Sometimes you're my inspiration to make more peaceful and happily
When see the pictures all of you give me some inspiration and strong strengh to face the long journey of life is that so complicated.

Sometimes yours give me the positive thinking to survey all the long life everyday.

Sometimes you give me more spirit! and much calm and peaceful to do somet
hing spectacular for my long future life , example of focus on my studies, life with parents and friends, change my attitude, makes life better and etc.When see yours website or blog


Sometimes in their story or film in their acting makes me really excited! and wants to became like them or to see them, to be famous, to be everything, also makes me calm and peaceful when see the way their acting..xD

The last part, pray to ALLAH SWT and get bless from ALLAH SWT sometimes give me peaceful life, more positive and succes in my life..AMiiiNN...=)

Thanks to all!! xD

Maaf jikalau gambar teman2 baek tiada di sini...=D



Sony Ericsson w906i, mmg dipanggil 'bapak' pade sony, coz designnye besar, lebar, tapi compact n nipis, mmg sesuai untuk golongon remaja dan yang berkerjaya, boleh dikira Sony Ericsson w906i my dream phone lah..walaupon dah berada di tangan ( promote skit )hehe..xD


There a lots of function, have 3g, mp3, mp4 also, Wifi ( can on9 anywhere ), bluetooth, Touch Screen!, 8gb!! memory on phone,3.2 mega pix camera ( jelas, puas hati dan terang ) and no use memory card and much more!..huhu..mmg besh gler!!..xD sound die pon gempak gak..walkman lah katakan..=D


model phone w906i...hehehe xD

Sony Ericsson W906i

by on 12:02 PM
Sony Ericsson w906i, mmg dipanggil 'bapak' pade sony, coz designnye besar, lebar, tapi compact n nipis, mmg sesuai untuk golongon ...

Akhirnya ade jugak open house kat rumah ku, yang diadakan pada 24 Oktober 2008 sempena Aidilfitri ( walaupOn aGak TeLat, sTill Raye Kan ) dan Majlis Tahlil serta Majlis Kesyukuran, yang di buat oleh keluarga ku, sebenarnya nak post entry pada hari juga, tapi kesibukkan yang amat sangat, lagi internet ade problem skit, dapat juga pos entry ini pada hari ini, Alhamdullillah, Ramai juga yang hadir untuk bacaan Yasin, terutama teman2 Ibuku..teman2 Ayahanda juga hadir serta Teman2 ku...xD


BACAAN YASSIN BERAMAI-RAMAI


Makanan yang dihidangkan pada para tetamu cukup istimewa dan sedappp..xD..banyak juga makanan yang dibuat, sehingga kan teman ibuku dtg menolong, Menu pada hari itu ialah Laksa, Lontong, puding ( kitaorg wat sendiri xD ), kuih muih, dan beberapa makanan ringan..Memang mase 2 tidak sempat makan kerna melayan tetamu, selepas tetamu hampir kurang, apa lagi..NGAP! xD..=D =)

Menjamu Selera

Bergambar Kenangan

Kanak-Kanak Chumell

Actually ni pic diambil mase open house rumah Murni td
posing sakan bwh pokok kelapa..xD

Hari ini ku ade appoinment ngan dentist pergi periksa gigi ku yang dah lame tak di lihat and di periksa..huhu..berdebar juga mahu jumper dentist nih..xD..Tabahkan hati and brave my self..sepatutnya 6 bulan sekali wat medical checkup untuk gigi..tapi hampir 2 tahun tak wat..huhu..bila pergi nasib baek sume dentist nya wanita..hehe..x lah gementar sangat..pergi dentist kat hospital tentera (almaklumlah ayah tentera, free lah jwbnye..xD) bila diperiksa ade 1 gigi ku yang berlubang dan di tampal..seterusnya wat 'scalling' pula..untuk membersih gigi yang berkarat..rase sakit sikit and rase nyilu juge..huhu..tak sampai sejam selesai juga..alhamdulillah..doc gigi cakap gigi ku masih lawa (prasan jap) xD..cume perlu jaga dan gosok gigi dengan betul setiap hari..pada anda semua ADAKAH ANDA TELAH PERGI PERIKSA GIGI ANDA? pergilah sebelum terlambat..xD..hihi


Ini Hasil nYa..hehe..lawa kan?
xD
Kalau Anda Mahu Gigi Anda Seperti Ini Pergilah Ke Dentist
Confirm Ok!..xD


YAP!! Benar! Aku mendapat Hadiah Dari Along Arman..iaitu keychain..Aku sangat menghargainya, =) bukan senang taw nak dapat sesuatu dari teman alam maya nih @ siber..walaupon telah lame mendapatnye...
xD
Along Arman membuat contest sempena pengunjung blog beliau telah melebihi 5000 pengunjung, mahu hadiah nye senang jek, cume perlu menjawab teka-teki yang di beri yang amat senang, Alhamdulillah dapat menjawab dan betul xD

Selang seminggu Hadiah Dari Along Arman sampai ke rumah ke melalui pos, akhirnya..hehehe....
Thanks Along Arman!!
Sangat Menghargai nya...=D hehehe


Hadiah Dari Along Arman

by on 1:10 PM
YAP!! Benar! Aku mendapat Hadiah Dari Along Arman ..iaitu keychain..Aku sangat menghargainya, =) bukan senang taw nak dapat sesuatu dari t...

BORING DAY!! hari ni hari yang boleh dikatakan boring lah...huhu...pagi sabtu sebentar tadi ade klass, so pegilah, then balik hostel dok dalam blik x taw nk wat pe....
dok baring je lah and makan2 sambil tgk hindustans kat tv3..cter KRISSHH..best gak..hehehe, kalau mahu pulang Shah Alam tak boleh juge, padahal baru blik hari Khamis lepas..so x blik n dok lah kat UniSel sampai Khamis depan hingga cuti Deepavali Isnin nih...xD


Ada QUESTION untuk korang...=) bila anda semua rase boring, wat pe ek?..leh bagi cadangan untuk hilangkan rase boring nih....xD

THANKS SEMUA...=)


Boring Day

by on 9:46 PM
BORING DAY!! hari ni hari yang boleh dikatakan boring lah...huhu...pagi sabtu sebentar tadi ade klass, so pegilah, then balik hostel dok da...

Pada 8hb Oct lalu ( birthday aku!! ) xD...Satu program derma darah telah di University aku UNiSEL ( University Industry Selangor ) anjuran Indian Culture. Teringin juge mahu derma darah ni, almaklumlah my first time donate blood..huhu...itupun member yang ajak pergi derma darah, so pegi jelah...Kami dalam 5 teman pergi ke Dewan Biru di mana lokasi derma darah..cuak jugak kadang2 nye....Tabah kan Hati n Brave my self to there......

Argh!! Jarum Di Cucuk xD (hehe)


Mengambil Darah Untuk Tahu Jenis Darah...=)

Bile da sampai 2, kenalah isi borang untuk menderma darah, then go to the doctor to identify what type my blood is it...dengan gementar nya jarum dicucuk di jari ku...ADUS!!.. x sakit pon..hehe...cam gigit semut jek ....soo..my blood types is AB !!!...sampai doctor pon ckp aku ni jenis darah kededut..huhu..yela jenis AB leh terima semua jenis darah dan tidak boleh derma kecuali darah AB sahaja....Alhamdulillah lah, if i'm sick i can receive any types of blood..my other friends there's blood type O and B kalau x silapnya....


Then, Darah Di Campur Dgn 2 Jenis Cecair..blood type pon tahu

Then kena jumpa plak doctor yang lagi 1 untuk pastikan kita boleh me
nderma darah atau tidak berdasarkan form maklumat yang kita tulis tadi..lame juga menunggu turn utuk jumpe doc..berdebar jugak nk berhadapan dengan doc nih, doc mengambil tekanan darah n jantung....dan semasa melihat form aku terlihat yang aku ade sakit asthma!!..aduhai x leh menderma lah jwbnye....soo sad coz cannot donate blood 4 the patients....sedih siot..bile orang nak berbakti, tak sampai pula..hukhuk..tapi member yang lain boleh pulak menderma nya......tapi x lihat la dowang derma darah kerena have class 2 attend...huhu..ni jelah pic yang kitaorang sempat ambil...


Sambil Menunggu Turn Untuk jumpe Doc..huhu xD


Pose....pilih mane yg berkenan..hihi


Blood Donation 2008

by on 3:53 PM
Pada 8hb Oct lalu ( birthday aku!! ) xD...Satu program derma darah telah di University aku UNiSEL ( University Industry Selangor ) anjuran...

Raya Ke Sebelas, memang dah plan nak pegi beraye kat umah member rapat, almaklumlah lewat sedikit kerana pulang ke kampung, tapi kite raye sebulan kan, so..pada raya ke sebelas ni ade open house rumah Hajar, Hajar menjemput teman2 rapatnya masa form 6 termasuk aku, Hajar wat open selepas zohor katanya, dalam pukul 2 ptg gtu aku kena lah mengambil member2 aku yang takde transport nak ke rumah Hajar, takpe berbakti di hari raye ni..huhu...xD. Pada hari itu aku menjadi drebar dorang, pergi ambil Yati, Esah dahulu ( kerana rumah dekat) ..Then baru ambil Murnie dan As....


Then bila sampai di rumah Hajar, ramai juga orang, segan pon ade, huhu, nasib baek Hajar ade menjemput kitaorang. Tetapi aku masih menunggu member2 bOy yg x smpi2 tu, takkanlah aku sowang jek bOy kat situ...akhirnya dowang sampai gak, Makanan rumah terbuka Hajar nampak menarik dan sedap juga yaa..terliur deh..huhu. Macam2 hidangan, Satay, Laksa, Lodeh, Mee Kari, Bihun Goreng, Tau Fu Fa and lots more...espicially air soya nya..hehe..almaklumlah ayahnye tauke soya..so minum air soyalah jawabnye..hehe.....xD, tapi sedap bangat!! =)

Dalam dok sodap2 menjamu selera, time nk balik hujan lebat pulok..huhu..walaupon aku bwk kereta, tapi x pe lah tunggu je lah smpi hujan reda..Macam kejadian tahun lepas, beraya rumah Hajar jugak..hujan lebat juga jdnye...aish...xD..Banyaklah juga bende2 yang kitaorang sembang2 sampai kecoh la jwbnye kat situ...siap pose bergambar lagi tuh...=D..Aku pula menelefon teman iaitu 'Pak Din' ( nama izzuddin sama mcm aku jgk..hehe) yang tidak dapat hadir kerana jauh nun di Perak..xD..Setelah hujan reda, plan seterusnya beraya di rumah Piji pula, 2 pon singgah gtu2 sementara menunggu adek ku pulang dari tuisyen...Dapat merasa laksa masakkan Piji..hehehe...THANK YOU 2 ALL MY FRIENDS kerana open house yang di buat...=)

Jemput makan...=D

Peace!! xD

Controll ayu..=P


Jejaka macho seyh...xD


Sincerely......

Eazy Izzuddin


Suasana hari raya masih lagi hangat hingga sekarang, ye lorh, kite kan sambut bulan syawal yang mulia ini selama sebulan, dalam dok tgh beraya di kampung sempat juga kami adek beradek pose amik gambar di kampung kitaorang yang aman damai dan indah ni..xD. Gambar ini di ambil di kampung ayahanda di Perak...memang ayah anak kelahiran kg nih dari dulu....=)


Pose baEk punYe..xD

YeaH!!!
Suka sangat dok lepak kat tepi sawah pa
di, espicially time petang2 gtu, angin bertiup sepoi2 bahasa...amannye dok kat kampung nih daripada di bandar yang banyak sangat pollution..huhu..=). Memang bernasib baek lah kerena time blik kg tuh sawah padi tengah menghijau muda lawa..memang lawa sangat pemandangan dan dapat menenangkan fikiran ku yang serabut nih...=)


Cak!!


My SiS n BrO

Me My SibLings!

My Village View

by on 2:23 PM
Suasana hari raya masih lagi hangat hing ga s ekarang, ye lorh, kite kan sambut bulan s yawal yang mulia ini selama sebulan, dalam dok tgh...


Happy Birthday To Me!!


Yup betul tu, hari lahir ku jatuh pada 8 Oktober 1989, dah 19 tahun hidup di dunia ni. xD.
Perjalanan masih jauh dan panjang yang harus diteruskan termasuk kesulitan dan dugaan yang harus di hadapi.
=)
Doakan aku yaa semua teman-teman semoga success menjalani hidup.

Aku sambut hari lahir ku di Unisel, tapi biase2 je, tanpa party, tanpa presents, huhu, tapi aku bernasib baik tidak kena 'tepung' atau 'telur busuk'..hehehe..yang kawan aku selalu kena..hahaha..padan muke korang..
=))
Tetapi ramai teman sekelas, teman rapat, ayahanda dan bonda, adik-beradik ku yang wish my birthday.
=D
Pengalaman yang mungkin indah tapi indah..hehe, kerna dapat bergayut di telefon selama 1 hari, present from who use maxis lorh...Sampai berasap gak telinga aku..hihi
menelefon teman-teman rapat dan lain-lain..hehe
xD


That's Juz Simple Words... xD
Happy Birthday to Me!.....
=)
Smile Always

Happy Birthday!!

by on 5:51 PM
Happy Birthday To Me!! Yup betul tu, hari lahir ku jatuh pada 8 Oktober 1989, dah 19 tahun hidup di dunia ni. xD. Perjalanan masih jauh ...
Dalam suasana kegembiraan lebaran ini ada juga kesedihan kepada seseorang ahli keluarga, Gambar ini diambil masa hari raya kedua di Lebuhraya Utara Selatan di Perak, semasa dalam perjalanan pulang ke kampung mula2 ingat kenapalah sesak sangat kat lebuhraya ini. Takkanlah kat lebuhraya pun bole sesak juga, kesesakkannya hampir 4 kilometer, fuh!! sesak giler!!..xD. Dalam dok tension kesesakan dalam lebuhraya..terlihat ramai kenderaan berhenti di seberang jalan, rupa-rupanya ada kemalangan yang berlaku, agak ngeri juga boleh dikatakan, inilah yang menyebabkan kesesakan lalulintas, ramai rakyat Malaysia yang amat prihatin untuk membantu mangsa dalam kemalangan tersebut. Kelihatan juga pasukan Bomba dan Polis tiba di sana. Ish2 pertama kali lihat kemalangan sebegini ( tp sebenarnya banyak kali dah) hehehe..xD apa-apa pon kita semua doakan mangsa tersebut tidak apa-apa dan sihat n bisa beraya bersama family nya...Amiin..Di bawah ini adalah kemalangan yang berlaku pada hari tersebut...



Kesesakan Lalulintas Yang Amat Teruk Berlaku





Masyallah, moga mangsa selamat Amiin



Malang tidak berbau

by on 2:27 PM
D alam suasana keg embiraa n lebaran ini ada juga kesedihan kepada seseorang ahli keluarga , Gambar ini diambil mas a hari raya kedua d i ...

My Big Family




Mom and Dad


Raya tahun agak meriah walaupun ada sanak saudara yang tak pulang, ada yang still berada di luar negara kerana belajar..hmm..rindu seyh dengan dia orang semua. Tahun beraya di Perak Kampung Bonda baru Kampung Ayahanda,

Banyak juga gambar yang di ambil masa Raya tahun ini, tapi ini jelah yang lawa dan berkualitidan sesuai untuk diletakkan di dalam blog ini...hehehe...hmm..duit raya tahun ni pun kurang sedikit kerana dah besar gedabak nih mana la dapat duit raya lagi..hhihi. xD

Pohon ampun dan maaf zahir dan batin kepada semua yang mengenali diri ini dari hujung rambut hingga hujung kaki, terutamanya ayah dan bonda serta adik beradik, sanak-saudara dan teman-teman rapat..=)

Acara Lebaran pada tahun ini adalah makan..makan..makan dan makan...aish macam mane lah berat badan ku tak naik dan makin chubby...huhu...masa puase maintain pula..xD..maybe jenis senang naik dan senang turun kot..Entahla labi.
=D





Raya Picture!!

by on 1:17 PM
My Big Family Mom and Dad Raya tahun agak meriah walaupun ada sanak saudara yang tak pulang, ada yang still berada di luar negara ...

Layans Lagu Raya Favourite




Wajah Kegembiraan Pulang Ke Desa







Perjalanan yang agak jauh di tempuhi untuk sampai ke desa tercinta di Perak,
Mengambil masa lebih kurang 4 ke 5 jam dari Shah Alam ke Perak, masa yang agak lama kerana jalan di lebuhraya agak sesak dan maintain kelajuan (ingatlah orang yang tersayang) xD sambil menikmati pemandangan indah di lebuhraya.

Gambar ini sebenarnya sudah lama diambil semasa perjalanan pulang ke Perak dan perjalanan kembali ke Shah Alam, kerana terlalu sibuk di hari yang mulia ini, akhirnya dapat juga on9 hari ini walaupun penat dan baru pulang hari ini (huhu). Lebuhraya semasa pulang dari Perak ke Kuala Lumpur agak sesak, almaklumlah esok kerja..xD

Sambil dalam perjalanan pulang, banyak juga kemalangan yang berlaku dan menyebabkan kesesakan di lebuhraya, itulah kemalangan itu tidak berbau, sempat juga tangkap sedikit gambar, insyallah akan di letakkan, =) kerana penat sedikit hari ini..huhu

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf zahir Batin.
Hati-Hati di Jalan Raya