Followers

Salam semua, akhirnya dapat juga mengupdate blog nih setelah sekian lame..=P, Setelah hampir kekurangan dengan assingment walaupon ade lagi..huhu, bermula hari ini aku akan bercuti seminggu lagi, yeah!!...xD..because sekarang UnisEL akan bercuti mid semester, huhuh, cuti lagi, aritu CNY, Okayh, kali ni entry mengenai budak2 yg lahir pada tahun 80an mesti ingat mase sekolah rendah dahulu.......

- kat sekolah ada salesman jual buku
cerita. hari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak. xD

- kat library, budak2 mmg baca buku tapi
just tengok gamba je. bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku. =P

- RMT kat sekolah makan tak best, tp yg
berduit pon join RMT, tak phm.... (0_o)

- pakai pensel box yg bole bukak depan
belakang, pastu ade sharpener kat tgh2 die. =P

- main lawan pemadam, sayang nak guna untuk
padam. padahal itu fungsi sebenar, untuk padam! xD

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dalam
ade air pastu ade bende berkilat dalam air tu. =)

- cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade
pemegang kat tgh2 tapi tak penah nmpk cikgu
pegang pon kat situ.xD

- bulu ayam jadi ramping kerana sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tapi bila time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...haha

- main game 2D. super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tangan Boy London jadi idaman, sebab bole
tukar2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik sekolah beli JoJo tak pon Dendang.
Tora pon best gak. Beli semata2 nak
mainan, coklat die tak mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yang iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan macam2 lg.

Jangan lupe semua ni sebab zaman sekarang budak2 tak
sempat layan benda2 ni. Kenang2 kan..hehe, kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent. huhu~ tapi aku berkesempatan merasai
semua ini, Semua betul...=P..Korang Bagaimana???

Comments (20)

On February 19, 2009 at 11:10 PM , ciK aMoi said... [Reply to comment]

budak2 zaman skung layan dota
main hp, layan lagu kat mp3,
tgk katun kat tenet,
hohoh,,
cukup berbeza dgn zaman 90 an aku tu

 
On February 19, 2009 at 11:14 PM , ~the-little-elle~ said... [Reply to comment]

haha... what u wrote down there are all true! yela, sy lg tua dr awk, and also one of d 80s babies so of coz la sy pn experience menda cmtu gk... hehehe....

sumenye tu kenangan yg msh jelas trbyg... xdpt lupa!! especially part main getah pemadam, pembaris, main game 2D pkai tape! (^_^)

tp ada lg... dolu2 game ms rehat sll main batu seremban xpn jentik penutup botol.... hehe...

hhhmmm.... I miss my old days... [ceh mcm dh tua sgt... :p]

 
On February 19, 2009 at 11:39 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

cik amoi : yup thats true....
xD
mmg cukup berbeza....
naseb sempat merasa...
heheh..
xD

 
On February 19, 2009 at 11:43 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

little elle : yeah....
me pon one of babies 80s....
hehe...
mmg mnjadi kenangan till now...
kdg 2 rindu zaman skola ...
xD

 
On February 20, 2009 at 12:00 AM , Cik Peanut said... [Reply to comment]

hohohoho..betul2..peanut lahir 90an..tapi same je cam 80 an tu..hehhehe...

1)salesman tu punya ar kenen2 suh beli..lalala..agi satu bukan setakat buku je, buku origami pun dia jual..ciap wat demo..excited peanut

2)ha'ahlah yang rmt tu..tak best langsung..cam semua dapat je..walaupun nama tak der, cikgu-cikgi selalu panggil mamam..

3)peanut ciap wat koleksi pemadam yang cumey2 lagi..pembaris yang ade air tu pun peanut de dulu..siap main tunjuk2 agi..laaala

4)Yang mainan jojo dan dendang tu, setiap kali kuar ngan abah(sebab time tu guna dit abah)..lalalal. peanut mesti beli satu..cokelat kat dalam tak mamam pun, nak mainan je

ish, terpanjang lak kumen..lalalal..tak kisah kan?
lalalalla

 
On February 20, 2009 at 12:06 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

owh yeke...hehe...xD

1)hehe...mmg excited...
2)mmg x besh...klu x abes..sape nk abes kan..=P

3)hahaha...me pon de dlu...huhu..xD
4)hahaha..thu xfe...

hihi..terpanjang gler...
x kisyah pon...
=P

 
On February 20, 2009 at 12:11 AM , Cik Peanut said... [Reply to comment]

huhuhu...
ingatkan dah kena marah tadi
lalalalla
biase lah terover..
ingat kumen kat blog sendirir..alalalal

 
On February 20, 2009 at 12:42 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha....
x de marah pon...
nk kene marah kew?
=P
heheh
over 2 x pe....
xD
haha

 
On February 20, 2009 at 1:15 AM , cuitnazz said... [Reply to comment]

Sapa... sapa... lagi lahir tahun 80'an komenlah kat sini.. criter la sikit apa yg jd masa tu... aku tak leh komen sbb aku lahir tahun 2009.. hik hik

 
On February 20, 2009 at 8:17 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

haha...
wah mude tol...
2009 tuh...
xD

 
On February 20, 2009 at 9:04 AM , ijechan said... [Reply to comment]

haha.. terimbau kenangan lampau~

 
On February 20, 2009 at 10:46 AM , [f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said... [Reply to comment]

huhuhu.. sume statement kat ats tu mcm de gak yg kne kat aku.. huhuuh

 
On February 20, 2009 at 12:17 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ijechan : hehe....
mmg terimbau kenangan lampau....
=)

 
On February 20, 2009 at 12:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Fadzli : huhu....
same lah ngan ako....
xD
haha

 
On February 20, 2009 at 9:05 PM , Delon said... [Reply to comment]

hehe, mengimbau kenangan lalu....

 
On February 20, 2009 at 9:32 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yeah...
tol tuh...
xD

 
On February 20, 2009 at 9:42 PM , Am said... [Reply to comment]

semua tertera d sana its correct, haha, teringat zaman masa lalu yg begitu indah kot, +P

 
On February 20, 2009 at 9:47 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

heheh...
me 2....
xD

 
On February 26, 2009 at 2:36 PM , WINAMP SKIN said... [Reply to comment]

Hello! How are you?
You can download stylish modern skin for your winamp player in our website!

 
On February 26, 2009 at 2:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hey...
thanks!...
fine here..
xD