[O]hh [N]oo!!!..[M]inyak [T]akde!!

Salam Semua, me kind of busy, but i have this time to update my blog, okayh, kali pasal minyak takde!!!..pada pagi Khamis semalam, masa tu tgh nak test, ada member minta tolong amek mereka di rumah karena tangki minyak kerata dorang bocor..oh hoo..pergilah menjemputnya..abes test gtu, bawaklah tuan punye kereta yg bocor itu ke BB untuk ke bengkel kereta, tauke siap datang ke rumah mereka lagi untuk melihat apa punca tangki minyak kereta Su bocor, mungkin masa drive terlanggar something ka, ada org nak wat jahat curi minyak ka, or lain2..tengok2....




Rupa2nya..tangki minyak kereta Su bukannya bocor, tapi Nat nya hilang ( anak panah yg ditunjuk ) ni mesti angkara org nih nak curi minyak, buat ape lah nak curi minyak kat kereta org, minyak kan dah murah skang..aish!..or kemungkinan semasa Su drive kereta terlanggar something menyebabkan Nat itu hilang..hmmm..entahlah..kemungkinan anatar 2 perkara tersebut mungkin berlaku..hiks..xD



Gambar di atas dapat lihat mekanik sedang liaht apa puncanya tangki kereta Su bocor...ohoo..sebagaimana yg dikatakan di atas..itulah...apabila selesai di baiki cume pasang Nat baru...Dush!! tauke 2 charge Rm70..ohoho..agak mahal lah juga..haha..harga nat itu cuma Rm20 aja, maybe termasuk Rm20 minyak yg di bawa serta Service Charge kot yg dikenakan....yela Ulang alik dari BB ke Unisel...ohoho.xD..Su memang ucap Thanks banyak2! kat ku..haha..katanye mahu blanje??..hehehe...Sekian..

p/s : pasni ako pula nak kena berjaga2 kereta aku, takut jadi perkara yg sama seperti Su..hehehe..xD..=P BTW tahniah kepada yg dapat result cemerlang STPM dan SPM...xD

34 comments:

Framestone said...

kim salam kat su ek

elle said...

uih... mcm2 hal ek psl keta nih. leh lak curi myk... ih ih ih... xphm sungguh perangai manusia...

diri sndr ni pn manusia gk... ape daa.... lalalala...hehe :p

Eazy Izzuddin said...

framestone : heheh...
insyallah...
ahad kluar ngn mereka kot...kot la
=P
joms...
xD

Eazy Izzuddin said...

elle : 2 la...
mmg x phm perangai manusia nih..
huhu
xD

heheh
=P

mysarea said...

aish, camne la kete su leh rusak, naseb bek da baiki, leh jejalan heheh :P

Eazy Izzuddin said...

huhu...
2 la..
ade org wat jaat kot...
huhu

ok le 2..
xD

elle said...

nk kuar jejln ahd ni? beshnye... hukhuk...

Iznie Nadyra said...

hehhehe

apa la bro...!!

Eazy Izzuddin said...

elle : joms2 la...
di OU...
ok ka??

Eazy Izzuddin said...

iznie : kenape ape 2??

ijechan said...

ooo... baru tau ada nat kat bawah tu. pasni senang la nak curi minyak kete eazy~ =P

btw, apakah entry ini untuk ingatkan su tentang BELANJA itu? hua3~

rizz said...

adoila siannye bole lak curik minyak cmtu kannn

Eazy Izzuddin said...

kak ihe : hehehe...
yola...
kembara len..
kete eazy len...
ehehe
x leh curi...
=P

ye kot..
suwo su blanje...
hehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

bro rizz : 2 la..
sian su...
hiihi..
=)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

mujur kete tak dicuwiknyer...fuhh

Eazy Izzuddin said...

2 la...
naseb baek la...

=)

KiQi said...

halo, in this world many people doing anything to got something, huhu, introduce me KiQi, hehe :)

Framestone said...

oh dorg pun ikut sekali ek..leh la ngayat nnt he..23x (xsedar yg diri dah tua he..23x)

Eazy Izzuddin said...

KiQi : yes exactly...
huhu
introduce..
me eazy..
ehehe
thanks drop by...
xD

Eazy Izzuddin said...

framestone : hehehe...
insyallah nnti try ajak mereka...
hihi...

haha
x kire umor lor klu nk mengayat...
ehehe
=P
xD

Framestone said...

maslahnye umah kate suh2.. kubur dok kate mai2 he..23x krg terayt len pulak jadinye

kEy said...

hahaha~ tau takpe eazy....leh x wat cam adik ku, time td0 ketut~ haish2...mcm2..

Amer Aan said...

camne bole ilang nat tu...
sian su...
terpkse mnghabiskan duitnye..

hira said...

hoho.cian benor ye?baik sungguh kamu kan?bagus2~ ;pp

Eazy Izzuddin said...

framestone : hehehe....
ye la kot..
=P

Eazy Izzuddin said...

kEy : hahha...
entoh leh kot tdo smbil kentot...
=P

Eazy Izzuddin said...

amer : nth lah camne leh ilang...
2 la sian2...
xD

Eazy Izzuddin said...

hira : cian2..
hehe...
aish mmg baek..
tolong member kan...
xD

eRRuL AspHyxiAteD said...

kat tempat aku skrg tengah kecoh kes bakar keta.. diaorang shortkan wiring kat tangki minyak.. ish!

Eazy Izzuddin said...

uish...
lagi ganas tuh...
takut seyh....
huhu

Framestone said...

tngl beberape jam je nk lyn DragonBall

Eazy Izzuddin said...

aits..
gmbr br...
hehe..
=P

joms3..xD

lilo said...

huhu,,baiknye awk niy =p
jgn lupew view my blog taw
new blogger lor

Eazy Izzuddin said...

hihiks.,.
baek kot..
=P
oraits..
xD