Blood Donation 2008


Pada 8hb Oct lalu ( birthday aku!! ) xD...Satu program derma darah telah di University aku UNiSEL ( University Industry Selangor ) anjuran Indian Culture. Teringin juge mahu derma darah ni, almaklumlah my first time donate blood..huhu...itupun member yang ajak pergi derma darah, so pegi jelah...Kami dalam 5 teman pergi ke Dewan Biru di mana lokasi derma darah..cuak jugak kadang2 nye....Tabah kan Hati n Brave my self to there......

Argh!! Jarum Di Cucuk xD (hehe)


Mengambil Darah Untuk Tahu Jenis Darah...=)

Bile da sampai 2, kenalah isi borang untuk menderma darah, then go to the doctor to identify what type my blood is it...dengan gementar nya jarum dicucuk di jari ku...ADUS!!.. x sakit pon..hehe...cam gigit semut jek ....soo..my blood types is AB !!!...sampai doctor pon ckp aku ni jenis darah kededut..huhu..yela jenis AB leh terima semua jenis darah dan tidak boleh derma kecuali darah AB sahaja....Alhamdulillah lah, if i'm sick i can receive any types of blood..my other friends there's blood type O and B kalau x silapnya....


Then, Darah Di Campur Dgn 2 Jenis Cecair..blood type pon tahu

Then kena jumpa plak doctor yang lagi 1 untuk pastikan kita boleh me
nderma darah atau tidak berdasarkan form maklumat yang kita tulis tadi..lame juga menunggu turn utuk jumpe doc..berdebar jugak nk berhadapan dengan doc nih, doc mengambil tekanan darah n jantung....dan semasa melihat form aku terlihat yang aku ade sakit asthma!!..aduhai x leh menderma lah jwbnye....soo sad coz cannot donate blood 4 the patients....sedih siot..bile orang nak berbakti, tak sampai pula..hukhuk..tapi member yang lain boleh pulak menderma nya......tapi x lihat la dowang derma darah kerena have class 2 attend...huhu..ni jelah pic yang kitaorang sempat ambil...


Sambil Menunggu Turn Untuk jumpe Doc..huhu xD


Pose....pilih mane yg berkenan..hihi


8 comments:

Fadilla Zennifa yang cinta kejujuran said...

wih.. aku takut di suntik

hebat!

azlin hashim said...

Happy belated birthday lah ek, smga pnjg umur & murah rezeki..
nak sgt derma darah, tp apa nak buat.. berat tak cukup..

Eazy Izzuddin said...

fadilla....
hebat lorh!...
xD

Eazy Izzuddin said...

azlin...
thankz....
huhuhu..
len kali cukupkan berat..
hehe

blog BeliBuy said...

aku sampai la nie xpernah derma darah lg... bukan ape..aku nie de byk penyakit..takut ade efek je bile derma darah nanti (doktor yang sarankan)

Eazy Izzuddin said...

owh yekew...
ish2....
nak menderma darah ...tp x leh la...
huhu
ade sakit gak...

Aizuddin said...

derma darah ek?
saye takowt jarum larh :)
he3

Eazy Izzuddin said...

yup3...
ahaha~
xD