Followers

Thursday, April 16, 2009

[B]ocor [O]h [B]ocor..

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Sejak semenjak nih, tiap petang mesti hujan, musim hujan kah sekarang?, huhu, tiap hari begitu, tapi ok juge, sejuk sentiasa, kalau tiada hujan panas senantiasa, orang kata hujan itu rahmat, yup memang benar, =) Sampai bocor?xD

Ahaa, bocor apakah itu??, jeng3x, bukan bocor benda lain erk =P, tapi di rumah ku yg usang silingnya bocor, huhu, siling rumah bocor dan lembab dan hampir runtuh, huhu, ini berlaku sejak seminggu lepas.

Ku pikirin bumbung di luar rumah bocor akibat hujan yg selalu melanda dinihari, rupa2nya...



Rupa2nya, paip di atas siling yg bocor atau pecah, huhu, setelah seminggu bocor barula kontraktor JKR datang membaikinya, haiya very da lambat ( ku tinggal di rumah Quaters TUDM, so soal membayar tak perlu seyh =P ), huhu, the very da late ( tapi da wat report awal, semalam br tiba )huhu



Bocor yg melampau menitik dr atas siling ke bawah di tangga, hingga terpaksa menakung air ( klu x banjir la rumah ku..huhu ), sehari demi sehari lihat kesan air di siling semakin membesar dan nampak hampir runtuh siling tuh, naseblah org yg membaiki dtg, klu x...



Datang membaiki, masuk ke siling atas, macam menarik di atas sana, luas.. seperti mempunyai loteng, hahaha, de pe lah atas tuh, huhu, baiki nya x sampai setengah jam settle, lihat di luar, tiada lagi kebocoran, Alhamdulillah settle =P, x banjir lagi di rumah ku..=P xD

Peace! rest n study at home now =P, lagi peace, btw sejak kebelakangan nih, Alhamdulillah murah rezki dan blog ku dapat award n gift lagi lorh, mereka2 ini shangat baek hati, Awards n gift mereka ku update di entry Koleksi, ( lihat ea )

p/s : Huhu, ku suke musim hujan or gerimis, sejuk, rahmat Allah, dan menenangkan fikiranku untuk study =P
Layans
xD
(>_<)

Comments (45)

On April 16, 2009 at 8:11 AM , joegrimjow said... [Reply to comment]

haisshhh
umah dlu pon camni gak
batu pon ley boco
mlayu nye keje katekan

 
On April 16, 2009 at 8:17 AM , kEy said... [Reply to comment]

yeah~
atap b0d0r best~
leh jd bilik air n0 2~
lalala~

 
On April 16, 2009 at 9:14 AM , nURmALa mAZLan said... [Reply to comment]

umah atuk akak cam ni la..
dah tampal 1000x pun nak bocor gak..
last2 skang dah malas nak tampal lagi..time hujan je bhu baldi..lagi senang..wakakak~

 
On April 16, 2009 at 9:17 AM , hezesuze said... [Reply to comment]

mak aiii sib baek tak banjir melande kekdahnye..huhuhuh

btul3...hujan itew 1 rahmat...sejukkkk bleh tdo zzzzzzzzzz...wakakakaka

 
On April 16, 2009 at 9:50 AM , piKOk said... [Reply to comment]

bestla siling bocor..
sng ko nk mandi..
amek towel pastu pegi bediri bawah siling tuh..
mandila puas2..heh3

ngok btol ak niey..hehe

 
On April 16, 2009 at 10:14 AM , rizz said... [Reply to comment]

alahh siannya boco lak ye eazy hehee

 
On April 16, 2009 at 11:00 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

joe : haish...
yeke ??
huhu...
thu x fe...
xD

 
On April 16, 2009 at 11:01 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

key : hahah...
sape kah nk mndi blik air no 2 tu??
=P
xD

 
On April 16, 2009 at 11:01 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak mala : ha!
1000x?
huhu
lagi dahsyat...
2 la..buh baldi jek..
senangs...
xD

 
On April 16, 2009 at 11:02 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak heze : a'ah btul3x
naseb x banjir..
huhu...
yup mmg 1 rahmat n sedap tdo...
ekekek..
xD

 
On April 16, 2009 at 11:03 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

pikok : hehehe...
2 satu suggest klu bilik air penoh...
ohoho..
jom mandi..
nk mandi cmne?..
bocor da ok dah..
=P
xD

 
On April 16, 2009 at 11:03 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

rizz : a'ah 2 la...
sian2 kan...
huhu..
xD
=P

 
On April 16, 2009 at 11:42 AM , lea said... [Reply to comment]

ala kesian..
nasib dh baiki..
kalo xpasal umah eazy dilanda banjir nanti..hehehe

 
On April 16, 2009 at 12:08 PM , piKOk said... [Reply to comment]

ala senang je tuu..
ko bocorkanla balik siling tuh..
hahaha

 
On April 16, 2009 at 12:10 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

lea : huhu..
mmh kesian....
hehe
naseb la udah di baiki....
=)
xD

 
On April 16, 2009 at 12:11 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

pikok : haha..
klu nk bocorkan blik kene naek bumbung....
tinggi...
tangge x de...
so len kali ea...
ekekeke..
xD
=P

 
On April 16, 2009 at 12:38 PM , mysarea said... [Reply to comment]

alamak!, bocors2, sian eazy nasebla da ok la erk, kalau x banjir rumah anda, wakakak :P

 
On April 16, 2009 at 12:48 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

huhu
bocor2..
help me...
hehe...
yup2
=P
xD

 
On April 16, 2009 at 1:32 PM , Qiki said... [Reply to comment]

haish, igtkan da banjir da rumah tu, asik hujan je memanjang, rupa-rupanya paip bocor ea :P
congrats dapat awards lg ea?, bagus2 :P

 
On April 16, 2009 at 1:32 PM , Qiki said... [Reply to comment]

haish, igtkan da banjir da rumah tu, asik hujan je memanjang, rupa-rupanya paip bocor ea :P
congrats dapat awards lg ea?, bagus2 :P

 
On April 16, 2009 at 1:43 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

aha...
lom bnjir lagi..
br takat separuh..
=P
xD
hehe

maceh2..
xD
=P

 
On April 16, 2009 at 1:45 PM , sharamli said... [Reply to comment]

ujan2 ni..kal0 stdy sah ngt0k..hu3

 
On April 16, 2009 at 1:50 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

huhu...
kdg2 mmg time ujan sedap jek tito..
sejuks....
stdy?
len kali..eheh
xD

 
On April 16, 2009 at 3:04 PM , ::alwaniamalini:: said... [Reply to comment]

ohoho..nasib baik tak banir, dan nasib baik juga membaikinya free of charge eheh..

 
On April 16, 2009 at 3:12 PM , Pakcik Zharul said... [Reply to comment]

hujan oh hujan..
tido besttt!!

 
On April 16, 2009 at 3:17 PM , mademoiselle azieshakespeare said... [Reply to comment]

skang cuaca da tak bley agak..
kjap ujan, kjap panas
tapi ujan la best... heh :D

 
On April 16, 2009 at 4:44 PM , hira said... [Reply to comment]

banjir kan best?hahaha.cian je dia

 
On April 16, 2009 at 4:55 PM , Cik Angah said... [Reply to comment]

aiyak..naseb bocor sikit2..hehe..klu runtuh siling 2 bahaya doh...hmm

dok quarters tudm? angah dok quarters polis satu ketika dulu..

hehe ;p

 
On April 16, 2009 at 6:15 PM , Amer Aan said... [Reply to comment]

umh aku tgh...
banjir ni...
ahahah...

 
On April 16, 2009 at 6:38 PM , cikCLA; said... [Reply to comment]

uit.uma mn bocor?unisel??

 
On April 17, 2009 at 2:06 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

::alwaniamalini:: hiks..
2 la...
naseb2...
xD
yup free of charge..
xD

 
On April 17, 2009 at 2:06 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Asz : ahah..
mmg la besh xD
=P

 
On April 17, 2009 at 2:07 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

azies : yup2..
kjp sejuk, kejp panas...
yeah..
hjn mmg sodap tito..
xD

 
On April 17, 2009 at 2:07 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hira : haha...
besh ka bnjir??
x penah merase...
=P
xD
hehe
sian eazy..
=P

 
On April 17, 2009 at 2:08 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

cik angah : yup2..
naseb lah x runtuh hajarnye..
huk3..

yup2...
quaters tudm...'
owh yeke?
xD

 
On April 17, 2009 at 2:08 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

amer : ha?
tgh bnjir?
bnjir apakah itu??
=P
xD

 
On April 17, 2009 at 2:09 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

cik CLA : uits..
umah family lorh..
konpem x bace abes entry...
de terpapar ku tinggal d Quaters Tudm Lorh..
ohoho
=P
xD

 
On April 17, 2009 at 9:55 AM , ijechan said... [Reply to comment]

bahaya kalau bocor gini.. kang kena short circuit. nasib baik settlekan awal2~

 
On April 17, 2009 at 12:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

betul3x....
naseb la x kene short..
huhu...
and naseb lagi org da dtg repair..
=)

 
On April 17, 2009 at 3:09 PM , Corey said... [Reply to comment]

Nasib baik kalau tak sure rumah eazy jadi indoor swimming pool hehe.

 
On April 17, 2009 at 8:17 PM , Cik AniS GalaxY said... [Reply to comment]

dasatnya
nasib baik x runtuh

wah..tgh study ek kt umah
study k jgn gatal2 mengON9
hehehe

 
On April 17, 2009 at 11:54 PM , Dhada said... [Reply to comment]

Bocor bocor tampal .

 
On April 18, 2009 at 3:21 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

bro corey : hehe...
thu x fe..
ekeke..
=P
xD

 
On April 18, 2009 at 3:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

cik anis : itulah...
huhu...

k2...
insyallah....
pndailah eazy budget2 mase....
=P
xD

 
On April 18, 2009 at 3:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

dhada : ahaks...
udah tampal..
=P
xD

 
Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)