[A]yyak!!..[T]ag!..

Dalam keboringan melawat adek di RMC ( semalam hari lawatan keluarga kat RMC ) Royal Military College, naseb baek la bawa laptop, tak boring sangat, dalam keboringan itu dengan rajinnyer aku menjawab tag dari Mazaya dan Cik Peanut, katanya Cik Peanut kalau jawab tag tu dapat hadiah..hadiah?..siapa tak mahu hadiah kan, so isi lah masa boring jenguk adek dengan membuat tag, hampir sejam jugalah baru siap..Ni dia tagnya...huhu..xD



Ok, ambil masa untuk jawab tag dari Mazaya dahulu... yeah...

Ape nama penuh anda?
Mohamad Izzuddin Helmi Bin Roslan

Nama apa yang anda harap itu nama anda?
Mohamad Izzuddin Helmi is the best name, berharap pada nama 'kekuatan agama' hehehe..lalala

Post 4 pictures latest korang yang esklusif yang xde sape tengok lagi
4 picture?

Semue picture di bawah baru fresh karena di ambil smlm, sape pon x tgk lg..hehe, pic di RMC tmpt stdy adek ku da juge tempat my daddy belajar dulu jugak, at least ade juga yg menjadi penyambung mengikut kerjaya daddy..hehe..'Tentera' xD






Apa kenangan paling bermakna dalam jiwa raga anda?
Dah tak ingat. Banyak... kenangan pahit & manis tu silih berganti... Jadi kalau nak diceritakan, banyak kot...

Apa prinsip hidup anda?
Try...u can do it!!..never give up!xD

Apa perangai anda yang paling buruk?
Suke Drve lelaju, bile org nk potong, aku lagi laju, haha

Tulis di atas sekeping kertas n postkan juga
"ucapan anda kepada saya bersama tandatangan anda"
Ucapan ini khas untuk Mazaya yang men'Tag saya, sorry x sempat nk wat atas kertas
=P


Tagkan 10 orang kenalan anda
10 ramai sangat, 7 je la....

* xOxO ( tag salam perkenalan )
* Cik Peanut
* Nabilah Hanafi..lalala
* Fadzli Khan
* Cik Amoi
* The little elle..
* Miss Ungu Violet
* Amer Aan

Terima kasih sekali lagi kerana men'Tag' saya...



TAG CIK PEANUT LORH


Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

1)Anak kunci
kegunaan asal-of course sebagai kunci pintu bilik. tapi eazy masuk x yah gune pintu, eazy jumper masuk dlam, hahaha, nk g memane je jumper, senangnye hidup..lallalla

Kegunaan lain anak kunci..erm..ape yee..menjadi teman bukak penutup tin..hahaha, then kdg2 klu kunci tu tak pakai leh jadi loket ke, perhiasan kew...huhu..xD


2) penutup pen
kegunaan asal-menutup mata pen agak pen tidak mudah habis dakwat.dan tidakperlu menghabiskan duit untuk membeli pen baru..baik simpan duit

kegunaan sampingan-ye, ialah leh jadi bende yg untuk dibaling ke rakan2..haha..then lagi tabiat buruk, eazy suke gigit penutup pen tuh, tu klu dah tahap kebosanan mendengar lecture ber lecture..hahah..xD

3)Botol Mineral
kegunaan asal-untuk menyimpan air yang di masak oleh eazy..haha...aku mmg rajin
kegunaan sampingan-diisi air pape jelah then di lemparkan ke sesape sahaja yg jadi mangsa ku, haha, aku jahat...=P =P


4)Paper lama
kegunaan asal-untuk dijual ke cina 'paper lame' then ade anjing menyalak lepas lori cina 2 lalu, tak tahu lah kenape..xD

kegunaan sampingan-boleh dijadikan jet pejuang then tibe2 terbakar kerna dibakarkan ..hahah....


5) seluar 'DALAM'
kegunaan asal .....hmmmm...korang paham2 le....xD

kegunaan sampingan-digunakan untuk 'buang ler' or lempar2 ke...=P

6)Lesung batu
kegunaan asal-digunakan untuk menumbuk bawang, halia dan sepupu sepapat dengannya...sila amik perhatian, kemungkinan besar anda akan berasa sedih sehingga mengeluarkan air mata..mungkin kerana anda berjiwa sensitif kerana tidak mampu menahan sebak di dada melihat kezaliman anda sendiri menumbuk bawang yang memang tiada ikatan saudara dengan anda....haha ( ayat cik peanut skit..=P)

kegunaan sampingan-boleh mengganti kan lesung pipi di pipi yg telah hilang or tiada...hahaha...xD

7)Langsir
kegunaan asal-digunakan sebagai hiasan dalam rumah sama ada di pintu, di tingkap serta di mana2 sahaja...penting ketika musim perayaan atau perkahwinan..makcik2 akan sibuk mengshow off langsir baru..haha
kegunaan sampingan-er...boleh di jadi kan kain buruk, lap bende2 kutor..huhu...or sedekah je kat org2 miskin...lagi dapat pahala

8) Komputer opis
kegunaan asal-digunakan sebagai alat untuk menyiapkan kerja2 ofis yang bertimbun, tapi kerja ako tak de lah bertimbun tuh, cume komputer laptop =P

kegunaan sampingan-sebagai alat berangan diri masuk dalam monitor..haha...sesape nk masuk dlam monitor or tv...berangan la dlam monitor komputer opis ( betul ke nih??..haha )

9)Duit syiling
kegunaan asal-untuk membeli lah le...byr kat public phone ka, mesin tin minuman ka, mesin byr parking kad ka..haha..xD

kegunaan sampingan-alat permainan, main jentik2 ke, bagi kawan2 ka ( murah ati le sangat...lallala...xD

10) Laman Blog
kegunaan asal-sebagai wadah penghubung dan juga sebagai medium untuk berkongsi ilmu pengetahuan dan lagi satu, tempat mencari teman2 baharu..hehe..lagi ramai kawan lagi besh..ye x?..xD

kegunaan sampingan-tempat eazy mengfamouskan diri..haha..famous la sangat..,=P, dan org akan lebih mengenali eazy....jeng23x..xD



ciap jugak akhirnya tag dari cik peanut ni..lalala...puas hati tak? dah..tapi eazy tak berpuas hati lagi..sp bagi nak puaskan hati eazy..ape lagi eazy nak tag lah member2 blogger nih....

*Asz Beyoncex
*brO Anuar
*bRo Rizz
*Fadzli Khan
*The Little Elle
*Hira
*Akak ijechan
*Nabilah Hanafi
*Miss Ungu Violet

28 comments:

Aku Nemo... said...

wah.... very the notty lah u... babab nk? huhuhuh....
rajin banget meng'TAG org....

Eazy Izzuddin said...

haha....
klu kamo mahu jwb ok gak...
hehehe.....

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

bro anuar tuh kiter ek? ngee ;D

~the-little-elle~ said...

ok... thanks 4 tagging me... InsyaAllah I'll do it. tp intrnt bengong ngat skrg ni... huhu.. so jrg online la...

rizz said...

ayoo mlm ni la dek wat atg ko ni.hihiks

~the-little-elle~ said...

lupa lak..
awk nmpk chubby la dlm gmbr tuh... hikhikhik...

jgn mrh yee.... tu pujian tu (^_^)

Eazy Izzuddin said...

Anuar : yups its u....
xD

Cik Peanut said...

hohoho...
kamu dah jawab ek...
tahniah..
hehehhe..

tunggu aje pengumuman yang peanut nak wat..lalalla

ops, tiru ayat peanut ek?
mane bleh..hheh
(o.O)

Eazy Izzuddin said...

little elle : plesure...
owh..
its okek..
xD

hahaha...
chubby pon chubby la...
xD

Eazy Izzuddin said...

rizz : oraits....
xD

Eazy Izzuddin said...

cik peanut : haha....
oraits


ala bolela cik peanut..
x de idea time tuh...
=P

UnGu VioLeT said...

baru jumpe dik.. x nampak td.. akan di usahakan yer.. ;)

Eazy Izzuddin said...

oraits....
=)

kEy said...

sjE singgah nmE~
lalala~

~the-little-elle~ said...

u hv been tagged! huahuahua... nt wat ek... makacih... hehe...

Iznie Nadyra said...

hi.....
salam... sori lama tak singgah...
busy giler....

neway, besday sapa 12.2 tue??
gilfren?? hehe....


owh..rmc..... sekolah lama my .....hehe

hepi2 selalu yer bro yg beshhh.....

Eazy Izzuddin said...

key : xD
jom singgah2..

Eazy Izzuddin said...

little elle : oh no....
tag lagi..
tidak!!!..
xD

akan diusahakan...
huhu

Eazy Izzuddin said...

iznie : hahaha...
sapa2 aja deh...
xD

owh...
yeke..
x ckp..
xD

kamo juga hepi2 slalu...
xD

Mg_ouch said...

eazy main donk ke blog kita,,Mg_ouch.blogspot.com
please....
thanks..

Eazy Izzuddin said...

okayh....
=)

Iznie Nadyra said...

eh, tak bace larh plak tag bro tue...tak pasan...
hik3....
baru jer baca..... ;)


p/s: izni tsk penah kene tag... huhu

;p

smile alwiyz....

Eazy Izzuddin said...

lorh...
kan ada read more tuh...
=P
xD

Nabilah Anafi said...

nabilah anafi.
bukan nabilah hanafi.
jahat nye tag.
serious benci.
nk tutup blog tros la cm ni.
;P

Eazy Izzuddin said...

hua2...
sowy....
same gak bunyi name tuh...
=P

Cik Peanut said...

peanut dah ciap jawab tag..
percaya tak?
jum2 usha blog peanut
heheheh
(O.o)...

Eazy Izzuddin said...

okeh2....
hihi
xD

en_me said...

siapa 'mazaya' teww bro? me tak nampak pun blog dierr.. hmmm