[J]ourney [B]irthday [W]anie @ [P]D

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Akhirnya update juga entry Sambutan Hari Jadi Cik Wanie, rasanya macam biasa mahu ringkaskan sekali gus dalam 1 entry, haha, sebelum ni semangat mahu entry berepisode, hik3, maybe kemalasan melanda yg teramat sangat, entah la kenape erk, huhu, sekarang berkesempatan on9, jOms upadate!

Di mulakan, melihat blogger2 lain telah pun mengupdate entry ini memberikan ku sedikit sebanyak idea, dan juga pic2, hope enjoy the pic, karena kebanyakan pic yg di edit oleh Rizz, thanks Rizz, hehe, Ku kemalasan sedikit, huhu =P tapi ada juga pic2 ku edit sendiri, hehe =P

Layans, the Journey Our Birthday Girl Cik Wanie begins now....=P



Permulaan,Pagi Sabtu, perjalanan di mula kan mengambil Rizz di KL, kemudian menunggu Jack di LRT, seterusnya bergerak lah kami menuju ke Plaza Tol Sungai Besi di mana tempat pertemuan kami untuk berkonvoi sekali ke Port Dickson, syok! xD, Ketemu Pojie, Aizoul, Cik Wanie & lelain di sane hiks xD

Hiks, perjalanan di teruskan selepas ketemu mereka, kami ke Putrajaya dahulu untuk mengambil kek,(sampai sesat di sana, haha) dan meneruskan perjalanan ke PD, yg tak syok nya, jamme memanjang dari Nilai ke Seremban, huhu, Nasib lah kereta ku Auto, ok la sikit, bagi yg Manual, habesla letih, =P xD

Alhamdulillah sampai ke PD, kami sampai dahulu karena mereka berhenti di R&R (kami ketinggalan, huhu), sampai juga kami2 ke Bungalow Wanie di PD, apa lagi angkut barang letak di bilik masing2 then memulakan tugas menceriakan Bungalow untuk sambutan HAri Jadi Cik Wanie, kasi meriah, TEMA : Blue & White, Nice!! xD, meniup belonnya xD

Tengah hari, semuanya perut berkeroncong, kami2 menerjah gerai2 makan di Area Teluk Kemang, ku tumpang Kak Heze, ok le 2, hiks, Order makan, semuanya sedap2, ku, kak Heze & Jack Order Char Koey Tiaw, sangat sedap!, sempat lagi snap2, hik2 sempat lagi Kak Heze ngorat Abg waiter, haha (lariksss! =P) LAYANS xD

Kalau da sampai PD confirm la berendam dalam laut, petang itu juga kami berendam dalam laut, dengan mengfollow kak Heze (semua naik kereta Cute Kancil Ku, 6 Org wo!!, haha, muat eh =P) membawa kami ke Pantai Cermin Area Teluk Kemang, lautnya mmg macam cermin, besh!, lama rasanya x mandi laut =P

Jam menunjukkan tepat pukul 6 petang, tiba masanya Majlis yg di nanti nanti kan, yeah, mmg tak sabar kami di buatnya, hik3, Joms Layans xD

PART 2

Masing2 bersiap2 untuk menanti waktu yg di tunggu, semua nya memakai baju warna sama sahaja, sedondon geetu~, warna biru & putih, almaklumlah tema Bufday Cik Wanie kan Blue & white, mesti ikut tema, Jeng3x....style aku, ok? simple2 sahaja, mereka yg lain sangat lawa bajunya Terutama Bufday gurl Cik Wanie, hik3...xD

So, ku papar gambar2, dan biar gambar2 itu berkata2, hiks3, Layans...=P

Our baju that Night, Blue & White, ok le 2..xD


Bergambar dahulu dgn Cik Wanie sebelum ke Blue Carpet, hik3..xD


Menulis di Guest Book, Snap2 Sana Sini, hik3, Mesti! =P


Ketibaan Cik Wanie Di Blue Carpet =D Meriah!!, Bro Aizoul & Madi menjadi MC pada malam itu xD


Upacara Memotong Kek, Sambil Nyanyi Happy Bufday, Allah Selamatkan Kamo


Acara seterusnya ialah Makan!, hiks, mmg perut pun tengah keroncong geetu~, makanan pada malam itu sangat enak!, beberapa kali menambahnya, tapi tak boleh amik lebih lorh, takut naik badan ku ini, hik3, ala2 kadar jek ( yeke?? =P)

PART 3

Part ini lebih menarik, selepas makan, aturcara majlis menunjukkan mengadakan beberapa game yg menarik dan memeriahkan lagi suasana di Majlis Hari Jadi Cik Wanie, antara musical chair, kotak beracun, karoke, menari poco2 dan memacam lagi

seperti biasa, biarkan gambar2 ini berbicara =D xD

Hiks, our MC that night, Bro Aizoul n Madi erk, xD, ada brother DJ lagi tuh, meriah berkaroke nanti =P




Play Musical chair!!, sangat meriah!, and the winner is...Jack!!, abg yg tengah pegang Jam dinding tuh, hik3, ok le 2 =P, Ku? kalah di permulaan permainan, haha




Anak2 Kak Heze, hiks, berkaroke la malam itu,xD, jangan men2, Kak Heze juga turut serta! Pojie, Zoul, Rizz, Jim, Wawa



Selepasnya, menari tarian Poco2, hiks3, melihat gelagat menari tarian poco2, ada yg mahir ada yg kurang mahir, hentam sajalah labu, ohoho =P



Mesti!, bergambar dengan blogger2 =P, habes muka cik wanie di tandatangan oleh kami, hik3, sebagai tanda kenang2...xD


Yeah!, Hadiah2 ikhlas dari kami, Happy Belated Birthday! Cik Wanie Moge Panjang umur N mUrah Rezki, dalam pic, ku, kak Heze & Rizz, hiks3...

Sangat happening pada malam itu, alhamdulillah tiada apa kecelakaan yg berlaku, hik3, ok le 2, The Best Birthday Party Ever yg pernah ku pergi, thanks Cik Wanie karena invite, takkan ku lupa kenangan manis pada malam itu, lagi2 melihat mereka syok2 berkaroke malam itu, hik2, gegar 1 PD =P

Tetamu yg hadir semakin berkurangan, Ku & beberape org Blogger stay up with Cik Wanie di Bungalow, hiks, story best! keesokkannya, story apa? tunggu NEXT ENTRY ea karena penat sangat menaip nih, hihi, LAYANS ea pic2 di atas =D

p/s : happening! malam itu, kerinduan lorh moment pada hari itu! Miss Yah!! wow! kebiruan pic2 di atas =P
LAYANS
(>_<)

55 comments:

Fina said...

memang nampak biru =P

sharamli said...

meriahhhhh

en_me said...

besornyerr banner tewww... hepi besday wanie

KhairiL's said...

hoho
meriah gila besday party ni

rizz said...

best kan hehe rizz pon tringin nk wat beday party cm wanie neh ekekee

DilOt said...

meriahnye,,,
byknye gambo die...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

bestos momentos! ;D

Eazy Izzuddin said...

FINA :
mmg kebiruan semua nya
ikut tema katakan
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :
sangat meriah mlm itu!
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO EN_ME :
sangat beso
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

KHAIRIL :
mmg tersangat lah meriah!
xD

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :
hiks
try la rizz wat cam ni
mesti meriah punye kan
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

DILOT :
mestila byk gmbar
kenangan
hik3
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO NUAR :
yeah
really da best momentos
xD

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O
O
chantek bju eazy (tibebe puji nk ambik hati la tuh)
hak3...

meriah2 gak tgk tu..
tpi maghrib n isya solat x??
nge3...

Eazy Izzuddin said...

maceh2
=P
puji2 x fe
hik3
xD

mmg meriah
mesti solat lorh
huhu
xD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

JOM2 KE PARTY LOLLY PLAK? ngeee

Eazy Izzuddin said...

joms2 ke party lolly
bila kah itu?
invite eazy skali ea

atty's said...

terlepas menari poco-poco..mcm lew reti hehehe

Eazy Izzuddin said...

hehe
eazy pun terlepas
bole la skit2 menarinya
=P
xD

Dhada said...

Wahh dahsyat siap ada banner ;P

Eazy Izzuddin said...

mmg dahsyat2
xD

b-boy said...

akhirnya tertulis juga n3 nie kan.. hek3

Eazy Izzuddin said...

hek3
akhirnya boy
tulis juga
tp de sambungan taw
=P
xD

nURmALa mAZLan said...

meriahnyer...
best²
ini macam dah macam birthday artis nih

Eazy Izzuddin said...

sangat meriah kak.....
hehe
2 la pasal
=P
xD

B!G N said...

meriah! semua biru2 belaka! nice!

Eazy Izzuddin said...

yeah
biru kebiruan
hik3
nice sangat!

hira said...

memang meriah habis tengok gambar-gambar di atas.
hahaha x))
tapi syok! :)

Eazy Izzuddin said...

hahaaha
syok kan
=P

nak wat party cenggini
xD

Framestone said...

meriah gitew,..rugi xjoin same huhu

ayin jemin a.k.a ain said...

wow..bestnya menyambut cik wanie bday ya!

elle said...

hamboihh.... meriah sungguh la.... xprnh elle gi bday party gini... ehehe... nmpk cam besh je ek.. (^_^)

ファラ 'aqila said...

wow...ambutan birthday yg sungguh meriah...bestnyer....huuu

eazy bergaye sakan macam ebih dari cik wanie je tuh..hehehe

mr.syazwan said...

ini puji-pujian lerr...
ala2 mcm lagu raihan tu
kha3...

oh solat erk..
ahaa bgs2..
ceylet sikit??
kha3..

^_~

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
sangat meriah bro
2 la
rugi x join
confirm lagi meriah
=D

Eazy Izzuddin said...

AYIN :
seperti yg di katakan
sangat meriah menyambut bufday beliau
=D

Eazy Izzuddin said...

ELLE :
jom la Elle
next time jom join ea
hik3
eazy pun x pernah jugak
1st time rasenye
xD

Eazy Izzuddin said...

AQILA :
hik3
meriah

ops
biase2 aje
cik wanie punye dress lgi gempak
hik3

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :
hiks
ok le 2
lame x dgr lagu tuh
besh!
=P

alhamdulillah
solat2
xD

elle said...

oh hoo... buleh2... bday elle nt la wat bday party gini, buleh?? ehehe... =p

DeVoTeD LiLy said...

wahh mandi laut dengan shekshiii nyeeee..
hehehhe..=p

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

bravo...
havoc meletop

Iznie said...

wah...meriahnyer....

aikk..pesal nampak bro yg lebih smart dari cik wanie? =D


err....bro kena tagged! heehee

Eazy Izzuddin said...

ELLE :
hik3
klu wat tuh jgn lupe ajak taw
buleh ja kamo wat cam tu
x halang pown
xD

Eazy Izzuddin said...

LILY :
seksi geetu~
ekeke
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO AIZOUL :
meletup! katanya
ehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

IZNIE :
meriah sangat
ops!
xD
hik3

ayyak!
tag!
ohoho

||| PöJìé PööH ||| said...

ohh malas sungguh nk update uols..

Eazy Izzuddin said...

huhu
eazy pun terpaksa merajin kan diri
xD

Wawa_Nadwa said...

pheeewitt!
seksi2 jejaka mandi laut.
sib baik tak gi.
kalau tak juling bijik mata ni haa.
hahahha!

Eazy Izzuddin said...

hahaha
mmg rugi x pi melihat keseksian kami
hak3
=P
xD

Dba RafiQ said...

cis...aku x dijemput

Eazy Izzuddin said...

DBA :
ohoho
mae ku tahu
tye la cik wanie
=P
xD

Naz said...

Sape cik wanie tuh eazy? meriahnya bday.. huhu..

Tak pernah smbut bday cmth meriah skali..