Raya Ke Sebelas ( Open House )


Raya Ke Sebelas, memang dah plan nak pegi beraye kat umah member rapat, almaklumlah lewat sedikit kerana pulang ke kampung, tapi kite raye sebulan kan, so..pada raya ke sebelas ni ade open house rumah Hajar, Hajar menjemput teman2 rapatnya masa form 6 termasuk aku, Hajar wat open selepas zohor katanya, dalam pukul 2 ptg gtu aku kena lah mengambil member2 aku yang takde transport nak ke rumah Hajar, takpe berbakti di hari raye ni..huhu...xD. Pada hari itu aku menjadi drebar dorang, pergi ambil Yati, Esah dahulu ( kerana rumah dekat) ..Then baru ambil Murnie dan As....


Then bila sampai di rumah Hajar, ramai juga orang, segan pon ade, huhu, nasib baek Hajar ade menjemput kitaorang. Tetapi aku masih menunggu member2 bOy yg x smpi2 tu, takkanlah aku sowang jek bOy kat situ...akhirnya dowang sampai gak, Makanan rumah terbuka Hajar nampak menarik dan sedap juga yaa..terliur deh..huhu. Macam2 hidangan, Satay, Laksa, Lodeh, Mee Kari, Bihun Goreng, Tau Fu Fa and lots more...espicially air soya nya..hehe..almaklumlah ayahnye tauke soya..so minum air soyalah jawabnye..hehe.....xD, tapi sedap bangat!! =)

Dalam dok sodap2 menjamu selera, time nk balik hujan lebat pulok..huhu..walaupon aku bwk kereta, tapi x pe lah tunggu je lah smpi hujan reda..Macam kejadian tahun lepas, beraya rumah Hajar jugak..hujan lebat juga jdnye...aish...xD..Banyaklah juga bende2 yang kitaorang sembang2 sampai kecoh la jwbnye kat situ...siap pose bergambar lagi tuh...=D..Aku pula menelefon teman iaitu 'Pak Din' ( nama izzuddin sama mcm aku jgk..hehe) yang tidak dapat hadir kerana jauh nun di Perak..xD..Setelah hujan reda, plan seterusnya beraya di rumah Piji pula, 2 pon singgah gtu2 sementara menunggu adek ku pulang dari tuisyen...Dapat merasa laksa masakkan Piji..hehehe...THANK YOU 2 ALL MY FRIENDS kerana open house yang di buat...=)

Jemput makan...=D

Peace!! xD

Controll ayu..=P


Jejaka macho seyh...xD


Sincerely......

Eazy Izzuddin

8 comments:

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

fuhh ko ni raye sakan yer..

samapi yg ke 11 pun still beraye lg..

Eazy Izzuddin said...

aish mesti...
raye kan sebulan lorh....
hujung mgg nih pon ade lagi...
hehehe
xD

blog BeliBuy said...

peh meriah nmpk huhuhu...aku klu nk kumpulkan mbe2 mmg susah la..sume dh berkeluarga.. ade yg kat oversea..

Eazy Izzuddin said...

huhu...
memang meriah gler....
2 la...
mmg susah gak nk kumpul mmber2 nih...
=)

Anonymous said...

huhu ni aiman....WEIT raya ke 11 aku gi TUDM gi kat muzium ade lawatan huk3 x igt nk kasitaw hang hohoho sedih2

Eazy Izzuddin said...

lorhh....
awat x bg taw......
ish2....
die nih..
len kali g taw....
xD

Aizuddin said...

asyik open house...
ble kte nk kurus ek?
he3

Eazy Izzuddin said...

amboih....
huhuhu
xD