Followers

Monday, December 22, 2008

[K]atering...

Assalamualaikum n salam sejahtera, maaf jikalau x update beberapa hari lepas, coz agak bz, dan cerita tentang bz itulah sy nk share dgn anda semua..xD..okay..pada hari sabtu dan ahad lepas, my uncle call me, coz have part time job 4 me and him..iaitu sy menjadi waiter or people who serve another people in wedding ceremony or family day, ape lagi, tgh dok free nih join la katering nih, dapat juga duit poket skit, huhu, awal-awal pagi kami dah bersiap2 untuk pergi ke tempat katering nih..malam tuh tengah pikir ape lah yg akan terjadi sok eh, dok fening fikir psl bende smpi x leh tidur, akhirnya tertido juge, bukannya ape, coz first time wat job nih, takut n gerun gak kekadang..huhu...xD


Pada hari Sabtu, kami wat part time di Nilai, di Dewan Majlis Perbandaran Nilai (bukan Nilai 3 ea, tmpt shopping2 tuh..xD). tibe di sane lebih pukul 9.30am, dgn x taw ape kije nk di buat, naseb baek ade mmber yg baru berkenalan di sane, follow aje ape yg die wat, mulanya kami mengelap pinggan-mangkuk, susun2 pinggan, sudu, cawan, dan sebagainya, kemudian melipat tisu2..huhu..agak letih walau baru mula, hampir tgh ari, sebelum itu, kami diberi tgh ari dahulu, lauk pauk pengantin, sedap gak, kemudian sy menukar baju kerja untuk memulakan tugas2 nih, cam biase la, tgk pinggan dan cawan yg abes di mkn n minum, angkut bwk keluar. begitu lah smpi tetamu2 udah x dtg lagi, ( jgn dtg lagi weyh, akoo uudah capek nih..hihi), antara kerja 2, sy n mmber sempat curi2 rehat n makan, hampir 5 jam di sana, penat wooo, smpi lenguh kaki n melecet kaki nih, dok berjalan sane kemari, berdiri lagi..huhu, ape nk wat, nk wet poket nye pasal..hihi..xD..akhirnye abes juga, time tu juga dpt elaunnye, bape tuh x perlu tahu lah ea..=P..Kerja sebegini agak mencabar juga, tak bape susah n senang, and makes me more mature too..huhu,


Pada hari seterusnya, Ahad?..iaitu semalam, pepagi lagi sebelum subuh dah bgn..hoho.. coz nk kene ade kat tempat tu sebelum pukul 7am (walaweh awal gler, rehat smlm pon x abes lagi..huhu..xD) kali ni di Institut Kraf Negara, ada family day under Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian, Dan Warisan Malaysia, FUH!!..dgr je name tuh mesti byk VVIP yg datang nih.. Dato2, Datins...ohoho...yg merasmikan majlis tuh ialah YB Dato Seri Haji Mohd Shafie B. HAji Apdal..( Menteri Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Malaysia) mesti korang kenal kan??..klu x kenal x taw la ape nk jadi..hehehe=P, kali nih 6 org jek yg jadi pelayan termasuk sy, coz cume serve 3 table VVIP, tapi takut juga, sometimes dowang nih cerewet skit..hehe..bermulalah tugas dgn my uncle ( My uncle lah yg ajak nih ), macam biasa lap bende alah 2, n letak kat atas table ngn makanan skali, mula2 dgn breakfast, kemudian dgn makan tengahari nya, makan tengah harinya agak lewat, karena lewat tamat, bila ViP dah mula makan, kitaorg layans..hihi..kemudian ada pulok cabutan bertuah nih ( dalam hati dok kata...bilalah dowang nk habis nih )..huhu..n abis juge, kemas2 n pulang..


alhamdulillah..juge, smpi skang penat nye ade lagi..huhuh, my uncle said, klu ade lagi nanti uncle panggil ea, sy jawab..insyallah..huhu, rase cam malas pon ada..ohoho...
okay itu sahaja entry hari ini..
agak panjang lebar..
hihi...
entry terpanjang yang pernah ku buat..
huhu..
Daa~

Comments (14)

On December 23, 2008 at 12:03 AM , Noni said... [Reply to comment]

wow, wat keje part time rupewnye, mesti lah penat. huhu

 
On December 23, 2008 at 12:10 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

yup..
thu x fe..
mmg penat..
but penat..
ohoho
xD

 
On December 23, 2008 at 11:20 AM , goasop said... [Reply to comment]

huks~ adat la keje.. mesti penat.

tp pengalaman tu penting.

nt kalau uncle call, pegi lagi tau. huks

 
On December 23, 2008 at 12:54 PM , Nurmala said... [Reply to comment]

bagus la buat kerja part time..
kumpul duit nnt leh buat kahwin..hehehe

susah nak cari lelaki leh harap skang ni.. yg ramai skang, kalau kua..pompuan yg kena kua duit

 
On December 23, 2008 at 8:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

goasop : okay...
demi pengalaman...
insyallah musti g punye, nk kumpul wet skit....
thanks kamoo
=D

 
On December 23, 2008 at 8:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

kak mala: mmg baguis
hehe insyallah kak...hehe xD

oh yeke kak?
untung eazy rajin eh...
hehe
xD

 
On December 23, 2008 at 8:23 PM , scha said... [Reply to comment]

keje camni pon x pe, asal dapat pengalaman hidup n money..hehe

 
On December 23, 2008 at 8:25 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

scha: yup betul 2,
hehe
xD

 
On December 23, 2008 at 9:10 PM , Am said... [Reply to comment]

kije jgn x kije..hihi, ok la 2 dapat income gak kan skit2..=D

 
On December 23, 2008 at 9:12 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hahaha....
ok la gak...
dapat income skit2..
huhu
xD

 
On December 23, 2008 at 9:31 PM , Qira Iman said... [Reply to comment]

wah, pekerjaan yg besh. hehe

 
On December 23, 2008 at 9:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

wah...
besh KOT...
hehehe
xD

 
On December 29, 2008 at 11:55 PM , beyoncexx said... [Reply to comment]

kompem pnat.
rehat2 ek.
get ready otak ntok sem baru.

 
On January 8, 2009 at 8:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

huhu
thu x fe..
yeah..
thats right!
xD