[T]erlalu [I]stimewa - [C]ontest

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Seperti mana yg dijanjikan Joe, ku sertai contest yg dianjurkan oleh Joegrimjow, ItS All aBOUt jOUrnEY hiks, contest about memori kamu yang kamu ingat sampai sekarang, yeah, huhu ade 1 kisah yg masih segar di ingatan sehingga sekarang, bila di kenang kembali, air mata mengalir, huhu (aish semua cerita sedey jek xD)

Ku teruskan, hiks, Joegrimjow ada bagi idea untuk menulis, terbaca kisah Joe yg teringatkan kepada Arwah Ayahandanya, =), ini telah memberikan ku sedikit idea untuk menulis, ku juga telah kehilangan seorang insan yg paling ku sayang, Arwah adek, Nur Alisa Maisarah Roslan, huhu

Okayh, kisah bermula sekarang (Joe, take note,he2 =P)...



Ku Tatap Gambar Wajahmu..
Sinar Mata Itu..
Lirik Senyumanmu..
Pesona Yang Membelai..
Wajahmu Bercahaya..
Memberi Bahagia..
Tiap Yang Memandang..
Hati Jadi Salju..
KAU TERLALU ISTIMEWA..

Bait2 lirik nyanyian penyanyi kesayanganku Adibah Noor tiba2 berkumandang di corong radio di suatu petang yang mendamaikan, mengembalikan nostalgia ku kepada arwah adindaku Nur Alisa Maisarah Roslan yang telah pergi menyahut panggilan illahi kira2 hampir 4 tahun yang lalu...

Tanggal 23hb November 2006, suatu tarikh yang tak akan pernah luput di ingatan kami sekeluarga terutama ayahanda dan bondaku. Lebih2 lagi bondaku yang tak jemu2 berada disamping Alisa disaat2 awal hingga nafas terakhirnya. Lisa mula dikesan menghidap penyakit kegagalan buah pinggang kronik 2 minggu selepas meyambut ulangtahun kelahirannya yang pertama.

Masihku ingat pada 28hb Dec 2005, tiba2 pagi itu keadaannya seperti terkena sawan. Aku & bondaku bergegas ke HUKM bahagian kecemasan, setelah di berikan rawatan kecemasan , sampel darah diambil, akhirnya Lisa disahkan mengalami kegagalan buah pinggang. Kami bagaikan terpukul!, sedih mendengar berita tersebut. Apalagi ketika itu ayahanda tiada bersam kerana bertugas di PBB berpusat di Mindanao Filipina. Ketika itu juga Lisa dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan lebih rapi.


Tiba2 hatiku bagaikan terpanggil, sebagai abang sulung dalam keluarga, tugas ku untuk memberi semangat kepada bonda dan adik2 sebagai pengganti ayahanda tika ini. Namun ku bangga mempunyai ibu yang begitu tabah dan kuat semangat walaupun jauh di sudut hatinya sedih. Itulah semangat isteri seorang Pegawai Tentera. =)

Berbagai cabaran kami harungi tanpa ayahanda (hanya pulang bercuti 2 minggu saja dalam 3 bulan). Sepanjang tahun 2006 ibu sering berulang alik ke Hospital untuk Dialysis adek. Adakalanya Lisa perlu berada di hospital selama 1 bulan @ 2 minggu, bonda terpaksa meletakkan kereta di hospital sehingga di benarkan keluar. Bonda akan pergi & pulang sendiri. Tugasku di rumah menjaga 4 lagi adik-beradik yang masih bersekolah, untung ada emak saudara yang datang menjaga.

Tahun 2006 merupakan tahun ujian yang sangat besar Allah turunkan bagiku karena tahun itu ku menduduki Peperiksaan SPM. Bayangkanlah sepanjang tahun itulah, ayahanda tiada bersama, adinda bongsu pula sakit, namun ku kuatkan semangat!, sebagai anak sulung, banyak harapan yang terletak di bahuku, huhu

Hari2 yang berlalu begitu pantas, Lisa di layan dengan penuh kasih sayang oleh bonda & kami adik-beradik. Kami bergilir-gilir membersihkan bilik bonda tiap hari, bagaikan bilik di hospital karena Lisa perlu menjalani rawatan APD ( Peritoneal Dialysis ) dirumah selama 10jam bermula 8pm hingga 6am. Keadaan bilik perlu bersih tanpa habuk, tangan perlu dicuci bersih sebelum rawatan bermula. Bonda yang tidak jemu tanpa merungut merawat Lisa. Sesekali ku akan membantu, begitulah rutin harian kami.


OGOS 2006, Ayahanda selamat kembali ke Tanah Air setelah tamat bertugas di Filipina selama 1 tahun, huhu. Tugas bonda semakin ringan dengan adanya ayahanda disisi. Ayahanda begitu gembira kerana tidak lagi berjauhan dari kami sekeluarga. Masa ayahanda di rumah mencurahkan kasih sayang terhadap Lisa. Ayahanda seolah-olah ingin membayar masa semasa ketiadaannya. Sesekali riak kesedihan jelas terpancar di wajahnya.

Masakan tidak, sekian lama ayahanda menati kehadiran seorang lagi Puteri kecil dalam keluarga kami, tapi Allah SWT memberikan UjianNya. Sebelum itu, ku mempunyai seorang adik perempuan di bawahku (no.2) dan 3 adik beradik lelaki, dan kemudian barulah Lisa hadir menyerikan kehidupan.

Nur Alisa Maisarah, sebuah lagi nama yang indah, seindah wajah comelnya, redup matanya membawa seribu makna, tingkahnya lembut & jarang merenget seperti kanak2 lain. Kata Bonda, Lisa seorang anak yang tidak banyak ragam semenjak dari dalam kandungan hingga kelahirannya. Semua yang dilalui bonda bersama Lisa dipermudahkan oleh Nya.


RAMADHAN 2006, adalah yang terakhir kami bersama Alisa. Sepanjang Ramadhan, Lisa lebih rapat bersama ayahanda sehingga adakalanya menyuakan makanan ke mulut ayahanda. Kata bonda, beliau sengaja membiarkan ayahanda melayani Lisa sesungguhnya. Sepanjang 3 bulan semenjak kepulangan ayahanda, masa banyak dihabiskan untuk Lisa. Masihku ingat lagi sewaktu merancang untuk menyambut Aidilfitri di kampung, bonda begitu keberatan memandangkan keadaan Lisa karena suasana kampung tidak sama seperti di rumah, banyak risikonya. Ayahanda mencadangkan untuk menginap di Rumah Rehat sahaja. Alasanya karena lama sudah ayahanda tidak beraya di kampung semenjak 1 tahun ketiadaannya. Bonda tawakal sahaja. Tapi naluri seorang bonda sentiasa dapat merasakan sesuatu...


Masihku ingat lagi di pagi lebaran, Lisa mula menunjukkan ketidakselesaannya. Lisa mula batuk2 dan muntah2. Ini memandangkan malam sebelumnya Lisa menjalani rawatan di rumah TokWan ( Rumah Ayahanda ). Kami bertawakal dengan membersihkan bilik tersebut. Selama 2 hari di kampung, bonda mengajak ayahanda pulang ke Kuala Lumpur karena keadaan Lisa yang semakin kurang bermaya. Ayahanda akur, Tiba di KL bonda segera membawa Lisa ke HKL (Hospital Kuala Lumpur). Pagi sebelumnya merupakan hari terakhir Lisa di rumah. huhu =(

Malam itu juga Lisa tidak sedarkan diri hingga di masukkan ke ICU. Saat2 itu jugalah peperiksaan SPM hampir tiba. Bonda kuatkan semangat ku disamping mendoakan kesihatan Lisa. Selama 3 minggu Lisa di ICU dalam keadaan tidak sedarkan diri. Bonda tidak pernah merenggang darinya. Doa bonda dimakbulkan Allah SWT, Seminggu sebelum pemergian Alisa , bonda sempat bersama Alisa , dapat melihat Lisa senyum ( walaupun keadaan separuh sedar ) seketika, dapat membelai, tidur bersama dalam pelukan. Ini karena sebelum di ICU kami hanya melihatnya sahaja.

Apabila keadaan stabil, Lisa dipindahkan ke wad biasa. Kata bonda, beliau redha jika Tuhan mengambil Lisa daripada melihat kesengsaraannya di kemudian hari, karena ketika itu, otak Lisa tidak berfungsi walaupun matanya hanya dapat melihat dengan 1 pandangan sahaja. Lisa mengalami jangkitan paru2 serta buah pinggang kronik & ingatanya kabur, huhu kuatnya semangat adekku menghadapi semua nih, huk3 (T-T)

Hari pertama ku menghadapi Peperiksaan SPM, ku buat bersungguh2. Hari kedua pula tiada kertas ujian. Jadi ku mengambil kesempatan untuk menziarahi Lisa di hospital. Tapi alangkah sedihnya & sebaknya........ Sebaik sahaja sahaja tiba di wad, bonda memberitahu ku Lisa baru sahaja 'pergi' ......menyahut panggilan Illahi,.......(speechless)=(( hanya beberape minit sahaja sebelum ku sampai............peluk bonda sambil menangis teresak-esak.

Ayahanda ketika itu berada di Melaka bersama adik-beradik yang lain karena menghadiri mesyuarat di sana. Namun ayahanda tidak sempat menghadirinya karena berita sedih tersebut, huhu, baru semalamnya ayahanda ke sana. Ketika ku membacakan Yassin buat arwah adek, tetiba air mata mengalir membasahi pipi, melihat pelawat & nurse dalam wad bertalu menemui bonda, memeluk, menangis & ucap takziah pada bonda..ku sangat sebah, sedih & terharu...Tatkala mencium dahi Arwah Lisa yg begitu sejuk, dan raut wajahnya seperti lega lepas dari kesakitan yang di alami.......=((

Nur Alisa Maisarah dikebumi kan pada malam itu juga, malam Jumaat...Kami sekeluarga di berikan kesempatan memandikan arwah. Arwah 'pergi' menemunya Nya ketika umurnya 1 tahun 11 bulan, 3 minggu lagi menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-2 pada 13 December...Keesokkanya peperiksaan EST ( English for Science & Technolgy ), ku berusaha juga untuk menjawab walau dalam keadaan sedih dan sebak, Habis exam, ada teman2 ku yg tahu perkara yg berlaku ramai2 memberikan semangat dan membuat tahlil kecil di Surau Sekolah...Sungguh terharu....

Seperti mana bait2 awal & akhir, lagu Terlalu Istimewa nyanyian Adibah Noor itu yang begitu menyentuh hatiku dan bonda memaparkan situasi Alisa dan Peribadinya......

Kau Terlalu Istimewa..
Kasih dan Sayangmu Terpancar..
Seikhlas..
Tiada Batasan Terus Membara..
Terkilan Rasa Jiwa..
Inginku Lihatmu Dewasa..
Apa Daya,
Tuhan Lebih Menyayangimu..
Ku Pasti Kau BerBahagia..
Duduk di SampingNya..
Tak Tertanggung Rindu..
Mendengar Suaramu..
Tawa Mengusik Jiwa..

Sesungguhnya ada hikmah & nikmat yang Allah SWT hendak sampaikan kepada kami sekeluarga. Dan dengan kehadiran Nur Alisa Maisarah untuk seketika ini adalah anugerah yang paling berharga dan penyeri hidup untuk kami sekeluarga. Kehilangannya masih dirasai. Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh Nur Alisa Maisarah yang kami rindui....AL-FATIHAH...

P/S : sedih bila menaipnya, alhamdulillah...selesai jua menaip....
LAYANS...
(>_<)

124 comments:

joegrimjow said...

waa
akhirnye post jugak
nanti ku update n bace khusyuk2
ngantuk
huhu

mecey yekkk

Eazy Izzuddin said...

owaits!....
hiks....
bace khusyuk2 ea....
=P
xD

b-boy said...

sedihnya..buat boy teringat juga arwah adikkk..

Framestone said...

peh...bro lyn je nie huhuhu

Eazy Izzuddin said...

b-boy : huhu
al-fatihah buatnya...
=D

Eazy Izzuddin said...

bro framestone : huhu
layans....
=D

SuFy said...

takziah ye eazy..sedih pulak..

Eazy Izzuddin said...

sufy : huhu
mekasih sufy....
=(
...

DeVoTeD LiLy said...

huhu.. sedihnye.. takziah eazy...

Eazy Izzuddin said...

lily :huhu
mekasih lily....
=)

piKOk said...

sedey citer Eazy..
al-Fatihah buat arwah..

Nazra~ said...

al-Fatihah jua...

:)

I n n z said...

sedeyh.. =(
Al Fartihah tok adek eazy

CikYana(",) said...

cedeynya akak baca psl adik eazy
al-fatihah tuk arwah adik eazy
:((

bee said...

cam nalah kesakitan yg dirsai waktu adik eazy msh ada..apa2 pon..die budak yg kuat dan cekal..al-fatihah

Dhada said...

Kasihan adik kamu .. tapi tapela dia pergi, sekurang-kurangnya ta perlu dia tanggung kesakitan tu .

Al-Fatihah .

azizan4444 said...

simpati same.bro lg sedey,2 org kakak n sorg abg da xde gak..

Al-Fatihah

mr.syazwan said...

salam takziah eazy..
apa yg kite buat sekarang..
hanyalah berdoa semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..

rizz said...

sedeynye bce n3 u ni! alfatihah! :'(

||| PöJìé PööH ||| said...

T_T
Pojie nangis di pagi Isnin nih..
tkenang gak ngan arwah adik Pojie..
takziah buat Eazy sekeluarga..

Corey said...

sayu bila membaca kehilangan someone yg dikasihi dlm keluarga sbb bro pun baru merasainya dan faham situasi itu. Tuhan lebih mengasihinya.

DilOt said...

sedih bace entri ni...
tp Allah lebih menyayanginya
takziah ye..

al-fatihah

Framestone said...

out of topic--> eazy pun jrg dtg ke blog bro ah..sejak g mndi sg ari tue (tue la g xajak bro he..23x)

bro riso lepas nie bro akan jrg berblog kot.. harap masih ada perluang untuk luangkan masa bersama u'll

Hezesuze said...

hik3...sedeynye...
takziah dri sis sekeluarga..
ada hikmah d sbalik kjadian...

Cik AniS GalaxY said...

sedeynya eazy,
mase eazy cite kat anis dulu pun dah nampak riak sedey kt muka eazy.

tkaziah buat eazy
kite sama2 sedekahkan Al-Fatihah buat arwah.

nURmALa mAZLan said...

eazy,
takziah ye dik..
sedih la pulokss!!

Framestone said...

out of topic--> mne de laju la..ade idea laju la..cam wat asigment jugak..if ade idea..laju je bro taip huhuhu..

xpe la.. sekurang2nye tahu yg ayah de wat wasiat kan huhu... lgpun kamu yg sulung patut dah boleh prepare pe2 wasiat untuk adik beradik

hira said...

kesian adik awak.
takziah buat awak sekeluarga~

elle said...

bc ksh ni wat elle bergenang air mata... wlaupn dh tahu skit2 psl adik eazy, but still, this n3 touches my heart...

Al-fatihah buat adik eazy...

bEEdLE d' bARd said...

sedeh baca kisah nie.. sgt terharu..

al-fatihah..

Iznie said...

innalillahhiwainnailaihirojiun...

masya allah, kisah yg sedih...
terharu sgt bila baca...
takziah utk bro eazy...
mmg abang yg sangat hebat...!

al-fatihah untuk lisa...

adreYna said...

sedih teramat kehilangn seorg insan
yg dsayangi..

mnangis adreYna bce this post..
pepun al fatihah ntuk arwah..

Eazy Izzuddin said...

pikok :huhu..
sedih...
alfatihah
=)

Eazy Izzuddin said...

Nazra :alfatihah wat arwah....
=)

Eazy Izzuddin said...

Innz :jgn sedey2.....
alfatihah jua....

btw thanks jd follower

Eazy Izzuddin said...

kak yana :eazy pon sedih juge bila menaip...
=(
alfatihah....

Eazy Izzuddin said...

bee :huhu
hanya Allah sahaja yg tahu penderitaan adek....

kagum dgn semangatnya...
alfatihah..

btw thanks jd follower...

Eazy Izzuddin said...

DHADA :huhu
at least die tenang di sana...
dr penderitaanya...

alfatihah

Eazy Izzuddin said...

AZIZAN :Lorh
huhu
saba aje lah deh...

alfatihah...

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :BETUL3X....
mmg tempatnya di sana...
huhu
budak kecil yg maseh suci lagi.....
=)

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :sedeh juga bila menaipnya....
huhu
alfatihah.....

Eazy Izzuddin said...

POJIE :huhu
aish...
jgn nangis2.....
takziah wat keluarga pojie...
thanks!

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY :huhu...
entry khas di karang dari hati.....
=)
huhu..
sesama lah merasanya...

Eazy Izzuddin said...

DILOT :Allah lebih menyayangi nya....
thanks!
alfatihah

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :HIK3
bkn eazy da ajak ea....
huhu
lorh
jgnlah begitu....
hope still bersama lagi ea bro...

Eazy Izzuddin said...

KAK HEZE :THANKS kak.....
huhu
betul3x..
disebaliknya ada hikmah....
=)

Eazy Izzuddin said...

CIK ANIS :huhu
itulah...
mmg eazy syg sangat kak adek....

thanks anis....
alfatihah...

Eazy Izzuddin said...

KAK MALA :HUK3...
jgn sedey kak...
nnti eazy juge sedey....

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :laju pe bro taip...
5 minit tu dah siap 1 entry...

huu
insyallah ayah de wat wasiat....
=)

Eazy Izzuddin said...

HIRA :kasihan....

thanks hira!

Eazy Izzuddin said...

ELLE : huhu
eazy juge sedih bila menaipnya....
huk3...

thanks elle!
alfatihah wat beliau

Eazy Izzuddin said...

BEEDLE :thanks karena singgah...
sesame berkongsi....

alfatihah

Eazy Izzuddin said...

IZNIE :mekasih iznie!
insyallah...

alfatihah wat adekku lisa

Eazy Izzuddin said...

ADREYNA : mmg x dpt di nafikan sedeh....

ku juga mengalirkan air mata....
=(

thanks
alfatihah...

Remy.com said...

teringat remy kat arwah nenek moyang remy, kedua2nya telah kembali ke rahmatullah...

sedih sbb remy rapat sgt ngan nenek moyang remy...

Eazy Izzuddin said...

owh yaka....
alfatihah kepada mereka..
takziah ea remy....
=)

Sarah Aziz said...

Hey..
Salam takziah okies..

Eazy Izzuddin said...

hey...
thanks...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

eazy.

sedey bace entri nih.

sabar ye.

tuhan lbih sygkan die.

al-fatihah.

wawa_wanie said...

al-fatihah juga kpd adeq kamo0..

ije said...

air mata jatuh jua.. sedih baca kisah adik lisa..

alfatihah

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :yes....

huhu, jgn sedey ea....

i will...

alfatihah juga...

Eazy Izzuddin said...

WAWA_WANIE :ku juga...
alfatihah...

Eazy Izzuddin said...

IJE :ku juga
alfatihah...

Framestone said...

out of topic--> laju ek he..23x tgh de idea..mmg la laju menaipnya..klu xde tue mahu berjam2 jugak menaipnya...

mmg de plan nk berhenti berblog..tp entah la..tgu je la nnt ek

Framestone said...

out sikit je--> la ko dah xde pe2 dah ke..waduh siannye dgr statement ko tue ek..xpe la bro bersimpati dgn mu

he...23x melawak je... berat gak topik nie... baru tang perempuan je..blum masuk tang lelaki pulak

Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE : hiks
kire laju lah jugaks tuh...
huhu
lorh bro..
awat nk benti..
x syok la nnti...
huk3....

haha
kite tgg bab lelaki puloks ea..
xD

Miss Hazzy said...

sedihnya eazy...

::alwaniamalini:: said...

adeh eazy..
menusuk kalbu...
Al-Fatihah buat adikmu...
Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat Yang Esa...

sobsob =,(

Kehilangan orang yang dikasihi memang perit, tapi dia lebih disayangi Allah...Terima pemergiannya dengan pebuh redha...

Eazy Izzuddin said...

MISS HAZZY : huhu
lap2 air mata...
=)

Eazy Izzuddin said...

AMALINI :huhu
alfatihah juga...

yup
benar...

Mohd Nasri Md. Nasir said...

takziah buat adikmu..
kata2 ibumu mmg betul..
redha sje dgn pemergiannya kerana sakit smase hdup mmg susah utk ditanggung..
moga2 rohnya tenang disana...

Eazy Izzuddin said...

terima kasih banyak2...
yup2
mmg benar...
insyallah moge2 aman di sana...
=)

H.R PuTeRa YuSoFF said...

rezeki ada mane2 kn..
huhu.. blaja kat ne tutorial bt read more

lya said...

sungguh sadis !
arwah sgt chumel ;)

Eazy Izzuddin said...

PUTERA YUSOFF :huhu
betul3x.....
owh...
tutorial tu boleh dpat kat blog Along Arman...
nnti eazy bagi link...
=)

Eazy Izzuddin said...

LYA :sangat la chumel...
=)
syg dier

miss GAZA said...

ziarah2 sini jap..
:]
salam kenal..

Eazy Izzuddin said...

thanks karena singgah....
=)
salam kenal juga

lea said...

kesiannya arwah
kecik lagi dh menderita sakit kidney...
takziah ye eazy

sharamli said...

alfatihah...sem0ga arwah ditempatkan dikalangan 0rg beriman

Eazy Izzuddin said...

LEA :kasihan beliau...
arwah mmg tabah...
=)
thanks

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :Alfatihah...
amin.....

kojah said...

alfatihah...

Eazy Izzuddin said...

alfatihah...
=)

armouris said...

info tentang kegagalan buah pinggang kat sini - Kegagalan Buah Pinggang

Eazy Izzuddin said...

owh
thanks ea..
=D

hira said...

dah tengok entry ni kat blog aja
huhu

Eazy Izzuddin said...

ohoho
entry apekah?
xD

Fina said...

hye eazy.. :)
its fina.
good entry, patutla ramai yg komen.
i wonder how it really feels when we lose our close realtive.
mesti sedih kan
T____T
anyway.
dah follow ur blog. sorry baru nak follow. hehe..
amponnnnn..

Eazy Izzuddin said...

hye....
yeah i know
hiks....
thanks
huhu
yeah, thu x fe...
thanks follow me...
=D

armouris said...

info tentang kegagalan buah pinggang kat sini - Kegagalan Buah Pinggang

Eazy Izzuddin said...

owh...
mekasih...
=D

ilyana said...

amboih2 rajinn hang jd baby siteer..haha~ade bakat..

Eazy Izzuddin said...

YANA :baby sittr?
okle 2
=P
xD

Naz said...

Isk T_T
ngalir jugak air mata baca post neh
dgn pic2 yg letak kt situ..

takziah yer buat eazy sekeluarga..

tengok gamba2 tuh teringat
masa sepanjang anak sedara
lahir n tinggal kt PICU
dlm incubator.. dgn wayar2 n tiub2 penoh kt badan dia yg kecik tuh..

tp syukur alhamdullilah dia beransur pulih dan skang dh berumur
setahun 7bulan..

memori tuh akan tetap terukir smp bila2..

joegrimjow said...

da tanda daa
waa
sedey sangt..
huhuk

||alis|| said...

en eazy;

tahniah! anda juga menang Tee MU dari joe ;)

nama me and nama arwah adik mu >< sama... ku alis mysara..

al fatihah buat arwah adik kamu.

Eazy Izzuddin said...

KAK NAZ :
huhu
eazy pun
terima kasih kak naz

owh yaka?
semoga bayi tu sehat selalu ea
=D

mmg sudah terpahat pun di ingatan

Eazy Izzuddin said...

JOE :
huhu
mmg da thu
jgn sedey2
thanks joe menang hadiah

Eazy Izzuddin said...

ALIS :
anda pun tahniah!
=D

yeah
hampir sama
alfatihah
mekasih singgah
=D

ashley said...

Salam,
al-fatihah...
Moga dia menjadi bidadari kecil yang cantik di Raudhatul Jannah.
dan di dalam rahmat Allah.

Eazy Izzuddin said...

aminnn

annyss said...

sdeynye... x sdr lak bole nangis bace entry ni.. :(

syrupmasin said...

adoii..sedeh lahh

Eazy Izzuddin said...

ANNYS :
kan...eazy tetibe terkeluar airmata

Eazy Izzuddin said...

SYRUPMASIN :
huk3...
;)

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Takziah.... harap bersabar ye...
Ya Ilahi
merendah pada-Nya
harus tunduk percaya
ketetapan Maha Suci
sentiasa kekal abadi
ketahuilah diri
dia telah pergi
walau aku masih di sini

Sudah menjadi ketetapan
Tidak sedetik terawal
tidak sedetik terlewat
Perginya tak kembali lagi

AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

Ya Allah...Sesungguhnya hidup dan mati kami hanya untuk Mu.Dari Mu kami datang dan kepadaMu kami kembali. Wallahualam.

sekali lagi alfatihah ini ku hadiahkan pada Nur Alisa Maisarah Roslan,

aku tak sangka mmg berat cerita ni... sedih plak rasanyabila family ko menghadapinya cukup tabah sekali....

dalam riang ko seharian rupanya ade kisah sedih disebalik diri ko ye

EIPUL said...

sedihnya

semoga rohnya dicucuri rahmat
Allah bless your sister

Al-fatihah

EmanCloud said...

berkace mate aku bace bro.. al fatihah.. Time SPM lak tuh.. hurm.. comel lisa.. rase nak cubit je pipi..

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
thanks bro..
;)

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
amin....
alfatihah...
;)

Eazy Izzuddin said...

EMANCLOUD :
huk3...
tu la..
byk dugaan
sgt comelkan
;)

mamaafzal said...

sedihnya...semoga adik kuatkan semangat ye...sentiasa sedekahkan Al Fatihah buat Arwah. Semoga dia tenang berada di sampingNya. Arwah bakal membantu mak ayah adik di Sana nanti...Setiap kedukaan Allah balasi dengan seribu satu hikmah....

Selikat Coklat Berbicara said...

:( sedihnye , semoga Allah mencucuri rahmay keatas roh adik awak . ALFATIHAH ....

Afiefah Safieni said...

xsanggup nak baca.Akhirnya habis juga..
takziah eazy..jangan sedih2.!!!

Eazy Izzuddin said...

MAMAAFZAL :
insyallah...
amin...
;)

Eazy Izzuddin said...

SELIKAT COKLAT :
insyallah
amin..

Eazy Izzuddin said...

AFIEFAH :
x nangis..
sedih je
:)

tia said...

ouh, baru tau cter sebenar.
Allah lebih sygkan dye kan ?
sedih tia bace neh.
mengalir air mata :')

Eazy Izzuddin said...

yaka
huk3

akuzle ayu said...

al-fatihah... kagum dgn semangat n kerjasama awk sekeluarga mengharunginyer... sayu melihat rupa arwah lisa yg sembab menanggung kesakitan.....(tisu x cukup kne pakai kain wat lap air mata...huhuuhu)

DanieL AdiE said...

Frankly...Aku menangis baca entry ini..

Semoga kalian tabah dan redha akan ketentuan Illahi..Dia lebih menyayangi Lisa...

fara said...

Sedihnya :( Al-fatihah untuk adik awak.