[B]ila [D]riving...lalala~

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.

Huhu, final exam semakin hampir, berdebar2 rasenye, rase seperti mahu ambil exam awal bg cepat habis, huhu, senangs xD, hmm, insyallah bersedia dari segi mental & fizikal, doakan ku berjaya!, Ops telari dari tajuk entry pule xD

Okay, kali ni mahu share story tentang perangai pemandu di jalan raya, ade yg ok, ade juga yg K.O ( huhu, like me?? =P ), kisahnye bermula dalam 2 minggu lepas rasenya ( uish punye lame br aku nk update xD, br terfikir nak buat, huhu ).

Baru keluar dari Giant, dalam kereta, bagi signal nak masuk line tengah...



Lihat dari jauh, ade sebuah perodua kelisa putih bagi 'High Beam' berulang-ulang kali, aku fikir? aku mahu masuk line tengah, lagipun kelisa putih 2 jauh lagi, dah main2 lampu, dan lihat semakin laju pula, Ades! bg sahaja laluan, bagi laluan, si pemandu buat muka pula.

Entah bagaimana, setan dtg hasut n tabiat burukku tiba dan mahu kejar kembali kelisa putih tersebut, sebab rasa tak puas hati die meng 'High Beam' ku beberapa kali, ku tahu lah kesalahan ku, rasanya amoi yg bw kelisa tu (teror jg wanita2 skang bw kete, xD).

Kelisa putih tu perasan dan mule lajukan keretanya, haha, tahu takut, ku still kejar sambil bagi 'High Beam' beberape kali sehingga ku rase amoi dalam kelisa putih tu cuak sehingga mencelah masuk antara kenderaan untuk mengelak dari ku, ohoho, tapi ku still di belakang mengejar (x sangke teror juga mencelah =P )



Nasiblah si kelisa tak dpt elak dari ku, haha, nasiblah mase tuh tak ramai kenderaan lagi, huhu. Kalau ade polis lagi, confirm aku x kejar, hiks. Lagi2 time 2 my mom sit beside me, dok cubit2 paha aku, " Abg! Drive carefully!!, No speeding!! " huhu. Mom knows me drive car camne, mmg kena Lectr la lepas 2.

Bila mahu stop mengejar, kelisa putih itu dgn pantas masuk simpang ke Bukit Jelutong, takkan nak ikot kot? coz nak blik rumah ke Shah Alam, memang bernasib baik kelisa putih tu, hu2, tahu takut apabila di kejar kembali, FakTa!, aku di dalam je brani, tp di luar kecut!, haha

Thats the bad habbit of me when drive, huhu, kdg2 suka leka, help me! how to get rid of it?! how to be a good driver?! Insyallah aku segera mengubah sikap ku di jalan raya dan peka pada sekeliling, Alhamdulillah sepanjang memandu ni, tiada kecelakaan, tiada saman dan lain2 xD (dlu2 adela skit accident =P)

p/s : Swift and Kelisa mane power?? Cet! time 2 aku drive my mom car lorh NaZa Citra ( sebab 2 kene cubit kot, ha2 )
Layans
(>_<)

51 comments:

sharamli said...

driver tu awek ke?
hu3

sharamli said...

1st....kui3

Hezesuze said...

uik same habbit je ngan sis...huhuhu

hahaha kene cubit ngan mama ek...ciannye...

ermm..kelisa tu kalo tukar enjin turbo mau je laju cam peleset...(aik peleset laju ke)...wakkakaka

Miss Hazzy said...

no more speeding honey!!

adreYna said...

uhuuuu..smpat lg main kejar2 tuh..

rizz said...

pompoan hebat kan bwk keta skang:p

CikLola said...

huahuahuahua..teresa cm diriku dperkatakan..hahaha..pmpuan skrng hebat2 da...tp stIll keCut lg tau..itu FAKTA..hahahaha...

Eazy Izzuddin said...

sharamli : rase aweks..
amoi...
hihi
ohoho 1st??
=P
xD

Eazy Izzuddin said...

sis heze : huhu
yeke?, same la kite...
huhu

2 la, sian2 dah la sakit...
auww..
=P
xD

aish rase kelisa lg laju...
ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

miss hazzy : oraits boss!!...
=D

Eazy Izzuddin said...

adreYna : huhu..
thats my habit...
pantang org wat something..
pasti di balas...
ohoho
xD

Eazy Izzuddin said...

rizz : huhu
thu x fe...
semakin advance...
ekeke
xD

Eazy Izzuddin said...

cik lola : aha?
kamo kot dlam kelisa itu...
ekeke
=P
xD
huhu
thu x fe.....
xD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kakakaka.

driver pompuan skng ganazzzzzz!

jgn main2 tau!

Eazy Izzuddin said...

ekekeke...
2 la...
ni yg takut....
tapi amoi pengecut terus pecut
hahaha..
=P
xD

eazy said...

heyp~!nk kene pukul ni.
abg.no speeding!(gaya mama eazy)
tapy kan eazy.
kdg2 pemandu laen yg memaksa kite utk speed kan?
diorang saje cucuk cucuk kite.
so terpaksa la bawak laju(ayat tak menahan)
haha.tapy me pown same.
luar berani.kat dalam ni.
tuhan jew tahu.adeh


*jom lawan viva.haha

Eazy Izzuddin said...

hehe..
da cubit pon, owh yeke?? same erk..hehe
hmm, yup2 betul2, thu x fe, eazy rase cam lagi tension bile org dok cucuk n bg suwo kite speeding, huhu
ohoho..
same la kite...
ekekek...
xD

haha, leh ke lwn swift?..
=P
xD

mysarea said...

uish, dahsyat2, mmg ptt pun kelisa d kejar, wakaka, hebat juga driver wanita skung,
hmm,
nak elak bad habit?, senang xyah drive :P, just rileks bila drive, huhu

mysarea said...

uish, dahsyat2, mmg ptt pun kelisa d kejar, wakaka, hebat juga driver wanita skung,
hmm,
nak elak bad habit?, senang xyah drive :P, just rileks bila drive, huhu

Eazy Izzuddin said...

haha..
huhu
thu x fe...
mmg pantas d lakuin sebegitu..
=P
xD

ohoho..
i'll try insyallah...
=)

♥miss zaza♥ said...

haishhh,
kesian kat awek tu
msti dia cuak secara byk

hahaha ;D

nURmALa mAZLan said...

hahahaha...
skang perempauna da yg drive lagi mantap dari lelaki tau..cth nya akak...wakakakaka~

||| PöJìé PööH ||| said...

berhati² di jalan raya deknon!!
untung kecik² ada kete..
i dulubawa beskal jer tau!
sob.. sob.. sob..

Eazy Izzuddin said...

miss zaza : huhu
thu x fe
terlebih sudeh....
xD
=P

Eazy Izzuddin said...

kak mala : ehehhe...
eh yeke?
t bole racing2 sesame..
=P
xD
gurau2 aje..
hiks..
=)

Eazy Izzuddin said...

pojie : insyallah,
eazy berhati2...
huhu, 2 sume kete parents..
eazy x de mende klu ikutkan
=)
saba ajelah..
=D

myrakanfc said...
This comment has been removed by the author.
elle said...

bw keta naza leh mencelah ke?? ih ih ih... pdnlah mak eazy mrh... haha...

bw keta leklok... jgn cpt pns... bwk bersabar... huhu... mcm prnh bw keta lak... prasan! hahaha...

ije said...

kira timbal balas la ni ea? timbal ke timpal ek? rosak bm~

Eazy Izzuddin said...

elle : aish, bole je, org da pakar byk kete beso nih...
ekeke...

huhu, insyallah....
x fe...
asalkan de nasihat...
ehehe
thanks!
xD

Eazy Izzuddin said...

ije : erm....
entoh...
ije kan chegu...
x kan x taw
ehehe
xD

lea said...

berhati-hati di jalan raya..
igtlah org tersayang..

btw..good luck exam!
lea dh nak abes dh..
lalalalal~~~

Eazy Izzuddin said...

hehehe
betul3x....
xD

huhu
thanks!
jelez nye nk dkt abes...
huhu

PoOhEm0 said...

huhuhu....

bwa la keta tue lek lok....

awak tue exam xabis lagi kan2...

huhuhu

but bila dh bawa keta mmg xingat dunia...

hihihi

Eazy Izzuddin said...

huhu...
i'will.....
yup2, x abes lagi exam..
huhu
hahha
thu x fe...
xD

hira said...

bahaya betul dia bawak kereta
kata orang,biar lambat asal selamat
hehehe x)
kena banyak bersabar
kan sabar iru separuh daripada iman?
huhu

Eazy Izzuddin said...

huhu...
thu x fe....
itulah gamak...
amoi 2 tahu cepat jek...
hiks'yeah
benaran itu...
xD
huhu

Corey said...

next time sabarr.. klu dpt kejar pun eazy nak buat apa ngan amoi tu.takde hasil pun. lagipun bahaya jeopardize life org tersayang, klu sorg takpe gak.

Eazy Izzuddin said...

insyallah eazy bersabar....
huhu
yup2
betul thu..
thanks 4 advise!
=)

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm..wah bagoz punye driver...ye..

piKOk said...

hape niey bwk keta lju2??
aiyaa..haha

PJ selamba said...

haha
ampes je ko!
ekeke

Nabilah Anafi said...

ish,ish,ish
serious tak berhemah both of u.

Eazy Izzuddin said...

Anak Pendang Sekeluarga : huhu
i'll try 2 more good driver.
x mo lah kejar2 nih
ohoho
xD

Eazy Izzuddin said...

pikok : ohoho
huhu
dah amoi tu wat ku sebal...
hikks..
xD

Eazy Izzuddin said...

PJ : ahaha...
hampeh noh...
xD
=P

Eazy Izzuddin said...

nabilah : huhu..
itu dlu
skang da brubah
;D
xD

Nana said...

hebat drivingnyer, berhati2 di jalan raya, cube ubah prangai skit, :P

Eazy Izzuddin said...

hahaa...
insyallah....
xD
thanks!

Amer Aan said...

pintu swith cam evokn

Eazy Izzuddin said...

aha
thu x fe
ade la skit
xD