Salam semua, sebagai penutup entry bagi bulan ni, mahu bercerita pasal mata, haha. Semua manusia mempunyai pelbagai jenis warna mata, aku pun teringin nak mata ber'kaler', hehe, ni sume influence dari member lah, dia pakai aku pon nak pakai, haha, pada petang dalam minggu lepas pergilah Giant Shah Alam, member kerja kat kedai Speck, so senang la berinteraksi, diringkaskan, aku pon beli satu, colour 'chestnut' hihi, mula2 nk belajar pakai 'Ya Allah' susahnye, macam tersiksa mata nih, haha, macam mana dorang pakai bende nih, selepas beberapa hari, dah biase dah, Ewahh..hehe, Sampai ada yg bilang 'Mata Ori kah' 'Adek nih kacukan kah?..Cam Kucing..haha' bangga seyh..=p..haha..Kepada yg belum mencuba, selamat mencuba lah, Kali ini nak Selesai kan Tag pula..malasnye nk berhutang tag..huhu..Tag terpanjang aku buat..fenat seyh..xD...Jeng23x...


Kali nih settle kan Tag dulu dari 'The Little Elle' serta 'Cik Nemo'
Dua dlam 1 dapat tag nih..haha

Tag rules:

1. Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka..
2. Pastikan dicrop..
3. Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja..
4. Huraikan sedikit tentang pic itu..
5. Tag sape jer asal lebih 5 org..

So this is me....




Mata seksi..Ewah..haha..dgn bulu mata yg melentik..melentik ka?..haha..kata Mama yaa..=P (>_<)..Tak nampak pon..hehe..xD
Hidung ku yg kembang kempis..haha..Hidung keturunan dari family Papa..haha..Keturunan Mama machung pula...jealous seyh..haha


Mulut Bibir Ku yg Merah Jambu..Ewahh...haha..Sampai ada yg bilang 'Ko Pakai Lipstick ka?'..Masyallah..haha..itulah bibir Orang yg tak pernah Merokok..=P (>_<) xD

so who I wanna tag??
No One Lah..Sian Mereka Banyak Hutang Tag..haha.. ako yg baek hati..=P

*******************************************************

Okayh Menjawab Tag kedue Pula..dari "Cik NemO"..agak susah tag nih..huhu

SOALANNYE...

Antara no 1 smpi 9... yg mana menjadi idaman kalbu?
NO 8...

1)AKU TAK BOLEH HIDUP TANPA.. ( No Kegemaran Tadi )
Family...

Cant Live without music!!..my XpressMusic..sayang bangat...

My Lovely laptop, x de ni confirm mmg boring hidup ku..huhu

Mereka ini..i'll be miss them

My Darling..tanpamu ku tidak dapat kemana2..haha..xD

MY Blog..Of Course..Tanpa Kalian..Siapa Aku...=)


2) ARTIS & ACTOR KEGEMARAN..( No Kegemaran Tadi )..
Banyak woo..tak terkata...haha

















3) SESIAPA, OR BENDA2 YANG TERINGIN SANGAT NAK JUMPA ( No Kegemaran Tadi )


Tak Sabar sangat nak jumpe mereka nih..hihi..xD


4) ANDAI MASA BOLEH BERUNDUR, APA YANG MAHU DIUBAH ( No Kegemaran Tadi )

Andai masa boleh berundur, nak sangat kembali zaman sekolah2 dulu...Rindu sangat nak berpeluang semula exam2 besar n dapat good result..walaupon dah hampir good result..hehe...xD..agak regret lorh..huhu

Rindunya zaman sekolah..Ouch! putihnye ako cam cine pulok tuh..haha..mase form 4..kenangan bersama mereka, di SMK Seksyen 1 Bandar Kinrara Puchong Sel..xD


5)PERKARA YANG MEMBUAT KAN AKU TENANG..( No Kegemaran Tadi )

Solat dan Mengaji..Alhamdulillah..=)


6)MEMORI YANG TAK BOLEH DILUPAKAN..( No Kegemaran Tadi )


BERSUNAT....haha...sakit woo...haha...=P (>_<)


7)MASA LAPANG SUKA BUAT APE.. ( No Kegemaran Tadi )


Memekak kan telinga jiran sebelah..n..reading beb..haha...xD



8)KONGI KESENGALAN TAG NIH DENGAN....(8 ni hari jadi ako..8hb..hehe..)

* xOxO
* Cik Peanut
* Fadzli Khan
* Cik Amoi
* The little elle..
* Miss Ungu Violet
* Amer Aan
* Hira
* Iznie...

Selamat Mencube..huhu..hampir 2 jam jugaklah menyiap tag ini..Syukur dah habes..jangan ade tag lagi sudeh..huhu..xD Salam..=)

[M]ata & [T]ag..haha

by on 2:03 PM
Salam semua, sebagai penutup entry bagi bulan ni, mahu bercerita pasal mata , haha. Semua manusia mempunyai pelbagai jenis warna mata, aku p...
Salam semua, alhamdulillah, problem template ku akhirnya berakhir, huhu, sebab tu cam tak de mood jek nak update blog ni, Okay, hari ini mahu bercerita pasal Malaysia's 1st Ever 3D Animated Feature Film. haha, tahu tak cerita ape?...Geng : Upin & Ipin, Pengembaraan Bermula..hope tidak terlambat untuk mengulas Film yang hebat ini dan dibanggakan oleh rakyat Malaysia....



Pada Selasa lalu, dengan keboringan melanda di rumah dok makan tidur je, huhu, then mengajak sorang member gi tengok wayang di Sunway, walaupun member tuh dah tengok citer tuh, ternyata tak boring tengok citer tuh banyak kali walau aku belum menontonye lagi, huk3, selepas study di pagi hari, tengah hari gtu kitaorang bergerak, wayang tak beberape ramai,lagi best..hihi..Bila sudah menonton, SYOK!!, Best!! gler!..hehe..tak sangke film animasi Malaysia begitu pro ibarat film animated di luar..xD..dan amat membanggakan aku..hihi

Sedikit ulasan berkenaan cerita ini, Filem yang menelan belanja RM 4 juta ringgit ini mendapat tajaan sepenuhnya daripada MIMOS BERHAD, McDEC dan Kerajaan Malaysia ini merupakan produk animasi 3D Malaysia yang boleh dibanggakan. Ia seakan-akan karya terbitan Warner Bros, Disney dan Dreamworks yang sememangnya di akui kemantapan mereka dalam menghasilkan sesebuah produk.

Geng: Upin & Ipin terbitan Les’Copaque Productions ini mengisahkan sebuah penggembaraan unik yang merentasi hutan hujan tropika yang divisualkan dalam animasi 3D yang cukup indah melalui karektor Badrol, Lim, Rajoo, Ros, Upin dan Ipin yang bersahabat dalam sebuah geng penggembaran untuk membongkar rahsia ‘Hantu Durian’ yang khabarnya menghantui masyarakat Kampung Durian Runtuh, yang sebelum ini telah dibongkarkan oleh Tok Dalang.




Penggembaran mereka ke dusun milik Tok Dalang, telah menyesatkan diri masing-masing ke dalam hutan tebal, sehingga mereka ditemukan dengan seekor alien, Oopet yang memiliki naluri persahabatan dan kasih sayang yang cukup kuat. Rajoo, seorang kanak-kanak india yang hanya memahami bahasa binatang dan ini membolehkannya memahami setiap percakapan Oopet yang memberikan segala petunjuk jalan dan arah di dalam hutan. Di dalam animasi ini, penonton di bawa kepada satu alam khayalan yang cukup unik di mana mereka di buru dan dikejar oleh pelbagai haiwan berbisa yang mampu meragut nyawa masing-masing.

Yeah, begitu sedikit sebanyak sinopsis, ternyata..bangga siot hehe..hope film sebegini dapat di produksi kan lagi dan di tayangkan di luar...xD

p/s : adakah aku terlambat atau ketinggalan untuk bercerita tentang citer nih?..huhu, terlalu bz sehingga menonton citer nih pon lewat..ohoho..Adakah anda sudah menonton???..(>_<) Support Film Malaysia..Ecehh..hihi....xD

[G]eng...

by on 7:46 AM
Salam semua, alhamdulillah, problem template ku akhirnya berakhir , huhu, sebab tu cam tak de mood jek nak update blog ni, Okay, hari ini ma...
Dalam keboringan melawat adek di RMC ( semalam hari lawatan keluarga kat RMC ) Royal Military College, naseb baek la bawa laptop, tak boring sangat, dalam keboringan itu dengan rajinnyer aku menjawab tag dari Mazaya dan Cik Peanut, katanya Cik Peanut kalau jawab tag tu dapat hadiah..hadiah?..siapa tak mahu hadiah kan, so isi lah masa boring jenguk adek dengan membuat tag, hampir sejam jugalah baru siap..Ni dia tagnya...huhu..xD



Ok, ambil masa untuk jawab tag dari Mazaya dahulu... yeah...

Ape nama penuh anda?
Mohamad Izzuddin Helmi Bin Roslan

Nama apa yang anda harap itu nama anda?
Mohamad Izzuddin Helmi is the best name, berharap pada nama 'kekuatan agama' hehehe..lalala

Post 4 pictures latest korang yang esklusif yang xde sape tengok lagi
4 picture?

Semue picture di bawah baru fresh karena di ambil smlm, sape pon x tgk lg..hehe, pic di RMC tmpt stdy adek ku da juge tempat my daddy belajar dulu jugak, at least ade juga yg menjadi penyambung mengikut kerjaya daddy..hehe..'Tentera' xD






Apa kenangan paling bermakna dalam jiwa raga anda?
Dah tak ingat. Banyak... kenangan pahit & manis tu silih berganti... Jadi kalau nak diceritakan, banyak kot...

Apa prinsip hidup anda?
Try...u can do it!!..never give up!xD

Apa perangai anda yang paling buruk?
Suke Drve lelaju, bile org nk potong, aku lagi laju, haha

Tulis di atas sekeping kertas n postkan juga
"ucapan anda kepada saya bersama tandatangan anda"
Ucapan ini khas untuk Mazaya yang men'Tag saya, sorry x sempat nk wat atas kertas
=P


Tagkan 10 orang kenalan anda
10 ramai sangat, 7 je la....

* xOxO ( tag salam perkenalan )
* Cik Peanut
* Nabilah Hanafi..lalala
* Fadzli Khan
* Cik Amoi
* The little elle..
* Miss Ungu Violet
* Amer Aan

Terima kasih sekali lagi kerana men'Tag' saya...



TAG CIK PEANUT LORH


Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah...(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

1)Anak kunci
kegunaan asal-of course sebagai kunci pintu bilik. tapi eazy masuk x yah gune pintu, eazy jumper masuk dlam, hahaha, nk g memane je jumper, senangnye hidup..lallalla

Kegunaan lain anak kunci..erm..ape yee..menjadi teman bukak penutup tin..hahaha, then kdg2 klu kunci tu tak pakai leh jadi loket ke, perhiasan kew...huhu..xD


2) penutup pen
kegunaan asal-menutup mata pen agak pen tidak mudah habis dakwat.dan tidakperlu menghabiskan duit untuk membeli pen baru..baik simpan duit

kegunaan sampingan-ye, ialah leh jadi bende yg untuk dibaling ke rakan2..haha..then lagi tabiat buruk, eazy suke gigit penutup pen tuh, tu klu dah tahap kebosanan mendengar lecture ber lecture..hahah..xD

3)Botol Mineral
kegunaan asal-untuk menyimpan air yang di masak oleh eazy..haha...aku mmg rajin
kegunaan sampingan-diisi air pape jelah then di lemparkan ke sesape sahaja yg jadi mangsa ku, haha, aku jahat...=P =P


4)Paper lama
kegunaan asal-untuk dijual ke cina 'paper lame' then ade anjing menyalak lepas lori cina 2 lalu, tak tahu lah kenape..xD

kegunaan sampingan-boleh dijadikan jet pejuang then tibe2 terbakar kerna dibakarkan ..hahah....


5) seluar 'DALAM'
kegunaan asal .....hmmmm...korang paham2 le....xD

kegunaan sampingan-digunakan untuk 'buang ler' or lempar2 ke...=P

6)Lesung batu
kegunaan asal-digunakan untuk menumbuk bawang, halia dan sepupu sepapat dengannya...sila amik perhatian, kemungkinan besar anda akan berasa sedih sehingga mengeluarkan air mata..mungkin kerana anda berjiwa sensitif kerana tidak mampu menahan sebak di dada melihat kezaliman anda sendiri menumbuk bawang yang memang tiada ikatan saudara dengan anda....haha ( ayat cik peanut skit..=P)

kegunaan sampingan-boleh mengganti kan lesung pipi di pipi yg telah hilang or tiada...hahaha...xD

7)Langsir
kegunaan asal-digunakan sebagai hiasan dalam rumah sama ada di pintu, di tingkap serta di mana2 sahaja...penting ketika musim perayaan atau perkahwinan..makcik2 akan sibuk mengshow off langsir baru..haha
kegunaan sampingan-er...boleh di jadi kan kain buruk, lap bende2 kutor..huhu...or sedekah je kat org2 miskin...lagi dapat pahala

8) Komputer opis
kegunaan asal-digunakan sebagai alat untuk menyiapkan kerja2 ofis yang bertimbun, tapi kerja ako tak de lah bertimbun tuh, cume komputer laptop =P

kegunaan sampingan-sebagai alat berangan diri masuk dalam monitor..haha...sesape nk masuk dlam monitor or tv...berangan la dlam monitor komputer opis ( betul ke nih??..haha )

9)Duit syiling
kegunaan asal-untuk membeli lah le...byr kat public phone ka, mesin tin minuman ka, mesin byr parking kad ka..haha..xD

kegunaan sampingan-alat permainan, main jentik2 ke, bagi kawan2 ka ( murah ati le sangat...lallala...xD

10) Laman Blog
kegunaan asal-sebagai wadah penghubung dan juga sebagai medium untuk berkongsi ilmu pengetahuan dan lagi satu, tempat mencari teman2 baharu..hehe..lagi ramai kawan lagi besh..ye x?..xD

kegunaan sampingan-tempat eazy mengfamouskan diri..haha..famous la sangat..,=P, dan org akan lebih mengenali eazy....jeng23x..xD



ciap jugak akhirnya tag dari cik peanut ni..lalala...puas hati tak? dah..tapi eazy tak berpuas hati lagi..sp bagi nak puaskan hati eazy..ape lagi eazy nak tag lah member2 blogger nih....

*Asz Beyoncex
*brO Anuar
*bRo Rizz
*Fadzli Khan
*The Little Elle
*Hira
*Akak ijechan
*Nabilah Hanafi
*Miss Ungu Violet

[A]yyak!!..[T]ag!..

by on 12:52 PM
Dalam keboringan melawat adek di RMC ( semalam hari lawatan keluarga kat RMC ) Royal Military College, naseb baek la bawa laptop, tak boring...
Pada Isnin yg lalu, salah sorang member sibuk mengajak aku ke KL untuk beli kasut kegemaran beliau 'Kasut Macbeth' kasut tuh boleh dikatakan mahal lah juga dan bergaya also. Si Cherap ( member ako tulah ) dapat info dari abang kedai bahawa kasut Macbeth telah sampai dan mempunyai pelbagai variasi untuk di pilih, Apa lagi dengan excitednye si Cherap mengajak, padahal die telah mengajak aku last week, malangnya tiada, huhu...So....



Pergilah juga ke KL kat Sungei Wang naik kereta aku, Si Cherap yg support minyak, so tak kisah lah erk..haha, Katanya kalau dah dapat kasut tuh, apa pun die tak kisah...walau bayar tol, blanje aku makan dan lain2, 2 la 'gila' sangat dengan kasut 'Macbeth' nya..haha..tapi sempat kah kita nak ke class petang kang 5.30pm nanti, padahal baru bertolak tepat pukul 2 ptg, huhu..



Sanggup tuh kitaorang bergerak dari UniSel Bestari Jaya, Kuala Sel ke KL, Takes time juga lah dalam 1 jam lebih karena traffic jam wooo bila sampai sana, aku pun mule nek tension bila lah nak sampai nih, sampaikan Cherap pujuk 'Sabar EazY jp g sampaile'. Nak g beli kasut si Cherap punye pasal, tak pe lah, member....huhuh, Sampai juga ke sane dengan traffic jam nye, aku park tepi jalan sebelah bangunan Sg Wang, malas nak parking dalam, si Cherap dengan gembira pergi beli kasut, 'weh cepat skit!, ako tgg dlm kete nih, Cherap : 'ha..yeye', hampir setengah jam menunggu..akhirnya...




Dengan Muka gembira n bangganya mai kat kereta, haha, suke la tuh da dapat kasut 'baru' woo sampai sanggup ke sini, obses sangat, suruh beli kasut yg lain tak pulak, ohoho..'Macbeth2' je...xD..dalam OTW pulang si cherap sempat bergambar lagi tuh dan memang sah tak sempat ke class, tapi sempatkan walaupon masuk class hampir pukul 7, huhu, naseb baik lect tak marah...huhuh...Dalam kelas ' kasut baru wooo...bau kedai tuh..haha..xD ' Sekian

[M]acbeth

by on 3:50 PM
Pada Isnin yg lalu, salah sorang member sibuk mengajak aku ke KL untuk beli kasut kegemaran beliau 'Kasut Macbeth' kasut tuh boleh d...
Salam semua, akhirnya dapat juga mengupdate blog nih setelah sekian lame..=P, Setelah hampir kekurangan dengan assingment walaupon ade lagi..huhu, bermula hari ini aku akan bercuti seminggu lagi, yeah!!...xD..because sekarang UnisEL akan bercuti mid semester, huhuh, cuti lagi, aritu CNY, Okayh, kali ni entry mengenai budak2 yg lahir pada tahun 80an mesti ingat mase sekolah rendah dahulu.......

- kat sekolah ada salesman jual buku
cerita. hari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak. xD

- kat library, budak2 mmg baca buku tapi
just tengok gamba je. bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku. =P

- RMT kat sekolah makan tak best, tp yg
berduit pon join RMT, tak phm.... (0_o)

- pakai pensel box yg bole bukak depan
belakang, pastu ade sharpener kat tgh2 die. =P

- main lawan pemadam, sayang nak guna untuk
padam. padahal itu fungsi sebenar, untuk padam! xD

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dalam
ade air pastu ade bende berkilat dalam air tu. =)

- cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade
pemegang kat tgh2 tapi tak penah nmpk cikgu
pegang pon kat situ.xD

- bulu ayam jadi ramping kerana sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tapi bila time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...haha

- main game 2D. super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tangan Boy London jadi idaman, sebab bole
tukar2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik sekolah beli JoJo tak pon Dendang.
Tora pon best gak. Beli semata2 nak
mainan, coklat die tak mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yang iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan macam2 lg.

Jangan lupe semua ni sebab zaman sekarang budak2 tak
sempat layan benda2 ni. Kenang2 kan..hehe, kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent. huhu~ tapi aku berkesempatan merasai
semua ini, Semua betul...=P..Korang Bagaimana???


Award ini datangnya dari my besh friends Nurul Syazana..thanks kamoo 4 da awards...
hehehe...
So aku dengan baek hati nak bagilah award nih kat blogger2....
Siapa erk..
jeng3...xD

Penerima Awards ni Adalah.....

Penerima Awards ni Adalah.....

Along Arman
Adek Kaiza
Asz Beyoncex
Cik Amoi ( Thanks Karena me wat 'read more' xD )
Fadzli Khan
Mr Framestone
Hira
Nabilah
Kak Azza
Kak ijie @ Goasop
Kak Mala

Siapa lagi erk..serta kepada yg selalu singgah ke blog ku, jangan segan silu, ambil erk award nih karena hidup aku memang dipenuhi dengan mereka2 yang Best bangat!!..hihii

tahniah pada yang dpt award..haha

Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To....


Tanty Nadiha

Happy Birthday To My Special Friends Tanty Nadihah Yang Ke 20 & My Housemate Arshadul Ibad Yang Ke 24...
Semoga PAnjang Umur And Murah Rezki...
Allah Selamatkan Kamo..23x
Belajar rajin2 k..Jangan Manyak Main2 woo..=P
Cayang Sumee....
xD

p/s : my Housemate Ibad Segan silu nak letak photonya di blog ku..haha..tapi malam tadi sempatlah buat suprise untuk beliau..hehe..so ade pic Tanty Nadiha Je..xD

[H]appy [B]irthday!!

by on 11:36 AM
Happy Birthday To You Happy Birthday To You Happy Birthday To You Happy Birthday To.... Tanty Nadiha Happy Birthday To My Special Fri...