[B]ocor [O]h [B]ocor..

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Sejak semenjak nih, tiap petang mesti hujan, musim hujan kah sekarang?, huhu, tiap hari begitu, tapi ok juge, sejuk sentiasa, kalau tiada hujan panas senantiasa, orang kata hujan itu rahmat, yup memang benar, =) Sampai bocor?xD

Ahaa, bocor apakah itu??, jeng3x, bukan bocor benda lain erk =P, tapi di rumah ku yg usang silingnya bocor, huhu, siling rumah bocor dan lembab dan hampir runtuh, huhu, ini berlaku sejak seminggu lepas.

Ku pikirin bumbung di luar rumah bocor akibat hujan yg selalu melanda dinihari, rupa2nya...



Rupa2nya, paip di atas siling yg bocor atau pecah, huhu, setelah seminggu bocor barula kontraktor JKR datang membaikinya, haiya very da lambat ( ku tinggal di rumah Quaters TUDM, so soal membayar tak perlu seyh =P ), huhu, the very da late ( tapi da wat report awal, semalam br tiba )huhu



Bocor yg melampau menitik dr atas siling ke bawah di tangga, hingga terpaksa menakung air ( klu x banjir la rumah ku..huhu ), sehari demi sehari lihat kesan air di siling semakin membesar dan nampak hampir runtuh siling tuh, naseblah org yg membaiki dtg, klu x...



Datang membaiki, masuk ke siling atas, macam menarik di atas sana, luas.. seperti mempunyai loteng, hahaha, de pe lah atas tuh, huhu, baiki nya x sampai setengah jam settle, lihat di luar, tiada lagi kebocoran, Alhamdulillah settle =P, x banjir lagi di rumah ku..=P xD

Peace! rest n study at home now =P, lagi peace, btw sejak kebelakangan nih, Alhamdulillah murah rezki dan blog ku dapat award n gift lagi lorh, mereka2 ini shangat baek hati, Awards n gift mereka ku update di entry Koleksi, ( lihat ea )

p/s : Huhu, ku suke musim hujan or gerimis, sejuk, rahmat Allah, dan menenangkan fikiranku untuk study =P
Layans
xD
(>_<)

45 comments:

joegrimjow said...

haisshhh
umah dlu pon camni gak
batu pon ley boco
mlayu nye keje katekan

kEy said...

yeah~
atap b0d0r best~
leh jd bilik air n0 2~
lalala~

nURmALa mAZLan said...

umah atuk akak cam ni la..
dah tampal 1000x pun nak bocor gak..
last2 skang dah malas nak tampal lagi..time hujan je bhu baldi..lagi senang..wakakak~

hezesuze said...

mak aiii sib baek tak banjir melande kekdahnye..huhuhuh

btul3...hujan itew 1 rahmat...sejukkkk bleh tdo zzzzzzzzzz...wakakakaka

piKOk said...

bestla siling bocor..
sng ko nk mandi..
amek towel pastu pegi bediri bawah siling tuh..
mandila puas2..heh3

ngok btol ak niey..hehe

rizz said...

alahh siannya boco lak ye eazy hehee

Eazy Izzuddin said...

joe : haish...
yeke ??
huhu...
thu x fe...
xD

Eazy Izzuddin said...

key : hahah...
sape kah nk mndi blik air no 2 tu??
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

kak mala : ha!
1000x?
huhu
lagi dahsyat...
2 la..buh baldi jek..
senangs...
xD

Eazy Izzuddin said...

kak heze : a'ah btul3x
naseb x banjir..
huhu...
yup mmg 1 rahmat n sedap tdo...
ekekek..
xD

Eazy Izzuddin said...

pikok : hehehe...
2 satu suggest klu bilik air penoh...
ohoho..
jom mandi..
nk mandi cmne?..
bocor da ok dah..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

rizz : a'ah 2 la...
sian2 kan...
huhu..
xD
=P

lea said...

ala kesian..
nasib dh baiki..
kalo xpasal umah eazy dilanda banjir nanti..hehehe

piKOk said...

ala senang je tuu..
ko bocorkanla balik siling tuh..
hahaha

Eazy Izzuddin said...

lea : huhu..
mmh kesian....
hehe
naseb la udah di baiki....
=)
xD

Eazy Izzuddin said...

pikok : haha..
klu nk bocorkan blik kene naek bumbung....
tinggi...
tangge x de...
so len kali ea...
ekekeke..
xD
=P

mysarea said...

alamak!, bocors2, sian eazy nasebla da ok la erk, kalau x banjir rumah anda, wakakak :P

Eazy Izzuddin said...

huhu
bocor2..
help me...
hehe...
yup2
=P
xD

Qiki said...

haish, igtkan da banjir da rumah tu, asik hujan je memanjang, rupa-rupanya paip bocor ea :P
congrats dapat awards lg ea?, bagus2 :P

Qiki said...

haish, igtkan da banjir da rumah tu, asik hujan je memanjang, rupa-rupanya paip bocor ea :P
congrats dapat awards lg ea?, bagus2 :P

Eazy Izzuddin said...

aha...
lom bnjir lagi..
br takat separuh..
=P
xD
hehe

maceh2..
xD
=P

sharamli said...

ujan2 ni..kal0 stdy sah ngt0k..hu3

Eazy Izzuddin said...

huhu...
kdg2 mmg time ujan sedap jek tito..
sejuks....
stdy?
len kali..eheh
xD

::alwaniamalini:: said...

ohoho..nasib baik tak banir, dan nasib baik juga membaikinya free of charge eheh..

Pakcik Zharul said...

hujan oh hujan..
tido besttt!!

mademoiselle azieshakespeare said...

skang cuaca da tak bley agak..
kjap ujan, kjap panas
tapi ujan la best... heh :D

hira said...

banjir kan best?hahaha.cian je dia

Cik Angah said...

aiyak..naseb bocor sikit2..hehe..klu runtuh siling 2 bahaya doh...hmm

dok quarters tudm? angah dok quarters polis satu ketika dulu..

hehe ;p

Amer Aan said...

umh aku tgh...
banjir ni...
ahahah...

cikCLA; said...

uit.uma mn bocor?unisel??

Eazy Izzuddin said...

::alwaniamalini:: hiks..
2 la...
naseb2...
xD
yup free of charge..
xD

Eazy Izzuddin said...

Asz : ahah..
mmg la besh xD
=P

Eazy Izzuddin said...

azies : yup2..
kjp sejuk, kejp panas...
yeah..
hjn mmg sodap tito..
xD

Eazy Izzuddin said...

hira : haha...
besh ka bnjir??
x penah merase...
=P
xD
hehe
sian eazy..
=P

Eazy Izzuddin said...

cik angah : yup2..
naseb lah x runtuh hajarnye..
huk3..

yup2...
quaters tudm...'
owh yeke?
xD

Eazy Izzuddin said...

amer : ha?
tgh bnjir?
bnjir apakah itu??
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

cik CLA : uits..
umah family lorh..
konpem x bace abes entry...
de terpapar ku tinggal d Quaters Tudm Lorh..
ohoho
=P
xD

ijechan said...

bahaya kalau bocor gini.. kang kena short circuit. nasib baik settlekan awal2~

Eazy Izzuddin said...

betul3x....
naseb la x kene short..
huhu...
and naseb lagi org da dtg repair..
=)

Corey said...

Nasib baik kalau tak sure rumah eazy jadi indoor swimming pool hehe.

Cik AniS GalaxY said...

dasatnya
nasib baik x runtuh

wah..tgh study ek kt umah
study k jgn gatal2 mengON9
hehehe

Dhada said...

Bocor bocor tampal .

Eazy Izzuddin said...

bro corey : hehe...
thu x fe..
ekeke..
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

cik anis : itulah...
huhu...

k2...
insyallah....
pndailah eazy budget2 mase....
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

dhada : ahaks...
udah tampal..
=P
xD