[B]aby [S]itter

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Sekali lagi ku ingin ucap bebanyak terima kasih kepada blogger2 karena banyak memberi ku support dan mengsedekahkan Surah Al-Fatihah kepada arwah adik kesayangan ku Nur Alisa Maisarah pada entry yg sebelum ini, huhu, terima kasih sekali lagi!, semoga Allah SWT membalas jasa anda. =)

So cute picca di sebelah, hiks, ini lah rutin harian ku jika tidak keluar ke mana2 or hangout with my friends, Rutin harian ku jadi baby sitter! di rumah, haha, menolong bonda menjaga, bondaku mengambil upah menjaga anak2 yg sangat chumel ini tatkala parents mereka bekerja di siang hari..

Ok le 2, tak sunyi lah rumah dengan adanya anak2 chumel ini....



Apabila menjaga anak2 chumel ini di rumah, hilang lah rase kesepian bonda & rumah, ibarat bonda menjaga arwah adik dengan seikhlas hati untuk menjaga anak2 chumel ini, ku juga turut membantu bonda menjaga anak2 chumel ini, hiks, karena mereka sungguh chumel ku panggil anak2 chumel =P

Bonda menjaga 3 anak2 chumel ini, seorang baby boy and two more baby girls, seorang baby boy and baby girl adalah adik beradik, mmg sangat chumel, cute!, putih & like chinese, hehe, lagi sorang baby girl, cute, anak bongsu rasenye, suka dengan telatahnya yg suke menari bila dengar bunyi muzik, hiks

Antara anak2 chumel ini...

This's Suzan, hiks, anak2 chumel yg sungguh chumel, hehe, Suzan sangat suke ku membawanya ke taman permainan hanya di belakang rumah bila petang menjelma, hmmm...nampak saja ku, malu2 kucing, ku tahu...mahu di bawa ke taman la tu, hiks, Suzan walau kecil tapi banyak bercherita, So Cute! =P


This's Iman, hihi, tadi kakaknya Suzan, bonda kata wajah Iman nampak seiras masa ku kecil, haha, korang rase??..hehe, Iman ni sangat pemalu, selalu ja berkepit dengan bonda, bila nampak ku ja nak nangis, haha, kadang2 ok ja, sebab tu boleh snap pic ni, hiks, masih bertateh jalan, baru2 nih laju die berjalan, hihi, So Cute! =P


Anak2 chumel terakhir is Alia, hiks, sangat chumel & mudah mesra dengan ku, apatah lagi melihat telatahnya yg suka menari apabila ku memasang muzik rancak, gelek sane gelek sini, hihi, gembira melihat telatah anak2 chumel ini..Kadang2 bonda memakaikan pakaian arwah kepada Alia, memang mengingatkan kembali.... So Cute! =P

Hiks, seharian melayan telatah mereka sehingga ku kepenatan dan mereka juga, hihi, tapi kadang sunyi karena anak2 chumel ini suka sangat tidur, hihi, yerlo..untuk tumbesaran mereka juga, Sudah hampir 5 bulan mereka di sini ( Bonda mula menjaga awal tahun )cuma weekend ja tiada, yerlo cuti kerja kan, bonda juga perlu cuti, hehe

Sekian untuk entry hari ni, huhu, nak hangout keluar..tak leh..huhu =P xD

p/s : menjaga anak2 chumel ni teringat kepada arwah adikku tersayang, huhu
LAYANS
(>_<)

92 comments:

Am said...

cutenye! :D

Eazy Izzuddin said...

So cute! xD

Anonymous said...

sangat la comel, ouch btw salam takziah lagi wat entry lepas ;)

Nazra~ said...

kirim salam utk bebudak chomel tu semua. tolong cium pipi dan cubit sekali ye ^_^

Eazy Izzuddin said...

ANONYMOUS : chumel bangat...
thanks!
sape kah anda?
xD

Eazy Izzuddin said...

NAZRA :hik3
i will....
bole je...
sangat suke di cubit....
=P
xD

H.R PuTeRa YuSoFF said...

mana kenal en hasyim

sharamli said...

best kn...tp lgik best kal0 dpt wat d0rg nangeh..muahahaha

Eazy Izzuddin said...

YUSOFF :ha?
en hasyim?
huhu

Eazy Izzuddin said...

SHARAMLI : hahaha
klu nanges da x chumel...
=P
xD

mysarea said...

cutenya, meh sini skit cubit pipi, bkn pipi kamu ea :P

Qiki said...

so damn cute! bagus2 menolong bonda ;) haha

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :hahah
sile2 cubit
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

QIKI :hik3...
pahale dapt...
xD

sajeedhani. said...

comel nyee..
jeleshh melihat kecumelan mereka. :)

Nur Farhana said...

Untuk entry yang lpas.. Takziah ye eazy.. Hanya Al Fatihah yang mampu kita sedekahkan, juga ingatan untuk si dia.. =)

Untuk entry ini.. Hik hik hik.. Kamoo dah blh jadik ayah.. Tahniah3.. Heehee.. Berbakat sggh.. Dlm diam erk.. =p

DeVoTeD LiLy said...

waa... comellll...
pandainyeeee kamoo..
keh3 bole geng neh..
jom bersatu padu bukak nursery..
haha

lemongrass^_^ said...

wah...bgusla eazy ni...
calon2 ayah2 mithali...hehe

Eazy Izzuddin said...

SAJEEDHANI : ku juga jeles di sini...
ehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

FARHANA :alfatihah...

haha
mmg berbakat nih
hehe
xD
sshhhh
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

LILY :hiks3...
kepandaian terserlah...
=P
ohoho
joms2....
xD

Eazy Izzuddin said...

LEMONGRASS:insyallah
de ciri2 ayah mithali...
xD

||| PöJìé PööH ||| said...

alalala..
tomeinyer!!!

Eazy Izzuddin said...

sungguh chumel!!....
xD

azizan4444 said...

cute2..ak mase kcik cm ni la bro tp da bsr makin gelap plak.ades..hahaa!

Eazy Izzuddin said...

haha....
yaka?

pe kate bro tunjuk2 picc mase kecik
hehe
xD

azizan4444 said...

bole2 tp kna carik dulu kt celah mane die duk.
haha!

Eazy Izzuddin said...

lorh..
x kan x ingt simpan ka mane....
hehehe...
cari smpi dapat ea...
then post kat blog..
akan ku tunggu
hehe
xD

Nur Farhana said...

Yuhuu.. Mmg brbakat.. Shhh.. Tggulah nnt org dtg meminang kamoo yerk si mista jambu.. Hik hik hik.. =)

Eazy Izzuddin said...

hahaha......
si wanita meminang si jambu?
ekeke dah terbalik zaman...hehe =P

rizz said...

alolo tomeyy..suke gak lyn bdk2 ni heheehe

Dhada said...

Beshnya klu ada kanak-kanak cumel kt rumah :D

Eazy Izzuddin said...

RIZZ :hiks3...
mmg tomey....
xD
mmg suke2
cute!

Eazy Izzuddin said...

DHADA :mmg besh klu di rumah
pe lagi bukak la nursery
hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wau.

i like mjadik bebysitter!

SuFy said...

hye eazy..eh,takziah gak sal adik awk ea..lmbat pla sufy..

waahhh!!besh lar jd baby sitter..suke sgt dgn dak2 kecik..hilang sume gelisah dn x tenang di hati bila jg baby@dak kecil..tambah2 yg comel2..aduhai...

nak baby yg comel2 gaks..uhuk3

dBa said...

x tau pun~~
well,takziah ek..
al fatihah~~
ehehe

wah..comel3..
mcm aku kan?hehe

Eazy Izzuddin said...

MISS LOLLY :wah!
you like?
leh bukak nursery
he3

Eazy Izzuddin said...

SUFY :eh, x fe2, thanks

yup2...
betul3x...
=D

wah!mahu juge, he3

Eazy Izzuddin said...

dBa :huhu...
alfatihah ea

haha2
ye la 2...
=P
xD

Yanie said...

comey nye diorg...btw, takziah ye izzy...

Eazy Izzuddin said...

chumel!, thanks yanie....
=)

Miss Hazzy said...

hazzy suka jadi baby sitter

Anonymous said...

memang comel!! secomel org yg menjaganye..xyah dah ambik kursus ye..takziah utk adik kesayangan..all the best 2 u!!

Eazy Izzuddin said...

MISS HAZZY :wah
ternyata anda suke erk...
xD

Eazy Izzuddin said...

ANONYMOUS :hik3...
thanks sapekah gerangan itu?
xD

ファラ 'aqila said...

muke iman tu macam same ngan katon anime tu la..
comel2...

kem salam kat mereka itu ye...
heee

Eazy Izzuddin said...

ha?...same kah?
hahaha
=P
xD

bdk kecik ley jwb salam ka?
hehe
xD

mr.syazwan said...

asyik2 main ngan ank org..

bila nak main ngan ank sendiri??

^_^

Eazy Izzuddin said...

hehehe....
blaja2 dlu camne nk jg anak...
bw la de experience ngn ank sendiri
=P
xD
haha

ikeen said...

shumel banget kanak2 rebina itu..hehe

elle said...

alahaiii.... comeynye... geram2! hehe...

Eazy Izzuddin said...

IKEEN : hehe
mmg ribena betul tuh..
xD

Eazy Izzuddin said...

ELLE :klu geram meh cubit cubitan..
=P
xD

nURmALa mAZLan said...

comel la..
eee...nak cium2 pipi diorg sampai diorg nangis

Eazy Izzuddin said...

hehehe....
sila2....
lagi mereka suke...
=P
xD

Framestone said...

out of topic--> eazy busuk jugak he..23x rasa nk je wat gathering blogger la.. jeles tgk N, miera, eja n aja wat gathering mlm td huhu...

panas ke?? mne de la.. sejak je kan... he..23x

Eazy Izzuddin said...

hahaha.....
eh wangi la...
=P
itulah..
beshnye tgk dorang gathering....
nak join jugaks...
huk3....

aish mmg panas3x....
xD

joegrimjow said...

sedekah same2 ek

Eazy Izzuddin said...

hiks...
thanks...
=D

pink_butterfly said...

comelnya little girl tu...


oh ya, dah baca smbungan entri seram sy tu...?

Eazy Izzuddin said...

mmg chumel...
hiks..
oh ya...
de sambungan erk?...
akan ku bace...ehehe

Corey said...

awww so sweet. bila selalu bersama budak2 ni nnt lambat tua. jiwa pun muda sentiasa.

mangkuk.com said...

hahaha mmg sesuai jd baby sitter..

Eazy Izzuddin said...

BRO COREY :owh
yaka?
ku akan selalu mendampingi mereka...
ehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

WANI :sangat lah sesuai...
=P
xD

babymiLosh said...

wowieeee....
tis is wat we kol,,
practice make perfecto.. heheeee

bagus2.. *thumbs up*

Eazy Izzuddin said...

hehe
yeah.....
must keep it up

hira said...

comel teramat! :))

seroja said...

best nye ada baby2 kat umah...
xla b0san...;)

Eazy Izzuddin said...

HIRA :sangat chumel!!
xD

Eazy Izzuddin said...

SEROJA :mmg besh
confirm x bohsan
=D
xD

suhaimina said...

comel nya... wahhhh.so cute!!

miss GAZA said...

smua kanak2 ini comellllllll sgttttt!

wah
minat mngasuh ruponyee..
nmpak cam pnyayang ja.
:p

takziah utk pmergian adik anda...
moga arwah beroleh syurgaNya!

bee said...

la kalu b dapat jge bebudak ni kan best..xderlah umah ni sunyi..al=mklum...ank tunggal..ape2...eazy merupakan abg yg penyayang...

Eazy Izzuddin said...

SUHAIMINA :mmg sangat chumellll!
xD

Eazy Izzuddin said...

MISS GAZA :sangat chumel!!
xD

bolela minatnye
hiks

terima kaseh
=)

Eazy Izzuddin said...

BEE :lorh
jadi pengasuh
br x sunyi
=D

pu3 balqis said...

bukan senang nak tgk lelaki yang skakan budak2..
saya pon ska sgt budak2... sgt cute.,
huhu
nak tukaq kerjaya jadik baby sitter jugak...!
:-P

Eazy Izzuddin said...

hehe
sile2...
=P
mmg bukan senang....
=P
xD

DilOt said...

mmg cute....mest byk keleteh dieorg kan...xpe..keletah anak2 kecik mmg menghiburkan.,,dan comel...

Eazy Izzuddin said...

yeah
mmg cute n chumel
hiks...
thu x fe
hehe
xD

lea said...

cumel la budak tue...

Eazy Izzuddin said...

tersangat la chumel
kdg2 geram juge
hehe
xD

Cik Zahora said...

disebabkan kotak shoutmix anda tidak dpt djenguk..
maka ..sy pun tinggl2kn komen..haha..
erm..
jd baby sitter.. dats a good attitude.. kegunaan di masa hadapan.. haha..
~p.. kena sbr la. coz budak2 mmg byk keranah.. haha

Bro_mie said...

minat ngan budak2 ek....ok la tu...bleh jadi bapa penyayang nanti!

Eazy Izzuddin said...

CIK ZAHORA :owh mekasih singgah2
hiks
yeah
betul3x...
xD
insyallah
xD

Eazy Izzuddin said...

BRO MIE :minat2
hehe
x sabar jd bapa
hehe
=P
insyallah

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

cute miut semua

btw comment smpai 88 tu

yana vogue said...

shumel oo dak neh...
msti da besar lawa..huhu~

Eazy Izzuddin said...

BRO AIZOUL :hehe
sangat ciut
=P
sbb 2 tinggi kot
xD

Eazy Izzuddin said...

YANA : haha
mesti besar lawa kot
nk masuk minang la
haha
=P
xD