Followers

Wednesday, December 31, 2008

[N]ew [Y[ear [A]ward! and [T]ag!!..adoiyai,,=P


This Awards From
Goasop..Thanks Akak!



Sebelum menerima award ini, saya harus menyatakan 10 fakta tentang diri seorang eazy izzuddin:

1. nama: Mohamad Izzuddin Helmi Bin Roslan
2. d.o.b: 8th October 1989
3. anak ke-1 dari 5 adik beradik
4. anak lelaki paling ramai..hehe
5. belajar di UniSeL
6. doing Dip In Business Managamnet
7. 3th jan 2009, masuk sem5.
8. dah belajar Kat Unisel 1 thn 3/4...baru lagi...heheh
9. setahun lagi habis belajar
10. sem5 nih maybe lagi mencabar kot dari sem2 lepas..huhu

dengan itu, secara rasminya; blog ini blog cute. haha. bloggers di bawah jua bakal merangkul award ini..

1. Along Arman
2. Kak Azza
3. Asz Beyoncexx
4. Nabilah Anafi
5. Hira
6. Qira
7. Amer Aan
8. Fadzli Khan
9. Jijie
10. Kak Mala

thx for ur support!!






Oh god! i got this tag from 3 people...huhu...
from adek kaiza, nabilah, Red Red Peanut....

rules ; Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia.

About Adek Kazu_Neko-Kaiza
1. She lazy?
2. love to sleep
3. membazir
4. guitar is her life
5. Adek KAiza nak bli guitar karen, laptop, encet ttp tidk mampoo
6. her laptop slalu jam
7. have twinz but always pick a fight in public or private
8. she love dancing
9. she love makes noises
10. and she lack of sleep.. woooorhhh(yawning)

About Nabilah..
1. she fierce.
2. Likes cooking.
3. Fat
4. Miss her cat at home.
5. Fussy.
6. Annoying.
7. Can't live without her lappy.
8. Handphone seldom rings.
9. Just broke up.
10. Wanna have a great wonderful life in 2009.

About Red Red Peanut
1.she's a stalker?
2.can be a b**** aiyaiyaya
3.loves to be sarcastic
4.emotionally disturbed
5.cries easily
6.in love with someone who doesn't love her back
7.can't live without mcd
8.misses ciko(her arwah cat)
9.she love penang!
10.Member Unisel?..ehehe

*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka.


About Myself
1. me UNISELian
2. love to sleep
3. love driving n dritfting...*tongue
4. love racing2..*bad habit till now..xD
5. Xpressmusic My Life!!...xD.cant live without it
6. GooD BoY...*tongue
7. like singsing
8. always go to gym n exercise..ehehe
9. respect parents woo
10. still single..huhuhu..=(


*At the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

1. Fadzli Khan
2. Hira
3. Qira
4. Nurul Syazana
5. Asz Beyoncexx
6. Goasop?..hehe
7. Kak Mala..
8. Kak Azza

2 jela kot..sape yg rerajin jwb erk..=P



Tag Again..Panjangnye Tag nih Dari Eyka




Dream wedding.
This is a survey about your dream wedding, whether it be in the next year or after ten years. So, please answer after you read, the person who answered this before you took a great deal of effort.

1. How old are you?
19 going 20

2. Are you single?
Yepp! so Lonely

3. At what age do you think you'll get married?
Around 26 kott.. Insyallah.. Hehe.

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
Haha! maybe not..find the really far2 away..hehe

5. If not, who do you want to marry?
The beautiful girl lorh...intelligence..hehe

6. Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
Both

7. Your ideal motive?
together till death

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
Overseas of coz..ehehe

9. How many guests do you think you'll invite?
As Many can..my family, n friends

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Maybe..if have more budget..ehehe

11. Do you want the traditional vows or something you'd make up on your own?
Maybe have little tradtional wedding

12. How many layers of cake do you want?
Hmmm...6 layers!!hehe

13. Do you prefer having your reception at a hotel or a simple place?
i dun mind..everywhere also can

14. When do you want to get married, morning or evening?
Whatever n Whenever

15. You'd rather have your reception outdoors or indoors?
Indoors.

16. Do you like a grand entrance for your bride?
For sure YES!

18. Name the song/tune you'd like to play at your wedding.
Lagu rancak. Tapi, kene ade selitkan lagu romantis

19. Are you a morning person or a night person?
entohla..ehehe

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
Tak kisah.

21. What age do you think you want to get married?
Around 26..hey..same question..ohoho

22. Describe your ideal husband/wife.
- Beriman dan soleh
- asalkan ok je ngan me..ehehe
- Suka bergurau a.k.a tak egois
- Bijak mengatur masalah
- Hormat orang tua
- Faham kelemahan && kelebihan aku

* Nobody perfect. Kalau dah jodoh, aku terime seadanye..

23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
dun mind...janji kenyang..ehehe

24. Champagne or red wine?
Juice-juice arr romantic..

25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after the wedding

26. Money or household items?
Both.

27. Who will pay for the bills?
both of us..ehehe

28. Are you ready for married life?
Nope yet..

29. Do you think you will still be a virgin until you get married?
Nauzubillah binzalikh! Aku akan kekalkan maruah! Insyallah!

30. Will you always be true to your wife/husband?
Insyallah. I’ll be obeyed to her

31. How many kids would you like to have?
6 kott. 4 boys. 2 girls. Insyallah.

32. A new house for a newly wed or an old one?
new maybe..xD

33. Will you celebrate silver wedding, gold wedding or diamond wedding?
of coz 3..ehehe

34. What kind of cuisine would you like for your wedding?
Western && Eastern food.

35. Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
Maybe..kenangan hangat bersama..ehehe
P/S: private oke!

36. Whose wedding plans would you like to know next?
my friends n family

37. Tag to
Along Arman
Nurul Syazana
Goasop
Amer Aan
Lovely

sape erk..itu jek kot

huhu..alhamdulillah..selesai juga menjawab tag....
Kepada Blogger2 lihat Tag nih...maybe anda terkena TAG??..ehehe

Tuesday, December 30, 2008

[N]ew [Y]ear [G]ift!!...

Happy New Year 2009!!..Selamat Tahun Baru 2009...

Di sini ade gift tahun baru dari eazy nk bagi kepada SEMUA blogger2.
.


terimalah gift calender dari me yg x sebeberapa nih...
And also thanks 4 ur support

Selamat Tahun Baru 2009!!
Semoge Azam Semua Baru Kayh!
xD

N this gift from Amer Aan..


Thanks!

Sunday, December 28, 2008

[T]he [M]an [W]ho [C]an't [B]e [M]oved

video

This Song really BERMAKNA 2 me, also make happy or upset when listen to this SONG =D, HAYATILAH lagu ini sambil melihat video n liriknya...=)


Lyrics | The Script lyrics - The Man Who Can't Be Moved lyrics


TIDAK LUPA, SELAMAT TAHUN BARU!!..
SALAM MAAL HIJRAH
1430H

Thursday, December 25, 2008

[J]ejalan...

Salam semua..

Seperti yg diperkatakan dalam entry kelmarin, jejalan di hari krismas @ cuti, so cuti pada hari tersebut x yg seperti di harapkan, well mahu hang out sama
teman2 pon doerang ade hal masing2..uish rase frustrated gak dgn doerang nih..always jek cancel last minute..huuu..but, think positive lorh...


Harini ku kluar ngn family pergi shopping kat Sunway, cari perkakas sekolah adek2 ku, beli barang dapur, n shopping2..xD.setibe di sana agak awal byk juge
parking kosong,siap pilih parking lagi tuh, tapi bile nak pulang parking sentiase full, plan nk g ke ZOo x Jadi cOz tunggu Adek Gurl ku pulang dr Matrix dr bercuti,
barulah seronok kluAr sesame family..btul dok?..ehehe


Sempat juga akoo shopping barang2 keperluan ku untuk balik semula di Unisel, erm setakat ini sahaja..i'm not in the mood right now and no idea =0...huhu

( _ ^ _ )

( o _ O )

( > _ < )

Wednesday, December 24, 2008

[C]ar [W]ash...xD

Today Activities!

Okayh today activities is 'Car Wash' terpikir pula arini nak cuci kereta2 kat rumah tu, semuanya da x mcm kereta dah, almaklumlah bape minggu x wash sejak pulang dari bercuti, macam dah pakai bedak kereta nih..huhu..lagi pun cuaca dalam berape minggu nih agak baek dan cerah..ku mulakan tugas ku, lagi pon maleh nk atr cash wash, kene bayor, baek cuci kat umah je, Kat rumah ni semua la harap akoo yg cuci kereta2 family n akoo, kalau ako x de, x tercuci lah jwbnye..hihi,

Sebelum mencucinye, x bape nmpk sgt kotornye cOz almaklumlah kaler diamond silver lah kan..hihi

Walah!!..setelah 1 jam ( lame 2 coz cuci kete len lagi hihihi ) berkilat n berseri..camni lah baru ade semangat nak drve..xD

Ni teringat nak car wash coz esok cuti kan, kalau cuti wat pe?..Merayau le...hihi, akoo kalau nk kluar mane2 kenderaan yg ku bawa mesti bersih, berkilat, n dalam kete x de sampah or pasir..heee, da tabiat gtu, nak wat camne..kalau dalam rumah lagi lah..untungnye sape dapat husband cam akoo..( piiraaah..prasan gler ) (>_<) ehehe~

Esok punye plan maybe akoo n family nak kluar round2 Kuala Lumpur or maybe pegi Zoo Negara, Almaklumlah, dgr je lame dah dok KL, Zoo pun x penah g lagi..hehe..buT Zoo Taiping penah..hehe..Or Akoo nye plan igt nk kluar dengan member, coz dorang pon x taw lg, coz masing2 ade plan masing2..biase la, manusia merancang Allah menentukannya..kite tgk jelah esok..=D

Tuesday, December 23, 2008

[E]xamination [R]esult

OMG! Result Exam UniSel da keluar!!

Astarfirullahhalazimmm.. ya Allah!! tak tahu betapa nervous serta cuaknyer akoo bile nak check result exam akoo td!! dengan system sms yg hangnye!!....mcm2 dugaan... tp akhirnyer..kesabaran akoo itu terbayar juaa....


ALHAMDULILLAH!!


Syukur pada Illahi! sem nih akoo in dean list?? (DL) hihi...n cube la teka berape pointer akoo sem nih..hehehehe...akoo ingatkan sem ni takotlah juga kalau2 ade subject yg kene repeat, coz subjectnya agak susah pada sem nih, but Alhamdulillah tiada!, Malah tidak ku sangke semua subject2 yg ku ambil semuanya lulus cemerlang, pointer pun x tersangke meningkat juga...alhamdulillah..

Ini semua berkat aku berdoa tak putus2 supaya akoo dpt keputusan yg bgus... syukur! syukur!..

nak tau pointer akoo? xyah la tahu kan...hehehe

=D

Monday, December 22, 2008

[K]atering...

Assalamualaikum n salam sejahtera, maaf jikalau x update beberapa hari lepas, coz agak bz, dan cerita tentang bz itulah sy nk share dgn anda semua..xD..okay..pada hari sabtu dan ahad lepas, my uncle call me, coz have part time job 4 me and him..iaitu sy menjadi waiter or people who serve another people in wedding ceremony or family day, ape lagi, tgh dok free nih join la katering nih, dapat juga duit poket skit, huhu, awal-awal pagi kami dah bersiap2 untuk pergi ke tempat katering nih..malam tuh tengah pikir ape lah yg akan terjadi sok eh, dok fening fikir psl bende smpi x leh tidur, akhirnya tertido juge, bukannya ape, coz first time wat job nih, takut n gerun gak kekadang..huhu...xD


Pada hari Sabtu, kami wat part time di Nilai, di Dewan Majlis Perbandaran Nilai (bukan Nilai 3 ea, tmpt shopping2 tuh..xD). tibe di sane lebih pukul 9.30am, dgn x taw ape kije nk di buat, naseb baek ade mmber yg baru berkenalan di sane, follow aje ape yg die wat, mulanya kami mengelap pinggan-mangkuk, susun2 pinggan, sudu, cawan, dan sebagainya, kemudian melipat tisu2..huhu..agak letih walau baru mula, hampir tgh ari, sebelum itu, kami diberi tgh ari dahulu, lauk pauk pengantin, sedap gak, kemudian sy menukar baju kerja untuk memulakan tugas2 nih, cam biase la, tgk pinggan dan cawan yg abes di mkn n minum, angkut bwk keluar. begitu lah smpi tetamu2 udah x dtg lagi, ( jgn dtg lagi weyh, akoo uudah capek nih..hihi), antara kerja 2, sy n mmber sempat curi2 rehat n makan, hampir 5 jam di sana, penat wooo, smpi lenguh kaki n melecet kaki nih, dok berjalan sane kemari, berdiri lagi..huhu, ape nk wat, nk wet poket nye pasal..hihi..xD..akhirnye abes juga, time tu juga dpt elaunnye, bape tuh x perlu tahu lah ea..=P..Kerja sebegini agak mencabar juga, tak bape susah n senang, and makes me more mature too..huhu,


Pada hari seterusnya, Ahad?..iaitu semalam, pepagi lagi sebelum subuh dah bgn..hoho.. coz nk kene ade kat tempat tu sebelum pukul 7am (walaweh awal gler, rehat smlm pon x abes lagi..huhu..xD) kali ni di Institut Kraf Negara, ada family day under Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian, Dan Warisan Malaysia, FUH!!..dgr je name tuh mesti byk VVIP yg datang nih.. Dato2, Datins...ohoho...yg merasmikan majlis tuh ialah YB Dato Seri Haji Mohd Shafie B. HAji Apdal..( Menteri Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Malaysia) mesti korang kenal kan??..klu x kenal x taw la ape nk jadi..hehehe=P, kali nih 6 org jek yg jadi pelayan termasuk sy, coz cume serve 3 table VVIP, tapi takut juga, sometimes dowang nih cerewet skit..hehe..bermulalah tugas dgn my uncle ( My uncle lah yg ajak nih ), macam biasa lap bende alah 2, n letak kat atas table ngn makanan skali, mula2 dgn breakfast, kemudian dgn makan tengahari nya, makan tengah harinya agak lewat, karena lewat tamat, bila ViP dah mula makan, kitaorg layans..hihi..kemudian ada pulok cabutan bertuah nih ( dalam hati dok kata...bilalah dowang nk habis nih )..huhu..n abis juge, kemas2 n pulang..


alhamdulillah..juge, smpi skang penat nye ade lagi..huhuh, my uncle said, klu ade lagi nanti uncle panggil ea, sy jawab..insyallah..huhu, rase cam malas pon ada..ohoho...
okay itu sahaja entry hari ini..
agak panjang lebar..
hihi...
entry terpanjang yang pernah ku buat..
huhu..
Daa~

Friday, December 19, 2008

[A]WARDS & [G]ift

I Got Awards! Yeay!

This Time Come From Jijie

Award ni datangnye dari Jijie,
Thank you soo much Jijie 4 this Award,
Its really beautiful award

Rase suka citanya, nak bagi lah award nih..sape yg bertuah...xD

Along Arman
Adek Neko Kaiza
Akak Azza
Akak Mala
Amer Aan
Asz Beyoncexx
Framestone
Goasop
Nabilah
Nurul Syazana


Second Awards from cik mira
thanks kamoo yg ikhlas memberi award ni
..


***********************************************

Gift Dari Fieq


Thanks Fieq 4 this gift, i really preciated...xD
Insyallah 1 hari nanti me g holiday kat Labuan erk..=)

Thursday, December 18, 2008

[K]emalangan..


17 Disember 2008, 2.30pm, Kesesakan Lebuh Raya yang pertama kali berlaku dalam sejarah di Leburaya LDP, selepas dari tol ke Shah Alam dan Batu Tiga, Semasa ku dalam perjalanan pulang dari Puchong ke Shah Alam, Kesesakan yang amat teruk berlaku. Ini Kerena sebuah lori besar yang membawa muatan ‘bawang’ telah terbalik di tengah selekoh menuju ke Lebuhraya Shah Alam dan Batu Tiga. Menurut kata saksi yang berada di situ mungkin pemandu lori itu ‘main lap kot’ xD atau membawa bawang dengan muatan yang lebih dan amat banyak sehingga lori tersebut boleh terbalik apabila melalui selekoh.


Pihak PLUS dan Pihak Polis turun padang untuk ‘clearkan’ ( tolong clearkan kew?..or dok tgk org len yg clearkan..ohoho ) bawang2 yang berselerakan di atas jalan raya yang menutup hampir semua laluan selekoh tersebut untuk membolehkan semula pengguna2 lebuhraya memulakan perjalanan mereka kembali, hampir 1 jam menunggu baru la clear, agak tension menunggunye..huhu..beberapa photo sempat di snap untuk tontonan anda..xD

Bawang yg berselerakan di jalan, hampir clear..xD

Wednesday, December 17, 2008

[I]'ve [B]een [T]ag!

Tag from Qira

1. Do you think you are hot ?
~ i don think so (:

2. Upload your favourite picture of you.

12

3. Why do you like that picture ?
~ 1. most candid pic that i like!
~2. photoshoot di eye on m'sia waktu 3am!!..

4. When was the last time you ate pizza ?

~ 6 month ago

5. The last song you listen to ?
~ Bye-Bye Remix..Mariah Carey

6. What are you doing right now besides this ?
~ listen mp3, doing this tag

7. What name would you prefer besides yours ?
~ iRshadi EazY skanDar@ J.eazy.. heh heh heh :D

5 people to TAG
1) asz beyoncexx
2) nabilah
3) adek neko kaiza
4) Nurul syazana? xD
5) Marcell

8. Who is number one ?
~ friends who always make laugh (:

9. Number three is having a relationship with ?
~ hehe, xtau la xpenah tny (:

10. Say something about number five ?
~ Marchintosh..ohoho (:

11. How about number four ?
~ Orangnye yg Tinggi lampai...jgn mare yee.. (:

12. Who is number two ?
~ nabilah? friends from unisel..x


************************************************

Tag From Eyka

1. Name one person who made you laugh last night?
Someone lah..xD

2. What were you doing at 0800?
On9, listen mp3

3. What were you doing 30 minutes ago?

Organize my notebook


4. What happened to you in 2006?
Lost my lovely sister! Nur Alisa Mysarah..when i’m taking SPM! =(

5. What was the last thing you said out loud??
"AliP!..tulun download kan lagu abang..ohoho

6. How many beverages did you have today?
three. Roti telor, Nasi Sup, Air suam

7. What color is your hairbrush?
black, pink & green

8.What was the last thing you paid for?
Emm...buy 100plus & Roti

9. Where were you last night?
At my room...layans...xD

10. What color is your front door?-
brown.

11. Where do you keep your change?
In my wallet & Bank!

12. What's the weather like today?
Hot n Cold, Gerimis

13. What's the best ice-cream flavor?
Vanilla, Strawbery

14. What excites you?
Wait my semester final exam result...huhu

15. Do you want to cut your hair?
Nope, just want 2 see how my hair when its long..ohoho

16. Are you over the age of 25?
Nope...19 this year

17. Do you talk a lot?
Not Really, when have my best friends, i’ll talk a lot..xD

18. Do you watch the O.C.?
O.C ouh? orang Cina?? Selalu..

19. Do you know anyone named Steven?
Emm, yes, my friends when in form 5

20. Do you make up your own words?
Emm.. maybe...xD


21. Are you a jealous person?
Sometimes...

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Amalina

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
Khairol

24. Who's the first person on your received call list?
Fana san phone..xD

25. What does the last text message you received say?

From DiGi...comercial...xD


26. Do you chew on your straw?
Sometimes..=P

27. Do you have curly hair?
yup...curly softly hair..ohoho..xD

28. Where's the next place you're going to?
Going to TV room..watch THE NANNY! Hallmark channel 702...


29. Who's the rudest person in your life?
Rudest person in org berlagak kat jln raye..ohoho

30. What was the last thing you ate?
Nasi je...


31. Will you get married in the future?
Yup! Of coz

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
Bridge to Terabithia, Little Manhattan, Josh Hutcherson cute!..


33. Is there anyone you like right now?
Have someone...xD

34. When was the last time you did the dishes?
Yesterday


35. Are you currently depressed?
Sometimes...

36. Did you cry today?

Nope..


38. Tag 5 people who would do this survey
1) Asz..
2) Nabilah

3) No one lah =P

Hah!...lega..tag selesai menjawab..=D



Sunday, December 14, 2008

[O]le-[O]le

Gift n Ole2 untuk teman2 Blogger =D thanks 4 ur support
terimalah ole2 yg x sebeberapa nih..=)


Assalamualaikum, alhamdulillah sampai gak kat umah dgn jayanye..xD..baru hari ni sampai, x sempat berehat terus on9, kerna rindu banget nak on9 coz lame sgt x on9...hihi..trip bercuti bersama family akhirnya abes..penat jugak erk dok lelame dalam kete...huhu...naseb x boring leh tgk dvd cter..


Okay semasa family vacation seminggu seblm nih, hanya sempat singgah beberapa tempat yg agak menarik n besh gler...ohoho..gi bercuti dari utara smpi selatan...huhu...dapatlah kami sekeluarga lapangkan fikiran yg kusut n fening2 gtu..xD..korang enjoy lah pic kat bwh and ade ole2 serta gift semase bercuti untuk member2 blogger..khas untuk korang..terime kaseh sume..=D Selamat Bercuti..xD


=D

Wednesday, December 10, 2008

[C]uti-[C]uti [M]alaysia


Assalamualaikum semue, hari ni akoo n family akan bercuti-cuti Malaysia, ohoho, jgn jelez erk...hehehe, tapi dlm cuti2 Malaysia maybe akan singgah Singapore n berkesempatan pulang ke kampung atuk nenek kerena Raya Haji lepas tak sempat balik, ok guys, maybe akoo tak sempat nak on9 gtu dalam seminggu lebey, insyallah kalau ako nyer broadband 3g highspeed laju di tempat ku bercuti nih, leh on9 n chating2 ngn korang erk, doain yaa semoga perjalanan kami selamat..=D n for u guys..take care always...klu nak cenderamata jgn lupe bg taw k...hehe..xD

Sunday, December 7, 2008

[S]alam [A]idil [A]dha


Salam Aidil Adha Buat Semua Umat Islam,

Salah Dan Silap Harap Diampun dan Maaf,

Terima Lah Kad Raya Yang Tak Seberapa Ni Khas Untuk Kengkawan Semua....=D
Pada 6hb Disember, Majlis Perkahwinan mY KazenS berLangsung di Malim, Malacca..xD, kami sekeluarga bertolak awal2 pagi ke Melaka, tapi lebuhraya di Neg.9 agak sesak, x taw la kenapa erk, akhir nya tibe juga, dalam hampir 2 jam perjalanan. Perkahwinan abg sepupu akoo agak meriah, byk adat istiadat Negeri Melaka berlangsung sebelum pengantin dapat bersanding, almaklumlah..Neg Melaka, byk adat istiadat mereka..xD..ohoho...fening2..=P

Sebelum tu, majlis berinai berlangsung malam hari, tapi x dapat kitaorg nk hadir, coz ade hal..ohoho..tapi majlis perkahwinan begini agak suke bagi akoo, dapat jumpe sanak saudare yg jejauh, kazens2 n lelain, tapi korang sume enjoy lah pic2 yg akoo sempat snap semalam...Aish..bilelah dapat bersanding nih..OPs!...jadi pengapit ok la...xD ..hehehe..=P


Upacara bersanding & menepung tawar
Sesi Bergambar Antara Ahli Keluarga
bergambar ngn kazens2 ..xD

Saturday, December 6, 2008

[R]eunion

When i wakeup this morning, one of my best friends calling me..she said 'u free this evening?', yeah i'm not free because this evening i gonna pickup my little brother at MTD (Maktab Tentera Diraja), because my friends wants to make a little form 6 reunion meeting, coz my best friends in form 6 already finish their STPM exam...ohoho..thats why she said to me n friends if us free this evening, yeah, because my friends, i'm totally free..hehe...so my parents gonna pickup my bro at MTD,


We gathering at most famous Restaurant at Subang after 'Solat Jumaat' 3pm, actually my gurl2 friends dont have transport, and its a rainy day, i'm the good guy..hehe..go pickup my gurl2 friends..ohoho...gosh! i'm so good..huhu..when get there, at lots of story we share together, coz i'm actually ex form 6, but not so long after i got University offer , so do my other ex form 6....huhu..so, we really happy today n 'dapat lepas kerinduan antara teman2..xD'

********************************************


This pic when i went to IOI Mall Puchong, the place me and family always go shopping , to see my cousin work there,coz she said that she had find part time job for me..i'm really excited!!..coz now i'm semester holiday for a month! really bored when always stay at home..ohoho..after see my cousin, i just hang out around the IOI Mall, espicially JusCo,

And suprisely i see my old best friend
( Aiman ) when we at high school working as Promoter there, i'm so shock!!, he work part time coz same with me 'semester holiday'..xD..n that makes really2 excited about 2 work there..huhu...=P..I cant believe it coz almost 2 years we haven't spoken since last day SPM..xD..BTW Gud Luck 4 all My friends...XD..hope see u agains and always..=D

Thursday, December 4, 2008

[H]appy [A]nniversary


Happy 20th Anniversary to my mom n dad!!..hope your mariage will last forever. From your lovely children, Eazy, Myra, Alif, Naz, and Eidil. We LOVE you ALL..Muahxx!!! xD
Updated
Kad Raye From
AmeR

Selamat Hari Raya Aidil Adha juga kepada Amer dan semua teman2 blogger, TQ for the e-card Raye...=D

Gift From Kak Azza


E-Card From Kak Azza, Terima Kasih Banyak2 Akak, Salam Aidiladha Gak, Semoge Perjalanan Pergi & Balik Ke Kampung Akak Selamat..=)

Wednesday, December 3, 2008

[M]y [D]ream [C]ar


Assalamualaikum, and evening, today i gonna share about my dream car, the car that i dream a lot and makes me crazy when think a about it..huhu..xD..BMW X5, i really interesting about this car when i watching series movie named 'CHARMED OneS' the car that PRUE drive its BMW X5!!..ohoho..


Today i'm very lucky, when i hang out today, just coincidence, that i see my dream car always appear i front my car when i drive, today only about 2 times,its so hard find this car in road n i snap a picture to be my memories..hehe..but when i searching information about this car, i a really expensive..huhu..the price almost half in million..!!!(0_o)..but still be my dream car and i gonna buy it one day..wish me luck..xD

So what yours opinion about this car BMW X5??
=D
xD

Monday, December 1, 2008

[R]oyal [M]litary [C]ollege, RMC


Hari ini 1 Disember 2008,(cepatnye mase berlalu), salah sorang adek beradek ku terpilih dalam pemilihan ke Maktab Tentera Diraja di Sg Besi..tempat ayahku belajar dahulu, walaupon adekku sedang menunggu keputusan PMR, terpilih untuk menyertai RMC dalam pemilihan tersebut..Tahniah...tetapi mase pemilihan berlangsung selama 4 hari..Oleh itu, sesame lah doakan adekku supaya benar2 terpilih...huhu..xD..Amin

Semasa pergi menghantar, ramai juga yg hadir, bile melihat wajah2 anak2 mude nih, akoo boleh bayangkan masa hadapan mereka nih....cayalah! Gud Luck 4 All!!..

Kelihatan kenderaan parents yg menghantar putera2 mereka untuk pemilihan


Semasa pendaftaran berlangsung


Thats mY BrO..ohoho n Bakal2 Putera MTD at back there..huhu


Thats mE...BoRing2 menUnggu di dalam KeReta (siap bergambar lagi tuh..xD) keTika ParentS and bakal Putera2 bertaklimat

hope you all pRay 4 mY bro, so cAn get in MTD...
Thanks


Sunday, November 30, 2008

[M]ore [T]ag!!!

At Last! i GoT chance to update my bLog!!..hehe
setelah berperang di Dewan Exam yg meNderbarkan..huhu...
ni beberapa TAG yg akoo perlu settle kan...
tak mo nak hutang2 nih..xD

DESKTOP TAG

First TAG come from Pajeli ( yg slalu tag aku nih ) ...

ARAHAN:
1.Take a screenshot of your desktop without moving/closing any of the windows.
2.Tag 5 person..


This is my Favourite desktop background TRANSFORMERS!!..lawa kan hihi, jadi desktop background, jadi my phone theme, and macam2 lagi lah..xD

Arahan seterusnyer 5 org nak kene tag..
Aku tujukan TAG ni buat:

AlonG Arman
ASz Beyoncexx

Adek Neko Kaiza
AkAk Azza

Eyqa Rosladyna



Harap dapat menjawab dengan jaya nyer..




**************************
**************



Another TAG came from Pajeli!! juge..
x abes2 ko eh...aish..hehe


Three Things That Scare Me:
1. NighTmAre DrEam
2. Dog
3. gHost2..hehe

Three People Who Make Me Laugh:
1. Saiful apek
2. My BEsT2 FrienDS
3. PAJeLi Kot..hehe

Three Things I love:
1. My 2 Handphone
2. My Car Lor
3. Notebook

Three Things I Hate:
1. TrasH
2. wHO maKe Noise WheN i Stdy
3. PeopLe KeeP stariNg at Me

Three Things I Don't Understand:
1. WhEn mY Friends SpeaK Jawo..ohoho
2. WhEn My LecTure TeaCh Us SpeaKing English Loghat Klate..hihi
3. LovE ??

Three Things I'm Doing Right Now:
1. LisTen My FAv mUsic
2. iNfront LapTop
3. DoinG thIs TAg Lorh..ohoho

Three Things I Want To Do Before I Die:
1. We EnjoY in Life...BanYakkan Amalan Dulu..hihi
2. JouRney Around The WorLd
3. Have wiFe, Kids, grandkids..hihi

Three things I can do:
1. jawab tag yg simple jer
2. SpEakiNg MandaRin..meh chalenge ngan Akoo..hihi
3. MayBe DriftiNg...beSH wooo

Three Ways To Describe My Personality:
1. Yg ChuBBy
2. TaLLer n AveragE
3. nOt handsome guy lorh..huhu

Three Things I Can't Do:
1. Eat ecsotic food * eeeeee *
2. MeLawan CakaP ParenTS...huhu
3. Fix Things..simple Things can kot..xD

Three Person I want to Tag:
1. Asz Beyoncexx ( friendS yg slalu wat happY termasuk Pajeli la 2..hihi)
2. ChubbY cEkeLat ( my new friends )
3. ADeK NekO KaizA..( my fav sis )



****************************************



TAG TULISAN TANGAN

More TAG! anD last Tag of cOz from Pajeli..AisH (0_O)
Me Just Answer lah..no more hutang2 yaa..xD
penat teman nih ha menjawab tag..hihi

Syarat2 tag ni adelah:

1) Jawab jer soalan yg dikehendaki

2) Sile tulis dengan tulisan asli dari tangan anda

3) Amik gambar lepas tu paste kat blog anda

4) Tag untuk 6 org yang lain lak...


Ok Lets BeginS::::

1) Your name/ username


2) Left Handed Or Right Handed


3) Favorite later to write


4) Least favorite letter to write


5) Write "The Quick Brown Fix Jumps Over The Lazy Dogs"


6) Tag 6 people

Lupe nak TAG..yang Kene TAG ini Adelah...
jeng3...xD

Akak Azza
Adek Neko Kaiza
EYqa Rosladyna



FUH!!..Walaweh...penat juge menjawab tag2 nih..xD..tapi takpe asalkan x de hutang tag lagi doh..gw udah capek bangat nih...almost 2 hours finished this tag...huhu
ok la di sini sahaja..esok2 byk lagi story yang mahu share dgn anda semua....