[J]alan [L]urus...

Assalamualaiku WBT & Salam Sejahtera Uols.

Sempena hari Jumaat ini, penghulu segala hari, ku mahu mengambil keberkatan dengan memaparkan atau memperdengarkan sebuah lagu yg ku minati, penyanyi nya pun ku minati juga kot, hiks, huhu lagu yg diberi tajuk Jalan Lurus di nyanyi kan oleh Gita Gutawa. Membuat ku sedar & bermakna, huhu

Lagunya mula ku dengar dalam bulan Ramadhan di Astro, buat ku tercari-cari, dan siapakah penyanyi dan tajuk lagu itu, baru ku tahu, dan download nya, sedap di dengar, berulang2 kali ku mendengarnya tanpa rasa bohsan buat ku begitu sedar & Insaf, huhu, alhamdulillah =)

Ibarat lagu nasyid dan Unik liriknya, joms layans...



"Jalan Lurus 10 yg mesti ditempuh, Yang Pertama....." antara lirik lagu Jalan Lurus, di sini ku sertakan Video Clip bersama liriknya untuk sama2 kita mendengar dan menonton, hiks..."Semoga Allah Membimbing Kita Semua" Insyallah..=D






Lyrics


Lirik di atas boleh di adjust untuk kelajuannya liriknya bergerak, so boleh berdendang bersama2 ea..xD. Detik2 semakin tiba untuk kembali ke Campus, huhu, Yeah, Kerinduan pun ade lorh di Campus, =P, Unisel Here I come..xD

p/s : lihat Gita Gutawa begitu chantek & cute dalam video, hihi (update kembali entry 29.05.2009)
LAYANS
(>_<)

60 comments:

.millalara. said...

senyum sopan senantiasa
(^______^)

El-Zaffril said...

Saya suka dengar lagu fatamorgana... sangat menginsafkan saya... tenang saja bila dengar

sharamli said...

waktu khutbah jgn tid0..hu3

Blog Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :yups
senyum sopan senantiasa
=D

Blog Eazy Izzuddin said...

EL-ZAFFRIL :owh yaka?
akan ku dgr lagu itu
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :Insyallah x tidur
huhu
akan dengar seluruh kutbah
=)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

salam jumaat dek eazy :)

liriknya bagus!

Blog Eazy Izzuddin said...

salam juga bro nuar....
mmg bagus
=D

Dhada said...

Nice song ;)

Blog Eazy Izzuddin said...

really nice
=D

elle said...

waaa... promote lagu... bgs2... =)

elle said...

waaa... promote lagu... bgs2... =)

lirik lagu yg sgt besh! menyentuh kalbu... uhuhuhu

Mohd Nasri said...

g awl solat jumaat...
jgn nk dgr je lgu ni..hahaha

Blog Eazy Izzuddin said...

ELLE :huhu
bkn promote
saje nk share2...
xD

mmg besh, dan menyentuh
=D

Blog Eazy Izzuddin said...

NASRI :mesti punye
haha
=P
xD

azalia hjsalleh said...

;) selamat hari jumaat

Blog Eazy Izzuddin said...

selamat hari jumaat
=D

Nurmala Mazlan said...

eazy leh dapat royalti nih..ehehehe~

Fina Sophie said...

Ya Allah, tunjukkanlah kami semua jalan yang lurus =)

Blog Eazy Izzuddin said...

KAK MALA :royalti?
royalti ape?
hehehe
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

FINA : aminnn....
Insyallah
=D

bella said...

sukew lagu nie..huhu

Blog Eazy Izzuddin said...

suke eh
ok le 2
xD

Am said...

nice that song. menenangkan & insaf, huhu :D

Blog Eazy Izzuddin said...

huhu
thu x fe....
=D
xD
mmg tenang
lagi2 dgr nyaringan sore gita
haha
xD

Unknown said...

alhamdulillah..
hehe x))

Blog Eazy Izzuddin said...

alhamdulillah
aminn...
=D

Cahaya Yang Riang Gembira said...

Eazy.. Hik hik.. Wah.. Gita gutawa lagik.. Minat lagu ke minat orgnye lebey??? Heehee.. Nnt ku cuba dgr erk, btol ke sdap lagu nih.. Huuhuu..

Ku suka lagu cinta nasyid.. Sbb ku jiwang.. Ahakz..

Ape kabor nih eazy? Huuhuu.. Sehat ka? =)

Cikgu Ije said...

lepas ni boleh download ni lagu ni.~ thx eazy!!

Blog Eazy Izzuddin said...

FARHANA :hahaha
due2 minat
=P
mmg sedap...
xD
oh yaka?
same2
=P
xD

alhamdulillah sehat...
farhana??
=D

Blog Eazy Izzuddin said...

IJE :same2....
same2 dgr lepas nih
=D

AniS GalaXy said...

salam eazy,
tenang je kan bile dgr lagu nie
lirik sgt bgs

farish izaryl @izreez said...

suke lgu yg irwansyah ngn acha.lgu yg bsifat ketuhanan tu.xingat lak:p

Unknown said...

cam best..
nak cari r nanti..hehe

mr.syazwan said...

jumpe ari sabtu ini di UNISEL tpi dalam bygan je..
^_~

joegrimjow said...

hee
layan gita yekk

Blog Eazy Izzuddin said...

CIK ANIS :wslm anis...
alhamdulillah
tenang
hiks
mmg sgt bagus
=D

Blog Eazy Izzuddin said...

RIZZ :owh yaka?
igtkan blik
leh eazy dunload
hehe
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

SHAFIE :besh2
cari2 jgn x cari
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :huhu
itulah
bayangan
huhu
x fe..
byk mase lagi ley jumpe
=D

Blog Eazy Izzuddin said...

JOE :layans...
hee..
=P
xD

Rhuddy said...

heheheh....hehehehe.....heheheheh..heheheh....INSAF guew isk isk isk huhu

Blog Eazy Izzuddin said...

hehehe
=P
xD
gud2
xD

Dba Ghani said...

eazy~~~ hek3...
wah~~
ape kata,kau gantikan lagu gita tu ngn lagu ketty pery tu..

Blog Eazy Izzuddin said...

ohoho
x sesuai
hahaha
=P
xD

mysarea said...

semoga Allah membimbing kita semua, Amin :D igt 10 perkara tu =P

Blog Eazy Izzuddin said...

huhu
insyallah
amin
xD
=P

yana vogue said...

insaf2, huhu amin

yana vogue said...

insyallah Allah membimbing kita, suka la lagu tuh! :D

Blog Eazy Izzuddin said...

Insyallah
huhu
xD

vendoline said...

hehe agak2 boleh nyanyi lg tak skrg

Izzy Izzudin said...

aku pn suka lagu ni...aku prnah review lagu ni antara lagu wajib dngar blan ramadhan thun lpas...

nurul diana said...

mcm penah dngr lagu ni . :)

Pak Det said...

sedap lagu nie... dengar mcm lagu opick pun ade...

My recent post : Menangkis Penghinaan Terhadap Rasulullah - Isu Video Innocence Of Muslim.

Blog Eazy Izzuddin said...

EDY FEE :
boleh aje nyanyi hehe
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

IZZY IZZUDIN :
yeke ..
ni entry 3 tahun lepas hehe
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

NURUL DIANA :
dengar lah ..
best

Blog Eazy Izzuddin said...

MANAN :
lebih kurang lah
;)

Mek Onie said...

gita meme comeiiiii suara dia tu,hihi

Mek Onie said...

onie suka tengok video gita hat ni,cmeiiii http://www.youtube.com/watch?v=YGIeUwQHSUs