[S]alam [M]aulidur [R]asul...

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1430H saya ucapkan buat seluruh kaum muslimin dan muslimat. Sempena Maulidur Rasul kali ini, biarlah sama-sama kita kembali menyusuri sirah Rasulullah saw, meneladani sifat & peribadi Rasulullah saw dan mengikuti segala sunnah Rasulullah saw dengan sebenarnya. Maulidur Rasul yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571 merupakan hari keputeraan Nabi Muhammad s.a.w (Sallallahu Alaihi Wasallam). Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah S.W.T ( Subhanahu Wataala ) Seterusnya...





Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah S.W.T kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad S.A.W, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal soleh.



So saya Mengucapkan Salam Maulidur Rasul Sekali lagi kepada Muslim dan Muslimah sekalian, Hope dapat mengerti tentang Maulidur Rasul ini, Serta mendapat Keberkatan..=) Sama2 Berselawat Atas Junjungan Mulia Nabi Muhammad s.a.w

32 comments:

mysarea said...

Salam Maulidur rasul juga :) Alhamdulillah

Corey said...

Salam Maulidur Rasul kembali :)

Eazy Izzuddin said...

mysarea : Salam Maulidur rasul kembali...
Alhamdulillah..
=)

Eazy Izzuddin said...

corey : Salam Maulidur rasul juga...
=)
:D

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

salam maulud nabi kpd semua komentar islam :)

Eazy Izzuddin said...

yeah...
Salam Maulidur rasul kembali...
=)

dBa said...

salam maulidur rasul juga

Cik Peanut said...

salam maulidur rasul incik eazy..
jum, same2 menyambutnye esok...

Eazy Izzuddin said...

dba : salam maulidur rasul kembali...
=)

Eazy Izzuddin said...

cik peanut : salam maulidur rasul kembali...
yup2 sama2 menyambutnya...
=)

al-hussaini said...

Moga di hari sambutan maulidur Rasul ini kita akan selalu membasahi lidah kita dengan selawat ke atasnya..

Eazy Izzuddin said...

yeah....
selawat ke atas nabi..
=)
salam maulidur rasul...

||| PöJìé PööH ||| said...

Salam Maulidur Rasul..
Bestnyer masing² cuti..
Pojie gak kene keje..
Hehehe..

~the-little-elle~ said...

ello eazy!

slm maulidur rasul... (^_^)

hira said...

selamat menyambut maulidur rasul :)

Mg_ouch said...

Salam Maulid Rasul...:)

makashi juga bwt kak Eazy yang udah ngasih tau caranya....thanks..
:)

Eazy Izzuddin said...

pojie : salam maulidur rasul juga..
lorh kene kije kah..
sab je la..
huhu
=)

Eazy Izzuddin said...

little : halo kamoo...
slm maulidur rasul juga..
=)

Eazy Izzuddin said...

hira : selamat nyambut maulidur rasul juga...
=)

Eazy Izzuddin said...

mg_ouch : salam maulidur rasul juga..
sesama dek..
=)

Amer Aan said...

salam maulidur rsul...
sama la kad

sueda said...

salam maulidur rasul

akak nak add your link, tapi kenapa x bleh ek?

Eazy Izzuddin said...

Amer Aan : salam maulidur rasul juga...
2 la...
sama..
hihi
=)

Eazy Izzuddin said...

sueda : salam maulidur rasul juga...
ha?...
camne tuh?

rizz said...

slam maulidur rasul yaa

Eazy Izzuddin said...

yaa...
salam maulidur rasul juga..
=)

Fina Sophie said...

Salam Maulid Nabi :)

Eazy Izzuddin said...

salam maulid nabi juga..
=)

Mg_ouch said...

hai....kak...
lagi gag post entri ya..?

pemikir bebas said...

salam...

berkenaan post oleh Along Arman: Disable Autorun

pada pengguna vista anda jangan sedih atau kecewa tentang autorun.inf sebab vista dah dilengkapi dengan sistem UAC(user accaunt control) dan gabungan windows defender yang mampu menyekat aplikasi auturun ini... saya dan oekerja pernah buat eksperimen install vista selama sebulan tanpa install sebarang antivirus sebab nak uji tahap sistem vista ni... dan terbukti vista memiliki sistem pertehanan yang sangat tinggi... kalau u all pakai vista perasan x bila kita nak run apa apa program, sistem akan tya kebenaran kita dulu untuk run aplikasi tersebut... ha ini la kelebihan vista... virus x kan dapat masuk sekiranya kita tak izinkan... bahkan kalau kita cucuk pendrive kat PC pun dan double click pada pendrive pastu tetiba nek dia tya untuk benarkan kita run atau x.. ha tu maknanya ada virus... caranya mudah kalau nak buang virus ni... try enable SHOW HIDDEN pada FOLDER OPTION dan pastu bila nak buka pendrive jangan guna OPEN atau DOUBLE CLICK tapi klik kanan pada icon pendrive tu pastu klik pada EXPLORE.. sistem akan masuk ke dalam pendrive dalam mode yang tak aktif.. dan bila nampak sebarang aplikasi ASING yang HIDDEN yang memang kita tak kenal terutamanya AUTORUN.INF, pilih pada aplikasi tu(jangan pi RUN plak) U all leh delete terus... dan selesai... haaaa.. kan mudah...

dari hamizi @ Mr Pemikir Bebas

pengarah urusan EJiE Enterprise

Eazy Izzuddin said...

mg_ouch : lagi busy nih...
nanti yaa...
=)

Eazy Izzuddin said...

pemikir bebas : yup..
semua itu benar...
Thanks!...
=)