[H]a!! [K]an [D]ah [K]ena

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Pada 30April lalu, sehari sebelum last paper pada 2hb May, kami housemate plan hangout ke One Utama bagi release tension selepas 4 paper yg telah berlalu dan 1 paper yg akan datang ini, huhu, Mahu share pengalaman yg buatku betul2 insaf, huhu

Korang ingat tak entry "Bila Driving", Ha! entry untuk menunjukan kesetanan aku di jalan raya, ekeke, itulah, bila org yg tak kena lagi bende yg real happen bagi diriku lagi ini, ohoho, kan sekarang dah kena balasannye, huhu

Selepas bergerak dr Unisel, berhenti ke Petronas Ijok isi minyak yg secukupnye ke One Utama nanti...



Dalam persimpangan ke Sungai Buloh terus, dan ke kanan Puncak Alam, perasan sebuah kenderaan di belakang kereta ku bukan main rapat untuk memotong aku, kan aku perangai len macam sikit bila di jalan raya, bermain dengan kenderaan belakang, ber Zig-Zag la kami, hu2

Member di sebelah perasan ku drive kereta len macam, then kereta di belakang ku dengan memotong kereta ku dengan tiba2, dan mencelah di hadapan, rapat pule tu, bumper belakangnya bergeser dengan bumper depan keretaku dengan side mirror ku bergeser dgn body keretanya.

Betapa rapatnye, perasan bumper belakangnya hampir tercabut, entah perasaan geram dan berani potong semula dan himpit keretanya dan berhenti di tepi jalan, untuk settle, aku CLK (Cute Little Kancil) ekeke, die kenari modified lawanyer =P, keluar2 aku pule di ceramah dan dimarahi abg driver kenari.



Pernah ku beritahu kalian, FaKtA!, aku kat dalam je berani, luar kecut!, bila dah kene, huhu, ahaha, diam la aku di situ, nasib teman2 ku di dalam keluar untuk tenangkan keadaan, huhu, jika tanpa mereka, habis la, ohoho, setelah keadaan rileks, bro pun rileks, settle cara terbaik dengan aku membayarnya.

HUHU, dah memang salahku bermain2 Zig-Zag tadi, BELIEVE IT!, 1st time kene camni dan aku ketar2 menggigil, haha, bumper Kancil ok la calar skit, bole di polish2, tetapi kenari bro tu tercabut skit, huhu, sorry bro, settle, bergerak ke One Utama dengan hati mahu release tension, bertukar bad mood, nasib ade teman2 yg very supporting.



Yeah, Its Big Lesson for me supaya jangan jadi Setan di jalanraya, ohoho, syukur kepada Allah SWT beri ku petunjuk supaya ku insaf. Alhamdulillah, Insyallah i'll be better and drive carefully, jgn peduli driver lain, just be your self dan selamat tiba destinasi. OU, continue...

p/s : insaf2 dan sekarang, tak mau main kejar2 lagiks, heheh, lagi 1 my money is flying free jek, aduhai..( Nasiblah x accident teruk sangat, huhu )
LAYANS
(>_<)

62 comments:

joegrimjow said...

beringt sebelom kene
hehe

jangan lupe start rini
mau tido dluu

ファラ said...

ish!
jalan raya bukan tempat berlumba.
di ingat sekali lagi.
jalan raye bukan tempat berlumbe.

heeee :P

Yanie said...

ish3...hentikan lh tabiat berlumbe2 tu...hu3

-aTie- said...

haa..tu la..kan dh kene....ape2 pun pas nie b careful ek bro

Miss Hazzy said...

kan hazzy dah pesan....

Corey said...

see! tula dulu org pesan tanak dengar. pas ni behave ok..jgn ikut perasaan

eRRuL AspHyxiAteD said...

jalan raye bukan tempat berlumbe.
ingatla org tersayang..

tak sangka ko salah sorg samseng jalan raya ek.. haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

adehhhh..

tu la..

ikootkan sgt darah panas tu eazy.

Eazy Izzuddin said...

joe : hehe...
yeah betul3x....
huhu

yeah...
sedang d mulakan...
selamat tidur....
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

ファラ :
yeah....
igt2
dan da terpahat pon di kepala...
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

Yanie :
sudah dihentikan pun...
huhu
insaf2...
xD

Eazy Izzuddin said...

kak atie :
itulah....
yups sir...
akan ku berhati2....
xD

Eazy Izzuddin said...

miss hazzy :
a'ah...
tu la...
huk3....
x mo dgr..
itulah jdnyer...
huk3

Eazy Izzuddin said...

bro corey :
oraits bro...
i will....
=D

Eazy Izzuddin said...

errul :
yups2....
huhu
hehe
thu xfe
tu dlu..
skung len..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

miss lolly :
huhu...
itulah....
ohoho...
skang ok dah...
=D

Cik AniS GalaxY said...

2 la
nakal lg kt jalan raya
kan dah kene..hehe
hati2 k pas nie

Eazy Izzuddin said...

a'ah...
itulah....
skang x nakal2 dah...
=P
i will berhati2...

thanks semua..
xD

Remy.com said...

hahaha, padan muka...

WEK...

tu la, nakal sgt, kalo lah remy bro tu, remy da cekek2 da eazy ni tau...

huhu...

Eazy Izzuddin said...

hahahha

=P
xD

owh yaka? hehehe
=D
xD

nURmALa mAZLan said...

isk isk...
nak berlumpa tgh jalanraya tu buat aper?? jadi pape kang baru tau..

Ingat lah org yg tersayang

rizz said...

wahh siannya tercabott plak huhukk

Framestone said...

kan dah kopak tue...

sebab teu bro bile drive klu ade yg potong just bg lepas je..asalkan kete depan xbwk cam kura2 je

Eazy Izzuddin said...

kak mala : huhu....
entoh la kak...
tetibe perangai setan dtg...
huhu

betul3x..
xD

Eazy Izzuddin said...

rizz : huhu...
eazy lagi kasihan....
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

bro framestone :
itulah....
bkn maen rapat ptg...
ohoho

2 la..
udah insaf skung...
klu nk potong biar je lah....
=D
xD

piKOk said...

kan da kena..ish3
nseb baek xteruk sgt rosak..

Eazy Izzuddin said...

huk3...
2 la...
bernaseb baek...
=D

sharamli said...

tw p0n nk kecut..hu3

Framestone said...

bagus awal2 dah insaf ek... pe2 pun jgn over berani if atas jalan.. kne ingat org tersyg, kereta tersyg or duit melayg

Eazy Izzuddin said...

sharamli :
huhu
mmg kecut gler r time tuh...
ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

bro framestone :
yeah2...
da insaf dah...
huk3....

itulah gamaknye...
mmg kene igt sume yg tersyg...
mmg wet dah melayang...
ohoho
=P
xD

cT said...

tengok tuh kan da kena, next time drive carefully.

Eazy Izzuddin said...

hai ct..
xD
huhu
insyallah i will
=D
xD

♥miss zaza♥ said...

ha!!!kan dah kena!!!
ishkkkk
ingatlah org tersayang ;P

Eazy Izzuddin said...

ha!!
mmg da kena!
huhu
xD
yup2
betul3x
xD

Nur Farhana Abdullah said...

Wow.. Hebat arr skill driving.. Ni mst driver pro nih.. Nk autograph bley? Hak hak hak.. Amboi3 eazy.. Hebat yerk.. Nsib bek bro tu baik, kalo kata mafia mane2 ntah.. Haa.. Kn ke susah hidupmu bro.. =p

bella said...

kn da kene....
pasnie kalo buat lg 2 mmg xserik la 2..
huhu..

Eazy Izzuddin said...

Farhana :
haha...
bole je nk autogrph..
=P
xD

itulah..
mmg bernasib baek2 sesangat...
huhu
xD

Eazy Izzuddin said...

bella :
ohoho
insyallah x wat lg kot..
=P
xD

teamdakwah said...

fuh...nasib aq insaf sebab jatuh moto je....duit tak terbang...hehe

Eazy Izzuddin said...

fuh...
ni jatuh kereta...
wet pon terbang....
ohoho
hehe
=P
xD

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm...xpe bro....kena banyak sabor....ckit je tu...hu3

ije said...

adat la tu. selagi tak kena, tak insaf. ehe

Eazy Izzuddin said...

fuad :
wslm...
hhuhu...
sabo2..
xD

Eazy Izzuddin said...

ije :
ehehe...
thu x fe...
skung dah kene...
ohho
xD

||| PöJìé PööH ||| said...

aityooo suda 46 komen!
hebat!!
heheh..
btw tuh la jgn nk jd setan atas jalan dik..
nasib baik kene kete kecik..
klo i bawa treler i akan lenyek sekor² yg macam setan ast jalan..
heheheh...

Cik Angah said...

men zigzag kt mn meh?

jalan ijok kah?hehee..

hebat...

brpa rat melayang eazy?

Najwa_Nie said...

cam bez jey gmbr tu..hu3..

Eazy Izzuddin said...

pojie : hehe...
entry terhangat skung..
=P
hehe..
ok gak byk treler...
ekeke..
xD

Eazy Izzuddin said...

cik angah :
yup2...
jln ijok nk ke sg buloh...
ohoho...
betul2 simpg traffic light ke pnck alam n sg buloh

ohoho..
bape rat?
boleh bape rat pon..(2**)
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

najwa : gmbr yg mane tuh??
xD

elle said...

wahahaha... terbang duit sia2 je... [jhtnye daku.. =p]tu la... bw keta hati2... xyah la nk race... kn dh kena... nsb baik xteruk kn? (^_^)

this is a gud lesson 4 u... hehehe...

Eazy Izzuddin said...

hehehe...
itulah psl...
free jek melayang..
=P
xD
x pon trok...

yeah....
=P
xD

lea said...

kan dah kena...
len kali jangan maen zig zag lagi kat atas jalan raya...
maen kat litar sepang bleh la..
hik3

Pakcik Zharul said...

kasihan kereta itu jadi mangsa.
whehe~

cantik ah gambo tetangan tu.

Eazy Izzuddin said...

lea :
hehehe
itulah....
xD
whoa litar sepang...
caye x kete 2 penah berjalan d litar tuh..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

pok cik :
ohoho....
chantekk....
xD

::alwaniamalini:: said...

eazy~
waaaaa, nasib baik ler x accident teruk ye.....
len kali hati2..jangan berdarah panas sangat time drive tu..
pasang aircond kuat2 hehehe...

belajar dan baiki dari kesilapan.jangan wat lagi ye :D

Eazy Izzuddin said...

hehe....
syukur mmg bernasib baek....
hehe...
x leh psg aircond kuat...
minyak makan byk...
ekeke...
xD


yups2...
semestinya...
xD

hira said...

huhu
nasib baik tak teruk
lain kali,elok2 kt jalan raya
jangan lumba2
nanti susah pulak

Eazy Izzuddin said...

ohoho....
owaits...
xD