sedap!, sempat lagi snap2, hik2 sempat lagi Kak Heze ngorat Abg waiter, haha (lariksss! =P) LAYANS xD

Kalau da sampai PD confirm la berendam dalam laut, petang itu juga kami berendam dalam laut, dengan mengfollow kak Heze (semua naik kereta Cute Kancil Ku, 6 Org wo!!, haha, muat eh =P) membawa kami ke Pantai Cermin Area Teluk Kemang, lautnya mmg macam cermin, besh!, lama rasanya x mandi laut =P

Jam menunjukkan tepat pukul 6 petang, tiba masanya Majlis yg di nanti nanti kan, yeah, mmg tak sabar kami di buatnya, hik3, Joms Layans xD

PART 2

Masing2 bersiap2 untuk menanti waktu yg di tunggu, semua nya memakai baju warna sama sahaja, sedondon geetu~, warna biru & putih, almaklumlah tema Bufday Cik Wanie kan Blue & white, mesti ikut tema, Jeng3x....style aku, ok? simple2 sahaja, mereka yg lain sangat lawa bajunya Terutama Bufday gurl Cik Wanie, hik3...xD

So, ku papar gambar2, dan biar gambar2 itu berkata2, hiks3, Layans...=P

Our baju that Night, Blue & White, ok le 2..xD


Bergambar dahulu dgn Cik Wanie sebelum ke Blue Carpet, hik3..xD


Menulis di Guest Book, Snap2 Sana Sini, hik3, Mesti! =P


Ketibaan Cik Wanie Di Blue Carpet =D Meriah!!, Bro Aizoul & Madi menjadi MC pada malam itu xD


Upacara Memotong Kek, Sambil Nyanyi Happy Bufday, Allah Selamatkan Kamo


Acara seterusnya ialah Makan!, hiks, mmg perut pun tengah keroncong geetu~, makanan pada malam itu sangat enak!, beberapa kali menambahnya, tapi tak boleh amik lebih lorh, takut naik badan ku ini, hik3, ala2 kadar jek ( yeke?? =P)

PART 3

Part ini lebih menarik, selepas makan, aturcara majlis menunjukkan mengadakan beberapa game yg menarik dan memeriahkan lagi suasana di Majlis Hari Jadi Cik Wanie, antara musical chair, kotak beracun, karoke, menari poco2 dan memacam lagi

seperti biasa, biarkan gambar2 ini berbicara =D xD

Hiks, our MC that night, Bro Aizoul n Madi erk, xD, ada brother DJ lagi tuh, meriah berkaroke nanti =P




Play Musical chair!!, sangat meriah!, and the winner is...Jack!!, abg yg tengah pegang Jam dinding tuh, hik3, ok le 2 =P, Ku? kalah di permulaan permainan, haha




Anak2 Kak Heze, hiks, berkaroke la malam itu,xD, jangan men2, Kak Heze juga turut serta! Pojie, Zoul, Rizz, Jim, Wawa



Selepasnya, menari tarian Poco2, hiks3, melihat gelagat menari tarian poco2, ada yg mahir ada yg kurang mahir, hentam sajalah labu, ohoho =P



Mesti!, bergambar dengan blogger2 =P, habes muka cik wanie di tandatangan oleh kami, hik3, sebagai tanda kenang2...xD


Yeah!, Hadiah2 ikhlas dari kami, Happy Belated Birthday! Cik Wanie Moge Panjang umur N mUrah Rezki, dalam pic, ku, kak Heze & Rizz, hiks3...

Sangat happening pada malam itu, alhamdulillah tiada apa kecelakaan yg berlaku, hik3, ok le 2, The Best Birthday Party Ever yg pernah ku pergi, thanks Cik Wanie karena invite, takkan ku lupa kenangan manis pada malam itu, lagi2 melihat mereka syok2 berkaroke malam itu, hik2, gegar 1 PD =P

Tetamu yg hadir semakin berkurangan, Ku & beberape org Blogger stay up with Cik Wanie di Bungalow, hiks, story best! keesokkannya, story apa? tunggu NEXT ENTRY ea karena penat sangat menaip nih, hihi, LAYANS ea pic2 di atas =D

p/s : happening! malam itu, kerinduan lorh moment pada hari itu! Miss Yah!! wow! kebiruan pic2 di atas =P
LAYANS
(>_<)

Comments (55)

On June 10, 2009 at 8:43 AM , Fina said... [Reply to comment]

memang nampak biru =P

 
On June 10, 2009 at 8:47 AM , sharamli said... [Reply to comment]

meriahhhhh

 
On June 10, 2009 at 9:11 AM , en_me said... [Reply to comment]

besornyerr banner tewww... hepi besday wanie

 
On June 10, 2009 at 9:55 AM , KhairiL's said... [Reply to comment]

hoho
meriah gila besday party ni

 
On June 10, 2009 at 10:09 AM , rizz said... [Reply to comment]

best kan hehe rizz pon tringin nk wat beday party cm wanie neh ekekee

 
On June 10, 2009 at 10:22 AM , DilOt said... [Reply to comment]

meriahnye,,,
byknye gambo die...

 
On June 10, 2009 at 10:24 AM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

bestos momentos! ;D

 
On June 10, 2009 at 10:46 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FINA :
mmg kebiruan semua nya
ikut tema katakan
=P
xD

 
On June 10, 2009 at 10:46 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SHARAMLI :
sangat meriah mlm itu!
xD

 
On June 10, 2009 at 10:47 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO EN_ME :
sangat beso
hik3
xD

 
On June 10, 2009 at 10:48 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KHAIRIL :
mmg tersangat lah meriah!
xD

 
On June 10, 2009 at 10:48 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

RIZZ :
hiks
try la rizz wat cam ni
mesti meriah punye kan
hik3
xD

 
On June 10, 2009 at 10:49 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DILOT :
mestila byk gmbar
kenangan
hik3
xD

 
On June 10, 2009 at 10:49 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO NUAR :
yeah
really da best momentos
xD

 
On June 10, 2009 at 10:52 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

F
U
U
U
Y
O
O
O
O
chantek bju eazy (tibebe puji nk ambik hati la tuh)
hak3...

meriah2 gak tgk tu..
tpi maghrib n isya solat x??
nge3...

 
On June 10, 2009 at 11:04 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

maceh2
=P
puji2 x fe
hik3
xD

mmg meriah
mesti solat lorh
huhu
xD

 
On June 10, 2009 at 11:18 AM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

JOM2 KE PARTY LOLLY PLAK? ngeee

 
On June 10, 2009 at 11:27 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

joms2 ke party lolly
bila kah itu?
invite eazy skali ea

 
On June 10, 2009 at 11:33 AM , atty's said... [Reply to comment]

terlepas menari poco-poco..mcm lew reti hehehe

 
On June 10, 2009 at 11:50 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehe
eazy pun terlepas
bole la skit2 menarinya
=P
xD

 
On June 10, 2009 at 12:15 PM , Dhada said... [Reply to comment]

Wahh dahsyat siap ada banner ;P

 
On June 10, 2009 at 12:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

mmg dahsyat2
xD

 
On June 10, 2009 at 12:45 PM , b-boy said... [Reply to comment]

akhirnya tertulis juga n3 nie kan.. hek3

 
On June 10, 2009 at 12:53 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hek3
akhirnya boy
tulis juga
tp de sambungan taw
=P
xD

 
On June 10, 2009 at 1:27 PM , nURmALa mAZLan said... [Reply to comment]

meriahnyer...
best²
ini macam dah macam birthday artis nih

 
On June 10, 2009 at 1:44 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

sangat meriah kak.....
hehe
2 la pasal
=P
xD

 
On June 10, 2009 at 1:55 PM , B!G N said... [Reply to comment]

meriah! semua biru2 belaka! nice!

 
On June 10, 2009 at 2:03 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yeah
biru kebiruan
hik3
nice sangat!

 
On June 10, 2009 at 2:07 PM , hira said... [Reply to comment]

memang meriah habis tengok gambar-gambar di atas.
hahaha x))
tapi syok! :)

 
On June 10, 2009 at 2:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaaha
syok kan
=P

nak wat party cenggini
xD

 
On June 10, 2009 at 3:27 PM , Framestone said... [Reply to comment]

meriah gitew,..rugi xjoin same huhu

 
On June 10, 2009 at 4:02 PM , ayin jemin a.k.a ain said... [Reply to comment]

wow..bestnya menyambut cik wanie bday ya!

 
On June 10, 2009 at 4:38 PM , elle said... [Reply to comment]

hamboihh.... meriah sungguh la.... xprnh elle gi bday party gini... ehehe... nmpk cam besh je ek.. (^_^)

 
On June 10, 2009 at 5:20 PM , ファラ 'aqila said... [Reply to comment]

wow...ambutan birthday yg sungguh meriah...bestnyer....huuu

eazy bergaye sakan macam ebih dari cik wanie je tuh..hehehe

 
On June 10, 2009 at 5:47 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

ini puji-pujian lerr...
ala2 mcm lagu raihan tu
kha3...

oh solat erk..
ahaa bgs2..
ceylet sikit??
kha3..

^_~

 
On June 10, 2009 at 8:29 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO FRAMESTONE :
sangat meriah bro
2 la
rugi x join
confirm lagi meriah
=D

 
On June 10, 2009 at 8:29 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AYIN :
seperti yg di katakan
sangat meriah menyambut bufday beliau
=D

 
On June 10, 2009 at 8:30 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ELLE :
jom la Elle
next time jom join ea
hik3
eazy pun x pernah jugak
1st time rasenye
xD

 
On June 10, 2009 at 8:31 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AQILA :
hik3
meriah

ops
biase2 aje
cik wanie punye dress lgi gempak
hik3

 
On June 10, 2009 at 8:32 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN :
hiks
ok le 2
lame x dgr lagu tuh
besh!
=P

alhamdulillah
solat2
xD

 
On June 10, 2009 at 11:09 PM , elle said... [Reply to comment]

oh hoo... buleh2... bday elle nt la wat bday party gini, buleh?? ehehe... =p

 
On June 11, 2009 at 10:01 AM , DeVoTeD LiLy said... [Reply to comment]

wahh mandi laut dengan shekshiii nyeeee..
hehehhe..=p

 
On June 11, 2009 at 12:22 PM , AiZouL tHe aBg keChiK... said... [Reply to comment]

bravo...
havoc meletop

 
On June 11, 2009 at 2:47 PM , Iznie said... [Reply to comment]

wah...meriahnyer....

aikk..pesal nampak bro yg lebih smart dari cik wanie? =D


err....bro kena tagged! heehee

 
On June 11, 2009 at 6:10 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ELLE :
hik3
klu wat tuh jgn lupe ajak taw
buleh ja kamo wat cam tu
x halang pown
xD

 
On June 11, 2009 at 6:15 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LILY :
seksi geetu~
ekeke
=P
xD

 
On June 11, 2009 at 6:16 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BRO AIZOUL :
meletup! katanya
ehehe
xD

 
On June 11, 2009 at 6:16 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

IZNIE :
meriah sangat
ops!
xD
hik3

ayyak!
tag!
ohoho

 
On June 11, 2009 at 6:20 PM , ||| PöJìé PööH ||| said... [Reply to comment]

ohh malas sungguh nk update uols..

 
On June 11, 2009 at 7:29 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

huhu
eazy pun terpaksa merajin kan diri
xD

 
On June 12, 2009 at 1:51 PM , Wawa_Nadwa said... [Reply to comment]

pheeewitt!
seksi2 jejaka mandi laut.
sib baik tak gi.
kalau tak juling bijik mata ni haa.
hahahha!

 
On June 12, 2009 at 8:39 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha
mmg rugi x pi melihat keseksian kami
hak3
=P
xD

 
On June 16, 2009 at 11:01 PM , Dba RafiQ said... [Reply to comment]

cis...aku x dijemput

 
On June 17, 2009 at 9:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DBA :
ohoho
mae ku tahu
tye la cik wanie
=P
xD

 
On June 24, 2009 at 1:24 PM , Naz said... [Reply to comment]

Sape cik wanie tuh eazy? meriahnya bday.. huhu..

Tak pernah smbut bday cmth meriah skali..