Followers

Friday, February 6, 2009

[C]hicken [C]hop, [S]edap [W]ooo...

Salam sejahtera..Akhirnya dapat juga ku on9, huhu, karena rumah sewa yang diduduki tiada conecttion internet sementara waktu, aduh..susah la kalau begini mahu on9, huhu,..but is ok kok, because every week i'll go back 2 my home, so dont worry lah, Always on9, tapi hujung minggu sahaja lah ye..xD..Okay today entry about chicken chop, sedap woo chicken chop nih, korang nak tahu di mana lokasi chicken chop ini,..jeng3x..xD

Lokasinya di Damansara, nama restoran tu 'Steven Western Corner', dengar nama macam Mat Salleh gtu, tapi yang memasaknya orang Islam kita, so dun worry lah..pada satu malam tu, member rumah dok ajak ku ke Damansara, untuk pergi ke Uptown Damansara, sementara dah sampai Damansara, mereka mengajak ke Steven..Steven?..ape benda tuh?, rupanya ke kedai makan, dengar kata memang sedap, Sambil menyelam minum gitu lah...

Setelah mencubanya, ternyata memang sedap dan enak, harganya berpatutan, servicenya pun pantas, selalunya tempat tu ramai orang, tapi sikit je malam nih, tapi beruntung lah, thanks pada member yg memberi info tentang tempat nih, khabarnya ramai student UnisEL suka ke sini, walaupun agak jauh, ternyata sanggup..huhu, insyallah aku pun mahu ke sini lagi,


Selesai merasa chicken chop yg begitu enak, teruslah menuju ke Uptown Damansara, sementara tu mahu mencari bank untuk keluarkan duit, almaklumlah ke Uptown kan, haha, tapi nak cari bank yg slalu kitaorg pergi, apa lagi bank harimau kuning lah, huhu, cari punya cari sampai sesat ke Mont Kiara, PJ, Nasib baiklah dah tengah malam, lengang je jalan, Alhamdulillah dapat balik jumpa jalan ke Damansara, hasrat ke bank tu dilupakan karena dah lewat ke Uptown,

Setibanya di sana, tidak langkah kanan, peniaga2 di uptown dah berkemas2, dalam pukul 2.45am tiba, mungkin tidak ramai cutomer kot datang, sebab tu close awal, huhu, tapi sempat kami round2 dan membeli belah sikit, insyallah lain kali kena datang awal, dan singgah makan chicken chop, hehe, pic di Uptown Damansara tak sempat snap karena tengah asyik membeli belah...hehe..(>_<)

Kalau mahu mencuba chicken chop, datanglah ke steven corner di Uptown lame kat Damansara lama, katanya ade branch lagi, kata member kat Kemaman Terengganu pun ada, ( almaklumlah orang yang mengajak tu org Kemaman..hehe..xD) Sekian..xD

Comments (24)

On February 6, 2009 at 8:46 PM , hira said... [Reply to comment]

wuu..besh je dpt g mkn chicken chop.besh sgt ke?hoho.nnt nk cube gak la.awk blanje.haha.btw,cm besh je dpt jln2.then,g shuping2~ ;)

 
On February 6, 2009 at 8:55 PM , Along Arman said... [Reply to comment]

huii.. gi mkan chicken chop tak ajak..

 
On February 6, 2009 at 9:03 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hira : huhu, mmg besh pon, first time in da year haha..
xD
haha..
insyallah..
same2 blanje diri sendirik..
=P

 
On February 6, 2009 at 9:03 PM , Nabilah Anafi said... [Reply to comment]

owh erk.
sorry lame tak singgah.
connection pun low kt hell ni.
maaf yea.
ptt la jarang update blog dh.
nnt update byk2 kay.

 
On February 6, 2009 at 9:04 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Along : lorh...
mau ajak ....
tp..
hehe..
HA!
kat terengganu pon ade...
leh la g..
xD

 
On February 6, 2009 at 9:05 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Nabilah : huhu....
kat hell kew?
sory la klu x slalu update..
coz dok umah sewa...
slalu on9 hujung mgg jek..
confirm slalu update..
xD

 
On February 6, 2009 at 9:36 PM , royce said... [Reply to comment]

walaweh, sedapnye makan chicken chop, rasenye cam penah pegi jek kat ctu, hehe, selamat menjamu selera, =)

 
On February 6, 2009 at 9:43 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hype!...
hehe. sodap woo..
cube jgn x cube..
=P

hehe..
selamat2
xD

 
On February 6, 2009 at 11:47 PM , nURmALa mAZLan said... [Reply to comment]

akak rasa steven western corner ni cawangan steven corner yg kat umah akak ni la

 
On February 6, 2009 at 11:51 PM , nurulsyazana said... [Reply to comment]

weyh ni lah chckn chop yg dlm ntry aku tu!!
ceh bangge cm aku tokey kdai je
haha
tp serius mmg sdp kan
sgt berbaloi utk chckn chop yg sedap, besar, dn mengenyangkn hanye dgn rm8.
fav aku gile nie!!!

 
On February 7, 2009 at 12:34 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak mala : oh yeke,
kalau cam2 da la erk ngan umah akak yee....
hihi...
=)

 
On February 7, 2009 at 12:35 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

syazana : ooo yeke,
x pasan pulak ako...
hihi...
serius mmg sedap..
t leh g skali erk...
=P

mmg sangat berbaloi smpt igt sume..
hihi.....
ako pon..
xD

 
On February 7, 2009 at 8:43 AM , Rosemary said... [Reply to comment]

Good Morning there!, settle yet eat chicken chop?, haha =P, really fav food, huu

 
On February 7, 2009 at 9:17 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

morning!
already settle...
dun worry lah
=P

its gonna be my fav 2..
xD

 
On February 7, 2009 at 7:11 PM , Ama said... [Reply to comment]

chicken chop! my fav, amboi g pon x ajak er, haha, len kali ajak loe,=P

 
On February 7, 2009 at 7:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hey!...
my fav 2..
ohoho....
nape?
x leh nk ajak kew?..
=P
heheh

 
On February 12, 2009 at 10:07 PM , ~the-little-elle~ said... [Reply to comment]

kt damansara? haha.. jln kt sni msh lg xtau la... tau area gombak sahaja... hehehe... sedap ek?? cmne la nk cr tmpt mkn nih... huhu..

 
On February 13, 2009 at 12:37 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hmmm.....
psg la gps nk crinye...
jom kite g skali...
ala dekat ngn TV3 tuh....
atau One Utama...
kat ctu jek...
xD

 
On February 13, 2009 at 10:36 AM , ~the-little-elle~ said... [Reply to comment]

oh hoo... one utama n TV3 tau... tp jrg gi area sna la... huhu... g skl? bley bley... xde mslh... hehe...

 
On February 13, 2009 at 3:49 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hehehe....
jomp na pi esok...
=P
hehe
xD

 
On February 20, 2009 at 8:22 PM , Anonymous said... [Reply to comment]

wah. best la.
nnty bawak eyka gi sane eh?
haha..
:DD

 
On February 20, 2009 at 8:28 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahah...
insyallah....
xD

 
On February 21, 2009 at 10:20 AM , rizz said... [Reply to comment]

sedapnye chicken chopss

 
On February 21, 2009 at 6:02 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yeah...
mmg sedap...
xD
cuba lah..
=)