[M]asa [K]ecil2 [D]ahulu

Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Hari ini nak settle kan tag yg simple dan menarik!, tag mengenai zaman kanak-kanak Ribena dulu, hehe, untung juga ku dapat tag ni dapat tunjuk zaman kanak2 riang aku dahulu, ekeke..kerinduan masa kecik2, =P Thanks so much to Ayahanda & BOnda karena membesarkan ku dengan sempurna sekali..xD

Jangan marah ea kepada sesiapa yg aku hutang tag mereka, ehehe, ada beberapa keperluan tag ini, ops aku di tag oleh Cik Anis!(thanks la bg tag nih, hehe =P), menggegeh2 mencari pic2 dahulu dalam almari album sampai bonda pun bising, ehehe

Jeng3x....



1) Nyatakan siapakah yang telah mengetag anda!
Cik Anis yg Chantek & Cute!..hehe

2) Letakkan gambar anda zaman kanak-kanak yang paling anda suka... Sebanyak yang anda suka, dan nyatakan umur anda di dalam foto itu.
Yeah, this's the pic, mase kecil yg chumel & cute2, jealous!...xD


1st pic, time nih mase2 baru lahir, tembabnye!, ohoho =P


2nd, masa pandai takteh jalan2, bape kah umo mase nih?, ohoho setahun rasenye, D



3rd, di tepi air pancut, mase umo 1 tahun, pic di sebelah nye mase 20thn, ekeke, bln 12 lepas melawat semula Kem Lapangan Terbang Sg.Petani, lihat zaman babyku di situ, byk perubahan kata bonda..xD


4th, Pak Aji Eazy Izzuddin, ekeke...di rumah atuk, Perak



5th, Di tepi pantai, whoa!, lame rase tak pergi ke pantai, huhu...xD


6th, Argh!, di gigit!, hiks, mase umur 4 ke 5 tahunklu x silap..xD


7th, Baju Melayu Hijau!, xD......kenangan rumah d Kuantan, ohoho


8th, Hiks, joms main d playground =P, xD


9th, Yeah masuk skola darjah 1, hiks di Ipoh, huhu, teka mana satu ku?..hehehe


3) Senaraikan 5 kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)

* masa umur 6 tahun x silap, luka di paha, main turun batang gelongsur besi, cam bombe dok turun nk menyelamat, terkena paku kat kayu tu meleret di paha, mmg luka dalam sampai berparut hingga kini, nk pi klinik jahit, takot. haha
* masa sekolah agama asyik kene buli jek, tapi skola rendah aku buli dorang , ekekek =P
* banyak dapat piala dan hadiah setiap sukan tahunan, hehe
* Kehidupan masa kecil asyik berpindah randah, almaklumlah ayah tentera, naik pangkat je pindah, huhu, dah macam2 negeri pernah tinggal dan bersekolah, ohho
* ohoho, mase kecil yg nakal kene hukum tido luar akibat balik lewat bermain d taman, alah, kejap je, then buat muke sedih, dapat masuk, yes!..hehe

4) Apa nama panggilan anda sewaktu kecil...
Emy or Amy ( panggilan sanak saudara, atok nenek, dan len2, dlu smpi skang, haha, yerlo, my last name kan HELMI =P )
Abg@Izzuddin@Judin ( panggilan ibubapa n adek2 )
Eazy ( yeah!, panggilan setelah dewasa, ekeke)

5) Tag kawan blog anda... Pastikan mereka jawab!!!
Siapa erk!. Ha! sesiape blogger nak menayang wajah2 yg cute mase kecil, silalah jawab, then bagi tahu ku ea =P
xD

Hmm...teringat kisah2 lalu, Ha!, bila teringat kisah2 lalu, teringat pula di BLOG JOEGRIMJOW ada membuat contest!, contest about memori kamu yang kamu ingat sampai sekarang, untuk maklumat lanjut, anda boleh klik ini [KLIK] untuk ke blog Joe, jom sertai bersame xD, Hadiahnye menarik..



Btw, Today Is Pwincess Aja Birhtday!!,
Happy Birthday Pwincess Aja! Moge Panjang Umur n Murah Rezki Ea, Yea Yea dah Tue, ekeke, Blogger2 sekalian, wish to her!, i'll already link her blog, pasti die suke =P, ada kisah unik berlaku antara ku dengan beliau, apa dia?, tgg..=P


p/s : Btw Joe, Ku sedang dalam perjalanan menaip kisah2 yg ku ingat sampai sekarang, tak lame lagi akan di publish kan...ekeke...tgg...
LAYANS
(>_<)

60 comments:

joegrimjow said...

comey nye mase kecik
hoho
sayang semua gambo dew kat mesia
kene scan
ku lagi comey mase kecik
kekeke

-akan tgg

Eazy Izzuddin said...

oh yaka?
lg chumel...
hehe
x sbr menengoknya...
=P
xD
ekeke

oraits....
tgg.....
xD

piKOk said...

Pak aji Eazy sgt chumel!!!

sajeedhani. said...

masa kicik cumeell.
huhu :)

b-boy said...

tembam dulu kini dan selamanya... ekekekeke.. larikkk!!!

Cik AniS GalaxY said...

comeynya..
tp yg pasti muka sok suci jer dulu ek..hehehe

DeVoTeD LiLy said...

comey gile...
gmba tepi pantai tu.. da mcm model plak..
hahaha..
comeilll..

nURmALa mAZLan said...

comel la eazy..

||| PöJìé PööH ||| said...

ehh masa kecik mata besorr..
knp now mata kecik jer..
hehehe..

SuFy said...

owh..hehe..nak scan gmbo ga lar~so nice..muahaha

Shafie said...

OoOoo..
time2 kecik cumel je...
wahaha...

DilOt said...

comeinye mase kecik...

PJ selamba said...

gambaq² masa kecik...
tapi last² tiba² je muncul gadis pink...

sharamli said...

c0mel

miss lolly a.k.a luvfareda said...

uiiihhh.

sungguh comel kamoo mase kecik.

lol gak comot time kecik.

ije said...

best gak tag ni. tapi bab nak selongkar gambar2 lama tu yg penat. ehe

baru nak ty td, kejap kat kuantan.. ipoh etc..

rizz said...

comeynye ko eazy haha cm ank cine lakkk

elle said...

comey ngat diaa ms kecik.... hehehe...

Eazy Izzuddin said...

pikok : hiks....
tengkiu....
zaman pak aji eazy dlu2...
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

sajeedhani : huhu
chumel sgt....
xD
=P

Eazy Izzuddin said...

b-boy :ha!
mau larik ke mana ha....
udah terperangkap....
ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

cik anis :hahaha....
suci & berseri...
ekeke
=P
xD
tengs!

Eazy Izzuddin said...

lily :hiks3...
ku mmg suke gmbr mase d tepi pantai...
model3....
ekeke
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

kak mala : hiks...
tengkiu akak!
i believe sumenye chumel2 mase kocik...
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

Pojie :hak3.....
entoh lah....
mahu mate dlu
beso....
leh lihat cam2...
ekeke
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

Sufy :sile2....
scan2...
ley tgk sufy mase keciks....
xD

Eazy Izzuddin said...

dilot :maceh2....
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

PJ :hahaha.....
saje masukkan sekali gus wish bufday dier...
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

sharamli :tengs3...
xD

Eazy Izzuddin said...

miss lolly : hik3...
chumel2.....
=P
xD
mmg shangat la chomot...
=D

Eazy Izzuddin said...

ije :hiks...
mmg besh selongkar brg2 lame nih..
hiks...

owh....
itu ya...
ayah tentera...
so berpindah randah lah kami bile nek pangkat...
ohoh
xD

Eazy Izzuddin said...

rizz :sejibik ank chine smpi skung...
=P
pi kedai cine ckp cine ngn eazy...
wt2 paham...
ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

shafie :hiks
x nmpk kumen diew...
=P
wehehehe...
chumel2....
tengs2
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

elle :tengkiu2.....
anda di tag
ha?
di tag..
=P
xD
nk tgk elle mase kocik...
=P
xD

Along Arman said...

i like pak aji eazy..
hehehe.. so cute :)

Eazy Izzuddin said...

hehehe....
mmg cute...
sungguh jelez mase dulu2..
xD

cT said...

wah, so cute lah kamo :P, mahu cubit2 leh? :P

Eazy Izzuddin said...

ekeke...
meh cubit yg da besarnye...
=P
xD

b!G Na said...

sungguh comel la eazy, puji2, nnti kembang2 idung :P

Eazy Izzuddin said...

haha
geetu~
=P
dah kempis pon...
ohho
xD

elle said...

wah? anda mentag sy? xde mention pn dlm n3 tuh? haha...

blh aje... tp lmbt skit ye... gmbr ms kecik2 kt rmh.... dh blk rmh nt elle wat ok? hehe...

Encik Azizan said...

cun,kiut semua ada..hehe

nape da besar len mcm je nmpk bro?
:)

Eazy Izzuddin said...

elle : haha
skang br mention lorh....
saje jek...
oraits cik elle...
akan ku tunggu....
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

Azizan :hehe
dulu len...
skung lain..
ekeke
=P
xD

[S]itie [B]Um [B]Um said...

tag..tag

Eazy Izzuddin said...

tag oh tag...
ohho
xD

Nur Farhana said...

Wow.. Sama comel lah kita time kecik-kecik dulu.. Ahakz.. Terlebey sudaa.. Pape pn, maintain jambu.. Dari kicik smpi beso.. Heehee..

Wah.. Rindunya nk tggu kdatangan kamoo nih.. Hak hak hak.. =p

dBa said...

awek ek?

Eazy Izzuddin said...

Farhana :ohoho
terlebey sudeh.....
xD
hehe
jambus...

insyallah...
tp still x ley nk view lah
huk3
x thu kenape....
jgn mare ea

Eazy Izzuddin said...

dBa :hiks.....
=P
xD

lea said...

suke tgk pic ke4 tue
comey jerk
hik3

Eazy Izzuddin said...

hik3....
mmg comey...
=P
xD

Dhada said...

Cumel time kicik2 . Hih

Eazy Izzuddin said...

hehe..
geetu~...
thanks!

Cik Angah said...

cumel je masa kecik2 ow..tp rasenya cik angah comel lagi kot..hehehehe..(;

wekkk!~

apepun all the best in ur stdy..

psstt..cik angah br ptg td 1st time g jln2 kat TESCo k.sel..hehe..(:

pwincess AJA said...

tomeeeeeeeynye die!!!
hehehe.;DDD

Tq so much for da wishes eazy!
teharuuuuu!heee.>.<

pst;sorry xcontact ms P KLCC 2.aja P lewat.heee.

Eazy Izzuddin said...

cik angah : owh ya ka?
buat la tag nih cik angah...
ekeke
=P

ohoho..
nanti eazy msk unisel jumpe cik angah d sane......
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

Pwincess Aja : hihihi
thanks!!!

wah
terharu geetu~
same2....

a'ah..
itulah menunggu jugaks...
=P
xD

elle said...

dh buat dah... sila2 jenguk blog elle neh... tp elle xsecomey eazy la... huhuhu...

Eazy Izzuddin said...

hehe
dah buat?
ok le 2
alah...
sume muke bdk2 dlu mesti chumel
=D
xD