Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Selamat tinggal 2009 & Selamat Datang 2010. Yeah! Happy New Year Everybody! 2010 akan menjelma tak bape lama lagi. Fuh! cepat nya masa berlalu sehingga ku tidak sedar pejam celik pejam celik dah nak berakhirnya tahun 2009

ku rasa baru semalam saja new year 2009 ini, Tahun 2009 banyak kenangan2 manis yg berlaku, pahit pun ade lah juga. Tapi yang penting ku akan capai azam 2010 ku dengan penuh semangat, hehe. Tahun makin meningkat, umur pun makin meningkat, haha

Ha! berkaitan dengan azam baru 2010, jika kalian masih teringat azam 2010 ku di entry lepas. Salah satunya mahu continue Bachelor in Finance di UkM. Hurmm..hampir separuh hajat itu tercapai, tapi bila ku layari website UKM. Kos itu mmg TIADA

Lecture ku di Unisel pun pernah layari & mmg kos itu tiada di UKM. Hajat untuk ku continue study bersama adik perempuan ku tak tercapai kot,huhu. Tapi alhamdulillah rezki datang, minggu lepas ku mendapat surat tawaran sambung belajar di Unisel & kos yg ku berminat itu.

Dapat juga continue di Universiti yg sama ku mengambil Diploma dahulu, ok le 2, dapat kos yg minat walau tak dapat Universiti yg di ingini, hehe, tapi Unisel tetap di hati =P. Akan mendaftar 12 Jan ini, Ayyak! cepat nya, tak puas nak lepak2 kat umah, haha.

Btw Selamat Tahun Baru 2010!! Happy New Year 2010!! Moga Azam 2010 anda tercapai. Untuk mencapainya kena lah berusaha.

p/s: baru habes kemas umah sambut thn baru =P
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Weekend lalu ku bersama famili akhirya semua berada di rumah ke Wet World Shah Alam untuk beriadah, Sebenarnya nak pergi hari Sabtu, memandang kan kami adik beradik bangun lewat, hehe, 10.45am baru gerak dari rumah, lihat Wet World begitu lah ramainya orang n kenderaan berbaris.

So change to plan B, pergi Shopping2 barang dapur, barang2 persekolahan mereka di Jusco Bukit Tinggi Klang, kami agak sesat, tapi nasib lah ku tahu jalan serba sedikit, almaklumlah haritu dah pernah ke sana menghantar someone, ehem3...hehe =P

So, Ahad la plannya, pepagi lagi kitaorg bangun, dalam 8.30am pagi bertolak ke wet world, sampai2 saja still sunyi lagi, almaklumlah Wet World buka kul 10am, tunggu punya tunggu, makin lama makin ramai orang datang sementara menunggu Wet World buka.

Buka!, masuk kena rm10 bagi dewasa, n kanak2 rm8, bolelah, berpatutan, hehe, masuk2 dan bermula lah pengembaraan di taman tema air, hehe, tp yg paling besh naik water coaster yg terpanjang di Asia, yeke?, hehe, mmg besh naik tu walau terpaksa beratur panjang.

Akhirnya ku serta famili dapat beriadah bersama2 setelah sekian lama tak beriadah bersama2. Last ku ke taman tema air bersama arwah adinda bongsu ku di Safari Kampung Pandan. Di atas bagunan tepi highway, mmg besh di situ, baru2 ni lalu, dah tutup, huhu.

So story seterusnya biarkan la gambar berkata2, hehe =P. Keberanian bawa kamera di dalam kawasan berair, haha, amat berhati2 elak terkena air, klu x..abes la


Hitam abes lepas mandi..biase la tu =P

P/s: layans Lady Gaga, New Album "The Fame Monster", besh!
LAYANS
(>_<)

[W]et [W]orld!!

by on 8:09 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Weekend lalu ku bersama famili akhirya semua berada di rumah ke Wet World Shah Alam untuk ...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Semalam ku menguruskan something berkaitan dengan kursus ku, perlu ke Unisel Shah Alam untuk mengambil borang, ingat borang boleh hantar terus, tapi sebaliknya perlu sign lecture pragramku di Unisel Bestari Jaya, Kuala Selangor. Aduhai, karena mahu uruskan perkara itu secepatnya terus ku shoot ke Unisel BB.

Alhamdulillah dapat sign dari lecture, terus pula bergerak ke Shah Alam semula untuk menghantar borang tersebut, huhu, nasib la ku tinggal di Shah Alam, layans tapi penat!!, btw semasa ke Unisel Shah Alam, ada 1 rumah yg buat ku tertarik, sebenarnya dah lama lalu lalang & perasan rumah tu.

Korang pasti kenal rumah ini, rumah ini tersangat famous dengan tempat penggambaran filem ataupun drama2. Seperti Spa Q, Nur Kasih, ape lagi ea? macam2 lah drama or filem, hehehe, yeah! sebenarnya bonda perasan dahulu rumah itu, betul2 berhadapan pintu masuk UiTM Shah Alam, sebelahnya Unisel Shah Alam,hehe.


Ku sempat lagi round2 dan snap2 sebagai bahan bukti, hehe. Kadang2 ku lalu di sana lihat ada penggambaran sedang berlangsung, fuh..mmg famouslah rumah itu..xD. Hari ini mahu menjemput adek di RMC, baru habis cuti, sian dia. Then also pickup my sis di UKM, Bangi, da dekat da 2, pi jemput je lah xD

Yeah!, Esok Hari Natal!, Holiday!, then harini, result PMR keluar, tahniah kepada yg berjaya!. Tak tanye cousins ku dapat berapa, apa2 pun tahniah juga

p/s: ku sangat suka lagu Paparazzi by Lady Gaga, hehe
LAYANS
(>_<)
[Sticky Mode] Scroll Down For The Latest Entry

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols


Ku menyertai contest yg dianjurkan oleh Bro Framestone, firstly nyatakan 5 Azam 2010 ku. First, Graduate From University Industry Selangor (UNiSEL) As Diploma in Business Management. Second, Hope get in University Kebangsaan Malaysia (UKM) in 2010 continue my Bachelor in Finance. Third, Be much better and lovely person. Fourth, Jadi anak yg soleh. Fifth, Get better result in exam,walau x better tapi better result, ok le 2, yeah!

Secondly, tulis article ku & blog ku, hehe

Hari ini merupakan entry special, ku memasuki contest yang dianjurkan oleh Bro Framestone menceritakan mengenai dunia blogging ku dan hubungan antara ku dengan kenalan blogger ku.

Sempat juga memasuki contest walau ku di tengah final exam, jika ada ja contest yg ku berminat & ku tidak melepaskan peluang untuk menyertainya. Karena contest2 seperti ini dapat mengeratkan lagi ruang silaturahim antara blogger2 yang lain

Permulaan ku mengenal dunia berblogging daripada seorang teman, dari pengetahuan ku kosong tentang berblogging sehingga sekarang boleh dikatakan ramai juga kenalan yg ku kenal dalam berblogging. Ada diantara mereka yg sangat peramah dan banyak beri pendapat yg bernas di setiap entry bila ku update.

Ada juga diantara blogger2 yg ku pernah ketemu, berhadapan muka ke muka berbanding sebelum ini hanya berinteraksi di hadapan computer. Merupakan pengalaman terindah & terbaik bagiku. Banyak juga bloggers yg ku telah jumpa, kami berkongsi cerita tentang dunia berblogging ini.

Ku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua blogger2 yg menjadi pengomen setia di blogku dan tak lupa pada semua blog list ku di mana ku membaca entry di blog2 mereka dan juga semua followers ku. Maaf jika tak dapat sebut nama blogger satu persatu karena kalian semua yg singgah di blog ku merupakan ‘My Best Buddies in Blogs’

Lastly....

“BroFramstone merupakan seorang yg tidak kekurangan idea dalam menghasilkan entry yg best! (tidak
melebihi 15 patah perkataan)


VOTE FOR ME
EAZY IZZUDDIN

Tempoh mengundi di antara 20-24 Desember 2009

Anda boleh mengundi di http://www.broframestone.com/2009/12/bfundi-bloggers-dengan-broframestone/ terima kasih kepada yg telah mengundi =)
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Happy Monday!Hampir seminggu lebih kedua parentsku pulang dari tanah suci, hari ini mereka mula berkerja, banyak juga tetamu2 yg hadir di rumah selepas mereka pulang dari sana, sampai ku sendiri tak ter online, hehe. Tapi yg penting banyak gift yg dapat dari sana.

Almaklumlah, kalian tahu sendiri kan apa gift2 yg di bawa pulang dari sana, macam2, Al-Quran, kopiah, tasbih, inai, air zam2, jubah2 & lain2. Tapi ada satu gift yg bonda ku beli dari sana, is a toys, actually toys itu untuk adekku, tapi sanga tmenarik!.

Its a spinner i guess, can see the picture above, macam gasing pun ada, bila ia berputar mengeluarkan lagu yg sangat chumel, hehe, dengan cahayanya yg berwarna warni dan yg paling menarik perhatian cahaya lasernya pusing mengelilingi spinner itu.



Seperti Space ship alien pun ade, Yeah Alien datang mendarat ke bumi, tapi berputar dahulu dengan lagu & cahaya nya untuk menarik perhatian makhluk bumi, hehe(da mengarut da..=P)

Ku bermainnya sampai terleka keasyikan, hehe, sampai kena marah dgn adek sendiri, dia pun nak main juge...ku upload videonya. Klik play untuk melihat kecomelan itu, geetu~..hehehe

Ha! lagi satu, Ku perlukan pertolongan kalian
Please Vote For Me
BFundi BroFramestone dengan EazyIzzuddin
(Entry Sticky Mode Di Atas)
Here's the Link


Terima Kasih Banyak2, kepada yg telah vote for me? Thank You so much! =P LAYANS (>_<)

[J]eng3x..[G]ift =P

by on 6:10 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Happy Monday! Hampir seminggu lebih kedua parentsku pulang dari tanah suci, hari ini mereka...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Oh Unisel, akan ku merinduimu, terlalu banyak kenangan di sana, sama ada pahit atau manis, macam2 ada, terasa seperti baru sahaja semalam masuk ke alam University dan akhirnya berlalu pada last week, oh Mood Kerinduan, kerinduan kew?? =P

Kerinduan konon, bukan kew cepat saja mahu keluar dari sana, haha, tapi cepat pula keluar, habis sahaja last paper final exam, ku bersama member2 yg seangkatan memotretkan diri bersama teman sampai lebam, yerlo kenangan abadi nih, tak boleh di lepaskan =P

Tapi akan kembali semula di sana untuk uruskan pasal graduate pula, insyallah harap semua berjalan dengan lancar, hope dapat continue studies walau di mana pun, ku pikir juga mahu continue di Unisel...tapi...jeng3x..hehe

Ku serta kan gambar kenangan ku di Unisel bersama teman2 classmate DBM, all of they are my BFF =P (nak jugak..hehe)...

Lastly, Me n Nurul Syazana, Blogger juga, mari terjah Blog Si Syaz =P

p/s: miss them n the moment, esok ketemu someone insyallah, tgg.. =P
LAYANS
(>_<)

[T]he [U]niselian

by on 10:00 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Oh Unisel , akan ku merinduimu, terlalu banyak kenangan di sana, sama ada pahit atau manis, ...
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols

Yeah! Selamat kemabali kepada ku yg telah bertarung habis-habisan dalam final exam, huhu, hope get better result! Doakan :p. Selamat Kemabli juga kepada parents ku, Ayahanda & Bonda yg selamat tiba dari Jeddah ke KLIA malam tadi. Alhamdulillah, Rindu Kalian!

Rindu juga kalian mmber2 blogku, hehe, banyak juga story yg pending, blog ku pun cam de problem, "read more" yg rusak, huuu, tp settle kan 1 persatu, bergantunglah pada ownernyer jika rajin, hehehe. Parentsku sampai semalam malam 13hb. Ku yg bergerak dari rumah bersama siblings.

Sepatutnya tiba di KLIA dalam 8.30pm gitu, tapi delay hampir 2 jam, huhu, nasib lah ku baru gerak dari rumah dalam pukul 8.45pm, my relatives sampai lagi awal di sana, kami je terlewat. Apa lagi, pecut terus ke KLIA 145kmj!! di lane laju, power juga kereta ni(NAZA Citra)jgn men2, hehe, mau cepat lorh takut telat



Sungguh tidak percaya dalam 9.10pm sudah sampai, wooo, parking & terus ke dalam KLIA, lihat jadual ARRIVAL, flight mereka delay 2 jam, Ades! Dalam kebosanan menunggu ku dengan my siblings round2 1 KLIA, dan tak percaya terserempak dengan "Tiara Jaquelina" uits? betulkah dia? betul lorh.



Round2, akhirnya flight mereka TIBA, kami menunggu dengan penuh debaran, debaran kerinduan, menunggu di "ketibaan antarabangsa", dapat panggilan dari uncle, rupanya mereka keluar di "Ketibaan dalam negeri" aish2, patut la sebelah sana x ramai org, di sebelah sini ramai giler org.

Menunggu seorang demi seorang jemmaah haji keluar menemui keluarga tercinta, akhirnya tiba juga Ayahanda & Bonda keluar, terus menerpa mereka, peluk & menangis, huhu, ku menangis dalam hati ja, hehe. Alhamdulillah semua nya selamat. Sesak juga di KLIA. Kami tiba di rumah dalam 1am, terus tidur kepenatan, huhu



Pagi ini Ayahanda & Bonda mengemas barang, & ada gift untuk ku & family serta saudara mara...jeng3x =P. Selamat tiba pak aji & mak aji, hehe

p/s: MOOD KERINDUAN? UNiSeL? Tunggu..=P
LAYANS
(>_<)

[S]elamat [K]embali

by on 12:30 AM
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols Yeah! Selamat kemabali kepada ku yg telah bertarung habis-habisan dalam final exam , huhu, ...

Semalam 23rd Nov 2009,
Sudah 3 tahun adinda kesayangan meninggalkan keluarga tercinta
Kami sekeluaga tersangat menyayangi beliau
Serta merindui beliau
Semoga bahagia di sana
Nur Alisa Maisarah Roslan
Al-Fatihah


Entry Berkaitan Adinda ku, Jika rajin bacalah --> "Terlalu Istimewa"
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols

Akhirnya terungkai, terungkai ape kah?, jeng3x, tajuk kasi gempak skit, hehe. Actually tentu kalian sudah lama perasan ku jarang update blog, blog walking ke blog kalian, cecomment, huhu. Salah 1 punca penyakit M utk on9 sudah datang, huhu. Memikir kan Final Exam yg akan dtg ini.

Bila mahu on9 ja, ku fikir benda2 itu, lagi satu ku agak busy kot, bukannya busy sangat, sebab weekdays ku di Unisel memang langsung tiada connection internet, ku sangat lemah tanpa internet, hehe. Tapi ku every weekend pulang, insyallah jika kerajinan on9 lah, hehe

Schedule Final Exam bermula 1 Dis Until 10 Dis. Lambat kan? University lain da nak abes pun, so wish me luck on that, MUET baru settle alhamdulillah 7hb lalu, banyak juga story2 yg basi kot akan di update ( nak update gak walau da basi ), hehe. Insyallah kembali active berblog ( ckp je, kang malas dtg blik, hehehe).

Tu je kot kisah yg terungkai karena ku jarang berblog, maaf bebanyak ea, ha! ku perlukan pertolongan kalian, cuba tekan "READ MORE" di setiap entry ku, keluar x entry yg selebihnya?, karena ku cuba x boleh, huhu, kalau mmg x boleh, camne ek solution nya?, Help2 ;D

p/s: Assigment perlu settle, blogwalking insyallah, rindu parents, huhu
LAYANS
(>_<)

[A]khirnya [T]erungkai

by on 8:00 AM
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols Akhirnya terungkai, terungkai ape kah? , jeng3x, tajuk kasi gempak skit, hehe. Actually ten...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Alhamdulillah,
My Beloved Parents Selamat tiba di Kota Madinah barusan tadi,Bonda ku baru menghantar message. Bertolak dari Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya malam tadi. Untuk menunaikan Haji, Rukun Islam ke 5


Alhamdulillah semuanya Selamat,

Bermulalah tanggungjawab ku sebagai abang sulung kepada keluarga, huhuhu. Kerinduan kepada kedua orang tua ku,
Doa semoga semuanya selamat...Moga ku tabah menghadapi semua nya tanpa My Beloved Parent selama 1 bulan lebih,

p/s: Mood kesedihan n kerinduan maseh terasa
LAYANS
(>_<)

[K]erinduan

by on 5:00 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Alhamdulillah, My Beloved Parents Selamat tiba di Kota Madinah barusan tadi,Bonda ku baru...


UPDATE ( Alhamdulillah Dah Settle TADI )
Yeah! Speaking Test is Finish! The Question? ok la =D
Doakan Kejayaan Ku
LAYANS
(>_<)

[M]UET! (Update!)

by on 6:00 PM
UPDATE ( Alhamdulillah Dah Settle TADI ) Yeah! Speaking Test is Finish! The Question? ok la =D Doakan Kejayaan Ku LAYANS (>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Yup!, memang banyak open house di musim perayaan ini, open house yg ku pergi kali ini ialah, DeepaRaya Event, yeah!, gabungan Hari Raya & Deepavali yg akan sambut tak lama lagi.

Pada malam 5 Oct lalu, Fakulti ku, Faculty Of Business(FOB) telah mengadakan Open House sempena Deeparaya, dan tidak ketinggalan, my Club, UDBC, Unisel Diploma Business Club turut serta menyaji kan hidangan-hidangan sempena Deeparaya, club2 under FOB jg turut serta.

Sangat meriah! Event berlangsung di Dewan Biru Unisel, LAYANS



Tidak melepaskan peluang menghadirkan diri ( walau terpaksa ponteng kelas malam itu, haha, alah, baru sekali =P ), Majlis ini hanya berlaku setahun sekali, lagi2 ku sekarang semester terakhir di Unisel, so, perlu kumpulkan banyak kenangan & memori.

kenangan ku dengan bergambar berhabis-habisan, di mulai permulaan sehingga tamat, berserta hidangan yg sungguh menyelerakan walaupun sesetengah daripada hidangan tidak dapat dirasai karena terlalu ramai, huhu



Suasana meriah


Gerai yg paling chantek n meriah akan menang, di adili oleh juri2 yg bertauliah, hehe,









Yeah!! Akhir sekali, penutupnya, ku memenangi cabutan bertuah!, hik3, eh? yekew?, jeng3x =P Jangan jeles .

Berbagai2 gelagat bergambar, sebenarnya banyak lagi picca2 yg telah di snap, but, i choose the best untuk dipaparkan di blog, hehehe. Dan akan menjadi kenangan ku di Unisel ini,

p/s: Happy Deeparaya!,
LAYANS
(>_<)

[D]eepa[R]aya!

by on 7:10 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Yup!, memang banyak open house di musim perayaan ini, open house yg ku pergi kali ini ialah...