[J]ourney [U]lu [Y]am

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Wah nampaknya ada yg tak sabar menunggu story dari ku, hehe, walaupun member2 blogger lain yg datang memeriahkan Ulu Yam telah pun mengupdatekan kisah Piknik di Ulu Yam, Hiks!, Ku saja menunggu bagi melihat bagaimana mereka post, barulah ada idea skit, =P

Okay, ada yg siap buat part A smpi Z, hehe, tapi entry kali ini ku akan SUMMARY sekaligus kan cerita2 yg berlaku pada 10hb May 2009, Gathering bersama bloggers di Ulu Yam, Rasanya entry terpanjang kot di penuhi gambar2 yg Exklusive!, hehe, so..Layans, baca setiap baris ya, jangan tinggal 1 pun menempuh Journey Ulu Yam bersama ku, ekeke =P

Hmm, the journey begins now, the earliest sunday morning.....



Uiks,tepat 6am bangun pagi menyiapkan bekalan makanan, ku cume bawa sandwich aja, ok le 2 dr bawa perut ja, ekeke, settle, bersiap segala-galanya, 7 suku ke rumah teman to pickup him, iaitu Eazy Kuasa Due, ekeke ( namanya Izzuddin lorh ), bergerak ke ktm bt 3 mengambil teman, siapakah? jeng3x sshhh =P...

Dah berjanji dengan Kak Heze bertemu di Giant Shah Alam karena hubbynya tak tahu jalan, Ku tunggu, akhirnya jumpa, So bergerak lah kami dari Shah Alam ke Ulu Yam, Alhamdulillah Ku masih ingat jalan ke sana karena sewaktu di Unisel..teman2 sering mengajak ke Ulu Yam, So tahu lah serba sedikit jalannya.

Bergerak ke Ulu Yam, mendaki bukit, Ayyak kereta ku semput sikit, hiks, almaklumlah just drive my cute little kancil, the yellow car? tak dapat keizinan, ohoho, memang kena bahan lah oleh mereka, ekeke, sampai2 aja tak perasan rupenya Qilah, Rizz & Nemo follow dari belakang juga serta Kak Heze. Btw ade kereta turbo di situ, gile ah bunyi derumannya naik bukit, huhu

Sampai, mereka2 yg lain belum tiba rasanya, karena ku mmg on time kot 9 lebey dah tiba, hiks, Aku, Eazy kuase due =P, Tanty ( 1 kereta sekali ), Kak Heze bersama familynye dan Qielah, Rizz & Nemo sampai dan siap bentang tikar, hidang makanan, Kak Heze serta yg lain dok risau blogger lain tak sampai lagi, Qielah & Kak Heze mencari.... Nak Call, ayyak! lufe tiad
e line, huhu




Sementara itu, ku ngn Rizz serta temanku yg lain dah siap tukar baju dan berendam membasahkan diri ,SeJuk! tengok2 Qielah dan Kak Heze sudah ketemu mereka, dalam keadaan basah terpaksa lah berkemas kembali, Hubby & anak2 Kak Heze jg dah berendam, rupa2nya dekat saja tempat mereka, cuma atas skit ja, hiks, Basah la sit kereta, ohoho =P


PART 2

Ha!, akhirnya tiba, nak masuk je NAH!! kena rm1.00 seorang, tempat sebelumnya free ja, huhu, bergerak masuk dari jauh nampak mereka, so bertemulah dengan cik wanie, kak sha n husband, aizoul, pojie, Zul, anis, kwn2 blogger cik wanie, ha! Cik Lola juge, siapa lagi erk, ada yg kenal, ada yg tak, hiks..

Bergambar, hiks, setelah salam bersalaman, peluk2, hehe, setelah semua betul bergather, makanan pun telah berkumpul, semua sedap2 belaka makananya, apa lagi..bersiap2 lah terjun ke dalam sungai!, Yeah, airnya giler sejuk!, huhu, bile berendam tu rasa hati sangat gembira apabila bergather sesama begini, hiks, layans da pic.



Nemo, Remy, Rizz, Qielah, Aku, Pojie, Zul, Aizoul, sape lagi ea...hiks, bermandi manda di sungai airnya yg sangat sejuk! gler, huhu, siap main percik2 air antara kitaorang, so happy, sian Rizz telinga berdengung masuk air, lagi 1 tangan dok berketar2 terkena parkinson, ekeke, jangan marah ea rizz, hiks...=D Airnya agak deras, besh main hanyut2, he3

Pojie bersama salah seorang anak kak Heze yg chumel lote nih, hihi


PART 3

Setelah lama berendam dan melihat telatah comel cik wanie, kami naik ke daratan untuk menyambut belated birthday2 iaitu pojie, remy, dan lagi due gurl (sapekah? x tahu name, hehe) tersedia kek di hadapan untuk sambut birthday boy n gurl..=D kek itu sungguh sedap! & manis!, thanks kepada yg sponsor, so, biarkan pic berkata2 xD


Very Sweet Moment, Hiks, macam2 gelagat, habis birthday boy and birthday gurl muka tempek dengan kek oleh cik wanie gara melatah, hehe, tapi mereka tetap maintain...hiks

Bermanja2 si adek ngn si kakak ..hehe

Selepas itu, bergambarlah kitaorg sana sini, dah namanya blogger tegar, picture2 harus di ambil untuk di abadikan dalam blog atau sebagai kenang-kenangan yg tersangat lah indah, hiks, ku bergambar dengan setiap member blogger, hiks , yeka?, hehe..layans

Sowy Cik Anis, amek pic nih, malas nk edit, ehehe, anda edit mmg perfect!, Thanks!..hehe, with Cik Anis, Cik Wanie, Aizoul, Pojie, Nemo, Rizz and Qilah..mmg kenangan terindah

Moment2 yg senantiase berada di fikiranku, hatiku..Sekarang! memang terasa rindu lah kenangan terindah semasa berada di sana =D


PART 4

Part ni paling sedih mahu ceritakan, huhu, bak kata org tua "apabila byk suka, itulah tanda menghampiri duka" (p/s : Eazy amek dr pojie nih, =D) selepas celebrate birthday, kitaorg rendam semula, then naik ke daratan, lihat cik wanie juge sedang naek di papah oleh pojie, TIBA-TIBA! Depan mata Ku lihat Cik Wanie rebah ke bumi, huhu, semua berkumpul lihat Cik Wanie apa yg terjadi..

Huhu, Cik Wanie di serang Asma or semput, huhu, 1st time melihat perkara2 sebegini berlaku, agak suspen, Mama ( ibu cik wanie ) berikan ubat sedut, tapi Cik Wanie tak boleh menyedutnye, huhu, maybe Cik Wanie berendam lama sangat di air Sungai yg sangat sejuk dan melayan telatah kami.

Melihat blogger2 wanita bertungkus lumus membantu Cik Wanie, terasa sebak pun ade and........btw menunggu El Zafrill memanggil ambulans, alhamdulillah ambulans sampai juga membawa Cik Wanie ke Hospital Selayang..

Tergamam melihat kejadian yg berlaku ( btw Rizz, Eazy yg snap this pic, hiks xD)

Setelah itu, kami mula mengemas makanan & barang untuk meninggalkan Ulu Yam, kemudian rasa hati mahu melawat Cik Wanie di Hospital Selayang, sebelum itu sempat juga snap2 pic2 sebagai berakhirnya piknik di Ulu Yam, x lepas peluang ku bergambar setiap mereka, ekeke =D






Selamat tinggal Ulu Yam, tempat yg ada kenangan terindah, menarik dan duka bagi ku, huhu, Eh! CikLola & teman2 yg lain di situ...ehehe, Good Bye Ulu Yam!! here we come Selayang Hospital...hiks, kami berkonvoi mengfollow Kereta Pojie, coz tak tahu selok belok kawasan di sini, hiks...akhirnya tiba, Alhamdulillah


Tiba, ambulans ni lah yg membawa Cik Wanie ke Hospital, huhu

Masing2 menunggu di ruangan kecemasan, if nak melawat Cik Wanie kena bergilir sorang2, huhu, dan...

Pulang menuju ke kereta & hampa karena ku tidak dapat melawat Cik Wanie, We Love U Cik Wanie =D Semoge Cepat Sembuh Ea =D dan masing2 say good bye, salam2, kiss2, hug2, dari situ lah ku baru perasan kereta ku kuncinya seperti di kopak dan tak boleh lock!, ohoho, tak Selamat Ulu Yam nih..uhuhu ( Kancil pon Jadi ka? ohoho) patutlah nak lock time tiba ke hospital tak boleh, huk3


Alhamdulillah, tiada barang berharga yg hilang, yg hilang cuma dua penghalang matahari kot, huhu, Deyy!! benda tu murah ja, tu pun mahu curi ka?, ohoho, aish, bernasib baik kereta tak diangkutnya sekali, kalau tidak, x pulang daku, huhu, syukur2.

Akhirnya, complete sudah summary Journey Ulu Yam, hiks, akhirnya kami terpisah mengikut haluan masing2 untuk pulang ke rumah, aku menghantar teman ke Klang, then nak pulang ke Shah Alam mmg Penat & Mengantuk, suruh member ku drive, huhu, tiba d rumah tepat 8pm, parents dok bising2, ohoho FINISH! story Journey Ulu Yam, selepas ni mahu gather ke mana ea?? xD

p/s : whoa, terpanjang kot entry, penat perah idea, penat menaipnye, tapi berbaloi, how's ur journey with me??he2
terima kasih juga yg telah update kisah ini, ia memberikan ku idea..
THANKS!
LAYANS...
(>_<)

53 comments:

joegrimjow said...

waaa
beshnye
ni yg jeles ni

baru tau kisah wanie!

Eazy Izzuddin said...

hiks....
mmg besh...
itulah...
dlm besh ade duke...
huhu..
moge cik wanie cepat sembuh...
=D

Encik Azizan said...

bez2...lenkli mau join la bro.hehe

khaLifah feDi said...

emm....ku masih xberkesempatan buat gahtering utk bloger jb arr!!!

Cik AniS GalaxY said...

seronok kan...
x mungkind pt si lupakan..huhu
mcm2 yg berlaku
setiap apa yg jadi eratkan lg hbgn kite kan...


pas nie nk gi mn plak ek

sharamli said...

cambest

ファラ said...

gathering lagi..
best best...
mengeratkan tali2 persahabatan...
good Eazy..
:)

rizz said...

hehe mmg best moment kann sian lak kete eazy pecah huhukk

Miss Hazzy said...

kesian cik wanie tucome to my blog ya.grab an award.

Nazra~ said...

aaaaaaaaaaa bestnya
air terjun
+_+

Dhada said...

Wahh ada lg cerita Ulu Yam . Ahah

nURmALa mAZLan said...

isk...x ajak pon..uhuks~~~

lea said...

bestnya
nanti jgn lupa ajak lea pulak yer...
hik3

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

satu jurnal perjalanan cerita yg lengkap
zoul blum updated lagi
wakakaka
sgt bz

||| PöJìé PööH ||| said...

eiii ngeri la..
nasib baik dia xtpndang vios Pojie..
klo x menangis la aku!
btw jgn lupa amik award yea...

Eazy Izzuddin said...

Azizan :hiks
bole je join skali..
pape nnti update!...
xD

Eazy Izzuddin said...

khalifah fedi :lorh....
kene berksempatan wat tuh....
hiks....
xD

Eazy Izzuddin said...

cik anis :itulah...
yups2...
sokanong sgt...
mmg merapatkan lagi hubungan sesame kite....
rindu lorh...
=D

Eazy Izzuddin said...

sharamli :mmg besh !
=D
jom len kli joins..
xD

Eazy Izzuddin said...

qila : mmg mengeratkan lagi....
hiks...
bkn eazy sj good...
the others mmbr are good!
xD

Eazy Izzuddin said...

Rizz : besh!
huhu
thu x fe
pe la nk ckp kat ayah nih...
ohoho
xD

Eazy Izzuddin said...

Miss Hazzy :sian....
ya!
de awards!!?
thanks!

Eazy Izzuddin said...

Nazra :aaaaaaaaaaaaa.....
mmg beeeessssshhhh...!!!...
xD

Eazy Izzuddin said...

dhada :yerlo...
maseh ade lagi...
ekekekk...
xD

Eazy Izzuddin said...

kak mala :lorh...
sowy akak..
igtkan akak still in honey moonn...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

lea :eh....
semestinya...
insyallah....
xD

Eazy Izzuddin said...

aizoul : hehe
terlebih lengkap...
hiks....
lorh...
sian bz...
take ur time...
xD

Eazy Izzuddin said...

Pojie :hehe
mmg bernaseb baek lah...
huhu
ha!
de awards ka?
thanks!!
xD

Hezesuze said...

ape????!!!! kete eazy kene kopak?? waduhhhhhh sib baek kete abg pomen slmmat....

wah! kalo repeat ke ulu yam harusss g tau sama mamat yg jg kaunter rm1 tu...hehehe

tp mmg hepi & thanks dpt gak jmpa n kenal ngan eazy yg very easy...wakaka

cT said...

fuh!, part yg di tunggu, happening!, moge cik wanie cepat sembuh ea :D

Eazy Izzuddin said...

kak heze :hiks...
yup!, benar...huhu...
hehe
harus3x...
xD
hehe...
dpat berkenalan ngn akak juge....
=D

Eazy Izzuddin said...

cT :yups3.....
=D
xD

ikeen said...

besh nye la kn...
nk join tp xknl..haha..
mesti enjoy gilew kn..
conoknyew...

Eazy Izzuddin said...

hehehe....
lorh..
join je lah....
ade juge blogger yg eazy x knl dtg....
huhu
xD

besh!

CikLola said...

huhu...xsmpat nk bgmbo kn..xpe3 la next time lew ekh...huk3..

Framestone said...

peh byk kejadian ygberlaku ek.. ala nk join jugak lepas nie uhhu

Eazy Izzuddin said...

ciklola : hiks...
len kali pun adew...
xD

Eazy Izzuddin said...

bro framestone :itulah...
huhu
bole je bro...
hehe
xD

www.mysarea.com said...

besh jejalan di Ulu Yam! :P, len kali pi skali na... :D

Ron said...

Hey!, Nice! berpiknik

:P

Eazy Izzuddin said...

mysarea :
hihi
mmg besh!
=P
xD
joms3..

Eazy Izzuddin said...

Ron:
tengs!!
xD

Anonymous said...

very happening that piknik, hope bole join k :P

Anonymous said...

very happening that piknik, hope bole join k :P

Eazy Izzuddin said...

hiks...
siapakah itu?
yuhuuuu....
=P
xD

::alwaniamalini:: said...

wah..sonok...
mandi manda air terjun beshhhhh.....
jelessss~

Eazy Izzuddin said...

hehe...
mmg sonok.....
hiks...
len kali leh join skali ea...
=D

H.R PuTeRa YuSoFF said...

I WILL BE YOUR FOLLOWERS,
HOPE U 2.. U HAVE NICE2 BLOG

Eazy Izzuddin said...

wah....
thanks...
okay i will follow you...
=D

elle said...

itu rupanye yg berlaku... ih ih ih... n3 ni terlepas pndg pulak. hrp maaf ye.. hiks...

tp besh la anda sume bermandi manda... ni yg nk gi sungai nih! hahaha... =p

Eazy Izzuddin said...

hahaha
geetu~
len jgn terlepas pandang ea...
=P
xD

joms pi sungai....

Cik Wanie said...

salam my dear,
thx sbb sudi hadirkan diri ke Gathering Di Ulu Yam,
Cik Wanie hargai sgt2,
apapun Cik Wanie berterima kasih kerana korang semua bantu Cik Wanie disaat-saat Cik Wanie perlukan bantuan,
maafkan Cik Wanie sbb spoiltkan keadaan,
x per,
nanti bulan jun kita jumpa lagik ok:)

~luv~
Cik Wanie

Eazy Izzuddin said...

pleasure cik wanie.....
eazy juga.....
sangat merindui moment2 di ulu yam...
=D
okay insyallah cik wanie...
luv yah...
=D