Followers

Thursday, February 26, 2009

[G]eng...

Salam semua, alhamdulillah, problem template ku akhirnya berakhir, huhu, sebab tu cam tak de mood jek nak update blog ni, Okay, hari ini mahu bercerita pasal Malaysia's 1st Ever 3D Animated Feature Film. haha, tahu tak cerita ape?...Geng : Upin & Ipin, Pengembaraan Bermula..hope tidak terlambat untuk mengulas Film yang hebat ini dan dibanggakan oleh rakyat Malaysia....



Pada Selasa lalu, dengan keboringan melanda di rumah dok makan tidur je, huhu, then mengajak sorang member gi tengok wayang di Sunway, walaupun member tuh dah tengok citer tuh, ternyata tak boring tengok citer tuh banyak kali walau aku belum menontonye lagi, huk3, selepas study di pagi hari, tengah hari gtu kitaorang bergerak, wayang tak beberape ramai,lagi best..hihi..Bila sudah menonton, SYOK!!, Best!! gler!..hehe..tak sangke film animasi Malaysia begitu pro ibarat film animated di luar..xD..dan amat membanggakan aku..hihi

Sedikit ulasan berkenaan cerita ini, Filem yang menelan belanja RM 4 juta ringgit ini mendapat tajaan sepenuhnya daripada MIMOS BERHAD, McDEC dan Kerajaan Malaysia ini merupakan produk animasi 3D Malaysia yang boleh dibanggakan. Ia seakan-akan karya terbitan Warner Bros, Disney dan Dreamworks yang sememangnya di akui kemantapan mereka dalam menghasilkan sesebuah produk.

Geng: Upin & Ipin terbitan Les’Copaque Productions ini mengisahkan sebuah penggembaraan unik yang merentasi hutan hujan tropika yang divisualkan dalam animasi 3D yang cukup indah melalui karektor Badrol, Lim, Rajoo, Ros, Upin dan Ipin yang bersahabat dalam sebuah geng penggembaran untuk membongkar rahsia ‘Hantu Durian’ yang khabarnya menghantui masyarakat Kampung Durian Runtuh, yang sebelum ini telah dibongkarkan oleh Tok Dalang.




Penggembaran mereka ke dusun milik Tok Dalang, telah menyesatkan diri masing-masing ke dalam hutan tebal, sehingga mereka ditemukan dengan seekor alien, Oopet yang memiliki naluri persahabatan dan kasih sayang yang cukup kuat. Rajoo, seorang kanak-kanak india yang hanya memahami bahasa binatang dan ini membolehkannya memahami setiap percakapan Oopet yang memberikan segala petunjuk jalan dan arah di dalam hutan. Di dalam animasi ini, penonton di bawa kepada satu alam khayalan yang cukup unik di mana mereka di buru dan dikejar oleh pelbagai haiwan berbisa yang mampu meragut nyawa masing-masing.

Yeah, begitu sedikit sebanyak sinopsis, ternyata..bangga siot hehe..hope film sebegini dapat di produksi kan lagi dan di tayangkan di luar...xD

p/s : adakah aku terlambat atau ketinggalan untuk bercerita tentang citer nih?..huhu, terlalu bz sehingga menonton citer nih pon lewat..ohoho..Adakah anda sudah menonton???..(>_<) Support Film Malaysia..Ecehh..hihi....xD

Comments (42)

On February 26, 2009 at 8:25 AM , mysarea said... [Reply to comment]

Dah tgk dah citer nih, mmg best!, dan membanggakan hehe, mmg benar nonton bape kali pon x boring punye =P

 
On February 26, 2009 at 8:36 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehe...
thu x fe....
mmg best...
xD

Support Film M'sia..
=P
=P

 
On February 26, 2009 at 8:41 AM , Framestone said... [Reply to comment]

tengok selasa ek.. bro lepas kelas hari sabtu tue terus g sunway tgk cerita nie

 
On February 26, 2009 at 8:55 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yup.....
ooooo....
lorh...
klu x leh ketemu kat sunway jek time tuh...
hehe
xD

 
On February 26, 2009 at 9:16 AM , Framestone said... [Reply to comment]

xpe la len kali la ek..xpun tgu time cerita dragon ball tue ek

 
On February 26, 2009 at 9:52 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ha'ah erk...
bole juga...
dlm bulan 3 kan?...
xD
kat Sunway erk?...
sng sikiit..=P

 
On February 26, 2009 at 10:25 AM , Cik Angah said... [Reply to comment]

dah tgk mnggu lepas kat riverside kuching...seb bek dapat tempat..coz sold out meh...best citer ni..klakar yg amat...hehe..oppa..oppa!~ hehe ;p

 
On February 26, 2009 at 10:30 AM , rizz said... [Reply to comment]

mmg best cte ni ahhaaaa bdekah ktawa..

 
On February 26, 2009 at 10:51 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

cik angah : hehe...
2 la...
naseb baek mase me dtg org x ramai...
biase la hari kije..
=P

 
On February 26, 2009 at 10:51 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

rizz : ehehe...
yup2..
btul tuh...
xD

 
On February 26, 2009 at 11:01 AM , Ama said... [Reply to comment]

gler besh citer nih, rase nk tgk ulang2 kali lol, =p

 
On February 26, 2009 at 11:26 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehe...
g la tgk lg2...
leh jd box office ka..
=P

 
On February 26, 2009 at 11:28 AM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

pasni harap kuar DVD dier kan dek ;D

 
On February 26, 2009 at 11:34 AM , [f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said... [Reply to comment]

best ker citer ni...
aku plan nak tgk hujung bln ni.. huhuuh

 
On February 26, 2009 at 11:46 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

brO Anuar : yup
harap gtu lah.....
klu da kluar..
confirm org 1st beli..
hehe
xD

 
On February 26, 2009 at 11:46 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

fadzli : besh lorh....
lahai awat ujung bln
skung le..
xD

 
On February 26, 2009 at 11:54 AM , nurul syazana said... [Reply to comment]

haa kn best gile kn?!! hehe..
tp da lmbt da...da berabad cite ni kuar..haha sje nk sketkn ati
lalala~
eii ko study gak ye cuti ni..
bgos..bgos

 
On February 26, 2009 at 12:07 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha....
xD
x sampai berabad pon..
br bape ari..
klu berabad lame gler tuh..
film ni x wujud kot..
=P
haha
xD
balas blik..
lalala~

yerlo....
huhu...

 
On February 26, 2009 at 1:13 PM , sueda said... [Reply to comment]

belum...tgk lg..WAaaaaaaaaaaaaa sedihnyer...x ada masa lorr..

 
On February 26, 2009 at 2:03 PM , Framestone said... [Reply to comment]

so jumpe bulan 3 nnt la..hope time tue aku xde bz sgt ek

 
On February 26, 2009 at 2:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

sueda : lorh....
nape x tgk lg....
rugi taw klu x tgk...
xD

 
On February 26, 2009 at 2:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

framestone : insyallah hope me pon x bz jugak...
huhu..
t jumpe bro blanje erk?...
hehe
xD

 
On February 26, 2009 at 4:10 PM , erolnukman said... [Reply to comment]

macam best ek?
tak tengok lagi film ni..

 
On February 26, 2009 at 6:01 PM , ijechan said... [Reply to comment]

blom tgk cite ni, so no comment. boleh? ehe <--nada jeles

 
On February 26, 2009 at 7:16 PM , Iznie Nadyra said... [Reply to comment]

wah....
nak tgk citer nie jugak....
jeles kat bro...
bro, jom blnja izni tgk wayang... ;p
hik3

p/s: gaya bro ulas citer nie macam pengulas sukan bola sepak plak...kah3

errr...dapat pe promote citer nie??
ramai org asyk dok crite jer pasal geng nie...huhu
tak leh jadi ni...
kena tgk jugak!!! blanje me.... hehehe

 
On February 26, 2009 at 9:00 PM , Pakcik Zharul said... [Reply to comment]

pakcik x smpat tgk..just sempat jumpe die punye karakter si kepale besar n plakon alih suare je kt alamnda aritu.

adess~

 
On February 26, 2009 at 11:59 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

erolnukman : lorh...
nape x g tgk...
cepat2 nontonnya...
xD

 
On February 27, 2009 at 12:00 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak ije : hehehe...
komen gaks lepas nonton cter ni taw,,
haha...
g la nonton kak..
best taw..
xD

 
On February 27, 2009 at 12:01 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Iznie : uish...
g la reramai nonton..
iznie dr dlu asik ckp suwo blanje jek....
nape x de sape nk blanje ka...
syian...
xD

jom belanje diri sendiri...
ok ?
=P

 
On February 27, 2009 at 12:02 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Asz : lorh..
ni lg sowang...
rupenye ramai lom nonton nih...
igt ako sowang jek yg lmbt tonton..
haha..
xD

 
On February 27, 2009 at 1:23 AM , mieya said... [Reply to comment]

btol3..cter ni mmg best!!!
dh tgk 2 kali dh..
n x rse bosan lgsg..
mmg rugi lu sape x g tgk..

support filem msia!!!
~_^

 
On February 27, 2009 at 8:25 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

betol3...
xD

yeah!!...
=D

 
On February 27, 2009 at 8:50 PM , zawana said... [Reply to comment]

bencinye!!!
sume org dh tgk...
aku xtgk lg...huk3
panggung penuh lorh....

p/s: nk try kt alamanda next week..hope dpt..huhu

 
On February 27, 2009 at 9:02 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahha....
tgkla hari org kije...
x penoh panggong pon....
klu ari mgg biaselah lorh...
xD

 
On February 27, 2009 at 9:28 PM , ~the-little-elle~ said... [Reply to comment]

alo... xtgk lg la... hukhuk... ms n keadaan tidak mengizinkn... :(

dlu nk gi tp mlm b4 nk gi tu accident lak.. kansel n smpai skrg blm rncg lain... huhuhu...

 
On February 27, 2009 at 9:45 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

lorh.....
cube bg keadaan mengizinkan...
hehe..
huhu..

 
On February 28, 2009 at 5:42 AM , UnGu VioLeT said... [Reply to comment]

datang blog mar.. ade award menanti.. :)

 
On February 28, 2009 at 12:54 PM , Cik Peanut said... [Reply to comment]

peanut dah tengok dah..ciap wat ulasan kat blog agi..peanut excited..mase 14 Feb agi peanut g tengok..

yes2x..setuju sangat2 n berbangga dengan keluaran animasi 3D upin dan ipin ni..memeng best sangat2..tak rugi nengok nye...

 
On February 28, 2009 at 1:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Mar : owh..
yeke?..
thanks!..
xD

 
On February 28, 2009 at 1:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Cik Peanut : hehehe.....
mmg sngt berbangge...
dan xrugi tgknye..
xD

 
On February 28, 2009 at 1:39 PM , tomato_masam said... [Reply to comment]

banyak part yang cumel n lawak dalam citer, dah 2 kali tgk pun tak busan~ best best~

 
On February 28, 2009 at 1:49 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hihi..
yeah..
betul tuh...
mmg x busan..
best!...xD