[G]eng...

Salam semua, alhamdulillah, problem template ku akhirnya berakhir, huhu, sebab tu cam tak de mood jek nak update blog ni, Okay, hari ini mahu bercerita pasal Malaysia's 1st Ever 3D Animated Feature Film. haha, tahu tak cerita ape?...Geng : Upin & Ipin, Pengembaraan Bermula..hope tidak terlambat untuk mengulas Film yang hebat ini dan dibanggakan oleh rakyat Malaysia....



Pada Selasa lalu, dengan keboringan melanda di rumah dok makan tidur je, huhu, then mengajak sorang member gi tengok wayang di Sunway, walaupun member tuh dah tengok citer tuh, ternyata tak boring tengok citer tuh banyak kali walau aku belum menontonye lagi, huk3, selepas study di pagi hari, tengah hari gtu kitaorang bergerak, wayang tak beberape ramai,lagi best..hihi..Bila sudah menonton, SYOK!!, Best!! gler!..hehe..tak sangke film animasi Malaysia begitu pro ibarat film animated di luar..xD..dan amat membanggakan aku..hihi

Sedikit ulasan berkenaan cerita ini, Filem yang menelan belanja RM 4 juta ringgit ini mendapat tajaan sepenuhnya daripada MIMOS BERHAD, McDEC dan Kerajaan Malaysia ini merupakan produk animasi 3D Malaysia yang boleh dibanggakan. Ia seakan-akan karya terbitan Warner Bros, Disney dan Dreamworks yang sememangnya di akui kemantapan mereka dalam menghasilkan sesebuah produk.

Geng: Upin & Ipin terbitan Les’Copaque Productions ini mengisahkan sebuah penggembaraan unik yang merentasi hutan hujan tropika yang divisualkan dalam animasi 3D yang cukup indah melalui karektor Badrol, Lim, Rajoo, Ros, Upin dan Ipin yang bersahabat dalam sebuah geng penggembaran untuk membongkar rahsia ‘Hantu Durian’ yang khabarnya menghantui masyarakat Kampung Durian Runtuh, yang sebelum ini telah dibongkarkan oleh Tok Dalang.




Penggembaran mereka ke dusun milik Tok Dalang, telah menyesatkan diri masing-masing ke dalam hutan tebal, sehingga mereka ditemukan dengan seekor alien, Oopet yang memiliki naluri persahabatan dan kasih sayang yang cukup kuat. Rajoo, seorang kanak-kanak india yang hanya memahami bahasa binatang dan ini membolehkannya memahami setiap percakapan Oopet yang memberikan segala petunjuk jalan dan arah di dalam hutan. Di dalam animasi ini, penonton di bawa kepada satu alam khayalan yang cukup unik di mana mereka di buru dan dikejar oleh pelbagai haiwan berbisa yang mampu meragut nyawa masing-masing.

Yeah, begitu sedikit sebanyak sinopsis, ternyata..bangga siot hehe..hope film sebegini dapat di produksi kan lagi dan di tayangkan di luar...xD

p/s : adakah aku terlambat atau ketinggalan untuk bercerita tentang citer nih?..huhu, terlalu bz sehingga menonton citer nih pon lewat..ohoho..Adakah anda sudah menonton???..(>_<) Support Film Malaysia..Ecehh..hihi....xD

42 comments:

mysarea said...

Dah tgk dah citer nih, mmg best!, dan membanggakan hehe, mmg benar nonton bape kali pon x boring punye =P

Eazy Izzuddin said...

hehe...
thu x fe....
mmg best...
xD

Support Film M'sia..
=P
=P

Framestone said...

tengok selasa ek.. bro lepas kelas hari sabtu tue terus g sunway tgk cerita nie

Eazy Izzuddin said...

yup.....
ooooo....
lorh...
klu x leh ketemu kat sunway jek time tuh...
hehe
xD

Framestone said...

xpe la len kali la ek..xpun tgu time cerita dragon ball tue ek

Eazy Izzuddin said...

ha'ah erk...
bole juga...
dlm bulan 3 kan?...
xD
kat Sunway erk?...
sng sikiit..=P

Cik Angah said...

dah tgk mnggu lepas kat riverside kuching...seb bek dapat tempat..coz sold out meh...best citer ni..klakar yg amat...hehe..oppa..oppa!~ hehe ;p

rizz said...

mmg best cte ni ahhaaaa bdekah ktawa..

Eazy Izzuddin said...

cik angah : hehe...
2 la...
naseb baek mase me dtg org x ramai...
biase la hari kije..
=P

Eazy Izzuddin said...

rizz : ehehe...
yup2..
btul tuh...
xD

Ama said...

gler besh citer nih, rase nk tgk ulang2 kali lol, =p

Eazy Izzuddin said...

hehe...
g la tgk lg2...
leh jd box office ka..
=P

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

pasni harap kuar DVD dier kan dek ;D

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

best ker citer ni...
aku plan nak tgk hujung bln ni.. huhuuh

Eazy Izzuddin said...

brO Anuar : yup
harap gtu lah.....
klu da kluar..
confirm org 1st beli..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

fadzli : besh lorh....
lahai awat ujung bln
skung le..
xD

nurul syazana said...

haa kn best gile kn?!! hehe..
tp da lmbt da...da berabad cite ni kuar..haha sje nk sketkn ati
lalala~
eii ko study gak ye cuti ni..
bgos..bgos

Eazy Izzuddin said...

hahaha....
xD
x sampai berabad pon..
br bape ari..
klu berabad lame gler tuh..
film ni x wujud kot..
=P
haha
xD
balas blik..
lalala~

yerlo....
huhu...

sueda said...

belum...tgk lg..WAaaaaaaaaaaaaa sedihnyer...x ada masa lorr..

Framestone said...

so jumpe bulan 3 nnt la..hope time tue aku xde bz sgt ek

Eazy Izzuddin said...

sueda : lorh....
nape x tgk lg....
rugi taw klu x tgk...
xD

Eazy Izzuddin said...

framestone : insyallah hope me pon x bz jugak...
huhu..
t jumpe bro blanje erk?...
hehe
xD

erolnukman said...

macam best ek?
tak tengok lagi film ni..

ijechan said...

blom tgk cite ni, so no comment. boleh? ehe <--nada jeles

Iznie Nadyra said...

wah....
nak tgk citer nie jugak....
jeles kat bro...
bro, jom blnja izni tgk wayang... ;p
hik3

p/s: gaya bro ulas citer nie macam pengulas sukan bola sepak plak...kah3

errr...dapat pe promote citer nie??
ramai org asyk dok crite jer pasal geng nie...huhu
tak leh jadi ni...
kena tgk jugak!!! blanje me.... hehehe

Pakcik Zharul said...

pakcik x smpat tgk..just sempat jumpe die punye karakter si kepale besar n plakon alih suare je kt alamnda aritu.

adess~

Eazy Izzuddin said...

erolnukman : lorh...
nape x g tgk...
cepat2 nontonnya...
xD

Eazy Izzuddin said...

kak ije : hehehe...
komen gaks lepas nonton cter ni taw,,
haha...
g la nonton kak..
best taw..
xD

Eazy Izzuddin said...

Iznie : uish...
g la reramai nonton..
iznie dr dlu asik ckp suwo blanje jek....
nape x de sape nk blanje ka...
syian...
xD

jom belanje diri sendiri...
ok ?
=P

Eazy Izzuddin said...

Asz : lorh..
ni lg sowang...
rupenye ramai lom nonton nih...
igt ako sowang jek yg lmbt tonton..
haha..
xD

mieya said...

btol3..cter ni mmg best!!!
dh tgk 2 kali dh..
n x rse bosan lgsg..
mmg rugi lu sape x g tgk..

support filem msia!!!
~_^

Eazy Izzuddin said...

betol3...
xD

yeah!!...
=D

zawana said...

bencinye!!!
sume org dh tgk...
aku xtgk lg...huk3
panggung penuh lorh....

p/s: nk try kt alamanda next week..hope dpt..huhu

Eazy Izzuddin said...

hahha....
tgkla hari org kije...
x penoh panggong pon....
klu ari mgg biaselah lorh...
xD

~the-little-elle~ said...

alo... xtgk lg la... hukhuk... ms n keadaan tidak mengizinkn... :(

dlu nk gi tp mlm b4 nk gi tu accident lak.. kansel n smpai skrg blm rncg lain... huhuhu...

Eazy Izzuddin said...

lorh.....
cube bg keadaan mengizinkan...
hehe..
huhu..

UnGu VioLeT said...

datang blog mar.. ade award menanti.. :)

Cik Peanut said...

peanut dah tengok dah..ciap wat ulasan kat blog agi..peanut excited..mase 14 Feb agi peanut g tengok..

yes2x..setuju sangat2 n berbangga dengan keluaran animasi 3D upin dan ipin ni..memeng best sangat2..tak rugi nengok nye...

Eazy Izzuddin said...

Mar : owh..
yeke?..
thanks!..
xD

Eazy Izzuddin said...

Cik Peanut : hehehe.....
mmg sngt berbangge...
dan xrugi tgknye..
xD

tomato_masam said...

banyak part yang cumel n lawak dalam citer, dah 2 kali tgk pun tak busan~ best best~

Eazy Izzuddin said...

hihi..
yeah..
betul tuh...
mmg x busan..
best!...xD