[E]arth [H]our @ [S]unway

Assalamualaikum & Salam sejahtera, harap berada dalam keadaan sehat hujung mgg ni, hiks =P

Malaysia secara rasmi telah menyertai kempen "Earth Hour 2009" telah diadakan serentak di seluruh dunia pada 28 Mac 2009 lepas. Tujuan kempen ini diadakan adalah untuk memupuk kesedaran terhadap alam sekitar dan isu pemanasan global yang semakin parah.

Beberapa bangunan mercu tanda di negara ini seperti Menara Kuala Lumpur,Angkasapuri, Sunway Pyramid dan Mid Valley Megamall bersama-sama dengan bangunan mercu tanda di 74 negara lain telah menjayakan pergerakan ’Earth Hour’ itu. (KOT la) =P

Pasal Sunway Pyramid pula, masa petang itu, aku berada di Sunway Pyramid layans TalenTime bersame beberape rakan blogger ( Part TalenTime Tggu Entry Seterusnye Ea) xD. Dah menjejak kaki di Sunway gtu, tggu lah waktu kemuncak Earth Hour di Sunway Pyramid....



Sunway Pyramid berada dalam keadaan Gelap Gelita..hiks...=P, ( kami berada dalam kegelapan tuh, klu jumpe bagitahu erk..hehe..=P)



Dalam kegelapan Earth Hour, ade beberapa acara berlangsung di perkarangan Sunway Pyramid, dengan Muzik Kuatnye, org bersuke rie..berHuHa2..huuhu ( ayat bro skit =P ), ketika itu masjid di sebelah sedang berkumandang azan rasenye, ( rase cam x respect pule mereka2 nih..huhu, dengan muzik yg berdentum, huhu )


Restoran2 dlam Sunway Pyramid juge menyertai kempen nih, dengan memadam lampu selama 1 jam, gulap gelita lah customer menjamu selera dalam tuh, tapi disertakan lilin di setiap meja, Candle Light Dinner Geetu..=P



Banyaknye orang ramai turunkan tandetangan ( aku x berkesempatan tandetangan, karena ramai sangat manusia berkerumun, lagi pun hampir penuh board tuh dgn sign, huhu, len kali aja deh )

Dengar kata kenape tarikh tersebut 28/03/09 dipilih untuk Earth Hour, karena bumi berada paling hampir dengan Matahari dalam tempoh setahun. ( bro framestone, amek info skit ye =P xD)

p/s : dalam kegembiraan tuh ade dpt keychain, hihi, yg x besh, mak dah call "bile nk blik!!"ohoho..geetu..LAYANS =P xD (>_<)

43 comments:

pwincess AJA said...

tataw plak kat luar meriah dorang celebrate earth hour eak.
aja jalan2 kat dalam je.
ingat dpt mkn ala2 candle light dinner.
tp xsempat lak.hihihi

elle said...

beshnye jejalan...
rugi xikut smlm... hiks

xpela... next time je ye? (^_^)

Blog Eazy Izzuddin said...

pwincess AJA : oh yeke...
ade je celebrate kat luar..
=)
la sian die..
x pe len kali ade candle light diner...
salam berkenalan...
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

elle : mmg besh jejalan...
2 la, org da ajak x mo...
=P
xD

insyallah...
(>_<)

elle said...

bukan xmo la... bz skit smlm...

lgpn sunway tu jauh... nt nk blk ssh... hukhuk...

Mr Aan said...

eh..
bukan krn bumi...
paling hampir..
ngan planet ijo ke...

agagag:P

Cik Bulat said...

beznye eazy jaln2 smlm!!
tp part yg muzik dipasang tnpa mnghiraukan azan yg berkumandang tuu mcm xelokla..
ptot dorang off la dlu muzik tuu kan..

Blog Eazy Izzuddin said...

elle : huhu...
oh geetu...
me klu mane2 same je....
=P
xD
alah mtx tulun sesape atr ke..
nnti de lesen leh grak memane erk...
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

Amer : hahaha...
gtu pule yee...
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

pikok : yeah...
mmg besh....
xD
huhu
thu x fe kan..
kan3x...
xD

Madkin's Babyy said...

tatau lah de part time ke tak .
tp rasanya ada .

just sms kt yan .

nama , no hp , umur
and time time yg kamu free tuk keje la .

t yan bg bos , sbb dia mmg nk pekeje .

farish izaryl @izreez said...

hehehe gelappnya sunway!!..:p

Blog Eazy Izzuddin said...

biyan : hiks...
yekew....

owaits2....
ohh....
kije sbgi pe?
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

bro rizz : hehe..
yeah mmg bergelap sunway....
xD
=)

CikYana(",) said...

beshnye p jln2
pastu tgk cite talentime lg..
uwaaaa jeles sehhh

Blog Eazy Izzuddin said...

hihi...
1st komen geetu...
=P
hehe..
besh jejalan...
talentime lame plak 2 dlm wyg...
jgn jelez..
xD

Chenta said...

yeah!, rmi juga yg menotop lampu termasuk aku, hehe, bergelap mencari benda, tups terlanggar dinding, Wah sambut kat sane x ajak :P

Chenta said...

yeah!, rmi juga yg menotop lampu termasuk aku, hehe, bergelap mencari benda, tups terlanggar dinding, Wah sambut kat sane x ajak :P

Blog Eazy Izzuddin said...

halo chenta..
sedap name..
hihi...
thu x fe....
cmne nk ajaks..
xD
=P

Dba Ghani said...

asal kau x ajk aku hoh?!!!!~`

Blog Eazy Izzuddin said...

la...
ingat bro framestones da ajak dah...
uish....
len kali ea....

zimie said...

wah...brsemangatnyer easy izzudin ni smbut earth hour..zimie pun smbut gak...besh tau tgok dri kampus zimie..klcc tutup lmpu scr berperingkat2..then tunggu 9.30...kl kmbali terang...cntik sgt bla tgok kl tower dgn klcc bercahaya smula...x penah tgok..hehe...

hmm....x sbr nk tgok entry u pasal talentime..zimie da tgok da...5 bintang zimie bagi...besh sgt n mengharukan...

Blog Eazy Izzuddin said...

yeah...
mesti bersemangat..
oh yeke?..wah that could be nice if i see it...
rugi nya x tgk kat KL..
sunway pun jd lah...
=)

yup..
mmg besh n mengharukan..
tgg...
=)

eazy insyira said...

ez hanye dok di rumah dlm glp n menunggu pukul 9.30.
hua hua hua.
sambil tu.layannn af!

joegrimjow said...

wawaaa
sambut sampai ke sunway
ingt dlu smbt new year kat sane
syg jam mase nak balik
hehe

Blog Eazy Izzuddin said...

eazy : oho.....
geetu..
layans.....
hihi

Blog Eazy Izzuddin said...

joe : yeah....
biase new year kan....
mmg jam bile nk blik...
hiks...
xD

suezen said...

kat muara pun gelap jap...kejap je lah..dlm 10 min gitu, sebab ader org bising...nk mkn x nmpk tulang....hahahahah

errul_ramli @ MH said...

kat JB.. earth hour tidak semeriah yg disangka..

Blog Eazy Izzuddin said...

suezen : oh ye ke..
ok le 2....
hahaha...
nape x sedia candle light diner gtu..
=P
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

errul : owh yeke....
geetu pule yee...
=)
xD

MaMa Echa&Umar said...

cik angah sambut earth hour dlm kereta aje..hehe...sbb jam kat kuching hari tuk ms angah g jenjalan..uwaaa....besh2

Bro Framestone said...

peh die punye lg ramai yg komen ek.. bro agak bz sikit..xsempat nk lawat mne2 blog or reply komen org..argh penat sih

eh amik info bro..alang2 buh la link sekali he..23x (ye la sape la bro nie kan..bukan ramai yg kenal pun, cet terbuat iklan pulak kat sinie he...23x)

HNKIECRSH said...

cheese!
thats so cool man!

Blog Eazy Izzuddin said...

cik angah : oh yeke...
ok le 2...
sambut jugak kan...
hihi....
yeah..
besh!
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

bro framestone : aish bro....
jgn ckp cam tuh lorh....
bro kan my sifu....
sape bro sape lah eazy....
ehehe
ewah....
=)
its ok bro...
take ur time...
=)

Blog Eazy Izzuddin said...

boy : yeah!..
cool....
=)
xD

Bro Framestone said...

sifu ek.. pengeras xbg pun he...23x sorry mmg lately bz sikit... ade entry terbaru.. ade name mu dlm tue

Unknown said...

waa..cam best je.saya dok kat umah je.layan cerita af je.haha

Blog Eazy Izzuddin said...

bro framestone : hehehe...
oh yeke..?
ok2...
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

hira : mmg besh...
hahaha
layans...
xD

DDFABULOUS.COM said...

nak sain jugakkkkk...
hehehehe...

Blog Eazy Izzuddin said...

hiks...
moh sain sesame..
hiks...
=)