[J]alan [L]urus...

Assalamualaiku WBT & Salam Sejahtera Uols.

Sempena hari Jumaat ini, penghulu segala hari, ku mahu mengambil keberkatan dengan memaparkan atau memperdengarkan sebuah lagu yg ku minati, penyanyi nya pun ku minati juga kot, hiks, huhu lagu yg diberi tajuk Jalan Lurus di nyanyi kan oleh Gita Gutawa. Membuat ku sedar & bermakna, huhu

Lagunya mula ku dengar dalam bulan Ramadhan di Astro, buat ku tercari-cari, dan siapakah penyanyi dan tajuk lagu itu, baru ku tahu, dan download nya, sedap di dengar, berulang2 kali ku mendengarnya tanpa rasa bohsan buat ku begitu sedar & Insaf, huhu, alhamdulillah =)

Ibarat lagu nasyid dan Unik liriknya, joms layans...



"Jalan Lurus 10 yg mesti ditempuh, Yang Pertama....." antara lirik lagu Jalan Lurus, di sini ku sertakan Video Clip bersama liriknya untuk sama2 kita mendengar dan menonton, hiks..."Semoga Allah Membimbing Kita Semua" Insyallah..=D


video




Lyrics


Lirik di atas boleh di adjust untuk kelajuannya liriknya bergerak, so boleh berdendang bersama2 ea..xD. Detik2 semakin tiba untuk kembali ke Campus, huhu, Yeah, Kerinduan pun ade lorh di Campus, =P, Unisel Here I come..xD

p/s : lihat Gita Gutawa begitu chantek & cute dalam video, hihi (update kembali entry 29.05.2009)
LAYANS
(>_<)

60 comments:

babymiLosh said...

senyum sopan senantiasa
(^______^)

El-Zaffril said...

Saya suka dengar lagu fatamorgana... sangat menginsafkan saya... tenang saja bila dengar

sharamli said...

waktu khutbah jgn tid0..hu3

Eazy Izzuddin said...

BABYMILOSH :yups
senyum sopan senantiasa
=D

Eazy Izzuddin said...

EL-ZAFFRIL :owh yaka?
akan ku dgr lagu itu
=)

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI :Insyallah x tidur
huhu
akan dengar seluruh kutbah
=)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

salam jumaat dek eazy :)

liriknya bagus!

Eazy Izzuddin said...

salam juga bro nuar....
mmg bagus
=D

Dhada said...

Nice song ;)

Eazy Izzuddin said...

really nice
=D

elle said...

waaa... promote lagu... bgs2... =)

elle said...

waaa... promote lagu... bgs2... =)

lirik lagu yg sgt besh! menyentuh kalbu... uhuhuhu

Mohd Nasri Md. Nasir said...

g awl solat jumaat...
jgn nk dgr je lgu ni..hahaha

Eazy Izzuddin said...

ELLE :huhu
bkn promote
saje nk share2...
xD

mmg besh, dan menyentuh
=D

Eazy Izzuddin said...

NASRI :mesti punye
haha
=P
xD

LYA said...

;) selamat hari jumaat

Eazy Izzuddin said...

selamat hari jumaat
=D

nURmALa mAZLan said...

eazy leh dapat royalti nih..ehehehe~

Fina said...

Ya Allah, tunjukkanlah kami semua jalan yang lurus =)

Eazy Izzuddin said...

KAK MALA :royalti?
royalti ape?
hehehe
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

FINA : aminnn....
Insyallah
=D

bella said...

sukew lagu nie..huhu

Eazy Izzuddin said...

suke eh
ok le 2
xD

Am said...

nice that song. menenangkan & insaf, huhu :D

Eazy Izzuddin said...

huhu
thu x fe....
=D
xD
mmg tenang
lagi2 dgr nyaringan sore gita
haha
xD

hira said...

alhamdulillah..
hehe x))

Eazy Izzuddin said...

alhamdulillah
aminn...
=D

Nur Farhana said...

Eazy.. Hik hik.. Wah.. Gita gutawa lagik.. Minat lagu ke minat orgnye lebey??? Heehee.. Nnt ku cuba dgr erk, btol ke sdap lagu nih.. Huuhuu..

Ku suka lagu cinta nasyid.. Sbb ku jiwang.. Ahakz..

Ape kabor nih eazy? Huuhuu.. Sehat ka? =)

ije said...

lepas ni boleh download ni lagu ni.~ thx eazy!!

Eazy Izzuddin said...

FARHANA :hahaha
due2 minat
=P
mmg sedap...
xD
oh yaka?
same2
=P
xD

alhamdulillah sehat...
farhana??
=D

Eazy Izzuddin said...

IJE :same2....
same2 dgr lepas nih
=D

Cik AniS GalaxY said...

salam eazy,
tenang je kan bile dgr lagu nie
lirik sgt bgs

rizz said...

suke lgu yg irwansyah ngn acha.lgu yg bsifat ketuhanan tu.xingat lak:p

Shafie said...

cam best..
nak cari r nanti..hehe

mr.syazwan said...

jumpe ari sabtu ini di UNISEL tpi dalam bygan je..
^_~

joegrimjow said...

hee
layan gita yekk

Eazy Izzuddin said...

CIK ANIS :wslm anis...
alhamdulillah
tenang
hiks
mmg sgt bagus
=D

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :owh yaka?
igtkan blik
leh eazy dunload
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

SHAFIE :besh2
cari2 jgn x cari
xD

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN :huhu
itulah
bayangan
huhu
x fe..
byk mase lagi ley jumpe
=D

Eazy Izzuddin said...

JOE :layans...
hee..
=P
xD

Rhuddy said...

heheheh....hehehehe.....heheheheh..heheheh....INSAF guew isk isk isk huhu

Eazy Izzuddin said...

hehehe
=P
xD
gud2
xD

mrs moon said...

eazy~~~ hek3...
wah~~
ape kata,kau gantikan lagu gita tu ngn lagu ketty pery tu..

Eazy Izzuddin said...

ohoho
x sesuai
hahaha
=P
xD

mysarea said...

semoga Allah membimbing kita semua, Amin :D igt 10 perkara tu =P

Eazy Izzuddin said...

huhu
insyallah
amin
xD
=P

yana vogue said...

insaf2, huhu amin

yana vogue said...

insyallah Allah membimbing kita, suka la lagu tuh! :D

Eazy Izzuddin said...

Insyallah
huhu
xD

Edy Fee said...

hehe agak2 boleh nyanyi lg tak skrg

Izzy Izzudin said...

aku pn suka lagu ni...aku prnah review lagu ni antara lagu wajib dngar blan ramadhan thun lpas...

nurul diana said...

mcm penah dngr lagu ni . :)

Manan Qayyim said...

sedap lagu nie... dengar mcm lagu opick pun ade...

My recent post : Menangkis Penghinaan Terhadap Rasulullah - Isu Video Innocence Of Muslim.

Eazy Izzuddin said...

EDY FEE :
boleh aje nyanyi hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

IZZY IZZUDIN :
yeke ..
ni entry 3 tahun lepas hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

NURUL DIANA :
dengar lah ..
best

Eazy Izzuddin said...

MANAN :
lebih kurang lah
;)

onie said...

gita meme comeiiiii suara dia tu,hihi

onie said...

onie suka tengok video gita hat ni,cmeiiii http://www.youtube.com/watch?v=YGIeUwQHSUs