Followers

Tuesday, May 5, 2009

[H]a!! [K]an [D]ah [K]ena

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Pada 30April lalu, sehari sebelum last paper pada 2hb May, kami housemate plan hangout ke One Utama bagi release tension selepas 4 paper yg telah berlalu dan 1 paper yg akan datang ini, huhu, Mahu share pengalaman yg buatku betul2 insaf, huhu

Korang ingat tak entry "Bila Driving", Ha! entry untuk menunjukan kesetanan aku di jalan raya, ekeke, itulah, bila org yg tak kena lagi bende yg real happen bagi diriku lagi ini, ohoho, kan sekarang dah kena balasannye, huhu

Selepas bergerak dr Unisel, berhenti ke Petronas Ijok isi minyak yg secukupnye ke One Utama nanti...



Dalam persimpangan ke Sungai Buloh terus, dan ke kanan Puncak Alam, perasan sebuah kenderaan di belakang kereta ku bukan main rapat untuk memotong aku, kan aku perangai len macam sikit bila di jalan raya, bermain dengan kenderaan belakang, ber Zig-Zag la kami, hu2

Member di sebelah perasan ku drive kereta len macam, then kereta di belakang ku dengan memotong kereta ku dengan tiba2, dan mencelah di hadapan, rapat pule tu, bumper belakangnya bergeser dengan bumper depan keretaku dengan side mirror ku bergeser dgn body keretanya.

Betapa rapatnye, perasan bumper belakangnya hampir tercabut, entah perasaan geram dan berani potong semula dan himpit keretanya dan berhenti di tepi jalan, untuk settle, aku CLK (Cute Little Kancil) ekeke, die kenari modified lawanyer =P, keluar2 aku pule di ceramah dan dimarahi abg driver kenari.



Pernah ku beritahu kalian, FaKtA!, aku kat dalam je berani, luar kecut!, bila dah kene, huhu, ahaha, diam la aku di situ, nasib teman2 ku di dalam keluar untuk tenangkan keadaan, huhu, jika tanpa mereka, habis la, ohoho, setelah keadaan rileks, bro pun rileks, settle cara terbaik dengan aku membayarnya.

HUHU, dah memang salahku bermain2 Zig-Zag tadi, BELIEVE IT!, 1st time kene camni dan aku ketar2 menggigil, haha, bumper Kancil ok la calar skit, bole di polish2, tetapi kenari bro tu tercabut skit, huhu, sorry bro, settle, bergerak ke One Utama dengan hati mahu release tension, bertukar bad mood, nasib ade teman2 yg very supporting.



Yeah, Its Big Lesson for me supaya jangan jadi Setan di jalanraya, ohoho, syukur kepada Allah SWT beri ku petunjuk supaya ku insaf. Alhamdulillah, Insyallah i'll be better and drive carefully, jgn peduli driver lain, just be your self dan selamat tiba destinasi. OU, continue...

p/s : insaf2 dan sekarang, tak mau main kejar2 lagiks, heheh, lagi 1 my money is flying free jek, aduhai..( Nasiblah x accident teruk sangat, huhu )
LAYANS
(>_<)

Comments (62)

On May 5, 2009 at 8:27 AM , joegrimjow said... [Reply to comment]

beringt sebelom kene
hehe

jangan lupe start rini
mau tido dluu

 
On May 5, 2009 at 8:29 AM , ファラ said... [Reply to comment]

ish!
jalan raya bukan tempat berlumba.
di ingat sekali lagi.
jalan raye bukan tempat berlumbe.

heeee :P

 
On May 5, 2009 at 8:49 AM , Yanie said... [Reply to comment]

ish3...hentikan lh tabiat berlumbe2 tu...hu3

 
On May 5, 2009 at 8:58 AM , -aTie- said... [Reply to comment]

haa..tu la..kan dh kene....ape2 pun pas nie b careful ek bro

 
On May 5, 2009 at 8:58 AM , Miss Hazzy said... [Reply to comment]

kan hazzy dah pesan....

 
On May 5, 2009 at 9:08 AM , Corey said... [Reply to comment]

see! tula dulu org pesan tanak dengar. pas ni behave ok..jgn ikut perasaan

 
On May 5, 2009 at 9:50 AM , eRRuL AspHyxiAteD said... [Reply to comment]

jalan raye bukan tempat berlumbe.
ingatla org tersayang..

tak sangka ko salah sorg samseng jalan raya ek.. haha

 
On May 5, 2009 at 9:54 AM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

adehhhh..

tu la..

ikootkan sgt darah panas tu eazy.

 
On May 5, 2009 at 9:54 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

joe : hehe...
yeah betul3x....
huhu

yeah...
sedang d mulakan...
selamat tidur....
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 9:55 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ファラ :
yeah....
igt2
dan da terpahat pon di kepala...
huhu
xD

 
On May 5, 2009 at 9:56 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Yanie :
sudah dihentikan pun...
huhu
insaf2...
xD

 
On May 5, 2009 at 9:56 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak atie :
itulah....
yups sir...
akan ku berhati2....
xD

 
On May 5, 2009 at 9:57 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

miss hazzy :
a'ah...
tu la...
huk3....
x mo dgr..
itulah jdnyer...
huk3

 
On May 5, 2009 at 9:57 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

bro corey :
oraits bro...
i will....
=D

 
On May 5, 2009 at 9:58 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

errul :
yups2....
huhu
hehe
thu xfe
tu dlu..
skung len..
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 9:58 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

miss lolly :
huhu...
itulah....
ohoho...
skang ok dah...
=D

 
On May 5, 2009 at 9:58 AM , Cik AniS GalaxY said... [Reply to comment]

2 la
nakal lg kt jalan raya
kan dah kene..hehe
hati2 k pas nie

 
On May 5, 2009 at 10:13 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

a'ah...
itulah....
skang x nakal2 dah...
=P
i will berhati2...

thanks semua..
xD

 
On May 5, 2009 at 10:35 AM , Remy.com said... [Reply to comment]

hahaha, padan muka...

WEK...

tu la, nakal sgt, kalo lah remy bro tu, remy da cekek2 da eazy ni tau...

huhu...

 
On May 5, 2009 at 10:38 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahahha

=P
xD

owh yaka? hehehe
=D
xD

 
On May 5, 2009 at 10:42 AM , nURmALa mAZLan said... [Reply to comment]

isk isk...
nak berlumpa tgh jalanraya tu buat aper?? jadi pape kang baru tau..

Ingat lah org yg tersayang

 
On May 5, 2009 at 10:46 AM , rizz said... [Reply to comment]

wahh siannya tercabott plak huhukk

 
On May 5, 2009 at 10:47 AM , Framestone said... [Reply to comment]

kan dah kopak tue...

sebab teu bro bile drive klu ade yg potong just bg lepas je..asalkan kete depan xbwk cam kura2 je

 
On May 5, 2009 at 10:47 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak mala : huhu....
entoh la kak...
tetibe perangai setan dtg...
huhu

betul3x..
xD

 
On May 5, 2009 at 10:48 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

rizz : huhu...
eazy lagi kasihan....
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 10:49 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

bro framestone :
itulah....
bkn maen rapat ptg...
ohoho

2 la..
udah insaf skung...
klu nk potong biar je lah....
=D
xD

 
On May 5, 2009 at 10:54 AM , piKOk said... [Reply to comment]

kan da kena..ish3
nseb baek xteruk sgt rosak..

 
On May 5, 2009 at 10:54 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

huk3...
2 la...
bernaseb baek...
=D

 
On May 5, 2009 at 10:55 AM , sharamli said... [Reply to comment]

tw p0n nk kecut..hu3

 
On May 5, 2009 at 11:02 AM , Framestone said... [Reply to comment]

bagus awal2 dah insaf ek... pe2 pun jgn over berani if atas jalan.. kne ingat org tersyg, kereta tersyg or duit melayg

 
On May 5, 2009 at 11:03 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

sharamli :
huhu
mmg kecut gler r time tuh...
ekeke
xD

 
On May 5, 2009 at 11:04 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

bro framestone :
yeah2...
da insaf dah...
huk3....

itulah gamaknye...
mmg kene igt sume yg tersyg...
mmg wet dah melayang...
ohoho
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 11:17 AM , cT said... [Reply to comment]

tengok tuh kan da kena, next time drive carefully.

 
On May 5, 2009 at 11:22 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hai ct..
xD
huhu
insyallah i will
=D
xD

 
On May 5, 2009 at 11:38 AM , ♥miss zaza♥ said... [Reply to comment]

ha!!!kan dah kena!!!
ishkkkk
ingatlah org tersayang ;P

 
On May 5, 2009 at 11:43 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ha!!
mmg da kena!
huhu
xD
yup2
betul3x
xD

 
On May 5, 2009 at 1:16 PM , Nur Farhana Abdullah said... [Reply to comment]

Wow.. Hebat arr skill driving.. Ni mst driver pro nih.. Nk autograph bley? Hak hak hak.. Amboi3 eazy.. Hebat yerk.. Nsib bek bro tu baik, kalo kata mafia mane2 ntah.. Haa.. Kn ke susah hidupmu bro.. =p

 
On May 5, 2009 at 1:19 PM , bella said... [Reply to comment]

kn da kene....
pasnie kalo buat lg 2 mmg xserik la 2..
huhu..

 
On May 5, 2009 at 1:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Farhana :
haha...
bole je nk autogrph..
=P
xD

itulah..
mmg bernasib baek2 sesangat...
huhu
xD

 
On May 5, 2009 at 1:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

bella :
ohoho
insyallah x wat lg kot..
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 1:24 PM , teamdakwah said... [Reply to comment]

fuh...nasib aq insaf sebab jatuh moto je....duit tak terbang...hehe

 
On May 5, 2009 at 1:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

fuh...
ni jatuh kereta...
wet pon terbang....
ohoho
hehe
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 1:43 PM , Anak Pendang Sekeluarga said... [Reply to comment]

slm...xpe bro....kena banyak sabor....ckit je tu...hu3

 
On May 5, 2009 at 3:20 PM , ije said... [Reply to comment]

adat la tu. selagi tak kena, tak insaf. ehe

 
On May 5, 2009 at 4:28 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

fuad :
wslm...
hhuhu...
sabo2..
xD

 
On May 5, 2009 at 4:28 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ije :
ehehe...
thu x fe...
skung dah kene...
ohho
xD

 
On May 5, 2009 at 6:16 PM , ||| PöJìé PööH ||| said... [Reply to comment]

aityooo suda 46 komen!
hebat!!
heheh..
btw tuh la jgn nk jd setan atas jalan dik..
nasib baik kene kete kecik..
klo i bawa treler i akan lenyek sekor² yg macam setan ast jalan..
heheheh...

 
On May 5, 2009 at 6:49 PM , Cik Angah said... [Reply to comment]

men zigzag kt mn meh?

jalan ijok kah?hehee..

hebat...

brpa rat melayang eazy?

 
On May 5, 2009 at 7:41 PM , Najwa_Nie said... [Reply to comment]

cam bez jey gmbr tu..hu3..

 
On May 5, 2009 at 8:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

pojie : hehe...
entry terhangat skung..
=P
hehe..
ok gak byk treler...
ekeke..
xD

 
On May 5, 2009 at 8:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

cik angah :
yup2...
jln ijok nk ke sg buloh...
ohoho...
betul2 simpg traffic light ke pnck alam n sg buloh

ohoho..
bape rat?
boleh bape rat pon..(2**)
=P
xD

 
On May 5, 2009 at 8:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

najwa : gmbr yg mane tuh??
xD

 
On May 5, 2009 at 8:50 PM , elle said... [Reply to comment]

wahahaha... terbang duit sia2 je... [jhtnye daku.. =p]tu la... bw keta hati2... xyah la nk race... kn dh kena... nsb baik xteruk kn? (^_^)

this is a gud lesson 4 u... hehehe...

 
On May 5, 2009 at 8:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehehe...
itulah psl...
free jek melayang..
=P
xD
x pon trok...

yeah....
=P
xD

 
On May 6, 2009 at 11:57 AM , lea said... [Reply to comment]

kan dah kena...
len kali jangan maen zig zag lagi kat atas jalan raya...
maen kat litar sepang bleh la..
hik3

 
On May 6, 2009 at 3:55 PM , Pakcik Zharul said... [Reply to comment]

kasihan kereta itu jadi mangsa.
whehe~

cantik ah gambo tetangan tu.

 
On May 7, 2009 at 12:11 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

lea :
hehehe
itulah....
xD
whoa litar sepang...
caye x kete 2 penah berjalan d litar tuh..
=P
xD

 
On May 7, 2009 at 12:11 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

pok cik :
ohoho....
chantekk....
xD

 
On May 7, 2009 at 6:08 PM , ::alwaniamalini:: said... [Reply to comment]

eazy~
waaaaa, nasib baik ler x accident teruk ye.....
len kali hati2..jangan berdarah panas sangat time drive tu..
pasang aircond kuat2 hehehe...

belajar dan baiki dari kesilapan.jangan wat lagi ye :D

 
On May 8, 2009 at 12:23 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehe....
syukur mmg bernasib baek....
hehe...
x leh psg aircond kuat...
minyak makan byk...
ekeke...
xD


yups2...
semestinya...
xD

 
On May 10, 2009 at 8:37 PM , hira said... [Reply to comment]

huhu
nasib baik tak teruk
lain kali,elok2 kt jalan raya
jangan lumba2
nanti susah pulak

 
On May 11, 2009 at 12:13 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ohoho....
owaits...
xD